Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Koliko ulja u vilice FZR1000  (Posjeta: 1342 )

OldBoy

• Spol: Muški
  • Vozi: yamaha FZR1000
Koliko ulja u vilice FZR1000
« : 23. Siječanj 2009, 11:56:49 »

Koliku TOČNO količinu ulja u USD vilicu Yamaha propisuje za FZR1000 iz, ajmo reći '93. U knjizi koju imam (vidi sliku) govore samo o klasičnoj vilici (inače knjiga nije loša, ali evo, uvijek nešto fali). Iz ostatka naljepnice se vidi da su to KAYABA vilice.   
Evidentirano
Some people call me the space cowboy,
Some other call me the gangster of love...

flugo

• **
  • Vozi: ZzR600
Odg: Koliko ulja u vilice FZR1000
« Odgovori #1 : 23. Siječanj 2009, 14:12:10 »

Evidentirano

djekomax

• Vozi: Kawasaki ZX9R
« Odgovori #2 : 23. Siječanj 2009, 15:10:53 »

Evidentirano

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #3 : 23. Siječanj 2009, 15:27:41 »

Ah to ulje, koliko navoda, toliko misljenja.

Ja ti mogu reci iz iskustva, kupio litru i podjelio u dva teleskopa. Opruge zatego do druge crte i na mojih cca. 90 kila sasvim dobro radi.

Ulje neko Valvolin.
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERDAY IS A RACE DAY

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #4 : 23. Siječanj 2009, 16:10:28 »

Ah to ulje, koliko navoda, toliko misljenja.

Ja ti mogu reci iz iskustva, kupio litru i podjelio u dva teleskopa. Opruge zatego do druge crte i na mojih cca. 90 kila sasvim dobro radi.

Ulje neko Valvolin.

Ajde reci da se šališ?! :shock: Točno je propisano koliko mora biti ulja u vilici.

Koliku TOČNO količinu ulja u USD vilicu Yamaha propisuje za FZR1000 iz, ajmo reći '93. U knjizi koju imam (vidi sliku) govore samo o klasičnoj vilici (inače knjiga nije loša, ali evo, uvijek nešto fali). Iz ostatka naljepnice se vidi da su to KAYABA vilice.   

Ako nemaš manual, izliješ svo staro ulje u posudu i onda znaš količinu.
Evidentirano

Sip

« Odgovori #5 : 23. Siječanj 2009, 16:15:44 »

Ajde reci da se šališ?! :shock: Točno je propisano koliko mora biti ulja u vilici.

E ne salim se niti malo :shock:

mrtav ozbiljan, a da potvrdim svoje objasnjenje ti mi reci koliko ide ulja u aprilinu vilicu :?  (eto ja imam nesto preko 90 kg :oops: i zelim da mi bude sport podesena :wink:)
Bio bi zahvalan do neba ako mi povuces paralelu milimetara do ruba i kubnih milimetara u teleskopu :wink:
Evidentirano

EVERDAY IS A RACE DAY

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #6 : 23. Siječanj 2009, 16:18:34 »

mrtav ozbiljan, a da potvrdim svoje objasnjenje ti mi reci koliko ide ulja u aprilinu vilicu :?  (eto ja imam nesto preko 90 kg :oops: i zelim da mi bude sport podesena :wink:)
Bio bi zahvalan do neba ako mi povuces paralelu milimetara do ruba i kubnih milimetara u teleskopu :wink:

Kakve veze ima kolicina ulja sa tvojom tezinom  :shock: :shock: :shock:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Sip

« Odgovori #7 : 23. Siječanj 2009, 16:22:00 »

Kakve veze ima kolicina ulja sa tvojom tezinom  :shock: :shock: :shock:

Eeee kad sam to htio nauciti jako dobro, shvatio da ima :shock:

Jos sam u povojima ucenja o ovjesu :?
Evidentirano

EVERDAY IS A RACE DAY

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #8 : 23. Siječanj 2009, 16:41:12 »

Bitna je količina ulja radi rada vilice, ne radi tvoje težine. Zato je i propisano koliko ulja ide u vilicu.
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #9 : 23. Siječanj 2009, 16:43:50 »

stone će vam najbolje odgovoriti na ovo pitanje.... kod njega su tolerancije +- pola litre ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

vickodu

« Odgovori #10 : 23. Siječanj 2009, 16:56:36 »

Eeee kad sam to htio nauciti jako dobro, shvatio da ima :shock:

Jos sam u povojima ucenja o ovjesu :?

Za to su opruge a kolicina ulja nema apsolutno nikakve veze s tezinom
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

stankovukovic

• **
  • Vozi: FZ6
« Odgovori #11 : 23. Siječanj 2009, 16:58:19 »

U principu se slazem sa tvojim misljenjem, ali ako u obzir uzmemo da ni jedan semerin ne pusta, barem ne jako?
Evidentirano
Sve
Super
Stvari
Su
Sa
S
Stanko

vickodu

« Odgovori #12 : 23. Siječanj 2009, 17:06:42 »

U principu se slazem sa tvojim misljenjem, ali ako u obzir uzmemo da ni jedan semerin ne pusta, barem ne jako?

Za te stvari postoje manuali  Danas je makar lako doc do tih podataka koliko ide ulja u motor odnosno u vilicu u suprotnom visak mora neegdje izbit
Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #13 : 23. Siječanj 2009, 17:28:40 »

Bitna je količina ulja radi rada vilice, ne radi tvoje težine. Zato je i propisano koliko ulja ide u vilicu.

Interesantna nauka, gdje kroz otvor određenih dimenzija protok neke tekućine određenog volumenta ovisi ni manje ni više nego o volumenu iste  :palacgore:

Za to su opruge a kolicina ulja nema apsolutno nikakve veze s tezinom

stone će vam najbolje odgovoriti na ovo pitanje.... kod njega su tolerancije +- pola litre ...  :palacgore:

Za svu trojicu vas sam odvoji malo vremena da vam NACRTAM kako količina ulja direktno utječe na karateristike vilice, i to isključivo pred kraj njenog takta zbog čega je količina ulja jako zgodna stvare da se spriječi hod vilice do graničnika. Malo proučite pa se javite Stoneu da vam objasni ako ne razumijete  :D
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #14 : 23. Siječanj 2009, 17:32:50 »

Interesantna nauka, gdje kroz otvor određenih dimenzija protok neke tekućine određenog volumenta ovisi ni manje ni više nego o volumenu iste  :palacgore:
a gustoća nema ništa s tim, pretpostavljam ....  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

aurellie

« Odgovori #15 : 23. Siječanj 2009, 17:34:39 »

a gustoća nema ništa s tim, pretpostavljam ....  :misli:

Nisam spominjao gustoću. Vidi o čemu se priča u topicu, što se pita, a što se odgovara. Nigdje se ne spominje gustoća, pa je sad nemoj ni ti spominjat
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #16 : 23. Siječanj 2009, 17:42:46 »

količina ulja treba biti u okvirima koje je propisao proizvođač vilica.... AMEN
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #17 : 23. Siječanj 2009, 17:45:48 »

Za svu trojicu vas sam odvoji malo vremena da vam NACRTAM kako količina ulja direktno utječe na karateristike vilice, i to isključivo pred kraj njenog takta zbog čega je količina ulja jako zgodna stvare da se spriječi hod vilice do graničnika. Malo proučite pa se javite Stoneu da vam objasni ako ne razumijete  :D

Ajde ti nama objasni sto se dogodi ako ulijes visak ulja uljevajuci odokativnom metodom po sistemu od viska glava ne boli  :mrgreen:

Ili sto se dogodi ako u vilicu ide0,40 a ti ulijes 0,50  :misli:
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #18 : 23. Siječanj 2009, 17:54:28 »

Ajde ti nama objasni sto se dogodi ako ulijes visak ulja uljevajuci odokativnom metodom po sistemu od viska glava ne boli  :mrgreen:

Ili sto se dogodi ako u vilicu ide0,40 a ti ulijes 0,50  :misli:

Dva scenarija:
1. Hidraulička blokada, vilice ne bi radile nego samo u djelu svog radnog područja
2. Izbije poklopce vilica i zabiju ti se u mozak a opruge ti vire iz očnih duplji
 :palacgore:

Tak oda se to ne radi po sistemu "od viška glava ne boli" već treba bit umjeren u svemu pa i u tome. Naravno, koliko god ulja se ulilo puno ili malo ne trebaš mene prozivat i propitkivat sad, jer nisam ja taj koji je napisao da količina ulja ne utječe na tvrdoču vilice  :mrgreen:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #19 : 23. Siječanj 2009, 17:57:08 »

Evidentirano

vickodu

« Odgovori #20 : 23. Siječanj 2009, 18:01:26 »

Dva scenarija:
1. Hidraulička blokada, vilice ne bi radile nego samo u djelu svog radnog područja
2. Izbije poklopce vilica i zabiju ti se u mozak a opruge ti vire iz očnih duplji
 :palacgore:

Tak oda se to ne radi po sistemu "od viška glava ne boli" već treba bit umjeren u svemu pa i u tome. Naravno, koliko god ulja se ulilo puno ili malo ne trebaš mene prozivat i propitkivat sad, jer nisam ja taj koji je napisao da količina ulja ne utječe na tvrdoču vilice  :mrgreen:

Jeli sad jasnije zasto sam tako napiso  :misli: U biti htio sam rec da se ne povecava tvrdoca vilice povecavanjem kolicine ulja odokativnom metodom  :wink:
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #21 : 23. Siječanj 2009, 18:07:46 »

Pomaže jer je to odgovor na pitanje  :palacgore:.

Dobro provjeri to jer bi to bile jako male male vilice ako u svaku ide 78cm3 ulja   :D  Treba bit malo manje od po litre ,kad istreseš litru treba ti ostat manje od jednog deca u boci. Nažalost neznam o kojim se točno brojevima radi  :(
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #22 : 23. Siječanj 2009, 18:11:36 »

Jeli sad jasnije zasto sam tako napiso  :misli: U biti htio sam rec da se ne povecava tvrdoca vilice povecavanjem kolicine ulja odokativnom metodom  :wink:

To da  :palacgore: valjda nema tako blesavih ljudi koji bi odoka ulili uljačinu, a ako nema ulja, može i dvotaktol unutra  :LOL:
Ali poznavajući Sip-a dosad na forumu, znam da nije bleso što se motora tiče, i da će obavit posao kako treba. Samo ovdje neće dobit definitivan odgovor jer rijetko tko šupa po vilicama a kamoli po skupim aprilijinim vilicama (ohlins?)  :?
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #23 : 23. Siječanj 2009, 18:14:46 »

To da  :palacgore: valjda nema tako blesavih ljudi koji bi odoka ulili uljačinu, a ako nema ulja, može i dvotaktol unutra  :LOL:
Ali poznavajući Sip-a dosad na forumu, znam da nije bleso što se motora tiče, i da će obavit posao kako treba. Samo ovdje neće dobit definitivan odgovor jer rijetko tko šupa po vilicama a kamoli po skupim aprilijinim vilicama (ohlins?)  :?

Nalazio sam ja i hipenol u njima kod genijalaca koji su htjeli tvrdi motor  :shock: :shock: :shock: :shock:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #24 : 23. Siječanj 2009, 19:08:37 »

Dobro provjeri to jer bi to bile jako male male vilice ako u svaku ide 78cm3 ulja   :D  Treba bit malo manje od po litre ,kad istreseš litru treba ti ostat manje od jednog deca u boci. Nažalost neznam o kojim se točno brojevima radi  :(

Bacio samo oko na pristiglu poštu, ali sada vidim da je to sumnjivo malo. U mojoj knjizi za klasične FRZ1000 vile stoji 535ccm, nivo 116mm, gustoća 10W. Morat će se još veslat po netu, a ja mislio da možda netko zna
Evidentirano

stone

• **
  • Vozi: Voz
« Odgovori #25 : 23. Siječanj 2009, 22:36:18 »

Ajde prije nego počneš izmišljati gluposti o meni i mojim tolerancijama pročitaj neki članak o vilicama, repariraj par komada, toči ulje različite gustoče, različite količine i uoči razliku i videl budeš da gustoča ulja nije tolko važna ko razina ulja da vilica radi ispravno, s gusčim uljem budeš sigurno dobil tvrđu vilicu pogotovo pri kraju hoda, tolko tvrdu da ti bude trebalo jako velika graba da iskoristiš taj dio hoda.
Aurelie vam je lijepo(  :mrgreen: ) nacrtao i objasnio tak da nema potrebe da ponavljam.

U FZR ti ide 435ml ulja tj. 101mm, 10W. Makar nisam siguran da je za hiljadarku, to sam našel za 600 ali pretpostavljam da su vilice iste.  :wink:
Evidentirano
Gently my mind escapes...

strasilo

• šafran
« Odgovori #26 : 23. Siječanj 2009, 23:03:24 »

Ajde prije nego počneš izmišljati gluposti o meni i mojim tolerancijama pročitaj neki članak o vilicama, repariraj par komada, toči ulje različite gustoče, različite količine i uoči razliku i videl budeš da gustoča ulja nije tolko važna ko razina ulja da vilica radi ispravno, s gusčim uljem budeš sigurno dobil tvrđu vilicu pogotovo pri kraju hoda, tolko tvrdu da ti bude trebalo jako velika graba da iskoristiš taj dio hoda.
Aurelie vam je lijepo(  :mrgreen: ) nacrtao i objasnio tak da nema potrebe da ponavljam.

U FZR ti ide 435ml ulja tj. 101mm, 10W. Makar nisam siguran da je za hiljadarku, to sam našel za 600 ali pretpostavljam da su vilice iste.  :wink:
:LOL: ... dobar si, nema šta...  :palacgore:

ali i dalje si mi smiješan ....  8)
Evidentirano

stone

• **
« Odgovori #27 : 23. Siječanj 2009, 23:13:59 »

I ti si meni smješan kaj sam ti stalno ja smješan  :jesus:
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #28 : 23. Siječanj 2009, 23:26:02 »

Malo smo pošli u off, ali Stone ti je lijepo rekao, a vidim da se potrudio i napisat sve gramatički ispravno tako da se ovaj put ne možeš na išta izvlačit kao kad ste se prošli put dohvatili a ti ostao bez argumenata  :D Bez ljutnje  8)
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #29 : 23. Siječanj 2009, 23:29:46 »

Strasko sad ih je dvoje protiv tebe nije ti lako  :mrgreen:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #30 : 23. Siječanj 2009, 23:30:48 »

Nisu iste, ako je suditi po izgledu. Ovo za 600 je OK, ako je moguće, volio bi istog tipa podatak (količina + razina) za USD hiljadarke, fi 41mm. Ne bi nagađao, jer nema potrebe, podatak sigurno postoji negdje napisan.
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #31 : 23. Siječanj 2009, 23:50:32 »

Front:
Kayaba 41mm USD
Stroke: 120mm
Spring: 331.5mm
Fork oil capacity: 462cc

našo u katalogu od nekakvih federa. Ne mogu ti garantirat točno ali znam odnekud da ostane malo manje od dec ulja a ovdje piše da treba potrošit 0.924 litre pa valjda je to onda to, nije valjda da su dvije krive informacije na istom mjestu  :D
Evidentirano

aurellie

« Odgovori #32 : 23. Siječanj 2009, 23:50:52 »

Šašavi neki blatobran  :palacgore:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #33 : 24. Siječanj 2009, 00:00:00 »

Relja svaka cast kad si prije iskopo podatke o kolicini ulja :palacgore: Moram priznat da imas oko sokolovo  :wink:
« Zadnja izmjena: 24. Siječanj 2009, 09:30:28 vickodu »
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #34 : 24. Siječanj 2009, 00:31:23 »

Front:
Kayaba 41mm USD
Stroke: 120mm
Spring: 331.5mm
Fork oil capacity: 462cc

našo u katalogu od nekakvih federa. Ne mogu ti garantirat točno ali znam odnekud da ostane malo manje od dec ulja a ovdje piše da treba potrošit 0.924 litre pa valjda je to onda to, nije valjda da su dvije krive informacije na istom mjestu  :D

To bi trebalo biti to. Hvala  :palacgore:.

Šašavi neki blatobran  :palacgore:

Čitav je motor takav.

Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #35 : 24. Siječanj 2009, 00:37:38 »

Ovdje piše 0,46L
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/product.asp

Od početka teme točan odgovor,i sada potvrda pa više nema sumnje. A kada vilice otvorim, javim koliko sam ulja našao u svakoj. Hvala  :palacgore:.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #36 : 24. Siječanj 2009, 10:35:39 »

Strasko sad ih je dvoje protiv tebe nije ti lako  :mrgreen:
nisam ja tu da bih nekoga uvjeravao u tuđe postupke.... Samo me u prvu ruku čudno kad su ljudi ( da ne kažem klinci ) u stanju savjetovati nekoga za stvari koje bi mogle imati velike posljedice.... I čudno mi je kad ljudi ne razlikuju različite namjene motora.... Nije isto savjetovati nekoga za kemijanje po vilicama ako će se voziti u prometu i na vozilu koje mora zadovoljavati kjekakve zakone i propise, od kemijanja po vilicama za napraviti krug po nekoj tamo livadi ...

Kinci ne mogu shvatiti da sam i ja bio klinac i da sam kemijao razne gluposti, pa između ostalog i po vilicama ( stone, moguće da sam reparirao vilica koliko ti nisi u rukama držao  :wink: no to mi je potpuno nebitno u bilo kakvoj raspravi ) .... I nebih ti želio da ti nekad netko pokuca na vrata zato jer si ga s*ebao sa svojim savjetom na forumu.... Kemijanje po motorima koji se voze u prometu nije za ljude koji nisu sigurni u to što pričaju ...
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #37 : 24. Siječanj 2009, 10:36:17 »

Od početka teme točan odgovor,i sada potvrda pa više nema sumnje. A kada vilice otvorim, javim koliko sam ulja našao u svakoj. Hvala  :palacgore:.
Ako nemaš točan podatak, onda je to najpametnije što možeš napraviti ...  :palacgore:
Evidentirano

stone

• **
« Odgovori #38 : 24. Siječanj 2009, 11:40:17 »

nisam ja tu da bih nekoga uvjeravao u tuđe postupke.... Samo me u prvu ruku čudno kad su ljudi ( da ne kažem klinci ) u stanju savjetovati nekoga za stvari koje bi mogle imati velike posljedice.... I čudno mi je kad ljudi ne razlikuju različite namjene motora.... Nije isto savjetovati nekoga za kemijanje po vilicama ako će se voziti u prometu i na vozilu koje mora zadovoljavati kjekakve zakone i propise, od kemijanja po vilicama za napraviti krug po nekoj tamo livadi ...

Kinci ne mogu shvatiti da sam i ja bio klinac i da sam kemijao razne gluposti, pa između ostalog i po vilicama ( stone, moguće da sam reparirao vilica koliko ti nisi u rukama držao  :wink: no to mi je potpuno nebitno u bilo kakvoj raspravi ) .... I nebih ti želio da ti nekad netko pokuca na vrata zato jer si ga s*ebao sa svojim savjetom na forumu.... Kemijanje po motorima koji se voze u prometu nije za ljude koji nisu sigurni u to što pričaju ...

Ajde super da ti znaš sve a ja klinac ništ, sad mi nađi gdje sam ja čovjeka krivo savjetovao i gdje sam napisao da ide kemijati po vilicama! Napisal sam da se količina ulja kreče +- 50ml od propisane količine u knjizi a ovisi o namjeni motora i proporcijama  :mrgreen: vozača, neznam gdje si ti iskopal pola litre!  :palacdolje:
Razlikujem različite namjene motora i nisam nikoga ugrozil svojim savjetom, uostalom aurellie govori isto ko i ja znači da smo obadva u opasnosti da nas OldBoy prebije i odreže nam jaja jer je opal zbog 20ml razlike u prednjoj vilici. Ako nekome nije do eksperimentiranja onda neka ni ne traži savjete po forumima i nek ne radi sam doma taj posel nego nek odnese nekome ko se bavi time.  :palacgore:
Moguče da si repariral više vilica nego sam ih ja videl ali to ne znači da ih znaš reparirati i da znaš kak rade pa zato i tvrdiš da je gustoča ulja ono s čim se podešava vilica.  :palacgore:

Vratil sam se na ovaj forum prije par mjeseci zato jer sam mislil da sam ove 2 godine neaktivnosti puno toga naučil i uozbiljil sam se pa sad mogu i nekome pomoči a ne se samo zajebavati po forumu i raditi offtopice, ali očito nekima nije bitno dal nekaj znaš i imaš iskustva nego su bitne godine pa klinci nesmiju davati savjete. Pričekal budem onda još 10ak godina da se opametim pa budem opet počel pisati.  :palacgore:

BTW još nisam čul nikoga da bi se razbil s motorom zbog 50ml više-manje ulja u vilici a kamoli da taj isti dolazi tuči nekoga ko mu je to slagal. Tvoj savjet s gusčim uljem je puno opasniji od mojih 50ml  :palacgore:
Evidentirano

stankovukovic

• **
  • Vozi: FZ6
« Odgovori #39 : 24. Siječanj 2009, 12:11:28 »

Oldboy svakako opisi postupak promjene ulja i potkrijepi slikama, mene ceka promjena pa mi mozda tvoje iskustvo pomogne  :palacgore:
Evidentirano
Sve
Super
Stvari
Su
Sa
S
Stanko

aurellie

« Odgovori #40 : 24. Siječanj 2009, 13:57:43 »

Strašilo,
iznenađuješ me svojom zadrtošću  :mrgreen: ne želiš uopće razmislit o nečemu nego se uporno pozivaš na iskustvo i godine i ovo i ono. Mnoge stvari nije lako prihvatit, pa tako i nešto što si godinama smatrao ispravnim i na tome, i na ignoranciji i neznanju drugih, si izgradio svoj imidž majstora - i sad to ne valja?? Naravno da je lakše nastavit guslat po svom nego promjenit nešto u svojoj glavi.

Tako i sad napadaš klince, što ti nije nikako u redu, jer za razliku od tebe konkretno za ovaj slučaj klinci imaju znanje i argumente kojima brane svoj stav na forumu, a ti nemaš ništa jer da imaš napisao bi to a ne uspoređivao tko je više vilica imao u rukama.

I još nešto, u našoj državi i općenito u ovom dijelu svijeta nije baš zaživilo neko znanje o ovjesu, ali drago mi je da vidim da se to pomalo mijenja i da ekipa polako počinje shvaćat da je to važnije od par ks koje daje auspuh, ili neki drugi superskupi dodatak. Tako da vidim da neki moj dubrovčanin za prvu modifikaciju umjesto auspuha sredi ovjes, nema mi ništa draže  :D
Ti sa svojim tvrdnjama možeš još neko vrijeme mazat oči nekom seljaku, ali "klinaca" je sve više i više i sve više znaju i uskoro će tvoje golemo iskustvo krivog shvaćanja bit samo tvoja osobna stvar  :palacgore:
Evidentirano

Sip

« Odgovori #41 : 24. Siječanj 2009, 14:01:35 »

Meni je pak zanimljivo da kazem; Ja sam promijenio i stavio upravo na FZR1000, 1993 godiste, oko pola litre u svaki teleskop i vilica dobro radi. Znaci savjet iz prve ruke i to nikom nije bitno :misli:
Evidentirano

EVERDAY IS A RACE DAY

vickodu

« Odgovori #42 : 24. Siječanj 2009, 14:04:26 »

Pa tvoj Dubrovcanin vec ima auspuh  :wink: Definitivno se moram slozit da je ovjes najbitniji dio cjelog motora  jer bez obzira na snagu ako se nemoze kvalitetno prenjet na podlogu snaga ne znaci nista i ne moze se iskoristi  :mrgreen:
Evidentirano

OldBoy

« Odgovori #43 : 24. Siječanj 2009, 14:41:26 »

Meni je pak zanimljivo da kazem; Ja sam promijenio i stavio upravo na FZR1000, 1993 godiste, oko pola litre u svaki teleskop i vilica dobro radi. Znaci savjet iz prve ruke i to nikom nije bitno :misli:

Ja sam pitao za TOČAN iznos da znam referencu. Imam doma i menzuru od 500ml, pa zašto nešto ne napraviti točno ako nas to ništa ne košta. U kulinarstvu imamo prstohvat, čajnu žlicu i slične mjere, a u tehnici su milimetri, stupnjevi. Možda sam picajzla, ali ako se netko potrudio dati troznamenkasti broj (463ml) onda nema potrebe pretvarati ga u jednu znameku.
Evidentirano

Sip

« Odgovori #44 : 24. Siječanj 2009, 14:58:46 »

Ja sam pitao za TOČAN iznos da znam referencu. Imam doma i menzuru od 500ml, pa zašto nešto ne napraviti točno ako nas to ništa ne košta. U kulinarstvu imamo prstohvat, čajnu žlicu i slične mjere, a u tehnici su milimetri, stupnjevi. Možda sam picajzla, ali ako se netko potrudio dati troznamenkasti broj (463ml) onda nema potrebe pretvarati ga u jednu znameku.

Potpuno te razumijem jer sam prije par dana upravo to htio saznati za svoj Falco, ali prateci problematiku i podesavanje ovjesa uvidio (procito) da to nije bas tako odredjeni broj. Tj. ako i jest ne znaci da ta kolicina ulja odgovara tvojim zahtjevima :?
Evidentirano

EVERDAY IS A RACE DAY

strasilo

• šafran
« Odgovori #45 : 24. Siječanj 2009, 16:16:36 »

@ stone i aurellie ... nije mi ni na kraj pameti praviti reference znanja prema nečijim godinama, već prema stupnju razmišljanja.... I upravo prema stupnju razmišljanja vas svrstavam među klince.... bez obzira na broj godina koje imate... ne potcjenjujem nikoga samo zato jer je mlađi ili stariji ...

Neke stvari vam pričam upravo iz osobne i vlastite životne škole i na stvarima na kojima sam se "opekao" ....

Možda ( ali samo možda ) sam i ja kemijao po svojim vilicama i sa količinama ulja i sa gustoćom ulja, pa čak ( možda ) i sa samim ventilima unutar vilice... Ali odgovorno tvrdim da NIKAD neću savjetovati nekog drugog da je nešto dobro ili bolje samo zato jer sam to ja tako isprobao... I ne pada mi na um savjetovati nekoga "pogrešno" samo zato jer se meni to tako čini bolje....

Postoji velika razlika u poslovima koje radiš sam sebi i tu je sloboda daleko veća nego kad to radiš nekom drugom ..... Jer sam se opet i sam opekao po tom pitanju kad se (nedajbože) nekome nešto desi .... u tom slučaju se zaborave i priče i dogovori i usmena skidanja odgovornosti... nadam se da ćete skužiti šta želim reći ...  :palacgore:
Evidentirano

Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.289 sekundi uz 15 upita.