nije voznja u pitanju...jer je svaki lanac prilagodjen snazi i kubikazi motora....bit ce da se tu radi o neodrzavanju lanca..... 
inace pravilno odrzavan lanac traje izmedju 30.000 i 40.000 km....(govorimo o kvalitetnim o i x ring lancima)...
Ne slažem se baš u potpunosti, meni Aprilia (V2-1000) papala lanac na 15-25.000, uvijek AFAM XHRG, pravilno održavanje, staze nije vidio, na zadnji nikad dignut na cukanje ...
Na Agusti mi je DiD bio krepan već na 8.000 ali to je bilo zbog neodržavanja, bivši vlasnik ga je garant oprao miniwashem i onda našpricao Motulom pa ostavio prek zime

nije bio rastegnnut nego se "račvao", razradio sam ga sa raznim "penetrirajućim" sprejevima pa je odvezao još 8.000 ali onda se počeo nepravilno rastezati pa sam ga promijenio jel me bilo strah da ne pukne.
Želim reći da je teško ovako generalno dat neke vrijednosti, sve ovisi od vozača do vozača, snage i momenta mašine, pravilnog održavanja (dotezanja, podmazivanja, pranja) ... no jedno 20.000 bi u vožnji na cesti lanac ipak trebao izdržati.