Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Pogonski lanac  (Posjeta: 2741 )

mladen59

• Spol: Muški
  • Vozi: HONDA CBF 600 S 2008 g.
Odg: Pogonski lanac
« Odgovori #50 : 31. Prosinac 2011, 21:06:39 »

Ja moga mjenjao na 51000 km  :mrgreen:
:palacgore: Pa ja imam 42000 i vjerujem da bi mogo odvalit do 50000km ali je novi već doma pa u 4 mjesecu ide gore da sam miran za sezonu! :palacgore:
Evidentirano
BOLJE S BICIKLOM U KURVANJE,
NEGO S MERCEDESOM NA POSO

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #51 : 31. Prosinac 2011, 21:08:05 »

:palacgore: Pa ja imam 42000 i vjerujem da bi mogo odvalit do 50000km ali je novi već doma pa u 4 mjesecu ide gore da sam miran za sezonu! :palacgore:

Moj se na cca 50000 odjedan put poceo raszezat i trzati na povratku iz Grcke
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Modesty40

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Kawasaki ER6n
« Odgovori #52 : 31. Prosinac 2011, 21:25:49 »

moj ima 39000 i ko nov je :mrgreen:
Evidentirano
voyage with colors
babinjak rescue team

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #53 : 31. Prosinac 2011, 21:29:45 »

:palacgore: Slažem se, i na mostu piše do 5 tona pa prođe neko sa 7 i niš se ne dogodi, tvornica propiše recimo 24ooo km za lanac i to je neka srednja vrijednost, kod nekog će izdržat 14000km a kod nekog 34000 km ovisno o upotrebi i održavanju, nemreš reć da će svi lanci otić u k...c točno na 24000km.  :misli:

zato jer se lanci propisuju za motore OD - DO kilovata ... od 0 - 50 kw .... od 50 - 100 kw ... ITD .... znači da isti lanac ide i na onaj od 55 kw i na onaj od 95 kw ... i sasvim je logično da na takva dva motora isti lanac neće isto dugo trajati ... (pod uvjetom da u nekakav izračun vijeka trajanja stavimo iste uvjete eksploatacije) .. znači uzima se neka srednja vrijednost za recimo 75 kw i za to se propisuje nekakav nazivni vijek trajanja... i to se uzima kao neki orjentir ... ali nikako kao fiksna vrijednost ...

u krajnjem slučaju .... ja sam probao eksperimentirati ... radi sebe samog... (iskreno, *ebe mi se za ostatak planete) ... pa sam na motoru imao lanac istog proizvođača, ali različite čvrstoće ... Prvi lanac koji sam ja mijenjao je bio onaj slabašni ... i prevalio je na kanti nekih 7500 km ..... onda sam stavio onaj propisane čvrstoće i s njim sam zavrnuo nekih cca 30K ... onda sam opet stavio onaj slabašni ... i opet nešto više od 7k ... onda sam mijenjao felgu, pa samim tim su išli i drugačiji lančanici, pa sam opet stavio onaj slabašni da isprobam ... i opet nešto više od 7K ... onda sam stavio (recimo) predimenzionirani i evo već 50K i tek sam ga jednom do sad zatezao .... ;) (sve DiD)

s tim što sam ovom "propisanom" dušu izvadio .... taj se toliko rastegao da nije ni za pečenku okretati ...  :LOL: :LOL:

no, i opet ( po neznam koji puta ) mi ne pada na um bilo koga u bilo šta uvjeravati ....  :palacgore: .. probajte... vidite, komentirajte... ali daj se nemojte razbacivati teorijama iz udžbenika i sa interneta..  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #54 : 31. Prosinac 2011, 22:19:01 »

Ja moga mjenjao na 51000 km  :mrgreen:
guglaj pojmove "predimenzioniranje" i "gaussova raspodjela" pa ćeš znati za 2 razloga zbog kojih ti je lanac toliko trajao. ili je lanac bio veće nosivosti no što ga je tvoj motor opterećivao, il si dobio iznimku. neki mijenjaju original lance na 10000 km i opet su iznimke, al negativne.
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Stršljen

• Vozi: Suzumebachi 919 ....honda px50
« Odgovori #55 : 15. Ožujak 2012, 20:16:35 »

D.I.D 530 satran u 15.ak tisuća.Hornet 900,-1zub naprijed.
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

NRas

• **
  • Vozi: Suzuki GSX-R 1000 K7
« Odgovori #56 : 16. Ožujak 2012, 08:38:57 »

Največi neprijatelji pogonskog lanca su:

-istrošeni lančanici (zamjena samo lanca), a velika je glupost s obzirom na cijenu lanca naspram lančanika
-nepravilna zategnutost (što je i naveči neprijatelj ležajeva) kladi bi se da su kao tek postavljeni 2/3 lančanika pre zategnuti
-uvjeti vožnje (puno vožnje po kiši, prljave ceste sa pijeskom i soli)
-neodržavanje
-ekstremna vožnja (ako se motor vozi samo po stazi, ne mogu se očekivati "normalne" kilometraže)

Nakon prvog zatezanja, slijede sve češća, do trenutka kad je lanac toliko neravnomjerno nategnut da cuka...
Evidentirano
FREE RIDER

Silvio

• Vozi: ZZR1400
« Odgovori #57 : 16. Ožujak 2012, 10:27:58 »

D.I.D 530 satran u 15.ak tisuća.Hornet 900,-1zub naprijed.

:shock: svaka čast!...brzo si ga ubio!  :?
meni na ZZR-u isti taj DID odradio 30 000 km  :neznam:

Največi neprijatelji pogonskog lanca su:

-istrošeni lančanici (zamjena samo lanca), a velika je glupost s obzirom na cijenu lanca naspram lančanika
-nepravilna zategnutost (što je i naveči neprijatelj ležajeva) kladi bi se da su kao tek postavljeni 2/3 lančanika pre zategnuti
-uvjeti vožnje (puno vožnje po kiši, prljave ceste sa pijeskom i soli)
-neodržavanje
-ekstremna vožnja (ako se motor vozi samo po stazi, ne mogu se očekivati "normalne" kilometraže)

Nakon prvog zatezanja, slijede sve češća, do trenutka kad je lanac toliko neravnomjerno nategnut da cuka...

sve si u pravu a pogotovo ovo boldano.... lanac mi uvijek na gornjoj granici tolerancije ili čak i malo labaviji  :palacgore:
na većini motora je ko žica na tamburi..... PRETEGNUT! 
Evidentirano
It's my life  It's now or never  I ain't gonna live forever  I just wanna live while I'm alive

NIKOLA-MEX

• **
  • Vozi: Hondu Transalp
« Odgovori #58 : 16. Ožujak 2012, 13:59:41 »

Upravo ovi dana tribam minjat lanac i lančanike.Raspita sam se za cijenu,1600kuna.Tu mi je uračunato i minjanje.Asti duša me boli,isti takav lanac priko e Baya malo više od 700kuna.Nije fer.Naručija bi ja to al se bojim carina će me ogulit.Moj prijatelj  par lančanika koristi za dva lanca.Da pojednostavim.On minja lančanike svaku drugu prominu lanca.Neznam dal je to pametno.Moji lančanicu još nisu onaki ka zubovi pile al nisu ni neka bajka.Sa tim sistemom ostalo bi mi 800kuna.Vjerojatno bi mi se lanac prije sjeba.Ispalo bi po onoj :nisam platija kurvu al mi je doktur uzeja lovu.Nisam pametan šta mi je činit. :misli:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #59 : 16. Ožujak 2012, 15:09:33 »

Upravo ovi dana tribam minjat lanac i lančanike.Raspita sam se za cijenu,1600kuna.Tu mi je uračunato i minjanje.Asti duša me boli,isti takav lanac priko e Baya malo više od 700kuna.Nije fer.Naručija bi ja to al se bojim carina će me ogulit.Moj prijatelj  par lančanika koristi za dva lanca.Da pojednostavim.On minja lančanike svaku drugu prominu lanca.Neznam dal je to pametno.Moji lančanicu još nisu onaki ka zubovi pile al nisu ni neka bajka.Sa tim sistemom ostalo bi mi 800kuna.Vjerojatno bi mi se lanac prije sjeba.Ispalo bi po onoj :nisam platija kurvu al mi je doktur uzeja lovu.Nisam pametan šta mi je činit. :misli:

Lanac 525 118 linkovi za taj motor je 1000 kn .
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

mbalunovic

• **
« Odgovori #60 : 18. Ožujak 2012, 16:49:48 »

Na GSX-Ru origigi 530 d.i.d. skinut na 6.000 (ko nov) trenutno 520 d.i.d. traje već 20.000 i još bi trebao par soma...)

na 125 2T ide tvornicki 520, ako to na gsx-r ci traje 20000 kolko ce na Mitu, ili RS ?
Evidentirano
Jesu 2 kotaca al samo jedan zivot, zato svaki dan zivite kao da je zadnji

mladen59

« Odgovori #61 : 18. Ožujak 2012, 16:59:27 »

Gle... lančanici dođu ko tank i pol benzina, neznam kolko Ti se isplati zbog te love sjebat novi lanac od oko 1100kn (tolko sam platio zlatni DID). Najbolje je promjenit sve i onda si miran. Imam 43ooo km i sutra idem kod Sekola na servis i promjenu lanca sa lančanicima, nek i ovaj novi set izdrži isto, ja sam zadovoljan. :misli:
« Zadnja izmjena: 18. Ožujak 2012, 20:46:24 mladen59 »
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #62 : 18. Ožujak 2012, 18:56:30 »

na 125 2T ide tvornicki 520, ako to na gsx-r ci traje 20000 kolko ce na Mitu, ili RS ?
inženjeru, jedno je korak lanca a drugo oznaka čvrstoće :wink:
Evidentirano

mbalunovic

• **
« Odgovori #63 : 18. Ožujak 2012, 19:22:32 »

inženjeru, jedno je korak lanca a drugo oznaka čvrstoće :wink:

520, 525, i 530 imaju isti korak al je razlika u sirini lanca, s tim je i 530 iste cvrstoce jaci od lanca 520, u tom sam smislu ja govorio.
Evidentirano
Jesu 2 kotaca al samo jedan zivot, zato svaki dan zivite kao da je zadnji

Phobocaster

• Vozi: Samo Hondu
« Odgovori #64 : 18. Ožujak 2012, 22:10:17 »

520, 525, i 530 imaju isti korak al je razlika u sirini lanca, s tim je i 530 iste cvrstoce jaci od lanca 520, u tom sam smislu ja govorio.
jolly je sveznajući inženjer...bude skužio  :hehehe:
Evidentirano
I kill people for money... but you are my friend, I'll kill you for nothing! - extra discount for EU citizens!
18:24:45
http://www.youtube.com/watch?v=cXXJfURtQns&context=C3532269ADOEgsToPDskL9evJv0nu7y2Yc5oI8Fvg_

jolly the roger

« Odgovori #65 : 19. Ožujak 2012, 12:08:15 »

a ja sam mislio u smjeru onih oznaka nakon 520,530 itd. to ti je pogonski razred čvrstoće, nisu svi lanci 520 (ili koja druga oznaka) jednake nosivosti :wink:
kako bi onda lanac 520 trajao oko 20000 km i na 35 i na 100kw ? treba sve pročitati, a ne samo dal po gabaritima odgovara.
to za korak si dobro napisao, mislim da je 3/8"  :misli: uglavnom colnata mjera
Evidentirano

merlin68

« Odgovori #66 : 19. Ožujak 2012, 12:13:41 »

hm čini mi se ko laiku da ni moj lanac baš nije u cvjetu mladosti, tražim savjete jer na ljeto kupujem novi pa me zanima cjenovni razred za pojedine marke ,usput vozim se ko penzić pa ne mora biti vrhunski ,
Evidentirano
UBER

vickodu

« Odgovori #67 : 19. Ožujak 2012, 13:03:02 »

hm čini mi se ko laiku da ni moj lanac baš nije u cvjetu mladosti, tražim savjete jer na ljeto kupujem novi pa me zanima cjenovni razred za pojedine marke ,usput vozim se ko penzić pa ne mora biti vrhunski ,

Moraš stavit lanac koji ide na taj motor .Slab lanac će kratko trajat .
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #68 : 19. Ožujak 2012, 15:00:22 »

Moraš stavit lanac koji ide na taj motor .Slab lanac će kratko trajat .
ma nije, svi lanci iste širine jednako traju bez obzira na snagu koju moraju prenijeti :mrgreen:
Evidentirano

mladen59

« Odgovori #69 : 19. Ožujak 2012, 17:23:30 »

Dođeš recimo u Top Moto i veliš "Trebam DID-ov komplet lanac-lančanici za Hondu VFR 86g", to je sve za Tebe ko laika, jedino možeš birat normalni ili zlatni (nijansu jači, barem tak vele), kraj priče i nemoj si razbijat glavu sa raznim brojkama i šiframa.  :palacgore:
Evidentirano

NRas

• **
  • Vozi: Suzuki GSX-R 1000 K7
« Odgovori #70 : 19. Ožujak 2012, 18:03:04 »

Evidentirano
FREE RIDER

merlin68

« Odgovori #71 : 19. Ožujak 2012, 18:09:45 »

Dođeš recimo u Top Moto i veliš "Trebam DID-ov komplet lanac-lančanici za Hondu VFR 86g", to je sve za Tebe ko laika, jedino možeš birat normalni ili zlatni (nijansu jači, barem tak vele), kraj priče i nemoj si razbijat glavu sa raznim brojkama i šiframa.  :palacgore:
koda sam predvidio ,ostal danas na auto putu u blokadi sa mjenjačem u prvoj i tak jedno 10 km se dovukel do Berača ,nekak mi sredil da dođem doma i dijagnoza ,dobro da si ostal živ i da ti nije puknul, znači telefon u ruke i TOP MOTO ,kak mi se čini jedno dva mjeseca bum odmaral ,treba skupit pare  :palacdolje:
Evidentirano
UBER

vickodu

« Odgovori #72 : 19. Ožujak 2012, 18:11:09 »

koda sam predvidio ,ostal danas na auto putu u blokadi sa mjenjačem u prvoj i tak jedno 10 km se dovukel do Berača ,nekak mi sredil da dođem doma i dijagnoza ,dobro da si ostal živ i da ti nije puknul, znači telefon u ruke i TOP MOTO ,kak mi se čini jedno dva mjeseca bum odmaral ,treba skupit pare  :palacdolje:

Koliko je lanac za tvoj motor  :misli:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #73 : 19. Ožujak 2012, 18:11:35 »

baš mi je lijep ovaj treći stupac u tablici :mrgreen:
Evidentirano

merlin68

« Odgovori #74 : 19. Ožujak 2012, 18:12:33 »

Koliko je lanac za tvoj motor  :misli:
nemam pojma ,sve me strah uzet telefon u ruke ,sutra bum zval na par adresa
Evidentirano
UBER
 Str: 1 2 [3] 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.168 sekundi uz 15 upita.