Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: Garmin Zumo 660  (Posjeta: 3472 )

Sledgehammer

• Gost
Odg: Garmin Zumo 660
« Odgovori #50 : 30. Ožujak 2009, 19:05:09 »

a sto se tice razlika u cijeni izmedu 500 i 550 ... u teh. karakteristikama nema razlike a sto se tice ostalog razlika je jedino u vec ucitanim kartama.

Razlika je u softveru, pogotovo onom "uslužnom dijelu" (po usporednim karakteristikama danim od proizvođača). 550, za razliku od 500, govorno čita i nazive ulica i kućne brojeve, te razlikuje iste, pa je razina navođenja npr. "za 150 metara skrenite desno u Savsku ulicu, nalazite se kod kućnog broja 5", dok model 500 ima razinu navođenja do razine "za 150 metara skrenite desno".

To je vrlo važna stvar za komfor korištenja (no daleko od toga da je neophodno), pogotovo u stranim gradovima i mjestima, kada npr. tražite neki dućan, inače morate unaprijed programirati točno zemlja-grad-ulica-kućni broj i onda se više oslanjati na vizuelno traženje kao potvrdu dolaska na cilj i pronalaska točno određene točke interesa.

Glasovno navođenje po nazivu ulice i kućnom broju pogodnije je (čitaj: komfornije) za vozača motocikla jer potpuno isključuje gledanje na kartu, pa mnogi imaju Zumo ili sličan bluetooth-moto-navigator spremljen u pretincu tankbaga ili drugdje u prtljazi, pri čemu uštede šminkerske nosače Zuma sa svim nastavcima za upravljač ili cockpit motocikla (a što je i meni vrlo izglednija i jeftinija opcija).

U kojem smislu je razlika u učitanim kartama između modela 500 i 550, ne znam.  :neznam: :neznam:

No kako sam ga ja samo osobno kratko testirao, a ovdje ima putnika koji imaju Zumo 500 i 550, ljudi mogu dati više komentara iz same prakse, što bi i bilo vrlo dobrodošlo i može umnogome pomoći u izboru buduće navigacije...  :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Zapru

• Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #51 : 30. Ožujak 2009, 19:12:17 »

Razlika je u softveru, pogotovo onom "uslužnom dijelu" (po usporednim karakteristikama danim od proizvođača). 550, za razliku od 500, govorno čita i nazive ulica i kućne brojeve, te razlikuje iste, pa je razina navođenja npr. "za 150 metara skrenite desno u Savsku ulicu, nalazite se kod kućnog broja 5", dok model 500 ima razinu navođenja do razine "za 150 metara skrenite desno".

U kojem smislu je razlika u učitanim kartama između modela 500 i 550, ne znam.  :neznam: :neznam:

vidis, nisam znao da imaju razliku u glasovnom navodenju :palacgore:

a karta, ako im je verzija ista, nema razlike jer legalni update je isti za sve garmine :palacgore:

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #52 : 30. Ožujak 2009, 19:31:33 »

najbitniji ti je procesor/prijemnik i njegova karateristika koji je ugraden:
"Prijemnik: SiRFstar III GPS prijemnik posljednje generacije
Preciznost pozicije: GPS: 5-15 metara ovisno o kvaliteti prijema WAAS / EGNOS: 3-5 metara kad su dostupni korektivni sateliti "
a to u biti imaju skoro svi isto

Pa baš i nemaju, i dobro je da ljudi obraćaju pažnju što kupuju, bilo da je za motocikl ili još češće za automobil (jer "low-cost" uređaja u ponudi za motocikle gotovo i nema!), ali zato ima brdo kineskog smeća čije su cijene već i ispod 600 kuna čak i u skupim dućanima tipa HGŠrot. Tamo na onim info-pločicama namjerno izostavljaju najbitnije podatke, no moj je savjet da se bez ovih podataka - "Prijemnik: SiRFstar III GPS prijemnik posljednje generacije" - niti ne pomišlja na kupnju... pa najjeftinije ispadne najskuplje...  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:

karta je i najbitnija u cijeloj prici. kad sam u prosloj firmi testirao uredaje za satelitsko pracenje vozila, karta cardinale se pokazala najboljom. to su pokazali i testovi po pc casopisima. kartu radi mireo (kolnoa). sam kaj ju nikad nisam nasao krekanu :palacdolje:

Tvrtka Mireo je tvrtka dva brata Siladić, onaj stariji - Leonardo - mi je bio frend dok smo bili srednjoškolci, stanovao je u Cvjetnom naselju i studirao brodogradnju kao stipendist Uljanika (jer su obojica iz Pule), a mlađi je doktorirao informatičke znanosti, ne znam koju specijalnost, ali je voditelj razvoja tog njihovog softvera koji se stvarno pokazao najbolji. A da ju se ne može krekati,, vrlo je vjerojatno, jer ipak su oni naši zemljaci koji dobro poznaju mentalitet svojih ostalih zemljaka (čitaj: znaju da bi ukrali Majku Božju sa oltara!), pa su na taj segment svoje intelektualne imovine bacili vrlo jaki naglasak... ali mislim da nije problem - kada već imaš dobar uređaj na koji si dao par tisuća kuna i imaš ga u planu koristiti cijeli život - izdati i stotinjak eura na dobar softver, pa imati pošteno, trajno i kvalitetno, bez glavobolje oko redovitih apdejta, jer je update navigacijskog softvera nešto što je maltene redovita, "svakodnevna" pojava...
Evidentirano

Zapru

• Vozi: Aprilia TUONO 1000R ´08
« Odgovori #53 : 30. Ožujak 2009, 19:42:20 »

Pa baš i nemaju, i dobro je da ljudi obraćaju pažnju što kupuju, bilo da je za motocikl ili još češće za automobil (jer "low-cost" uređaja u ponudi za motocikle gotovo i nema!), ali zato ima brdo kineskog smeća čije su cijene već i ispod 600 kuna čak i u skupim dućanima tipa HGŠrot. Tamo na onim info-pločicama namjerno izostavljaju najbitnije podatke, no moj je savjet da se bez ovih podataka - "Prijemnik: SiRFstar III GPS prijemnik posljednje generacije" - niti ne pomišlja na kupnju... pa najjeftinije ispadne najskuplje...  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:

Tvrtka Mireo je tvrtka dva brata Siladić, onaj stariji - Leonardo - mi je bio frend dok smo bili srednjoškolci, stanovao je u Cvjetnom naselju i studirao brodogradnju kao stipendist Uljanika (jer su obojica iz Pule), a mlađi je doktorirao informatičke znanosti, ne znam koju specijalnost, ali je voditelj razvoja tog njihovog softvera koji se stvarno pokazao najbolji. A da ju se ne može krekati,, vrlo je vjerojatno, jer ipak su oni naši zemljaci koji dobro poznaju mentalitet svojih ostalih zemljaka (čitaj: znaju da bi ukrali Majku Božju sa oltara!), pa su na taj segment svoje intelektualne imovine bacili vrlo jaki naglasak... ali mislim da nije problem - kada već imaš dobar uređaj na koji si dao par tisuća kuna i imaš ga u planu koristiti cijeli život - izdati i stotinjak eura na dobar softver, pa imati pošteno, trajno i kvalitetno, bez glavobolje oko redovitih apdejta, jer je update navigacijskog softvera nešto što je maltene redovita, "svakodnevna" pojava...
mislil sam na garmine :wink:

potpisujem :palacgore:

al cardinale nema krekan jer je nas program. nasao sam jednu ali staru verziju 2.5 a sad je mislim 2.7 :misli:

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #54 : 30. Ožujak 2009, 20:04:26 »

OK, za Garmine postoji apsolutno sve krekano...

A kako je Cardinale naš program, a krekove rade stranci, tako sam program ima male šanse da se netko sa njime pozabavi...  8) 8)
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #55 : 30. Ožujak 2009, 22:52:09 »

OK, za Garmine postoji apsolutno sve krekano...

A kako je Cardinale naš program, a krekove rade stranci, tako sam program ima male šanse da se netko sa njime pozabavi...  8) 8)

Zar ti nemas sve origigi pa ti si cuvar reda i zakona  :jesus:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #56 : 31. Ožujak 2009, 09:57:04 »

Zar ti nemas sve origigi pa ti si cuvar reda i zakona  :jesus:

A tko je rekao da ja to uopce imam, glupane zlonamjerni???
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #57 : 31. Ožujak 2009, 10:04:29 »

A tko je rekao da ja to uopce imam, glupane zlonamjerni???

Ooo policijska inteligencijo jesi to malo nervozan jutros  :jesus:
Uzmi normabel mozda ti pomogne a i kad si mirniji mozda smislis koju novu laz  :LOL:
« Zadnja izmjena: 31. Ožujak 2009, 10:17:35 vickodu »
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

-XJ600N-

• **
  • Vozi: B1250S; M1100EVO
« Odgovori #58 : 04. Lipanj 2009, 16:48:12 »

Kako vidim na netu u nas nije jos sletija.
Jel' ga neko nabavio i kako?
Dojmovi?....
Evidentirano
---Sve je to neki zajeb, Rodjo---
----Sta nema nabavit cemo----

markone

• **
  • Vozi: BMW R 1100 GS 1997.
« Odgovori #59 : 23. Listopad 2009, 20:04:48 »

Stigao zumo 660 odavno a niko ništa ne piše kako se pokazao u praksi?

Ja ga koristim već nekoliko meseci i bio sam već tri puta po celoj Hrvatskoj (dobro ne baš celoj ;) ) i mogu da kažem da je uređaj čak bolji i od zumo 550 koji sam prethodno imao.
U Hrvatskoj sam bio u tri navrata. Na Plitvičkim jezerima sa izletom do Crikvenice, zatim nedelju dana sam ga koristio po Zagrebu, a onda sam bio na odmoru u Rovinju pa sam ga koristio za obilazak kontinentalnog dela Istre (koja je prelepa btw ali je to posebna tema :) )

Subjektivan utisak je da je veći ekran izuzetno korisna stvar na nepoznatom putu (na poznatom mi i ne treba zar ne?), zatim izmene u menijima su sada mnogo prilagođenije korišćenju na motoru (iako mi je još uvek velika zamerka na sistem unosa slova - kao da su ga uradili ne pitajući bajkere). Najveća izmena je u sistemu montaže na motor gde je izbegnut veliki problem sa nosačem za zumo 5x0 seriju gde su se audio konektori razglavljivali, gde je uređaj otpadao sa držača. Najviše problema su pravile iglice-kontakti na nosaču koji su u nekim slučajevima znali da probuše kontakt na samom uređaju usled vibracija (moj poslovni partner iz Engleske je od toga dobijao rogove jer je stalno na motoru na relaciji Srbija - Nemačka - Engleska i sahranio je bar tri nosača za zumo).

Negde u nekom postu sam pročitao da je neko dobio sve nove funkcije na zumo 550 koje ima i nuvi 660 što jednostavno nije moguće. zumo 660 podržava 3D prikaz zgrada, fotorealističan prikaz važnih objekata, i LaneAssist funkciju sa JunctionView prikazom raskrsnica velikih puteva u zapadnoj Evropi što zumo 550 ne može da prikaže. Taj deo u praksi nisam probao jer tih podataka u SCG Route i Adria Route karti (do sada i osim 3D prikaza zgrada) nema ali oni koji jesu probali su oduševljeni tim opcijama.

Nisam pominjao ostale karakteristike koje su iste kao na zumo 550 jer kontam da to već znate, ali ako nekog interesuje rado ću napisati i o tome nešto.
Evidentirano
Da su mi ova pamet i one godine...
Moto oprema www.PEGAZ-MOTO.rs
Scottoiler sistemi www.Scottoiler.rs

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #60 : 24. Listopad 2009, 13:35:01 »

Na žalost, i dalje recesija čini svoje...  :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #61 : 24. Listopad 2009, 18:46:58 »

2 markone: Da li možeš postati slike zuma 660 kako je i na koji način namontiran na motocikl? Na koji način je izveden kontakt sa nosačem koji je imao zumo 550 (iglice-kontakti)?
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

markone

• **
« Odgovori #62 : 24. Listopad 2009, 19:08:54 »

2 markone: Da li možeš postati slike zuma 660 kako je i na koji način namontiran na motocikl? Na koji način je izveden kontakt sa nosačem koji je imao zumo 550 (iglice-kontakti)?

Nisam ga slikao a sada me mrzi da idem do garaže. Zglob je isti kao na zumo 550. Iglice-kontakti su ostale ali nisu više sa donje strane već iza uređaja pa kada trucka više ne bode odole već grebuca odnazad  :misli: jbg smešno zvuči ali izgleda radi  :mrgreen:

Evo par slika sa neta dok ne odem do motora i slikam:

Ovde se ne vidi nosač ali se vide iglice

A ovde se vidi poklopac koji po meni i nije najpametnije rešenje. Ako ga izgubiš, možeš samo da ga ubereš sa drugog motora  :palacdolje:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #63 : 24. Listopad 2009, 19:24:14 »

Ja imam 550 i njegovo rješenje nije baš najbolje riješeno što se tiče samog držanja. Sa kontaktima nemam problema, nego uvijek sa onim malim šerafićem koji se stavlja da ne ispadne zumo. Kako je na 660 rješeno držanje samo zuma? Vidim na prvoj slici kod držača na desno neku malu polugicu, da li ta drži sam uređaj?
Čemu služi poklopac koji opisuješ, nisam skužio njegovu primjenu?
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

markone

• **
« Odgovori #64 : 24. Listopad 2009, 19:24:14 »

Evo ga i RAM mount nosač
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #65 : 24. Listopad 2009, 20:40:41 »

Ja imam 550 i njegovo rješenje nije baš najbolje riješeno što se tiče samog držanja. Sa kontaktima nemam problema, nego uvijek sa onim malim šerafićem koji se stavlja da ne ispadne zumo. Kako je na 660 rješeno držanje samo zuma? Vidim na prvoj slici kod držača na desno neku malu polugicu, da li ta drži sam uređaj?
Čemu služi poklopac koji opisuješ, nisam skužio njegovu primjenu?

Ja sam taj šarafić iščupao drugi dan i nikad u dvije godine Zumo se nije pomakao.

Poklopac na 660 služi isto ćemu i gumena kapica za kontakte na 550.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.135 sekundi uz 15 upita.