a sto se tice razlika u cijeni izmedu 500 i 550 ... u teh. karakteristikama nema razlike a sto se tice ostalog razlika je jedino u vec ucitanim kartama.
Razlika je u softveru, pogotovo onom "uslužnom dijelu" (po usporednim karakteristikama danim od proizvođača). 550, za razliku od 500, govorno čita i nazive ulica i kućne brojeve, te razlikuje iste, pa je razina navođenja npr. "za 150 metara skrenite desno u Savsku ulicu, nalazite se kod kućnog broja 5", dok model 500 ima razinu navođenja do razine "za 150 metara skrenite desno".
To je vrlo važna stvar za komfor korištenja (no daleko od toga da je neophodno), pogotovo u stranim gradovima i mjestima, kada npr. tražite neki dućan, inače morate unaprijed programirati točno zemlja-grad-ulica-kućni broj i onda se više oslanjati na vizuelno traženje kao potvrdu dolaska na cilj i pronalaska točno određene točke interesa.
Glasovno navođenje po nazivu ulice i kućnom broju pogodnije je (čitaj: komfornije) za vozača motocikla jer potpuno isključuje gledanje na kartu, pa mnogi imaju Zumo ili sličan bluetooth-moto-navigator spremljen u pretincu tankbaga ili drugdje u prtljazi, pri čemu uštede šminkerske nosače Zuma sa svim nastavcima za upravljač ili cockpit motocikla (a što je i meni vrlo izglednija i jeftinija opcija).
U kojem smislu je razlika u učitanim kartama između modela 500 i 550, ne znam.

No kako sam ga ja samo osobno kratko testirao, a ovdje ima putnika koji imaju Zumo 500 i 550, ljudi mogu dati više komentara iz same prakse, što bi i bilo vrlo dobrodošlo i može umnogome pomoći u izboru buduće navigacije...