Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 15   Dolje

Autor Tema: Kupujem prvi skuter veće kubikaže - pomoc pri odabiru  (Posjeta: 8130 )

Qwasy6

• **
  • Spol: Muški
Kupujem prvi skuter veće kubikaže - pomoc pri odabiru
« : 10. Veljača 2009, 04:14:26 »

Trazim pomoc u odabiru motora za mene, koristio bi ga svakodnevno za gradsku voznju, jer do faxa imam 14km i nemogu vise tramvajem:) ali i za putovanja, posto oduvijek zelim sa motorom proci lijepu nasu, a kasnije mozda otici i dalje, tko zna.... Djevojka mi je iz Istre pa bi pretpostavljam cesto putovao i za Pulu :) kao sto sam rekao student sam, znaci nema se bas puno para, pa mi potrosnja igra ulogu, isto kao i cijena registracije i svih tih dodatnih troskova. Sada neznam dali mi se vise isplati kupovati skuter tipa nexus 500 koji sam htio, dok nisam procitao da ima problema sa tim starijim modelima iz 2003-2005 godine, a i da nije bas za gradsku voznju, ili mozda neki motor kao Hyosung gt250r ili pak nesto trece? Trenutno imam 22 000kn, moze se to popeti jos par tisuca gore, znam da nije nesto ali to je sve sto imam. Znaci nebi bas isao preko 500kubika jer sam pocetnik a i cuo sam da su velike razlike u cijeni registracija itd. znaci isplati li mi se vise skuter ili motor za moje potrebe i koji bi bio best buy, hvala

nisam neki nadobudni kojeg je sada puklo da oce motor, to traje vec jako dugo, samo nikad nisam imao novaca.
« Zadnja izmjena: 19. Rujan 2009, 15:00:44 liberty »
Evidentirano
The intelligent man finds almost everything ridiculous, the sensible man hardly anything.

Moto_Lover

• **
  • Vozi: Jednog dana ocu...
Odg: Kupujem prvi skuter pomoc pri odabiru
« Odgovori #1 : 10. Veljača 2009, 04:24:18 »

Preporucia bi ti hondu cbf 250 , http://www.njuskalo.hr/oglas270200
ako bi vec moga popet do par tisuca vise a da se to nategnit malo sa vlasnikom na manje  :mrgreen:

:mrgreen: A kad bi odma sad puka moga bi kupit Ybr 125 mozes di oces sa njim , i vec kad je prvi motor , troskovi odrzavanja su stvarno primjerei jednom studentu servisi oko 300 kn svako 5000 do 10000 km a gume minjas nakon 15 000 km dođu ti oko 200 kn svaka  :mrgreen: Registracija ti izađe oko 1000 kn prva . i imas novi motor koji stvarno mozes vozit kolko oces. Samo trebas bit pazljiv sa njim i ne ga previse tirat . potegne ti do 110 i tako.
Ako imas A 2 onda preporucam CBF 250 a ako imas A 1 onda yamahu ybr 125 .
ybr novi oko 18 000 k ti dođe
a ovaj polovni Cbf 26 000

Osobno mislin da ces proc najbolje sa ybr-om sudeci po tvojim potrebama.

Vec imas opremu ili?
Evidentirano
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz 
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano 
na vlastitom razmišljanju.
--------------------------------------------------------------------------------
Gustav Le Bon

Qwasy6

• **
« Odgovori #2 : 10. Veljača 2009, 04:48:41 »

Nemam nista od opreme, neznam ni koliko moram sveukupno ulozit u nju, sa strane sam spremio 2000kn, ali skupljat cu jos, moram:) Nemam cak ni vozacku haha, tek sam sada uplatio i moram cekati 3mj da se malo proljepsa vrijeme pa da odradim tih 10h, ali koliko sam skuzio odmah cu imati a2. imam 190cm pa neznam igra li to kakvu ulogu. znaci smatras da je motor bolji izbor?
Evidentirano
The intelligent man finds almost everything ridiculous, the sensible man hardly anything.

Moto_Lover

• **
« Odgovori #3 : 10. Veljača 2009, 05:16:04 »

Nemam nista od opreme, neznam ni koliko moram sveukupno ulozit u nju, sa strane sam spremio 2000kn, ali skupljat cu jos, moram:) Nemam cak ni vozacku haha, tek sam sada uplatio i moram cekati 3mj da se malo proljepsa vrijeme pa da odradim tih 10h, ali koliko sam skuzio odmah cu imati a2. imam 190cm pa neznam igra li to kakvu ulogu. znaci smatras da je motor bolji izbor?
Naravno , i po svemu opisanom , da imas novaca za xt 660 njega bi ti preporucija sa A 2 kategorijom , al sa tin s čime raspolažeš , ne igra ti ulogu visina bas iman i ja 195 pa mi ne smeta za nijedan motorin manje kubikaze .
Al pod obaveznooo!!
prvo položi vozacki 1.
kupi opremu prije motora 2. (bar kacigu , jaketu , i rukavice , bubreznjak ) to pod obavezno to ti je oko 2500 kn
kupi ybr 125 18 000 kn novi , motor ce ti super posluzit mozes sa njim doslovno prec cilu hrvatsku ,jeftin je za odrzavanje , preporucam ti ako bi bia u mogucnosti da odma stavis michelinke nove gume na njega , stvarno nisu skupe oko 200 kn i manje svaka .

Tako bi po meni bilo najbolje postupit.

pa zašto bas motor , mislin da je jeftinii za odrzavat.
pozdrav!
Evidentirano
--------------------------------------------------------------------------------
Gustav Le Bon

baldeks

• Vozi: Runner 50 SP
« Odgovori #4 : 10. Veljača 2009, 13:34:52 »

kod skutera bi ti preporučija beverly 250....sasvim dobar i pouzdan skuter,u šibeniku se moga nać odličan polovni za oko 15000-18000kn sa malo prijeđenih kilometara....prijatelj mi je zna često otić do zagreba(iz šibenika) bez problema...sa kuferom vrlo udoban i za suvozača,ne troši previše i mislim da bi to bija moj izbor da želin kupit neki veći skuter :palacgore:pronjuškaj po forumu imaš dosta tema o tom skuteru
Evidentirano
ć

Qwasy6

• **
« Odgovori #5 : 10. Veljača 2009, 14:02:19 »

da xt660 mi je malo izvan cijenovnog ranga, a za ybr 125 neznam, ne svida mi se nekako, http://www.motorcyclenews.com/upload/734/images/01YBR125Yamaha14-01.jpg, izgleda mi neudobno i nikako za dvije osobe, ne kazem da je motor los, citao sam da odlicno vuce i da ima malu potrosnju, ali misim da to nije za mene.. Sto se beverly250 tice ljepsi mi je nexus, a po cijeni su tu negdje. evo koliko sam gledao po oglasnicimi mogao bi kupiti neki od ovih pa savjetujte: Nexus 250-500 i hyosung gt 250ir od novijih, od starijih se nade ktm250, sx450, kle500, a mislim ima puno toga, isplati li se uopce kupovati polovni motor-skuter, ako da koju biste vi granicu sebi postavili, do koje starosti i koliko predenih km? Koliko su razlike u cijenama registracija izmedu npr 125kubika i 500kubika?znam da sam naporan, ali kao sto naslov kaze prvi skuter (motor) koji ce biti samo moj pa zelim biti dobro upucen
Evidentirano

exfreerider

• Vozi: ex.VXR 200 a ex.Zip 125 4T RR sada Polo TDI RR
« Odgovori #6 : 10. Veljača 2009, 14:13:17 »

Mislim da bi ti idealan bio Nexus 250 :wink:
Evidentirano
gas i slalom...

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #7 : 10. Veljača 2009, 14:13:31 »

ybr, cbf u tim kubikažama su za tebe, obzirom na tvoju visinu, poput bicikala

obzirom ćeš dosta vremena (očito) provoditi na otvorenoj cesti - uvidjet ćeš koliko je dobra oprema važna, ali i da nakedi i nisu baš rođeni za putovanja

nekakve preživčane strojeve - motore s 1 cilindrom zaboravi - za svrhu koju tražiš ili ti neće biti udobni ili bi im servisni interval bio prekratak

obzirom da raspolažeš relativno ograničenim iznosom sredstava - usredotoči se da za navedeni iznos dobiješ skuter što manje star i u što boljem stanju, nemoj da te limitira u izboru samo izgled, marka ili štogod

sretno!

Qwasy6

• **
« Odgovori #8 : 10. Veljača 2009, 14:18:52 »

znaci slazes se da mi je 500kubika previse, jer citao sam dosta rasprava tu i u njima vecina predlaze nexus 500, bas zato sto je malo jaci i moze fino povuci i kad vas je dvoje,.... ali ako je i manja potrosnja i ostale cijene onda cu traziti nesto do 250, koliko sam skuzio ti savjetujes skuter star 2-3 godine?
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #9 : 10. Veljača 2009, 14:23:38 »

Aj da zaključimo, prodam ti ja XMax250, star par godina, za 22000 kn. i dostavom na vrata.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

josko

« Odgovori #10 : 10. Veljača 2009, 14:25:40 »

beverly/nexus 250
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #11 : 10. Veljača 2009, 14:30:44 »

Aj da zaključimo, prodam ti ja XMax250, star par godina, za 22000 kn. i dostavom na vrata.

konkretna ponuda
odličan odabir :palacgore:
najbolje performanse u klasi 250
prostran u svakom pogledu

joke

« Odgovori #12 : 10. Veljača 2009, 14:34:04 »

A što si mogao od mene očekivati 8)
Eto, proširujem ponudu i na jednokratnih 20% popusta za dodatnu opremu po izboru.

Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #13 : 10. Veljača 2009, 16:23:46 »

A što si mogao od mene očekivati 8)
Eto, proširujem ponudu i na jednokratnih 20% popusta za dodatnu opremu po izboru.

:palacgore:
I ja mislim da je ovo dobra ponudba. Ako ti nesmeta da voziš skuter, ja se pridružujem mišlenju @Libertya
500 uzmi ako imaš novca i ako stvarno imaš u planu puno dalekih "direva". Možda ima @Joke i u višoj klasi nešto "dobro".
Evidentirano

Moto_Lover

• **
« Odgovori #14 : 10. Veljača 2009, 16:42:35 »

:cheer: :cheer: :cheer:
Mislin da imamo pobjednika .
jos samo cekamo proglasenje.
Evidentirano
Gustav Le Bon

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #15 : 10. Veljača 2009, 16:46:46 »

I ja mislim da je ovo dobra ponudba. Ako ti nesmeta da voziš skuter, ja se pridružujem mišlenju @Libertya
500 uzmi ako imaš novca i ako stvarno imaš u planu puno dalekih "direva". Možda ima @Joke i u višoj klasi nešto "dobro".

U Joke je sve dobro  :wink:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

joke

« Odgovori #16 : 10. Veljača 2009, 17:02:24 »

Imam i dobru Majesty 400, ali za par dana tek dogovaram cijenu.
U svakom slučaju mislim da je XMax250 najbolji izbor
U usporedbi sa 500-icama i 400-icama piaggio grupe, čak i pametniji izbor, sa puno više prtljažnog prostora.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #17 : 10. Veljača 2009, 17:37:32 »

Imam i dobru Majesty 400, ali za par dana tek dogovaram cijenu.
U svakom slučaju mislim da je XMax250 najbolji izbor
U usporedbi sa 500-icama i 400-icama piaggio grupe, čak i pametniji izbor, sa puno više prtljažnog prostora.

Jeli to radite staro za novo  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #18 : 10. Veljača 2009, 17:54:28 »

Mislim da je ovaj X-Max sta Joke nudi super izbor. :palacgore:

A i ako ne uzmes to, vidim da si napisao da bis svako malo isao Zagreb - Pula, a cisto sumnjam da na motoru tipa YBR 125 to nebi bila patnja. U dvoje, skoro nemoguca misija. Moja preporuka je u svakom slucaju neki maxi skuter. Klasa 250 ili 400/500 ako si mozes priustiti. Yamaha ako imas love, ako imas malo manje Piaggia, ali nemoj molim te samo Kineze.

Masina Master 460 iz Nexusa 500 ima neke musice, ali nije to nista ako se pravilno koristi i odrzava, zivi primjer je kolega mv_agusta i njegov Nexus 500.

S nekima od gore navednih (KTM :shock: ) nebis mogao ni 25 km u komadu napraviti ako nisi navikao na strojeve za zaista ganjati i unistavati sebe i njih, tako da to zaboravi za ovu namjenu.

I jos nesto, kako vec gore pise:

1. Vozacka
2. Oprema (Kaciga, jakna, rukavice, steznik, potkapa)
3. Bajk

Pozdrav... :palacgore:

Moto_Lover

• **
« Odgovori #19 : 10. Veljača 2009, 17:56:26 »

Ma Joke mu je da najbolju ponudu .

:cheer: :cheer: :cheer:

a mi par prijateljskih savjeta.
Evidentirano
Gustav Le Bon

joke

« Odgovori #20 : 10. Veljača 2009, 18:03:08 »

Jeli to radite staro za novo  :misli:

Nikad nismo ni prestali posredovati u prodaji rabljenih, za one zanteresirane kupce koji imaju Yamahu staru do 3 godine, a žele kupiti novu.
Naravno, imam diskreciono pravo uzeti samo ono što želim, ne bezuvjetno sve.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #21 : 10. Veljača 2009, 18:06:22 »

Nikad nismo ni prestali posredovati u prodaji rabljenih, za one zanteresirane kupce koji imaju Yamahu staru do 3 godine, a žele kupiti novu.
Naravno, imam diskreciono pravo uzeti samo ono što želim, ne bezuvjetno sve.

A Fazer 1,5 god star pazen i mazen  :misli:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #22 : 10. Veljača 2009, 18:26:16 »

Glede troskova osiguranja:
- klasa do 250ccm
- i klasa do 500ccm i nisu u prevelikom raskoraku

Ako uzimas polovni, a uzimas, nastoj da bude registriran bar jos 3-4 mjeseca dok financijski opet ne stanes na noge. 500ccm je puno prakticnije za u dvoje, i za otvorene ceste, dok je 250ccm optimalno za grad, a i za solo izlete, a i voznju u dvoje, ako nisi vozac koji voli "potegnuti" otvorenom cestom malo (puno) iznad ogranicenja.

Moje misljenje je da se baziras na klasu maxi-skutera (250-400-500ccm). Jer za te novce (25 t kn) tesko mozes dobiti dobar, povoljan, i udoban motor za duza putovanja, a i zastita od kise/vjetra je puno bolja na maxi-skuterima, a i na vecini je udobnije.

Zasto to govorim?! Gle, osobno mi je veci gust voziti bajk na brzine, ali kao prvo, kubikaza za 4T masine obavezno 500+ ccm (za normalne, ne "race" strojeve), jer mi je na manjim kubikazama dosadno stalno "nabadati" brzine, plus toga samo kada zaista idem gustati u voznji, onda su brzine prava stvar. Ali i CVT prijenos ima svojih cari, kako u gradu, tako i kada "samo" zelis stici negdje; automatika je puno udobnija i laksa (manje umara) za voziti, pogotovo po gradu ili na dugim turama. Ovdje normalno tu automatiku (skutere) uspoređujem sa motorima do 500ccm, dok je druga stvar sada recimo bajk poput FJR-a 1300, no to je way out of range.

Za svaki dan je po meni puno prakticnije voziti skuter nego bajk, pogotovo ako bajk nema udoban i prostran sic, kofer, dobru zastitu od vjetra, kise, itd. Uz to, dobar maxi mozes dobiti za te novce, dobar bajk puno teze. Nije da govorim protiv motora, to nikako, ali za ovo sto njemu treba mislim da je maxi puno bolji izbor.

Odi na recimo BikePics ili slicnu stranicu i pogledaj vozila poput:

- Piaggio Beverly 250/500
- Piaggio X9
- Gilera Nexus 250/500
- Yamaha X-Max 250
- Yamaha Majesty 400
- ...

Jos nesto - Piaggio grupa=Piaggio, Gilera, Aprilia, Vespa = sve isto (mehanika), osim izgleda.

Drugo, kod kupnje rabljenog, baziraj se na skuter star do cca. max. 4 godine, od prvog ili maximum maximuma drugog vlasnika, sa servisnom knjizicom, original bojom, i bez ikakvih tuning dodataka i sl. - ovo je vrlo bitno!

Trece, nemoj ubosti prvog kojeg naleti, razmisli i promisli koliko god ti treba da budes siguran da je to ono sto zelis.

Cetvrto (napomena: cijene su okvirne):
- dobra kaciga: 1500 KN
- jakna: 1200 - 2000 KN
- steznik "kornjaca" - 350 KN
- dobre rukavice - 250 - 400 KN
- potkapa - 20 - 200 KN
- itd...

dannyghost

• brišem sa i bez veze
  • Moderator
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kiLLeRR - gazim po želji
« Odgovori #23 : 10. Veljača 2009, 18:53:02 »

obzirom da si početnik...
kupi si rabljenu Vespu PX 200 , to nadješ za 5-8 000 kn, oprema te dodje još 3-4 milje , i imaš pilu i opremu za sebe i curu i školu za A dozvolu

a što se tiče vožnje, vjeruj mi da ima frikova koji sa Vespom prelaze kontinente , bez nekakvih kvarova..

p.s. još i dobiješ na image-u ,
Evidentirano
ljetovanja i rad na plantaži bannana sa Moderator Airlines
"LJUDI, ja sam zaista životinja, samo što sam lijepo odjeven", rekao je Mike Tyson

biker4life

• Moderator
« Odgovori #24 : 10. Veljača 2009, 18:59:12 »

Da, ali pocetnik na Vespi, ZG-PU, sta ja znam... :?
Jer ipak, netko iskusniji, da se nedaj Boze nesto desi, mogao bi mozda ukloniti manji kvar i na cesti.
A i Vespini mali kotaci... :? (znam o cemu govorim posto moj 180ccm 2T ima 12''/13'' kotace).
Ima frekova, i svaka im cast, i ja osobno vec duze vrijeme razmisljam da sa svojim SP-om odem na neki duzi izlet, ali to su egzibicije/zabava/hobi/stvari za prepricavati, a ne odlasci na 300tinjak km dugi put iz potrebe...
Neznam, mozda rađe ipak ne.
Znam, recimo citao sam i Nike-ove putopise :naklon: :naklon: (svaka cast), ali ovo je druga stvar... :misli:

Pozdrav... :palacgore:
 Str: [1] 2 3 ... 15   Gore

Stranica je generirana za 0.146 sekundi uz 16 upita.