Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 15   Dolje

Autor Tema: Kupujem prvi skuter veće kubikaže - pomoc pri odabiru  (Posjeta: 8130 )

vickodu

• Spol: Muški
  • Vozi: klokana
Odg: Kupujem prvi skuter pomoc pri odabiru
« Odgovori #25 : 10. Veljača 2009, 19:09:58 »

Da, ali pocetnik na Vespi, ZG-PU, sta ja znam... :?
Jer ipak, netko iskusniji, da se nedaj Boze nesto desi, mogao bi mozda ukloniti manji kvar i na cesti.
A i Vespini mali kotaci... :? (znam o cemu govorim posto moj 180ccm 2T ima 12''/13'' kotace).
Ima frekova, i svaka im cast, i ja osobno vec duze vrijeme razmisljam da sa svojim SP-om odem na neki duzi izlet, ali to su egzibicije/zabava/hobi/stvari za prepricavati, a ne odlasci na 300tinjak km dugi put iz potrebe...
Neznam, mozda rađe ipak ne.
Znam, recimo citao sam i Nike-ove putopise :naklon: :naklon: (svaka cast), ali ovo je druga stvar... :misli:

Pozdrav... :palacgore:

Zasto ne napravit sa skuterom 300 km  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #26 : 10. Veljača 2009, 19:16:58 »

ja sam sa x9 250ccm išao ZG-GO-Karlobag i nazad po staroj cesti.

vespa 200 ti je slične mašine kao moja samo činimi se manji kotači nisam siguran.

malo je nestabilnija od mog na 14" ali ide i 110km što ti je dovoljno za tamo i nazad oko 5-5,30 sati.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

Moto_Lover

• **
  • Vozi: Jednog dana ocu...
« Odgovori #27 : 10. Veljača 2009, 19:18:35 »

Pa da ,ja san u jedan dan napravia i po 500 km sa sr - om sta je skuter od 70 ccm .
Evidentirano
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz 
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano 
na vlastitom razmišljanju.
--------------------------------------------------------------------------------
Gustav Le Bon

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #28 : 10. Veljača 2009, 19:21:49 »

ja sam sa x9 250ccm išao ZG-GO-Karlobag i nazad po staroj cesti.

vespa 200 ti je slične mašine kao moja samo činimi se manji kotači nisam siguran.

malo je nestabilnija od mog na 14" ali ide i 110km što ti je dovoljno za tamo i nazad oko 5-5,30 sati.

Ja sam s vespom iso iz Slovenije u Dubrovnik jedino ih je tad bilo tamo za kupit novih pa je isla bez problema  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Qwasy6

• **
« Odgovori #29 : 10. Veljača 2009, 19:24:00 »

Biker4life svaka cast, puno si pomogao! Joke hvala na ponudi, neznam sto da kazem, zvuci sve dobro ali ne svida mi se skuter, tocnije boja, da je bar crn, izgleda mi puno ljepse...
Uglavnom ovakvo je moje stanje, trenutno imam 18 500kn u ladici, listic na dobitak 3 700kn cekam (Murray, Fognini, Roddick), trebaju mi doci dve uplate, jedna od 1900kn i jedna od 750kn. I jos mi prijatelji i rodbina duguju 4200kn (s tim da cu na to morati cekati malo duze). Znaci do kraja mjeseca u najgorem slucaju cu imati oko 23 000kn u najboljem oko 28 000kn.
Evidentirano
The intelligent man finds almost everything ridiculous, the sensible man hardly anything.

mrcina

« Odgovori #30 : 10. Veljača 2009, 19:25:16 »

joke daj ako imaš crnog da mu sline počnu teč.
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #31 : 10. Veljača 2009, 19:26:28 »

Biker4life svaka cast, puno si pomogao! Joke hvala na ponudi, neznam sto da kazem, zvuci sve dobro ali ne svida mi se skuter, tocnije boja, da je bar crn, izgleda mi puno ljepse...
Uglavnom ovakvo je moje stanje, trenutno imam 18 500kn u ladici, listic na dobitak 3 700kn cekam (Murray, Fognini, Roddick), trebaju mi doci dve uplate, jedna od 1900kn i jedna od 750kn. I jos mi prijatelji i rodbina duguju 4200kn (s tim da cu na to morati cekati malo duze). Znaci do kraja mjeseca u najgorem slucaju cu imati oko 23 000kn u najboljem oko 28 000kn.
ostalo na otplatu i x city je tu jer x-max je možda prejak za tebe ili ???
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #32 : 10. Veljača 2009, 19:31:15 »

Krivo si shvatio. A i ostali. :palacgore:
Apsolutno da, zasto ne, pa i ja sam se u par navrata sa svojom uljarom priblizio toj kilometrazi, a moguce, i presao ju. A i moje kolege s kojima se vozim redovito rade te kilometre. :) Mi smo stalno na cesti, nisu km problem, nama je malo sta "puno km". 8) Nego, mislio sam da sa starom Vespom PX (ako je i autor mislio na staru? :misli: ), za jednog pocetnika nije najsretnije rjesenje - noviji maxi skuteri su puno udobniji/laksi/sigurniji za voziti, pogotovo u dvoje. :palacgore:
Preporuka - pratite temu od pocetka, nemojte samo uletavati.
NHF :piva:

Qwasy6

• **
« Odgovori #33 : 10. Veljača 2009, 19:33:36 »

ako ima crnog bit ce svega:) vidim da svi gurate yamahu u prvi plan, sta je toliko bolji od konkurencije? x-max radije nego city, slazem se da je maxi skuter najbolje rijesenje, jer za jace motore nemam para, a nebi bas htio kupovati neke 10 godina stare..

Koje su cijene za navedene skutere stare godinu-dve? Mislim da i to ima veliki utjecaj na odabir

mrcina nisam skuzio za ovo ostalo na otplatu?
Evidentirano
The intelligent man finds almost everything ridiculous, the sensible man hardly anything.

mrcina

« Odgovori #34 : 10. Veljača 2009, 19:36:16 »

meni je yamaha  uf nemogu da kažem nepreboljena simpatija.
ima sve ali bogamu preskupa si, da te si mogu priuštiti.
čak sam pucao prije ovoga što vozim majesti 180 ali je bio predaleko.
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #35 : 10. Veljača 2009, 19:43:15 »

ako ima crnog bit ce svega:) vidim da svi gurate yamahu u prvi plan, sta je toliko bolji od konkurencije? x-max radije nego city, slazem se da je maxi skuter najbolje rijesenje, jer za jace motore nemam para, a nebi bas htio kupovati neke 10 godina stare..

Vecina motora 10 godina starih su rupa bez dna. I zbog naseg "balkanskog" servisiranja/odrzavanja (velika cast iznimkama), a i na kraju krajeva, zbog godina koje u moto svijetu znaju teci brze nego one "prave", pogotovo onima koji se voze cijele godine, a i vole malo cesce "opaliti" po gasu.

Yamaha je Japanac, cak i ako se neki modeli proizvode drugdje, ipak bih ju stavio u prvi plan. Uz to, servisna pokrivenost je uzorna. Piaggio ima također solidnu servisnu mrezu, dok su ostali daleko iza (glede skutera). Imam Yamahu (ovo mi je druga), a imam i jednog talijana (s njima pak, tko zna zasto, imam vise "mehanicarskog" iskustva :mrgreen: :palacgore: ). Ukupno, imam po 15-16 t km s Japancima i isto toliko s talijanima (znam da i nije nesto previse, no, bolje ista nego...). Japanac je bez daljnjeg pouzdaniji, robusniji i djeluje nepokvarljivo (vjerovatno ce neki sada izreci koju ruznu rijec, ali iznosim cinjenice, iz osobnog iskustva), dok talijani znaju imati koju musicu s elektronikom i nekim manjim detaljima, ali nista to nije zabrinjavajuce, dok se god ti drzis njih dvoje, samo, opet govorim, bjež' od Kineza. :palacgore:

Moto_Lover

• **
« Odgovori #36 : 10. Veljača 2009, 19:50:48 »

Vecina motora 10 godina starih su rupa bez dna. I zbog naseg "balkanskog" servisiranja/odrzavanja (velika cast iznimkama), a i na kraju krajeva, zbog godina koje u moto svijetu znaju teci brze nego one "prave", pogotovo onima koji se voze cijele godine, a i vole malo cesce "opaliti" po gasu.

Yamaha je Japanac, cak i ako se neki modeli proizvode drugdje, ipak bih ju stavio u prvi plan. Uz to, servisna pokrivenost je uzorna. Piaggio ima također solidnu servisnu mrezu, dok su ostali daleko iza (glede skutera). Imam Yamahu (ovo mi je druga), a imam i jednog talijana (s njima pak, tko zna zasto, imam vise "mehanicarskog" iskustva :mrgreen: :palacgore: ). Ukupno, imam po 15-16 t km s Japancima i isto toliko s talijanima (znam da i nije nesto previse, no, bolje ista nego...). Japanac je bez daljnjeg pouzdaniji, robusniji i djeluje nepokvarljivo (vjerovatno ce neki sada izreci koju ruznu rijec, ali iznosim cinjenice, iz osobnog iskustva), dok talijani znaju imati koju musicu s elektronikom i nekim manjim detaljima, ali nista to nije zabrinjavajuce, dok se god ti drzis njih dvoje, samo, opet govorim, bjež' od Kineza. :palacgore:
Sve stoji , al Yamaha je definitvno zakon  :palacgore:
I volia bi se puno druzit sa kojon yamahom u buducnosti  :klopa: jedva cekan
Evidentirano
--------------------------------------------------------------------------------
Gustav Le Bon

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #37 : 10. Veljača 2009, 20:03:54 »

Prigode beru jagode, ili tako nekako.... u svakom slučaju ova cijena za skuter star nešto više od 2 godine je super, pogotovo s obzirom na malu kilometražu(nekih 6000 km.), tako da još tražiti prigodu u omiljenoj boji, bi ipak bilo malo previše.
BTW, vidim da neki spominju, nema razlike između modela XMax i XCity 250, osim u veličini kotača i prtljažnom prostoru, te bi i ja u 1. plan stavio XMax koji je nekako raskošniji od XCity-a
Glede plačanja, možeš ga i zadržati koji mjesec uz recipročni predujam, ali o tome rađe na pp. ukoliko te uistinu zanima.
I da ne zaboravim, motor ima malu ogrebotinu sa ljeve strane koju bi sanirao u cijeni, ali ako želiš mogo bi ti i za taj iznos umanjiti cijenu (500 kn.)

Ukratko, prigoda je i više je neču dodatno spominjati
« Zadnja izmjena: 11. Veljača 2009, 16:45:18 joke »
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

biker4life

• Moderator
« Odgovori #38 : 10. Veljača 2009, 20:14:44 »

Prigode beru jagode, ili tako nekako.... u svakom slučaju ova cijena za skuter star nešto manje od 2 godine je super, pogotovo s obzirom na malu kilometražu(nekih 6000 km.), tako da još tražiti prigodu u omiljenoj boji, bi ipak bilo malo previše.
BTW, vidim da neki spominju, nema razlike između modela XMax i XCity 250, osim u veličini kotača i prtljažnom prostoru, te bi i ja u 1. plan stavio XMax koji je nekako raskošniji od XCity-a
Glede plačanja, možeš ga i zadržati koji mjesec uz recipročni predujam, ali o tome rađe na pp. ukoliko te uistinu zanima.
I da ne zaboravim, motor ima malu ogrebotinu sa ljeve strane koju bi sanirao u cijeni, ali ako želiš mogo bi ti i za taj iznos umanjiti cijenu (500 kn.)

Ukratko, prigoda je i više je neču dodatno spominjati

Svaka cast! :palacgore:
Mislim, znam da ce sad neki reci da je vama u interesu prodati, sto i jest istina, ali prilika je i vise nego odlicna. :palacgore:

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #39 : 10. Veljača 2009, 20:24:54 »

kad se raspolaža s tako malim iznosom novca za kupnju maxi skutera
onda se boja ne bira
uistalom, koliko sam čitao kod Talijana, potpuno crni x-max kupiti bila je lutrija, jer ih je bilo manje nego što je bila potražnja za njima

kakva boja....ili je ili nije :)

biker4life

• Moderator
« Odgovori #40 : 10. Veljača 2009, 20:25:34 »

@Joke: Koji je servisni interval za ovog X-Maxa (ovaj model slikan iznad), i kolika je okvirna cijena redovitih servisa?
---
Gledam ga malo (moram priznati da nemam iskustva s tim skuterom, nisam ga nikada vozio), pretpostavljam da je zastita od kise uzorna, sudeci po obliku i mjestu ugradnje blatobrana i uvucenosti kotaca. Kazu da je među brzima u klasi 250 4T, kakvi su tvoji dojmovi iz voznje?

Pozdrav. :palacgore:

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #41 : 10. Veljača 2009, 20:29:03 »

Xmax - servisni interval 4000 km, nema filter ulja pa je servis povoljniji
zaštita od vjetra je za koljena puno bolja nego što se pisalo po testovima, kao i za ruke
ima male klizače na prednjim oplatama u slučaju pada
u seriji dolazi s michelin gold standard gumama
ima jako čvrst okvir i ne uvija u dugim zavojima
iznenađujuće doro koči obzirom na samo 1 prednji disk
sjedalo je prostrano i dovoljno tvrdo da bi pružalo pravi feeling u vožnji
na startu kreće jako dobro - naglije od piaggia 250 4V

oduševio me u vožnji :)

biker4life

• Moderator
« Odgovori #42 : 10. Veljača 2009, 20:43:57 »

Xmax - servisni interval 4000 km, nema filter ulja pa je servis povoljniji
zaštita od vjetra je za koljena puno bolja nego što se pisalo po testovima, kao i za ruke
ima male klizače na prednjim oplatama u slučaju pada
u seriji dolazi s michelin gold standard gumama
ima jako čvrst okvir i ne uvija u dugim zavojima
iznenađujuće doro koči obzirom na samo 1 prednji disk
sjedalo je prostrano i dovoljno tvrdo da bi pružalo pravi feeling u vožnji
na startu kreće jako dobro - naglije od piaggia 250 4V

oduševio me u vožnji :)

Zahvaljujem na odgovoru! :palacgore:

biker4life

• Moderator
« Odgovori #43 : 10. Veljača 2009, 23:01:32 »

kad se raspolaža s tako malim iznosom novca za kupnju maxi skutera
onda se boja ne bira

uistalom, koliko sam čitao kod Talijana, potpuno crni x-max kupiti bila je lutrija, jer ih je bilo manje nego što je bila potražnja za njima

kakva boja....ili je ili nije :)

Slazem se. Kad uleti dobra prilika, iskoristis ju, ako su papiri i mehanika OK, a cijena realna, lako za boju.
A i crna je opcenito nezahvalna za svaki dan - sve se vidi; a da ne govorimo za vrijeme duzih kisa/mokroga.
Moj XTX je crni. Gotovo nakon svake voznje ga obrisem.
SP je tamno sivi - puno lakse izgleda cisto.

Qwasy6

• **
« Odgovori #44 : 10. Veljača 2009, 23:15:04 »

da ma na prvu sam odmah reagirao, to za boju, ali ovako kad gledam vase komentare sve vise uvidam svoju pogresku :mrgreen: a isto tako me razveselilo da je manje od 2 godine starosti i da je presao 6 000km sto mi ne zvuci puno, jedino me sada zanima odakle ta ogrebotina, joke ako hoces mozemo nastaviti preko pp i mogao bi mi poslati jos koju sliku, jos samo da Fognini i Roddick produ:)
Evidentirano

Moto_Lover

• **
« Odgovori #45 : 10. Veljača 2009, 23:22:19 »

da ma na prvu sam odmah reagirao, to za boju, ali ovako kad gledam vase komentare sve vise uvidam svoju pogresku :mrgreen: a isto tako me razveselilo da je manje od 2 godine starosti i da je presao 6 000km sto mi ne zvuci puno, jedino me sada zanima odakle ta ogrebotina, joke ako hoces mozemo nastaviti preko pp i mogao bi mi poslati jos koju sliku, jos samo da Fognini i Roddick produ:)
:lolcry: koji si ti kralj
Evidentirano
Gustav Le Bon

LemmyZD

• **
  • Vozi: Aprilia sportcity cube 300
« Odgovori #46 : 10. Veljača 2009, 23:45:40 »

Imaš sličnu situaciju kao ja. Znači po gradu + duža putovanja i nemaš para kao ni ja :D
Ja sam se dugo mislia što da uzmem i na kraju mi upadne u oko sportcity novi na kredu, rata nije velika samo što kad to sve skupa zbrojiš fuckin banka ti uzme 1/3 ukupne cijene motora....tako da mislim što prije otplatiti... Još ti samo mogu dodati da mi je motor super, sve 5, zavoji duža putovanja, držanje ceste sve skupa prva liga. Po starim cestama auti nemaju šanse protiv tebe, za autocestu nije ali vjerujem da ni nećeš ići na nju. Potrošnja je oko 3,5 l/100km što je sitnica. Sad trenutno po ovim cijenama pun rezervar je 60 kuna, a s njim odvozim Rijeka-Zadar znači 220 km. Za po gradu je super jer je agilan i nije velik kao npr. nexus, možeš se provlačit među autima bez problema i uvik si prvi na semaforu ;)
Inače frend mi je kupio stariji model 250ccm za 20000 kn a imao je samo godinu dana i 2500 km!!! Razlika u brzini između moga i njegovoga je gotovo zanemariva...

Qwasy6

• **
« Odgovori #47 : 11. Veljača 2009, 00:02:22 »

3/5 l mi zvuci odlicno, i to sto kazes za 60kn i vozi:) meni je trenutno najblizi taj xmax250, ima li neko iskustva sa doticnim motorom, kako se ponasa po gradu, potrosnja, neke glavne mane i vrline?
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #48 : 11. Veljača 2009, 00:08:03 »

3/5 l mi zvuci odlicno, i to sto kazes za 60kn i vozi:) meni je trenutno najblizi taj xmax250, ima li neko iskustva sa doticnim motorom, kako se ponasa po gradu, potrosnja, neke glavne mane i vrline?

Pa pise malo iznad: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,127590.msg2147086.html#msg2147086 :mrgreen: :palacgore:
Ako jos netko ima koje dojmove iz voznje super, slobodno nek napise, a "generalno" :mrgreen: glede Yamahe moze se reci da je Yamaha servisno dobro pokrivena. Ovo do sada nije nitko spomenuo. To je isto vrlo vazno, pogotovo ako nisi blizak s mehanikom, a ne preporucam ucenje na tek kupljenom i novom/skoro novom bajku, jer mozes napraviti vise stete nego koristi. Iskreno, mislim da s Yamahom tesko mozes pogrijesiti.

Qwasy6

• **
« Odgovori #49 : 11. Veljača 2009, 00:46:19 »

da ma nisam na ti bas sa mehanikom i ta pokrivenost mi je veliki plus. kako najkvalitetnije zastiti motor od zime i kise, posto su male sanse da ce biti u garazi isto me zanima i kako ga najbolje zastiti od krade?
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 15   Gore

Stranica je generirana za 0.17 sekundi uz 16 upita.