ako ima crnog bit ce svega:) vidim da svi gurate yamahu u prvi plan, sta je toliko bolji od konkurencije? x-max radije nego city, slazem se da je maxi skuter najbolje rijesenje, jer za jace motore nemam para, a nebi bas htio kupovati neke 10 godina stare..
Vecina motora 10 godina starih su rupa bez dna. I zbog naseg "balkanskog" servisiranja/odrzavanja (velika cast iznimkama), a i na kraju krajeva, zbog godina koje u moto svijetu znaju teci brze nego one "prave", pogotovo onima koji se voze cijele godine, a i vole malo cesce "opaliti" po gasu.
Yamaha je Japanac, cak i ako se neki modeli proizvode drugdje, ipak bih ju stavio u prvi plan. Uz to, servisna pokrivenost je uzorna. Piaggio ima također solidnu servisnu mrezu, dok su ostali daleko iza (glede skutera). Imam Yamahu (ovo mi je druga), a imam i jednog talijana (s njima pak, tko zna zasto, imam vise "mehanicarskog" iskustva

). Ukupno, imam po 15-16 t km s Japancima i isto toliko s talijanima (znam da i nije nesto previse, no, bolje ista nego...). Japanac je bez daljnjeg pouzdaniji, robusniji i djeluje nepokvarljivo (vjerovatno ce neki sada izreci koju ruznu rijec, ali iznosim cinjenice, iz osobnog iskustva), dok talijani znaju imati koju musicu s elektronikom i nekim manjim detaljima, ali nista to nije zabrinjavajuce, dok se god ti drzis njih dvoje, samo, opet govorim, bjež' od Kineza.