Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Dolje

Autor Tema: Kupujem prvi skuter veće kubikaže - pomoc pri odabiru  (Posjeta: 8130 )

vickodu

• Spol: Muški
  • Vozi: klokana
Odg: Kupujem prvi skuter pomoc pri odabiru
« Odgovori #50 : 11. Veljača 2009, 00:48:50 »

da ma nisam na ti bas sa mehanikom i ta pokrivenost mi je veliki plus. kako najkvalitetnije zastiti motor od zime i kise, posto su male sanse da ce biti u garazi isto me zanima i kako ga najbolje zastiti od krade?

Ili nabavi pit bulla ili dobru sajlu za zakljucavanje i kvalitetnu palu blizu kuce  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

apriliatg

• **
  • Vozi: A P R I L I A
« Odgovori #51 : 11. Veljača 2009, 09:39:12 »

malo sam pročita ovo sve, kupi ono šta ti se sviđa a ne drugima jer neće to drugi voziti nego ti sam. kod polovnog skutera, motocikla nikada negledaj boju nego stanje skutera. za te novce možeš kupiti i novi skuter na kojem te nećeka 5% prijepisa, nove gume, servis i još mnogo stvari a uzmi u činjenicu i moguči kvar jer ti jamstvo traje u prosjeku do 2 god.
i još jedna stvar vidim da si ti nezaposlen, moraš voditi i računa o cijeni servisa dotičnog brenda, njegovoj potrošnji.
dobro razmisli pta želiš i šta možeš! najbitnije je da si ti zadovoljan.
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #52 : 11. Veljača 2009, 09:45:20 »

malo sam pročita ovo sve, kupi ono šta ti se sviđa a ne drugima jer neće to drugi voziti nego ti sam. kod polovnog skutera, motocikla nikada negledaj boju nego stanje skutera. za te novce možeš kupiti i novi skuter na kojem te nećeka 5% prijepisa, nove gume, servis i još mnogo stvari a uzmi u činjenicu i moguči kvar jer ti jamstvo traje u prosjeku do 2 god.
i još jedna stvar vidim da si ti nezaposlen, moraš voditi i računa o cijeni servisa dotičnog brenda, njegovoj potrošnji.
dobro razmisli pta želiš i šta možeš! najbitnije je da si ti zadovoljan.

Koji novi skuter moze uzet za te novce  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

apriliatg

• **
« Odgovori #53 : 11. Veljača 2009, 09:54:43 »

Biker4life svaka cast, puno si pomogao! Joke hvala na ponudi, neznam sto da kazem, zvuci sve dobro ali ne svida mi se skuter, tocnije boja, da je bar crn, izgleda mi puno ljepse...
Uglavnom ovakvo je moje stanje, trenutno imam 18 500kn u ladici, listic na dobitak 3 700kn cekam (Murray, Fognini, Roddick), trebaju mi doci dve uplate, jedna od 1900kn i jedna od 750kn. I jos mi prijatelji i rodbina duguju 4200kn (s tim da cu na to morati cekati malo duze). Znaci do kraja mjeseca u najgorem slucaju cu imati oko 23 000kn u najboljem oko 28 000kn.

vickodu- jeli ti sada jasno?
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #54 : 11. Veljača 2009, 10:01:33 »

vickodu- jeli ti sada jasno?

Jasno j emeni koliko kosta odrzavanje jer ne odrzavam samo jednoga .

Koji dio nisi ti shvatio u pitanju koji se skuter moze kupit za te novce  :misli:
Evidentirano

apriliatg

• **
« Odgovori #55 : 11. Veljača 2009, 10:02:51 »

evo ovaj dio! :misli:
Evidentirano

vickodu

« Odgovori #56 : 11. Veljača 2009, 10:10:06 »

za te novce možeš kupiti i novi skuter na kojem te nećeka 5% prijepisa, nove gume, servis i još mnogo stvari a uzmi u činjenicu i moguč

Jeli sad jasnije pitanje  :misli:

Evidentirano

Ivica72

• **
  • Vozi: only piaggio,gilera,vespa,aprilia
« Odgovori #57 : 11. Veljača 2009, 10:25:25 »

Do kraja mjeseca če čovjek imati 28000 kn
PIAGGIO CARNABY 250 08 G,SREBRENI 0 KM 2 GOD,JAMSTVA 28376 KN ZA KEŠ
Pošto čovjek nema sve odma kauciju uplatiti ostalo čemo sačekati,jeli ti sad jasno ili moramo crtati i dalje  :jesus: :jesus:
Evidentirano
KUPUJEM RABLJENU RAMU ZA TDM-A MOŽE I MALO
NACIKNUTA

vickodu

« Odgovori #58 : 11. Veljača 2009, 10:31:39 »

Pošto čovjek nema sve odma kauciju uplatiti ostalo čemo sačekati,jeli ti sad jasno ili moramo crtati i dalje  :jesus: :jesus:

Do kraja mjeseca ce covjek imati toliko AKO dobije na kladionici i AKO mun rodbina vrati nesto sto mu je duzna.Kad si tako siguran da ce imati do kraja mjeseca sto mu ne date motor pa ce vam platit do kraja mjeseca .jeli sad jasnije ili ti moram crtati razliku izmedu mozda ce dobit i ima 18500 kn a u najboljem slucaju ce imati 28000kn  :mrgreen: Ajde mi nacrtaj kako ce to imati 28000 i sto ce ako ne dobije na kladionici sto se neces vjerovat cesto dogada da ljudi ne dobijaju i da nije lako doc do posudenih novaca cak i od rodbine  :jesus: :jesus: :jesus: :jesus:
Evidentirano

apriliatg

• **
« Odgovori #59 : 11. Veljača 2009, 10:37:29 »

Do kraja mjeseca ce covjek imati toliko AKO dobije na kladionici i AKO mun rodbina vrati nesto sto mu je duzna.Kad si tako siguran da ce imati do kraja mjeseca sto mu ne date motor pa ce vam platit do kraja mjeseca .jeli sad jasnije ili ti moram crtati razliku izmedu mozda ce dobit i ima 18500 kn a u najboljem slucaju ce imati 28000kn  :mrgreen: Ajde mi nacrtaj kako ce to imati 28000 i sto ce ako ne dobije na kladionici sto se neces vjerovat cesto dogada da ljudi ne dobijaju i da nije lako doc do posudenih novaca cak i od rodbine  :jesus: :jesus: :jesus: :jesus:

vickodu moram priznati da si ti malo bezobrazan! danas bar ima raznih načina kupnje skutera, motocikala, od kredita, kartica, leasinga itd. još uvik ima 18500 kn i imat će ih a za te novce može kupiti također novi skuter manje kubikaže sa 2 god jamstva i itd. e i malena je činjenica da će tebe pitati šta će kupiti.
Evidentirano

Ivica72

• **
  • Vozi: only piaggio,gilera,vespa,aprilia
« Odgovori #60 : 11. Veljača 2009, 10:48:34 »

vickodu moram priznati da si ti malo bezobrazan! danas bar ima raznih načina kupnje skutera, motocikala, od kredita, kartica, leasinga itd. još uvik ima 18500 kn i imat će ih a za te novce može kupiti također novi skuter manje kubikaže sa 2 god jamstva i itd. e i malena je činjenica da će tebe pitati šta će kupiti.

Je pitat će vanjske honorarne suradnike,marketing prodaje kokičara P & B  :jesus: :jesus: :jesus:
Evidentirano
KUPUJEM RABLJENU RAMU ZA TDM-A MOŽE I MALO
NACIKNUTA

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #61 : 11. Veljača 2009, 10:56:23 »

ovo je isto dobra prilika - meni je carnaby odličan skuter
ali i ne pripada klasi Xmax-a
« Zadnja izmjena: 11. Veljača 2009, 11:54:27 liberty »
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #62 : 11. Veljača 2009, 11:12:37 »

Da, ali netko tko je student - kako ce doci do kredita, kartica, i sl. :wink:
Uz to, covjek je lijepo napisao da mora jos i opremu kupiti, i poloziti vozacki.
Plus toga - novo vozilo treba: prvu registraciju, osiguranje, i jos par sitnica, sto nije zanemariv trosak.
Ovo navedeno u dva retka iznad je jos bar 5.000 KN.
U najboljem ce slucaju imati 28 t KN, ali to bi bilo ful navuceno, a nikada nije dobro u takvu (ili slicnu) vecu investiciju ici na knap sa lovom. :?
Znam da je uvijek ljepse kupiti novo, to stoji, bez daljnjeg, ali mislim da ni ova solucija skoro novog rabljenog od nekog ovlastenog dilera nije losa, dapace.
I slazem se, nek kupi sto mu se sviđa, samo sto kad se kupuje polovni sa "granicnim" buđetom nije jednostavno biti sit i imati sve ovce na broju. Ja sam tako srcem kupio svog 180 2T prije par godina, pa me financijski pokopao, pogotovo dok ga nisam "naucio" voziti/odrzavati/koristiti stilom koji skuteru pase.

@autoru teme, glede zime/kise/krađe: Najbolja solucija bi definitivno bila garaža. Vjeruj mi, ako je ikako moguce, nece ti biti zao. Mozda unajmiti neku, ili ako vec netko u obitelji ima, "napraviti" mjesto za jedan skuter. Ako bas bude morao stajati vani, cerada obavezno, nek ti ne bude tlaka stavljati ju. Obavezno parkiraj na centralni oslonac kad ga neces koristiti vise od nekoliko sati (nekim vozilima nije najsretnije rjesenje parking na bocnu, no manje bitno). Nastoj da ti nocu bude "na oku", a ne u nekom mraku gdje bi eventualni lopov imao cijelu noc za ukrasti ga.

Glede toga, danas postoji mnogo anti-provalnih stvarcica:
- disc lock ("lokot" koji stavis na disk)
- disc lock sa alarmnom
- dobar lanac, bila je vec tema u "Tehnickim Pitanjima" za motocikle, pogledaj
=> najbolje bi ti bilo zadnja dva na gornjem popisu, u kombinaciji.

I jos nesto, kao i automobili, postoje skuteri koji su vise ili manje skloni krađi. Recimo, Runneri, NRG, i sl. su doslovno toliko rizicni da i 10 minuta moze znaciti krađu nekog dijela (plastika, vizir, retrovizori, itd.), dok recimo maxi skuteri, pogotovo oni rijeđi a ne preskupi, nisu toliko rizicni, no opet, nikad nisi siguran.

EDIT: Evo: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,124761.0.html :palacgore:

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #63 : 11. Veljača 2009, 11:28:23 »

Ja sam pokušao komunicirati kao normalan korisnik foruma i sagledati realno novčano stanje postavljača teme, ali izgleda da je ovdje gadna prodajna konkurencija u igri. :palacdolje:

Ako je tako, nudim XMax250 potpuno novi iz kutije za 32500 kn, u crnoj ili bijeloj boji, naravno sa dostavom na kučnu adresu

Beat that  8)

I molim vas, stvarno vas molim, nemojte  više uspoređivat Yamahu i Piaggio grupu jer jedno s drugim ima malo dodirnih točaka, a pogotovo u pitanju kvalitete proizvoda i odnosa uloženo/dobiveno.
Split koji je najjače tržište skutera u RH ove godine pokazao je i dokazao isto činjenicom da je upravo XMax250 najprodavaniji pojedinačni model preko 50 ccm u registarskom području. Nakon godina dominacija Beverlya pametnome dosta.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #64 : 11. Veljača 2009, 11:37:49 »

nema konkurencije od xmax 250 po toj cijeni.
osim toga carnaby 250 je smeče nemožeš spremiti niti jeticu pod sic.
osim toga malo mjesta ima i na podnici.
ako si višlji od 170cm jebat če te volan lupajuči o koljena.
ako si malo krupniji opet malo mjesta.

za te novce beverli/x7/xevo ili xmax
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

biker4life

• Moderator
« Odgovori #65 : 11. Veljača 2009, 11:38:56 »

Ja sam pokušao komunicirati kao normalan korisnik foruma i sagledati realno novčano stanje postavljača teme, ali izgleda da je ovdje gadna prodajna konkurencija u igri. :palacdolje:

Ako je tako, nudim XMax250 potpuno novi iz kutije za 32500 kn, u crnoj ili bijeloj boji, naravno sa dostavom na kučnu adresu

Beat that  8)

I molim vas, stvarno vas molim, nemojte  više uspoređivat Yamahu i Piaggio grupu jer jedno s drugim ima malo dodirnih točaka, a pogotovo u pitanju kvalitete proizvoda i odnosa uloženo/dobiveno.
Split koji je najjače tržište skutera u RH ove godine pokazao je i dokazao isto činjenicom da je upravo XMax250 najprodavaniji pojedinačni model preko 50 ccm u registarskom području. Nakon godina dominacija Beverlya pametnome dosta.

:palacgore: Bilo bi lijepo da i svi drugi tako postupe, jer ako ne, autor teme ce od iste imati zaista malo koristi.

---

Nego, vidim da neka kriza kuca na vrata, svi su poceli nuditi popuste, zamjene i sl., obicno u veljaci pomalo nestaju popusti...  :misli:
Nadam se da bude bilo nesto slicno kada ja budem uzimao neku "litru"... :evil_laugh: :palacgore:

---

Glede autora, mislim da mora staviti par stvari crno na bijelo:
- zvati AŠ i saznati tocnu cijenu A2 kat. (svi ovi skuteri se voze s tom kat., osim eventualno GP800)
- kupiti opremu, ili imati crno na bijelo ponudu opreme (kaciga, jakna, rukavice, bubreznjak, potkapa)
- vidjeti koliko love ima "čisto"
- odbiti lovu za eventualni tehnicki/osiguranje/prijepis
- suziti izbor na konkretna dva, maximalno tri modela
- napraviti novcanu konstrukciju za svaki od njih
- odmjeriti ulozeno/dobiveno/zeljeno i odluciti
- kupiti ono za sto se odlucio, i trebalo bi biti love taman, kako si i izracunao

Imaj na umu da glede "konkretnih" modela, moras znato tocno ciji/koji motor ulazi u obzir, i kako ti motori, odnosno skuteri stoje sa:
- kilometrima
- brojem vlasnika
- godistem
- tko je prodavatelj (firma, staro-za-novo, privatna osoba)
- generalnim stanjem vozila
- blizinom sljedeceg redovnog servisa, i cijenom istog
- tocnom cijenom
- papirima, da nebi bilo nekih "mućki" oko prijepisa/poreza
- ima li vozilo vazecu registraciju/tehnicki, ili taman istice

Ako si "zelen" u tome, mozda ti je najbolje uzeti vozilo od nekog ovlastenog servisera/dilera (staro-za-novo, dobrog polovnog koji je "dan unutra"), jer ce muka s papirima biti visestruko manja, a i posao sigurniji. :palacgore:

A glede kupnje novog, neznam bas dali bi ti stiglo nesto cime bis mogao sigurno i udobno ici ZG-PU, mozda i sa suvozacem/suvozacicom, kako si i napisao. :?

last king

• *
  • Vozi: r6,aprilia sr50
« Odgovori #66 : 11. Veljača 2009, 11:40:50 »

beverly 250   :D
Evidentirano
be fast or be last

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #67 : 11. Veljača 2009, 11:44:26 »

hebiga
kad budem mijenjao skuter - javit ću se tebi Joke :)
ja ću tebi ponuditi moj skuter s kojeg ću skinuti dodatnih 20% od nanjiže cijene u oglasniku za takav skuter - a ti ćeš meni ponuditi novu Yamahu :D

mrcina

« Odgovori #68 : 11. Veljača 2009, 11:47:21 »

pošteno
Evidentirano

joke

« Odgovori #69 : 11. Veljača 2009, 11:49:54 »

2mrcina; hvala što si spomenuo, zaboravio sam naglasiti da Carnaby i XMax uopče nisu po pitanju klase skutera usporedivi

2biker; vjerovatno ste primjetili, odnosno niste primjetili igdje oglašenu ovakvu ponudu za XMax250, jer to i nije redovna ponuda, več se radi o samo malom broju dostupnih vozila po ovoj cijeni koji su dovedeni sa europskih tržišta.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Qwasy6

• **
« Odgovori #70 : 11. Veljača 2009, 11:50:31 »

Da malo smirim stvari, listic je jucer prosao, ali jedva, prvi set fognini izgubi 6:0, u drugom gubi 2:0 ja listicic lagano guzvam ali vrati se fognini na 4:4 i onda izgubi svoj servis, ja gasim komp bacam listic u kos i razmisljam sta sada... i vrag mi nije dao mira sat vremena kasnije opet palim komp i vidim da se fognini uspio izvuci i dobiti 7:6 i zadnji set glatko 6:2, hvala mu:) Sada imam u rukama ni manje ni vise nego 22 000kn, znaci bez dugova i ostalih gluposti, dogovorio sam za auto skolu ce mi platit jedan duznik, tocnije bratic i jos mi ostaje opremu za kupit, a placa bi trebala krajem iduceg tjedna. Sad ne vjerujem da cu bas uspijeti dogurati do 32 000kn za novi skuter, makar bi mi garancija dobro dosla, to je ipak10 000kn vise nego sto imam sada
Evidentirano
The intelligent man finds almost everything ridiculous, the sensible man hardly anything.

biker4life

• Moderator
« Odgovori #71 : 11. Veljača 2009, 11:55:13 »

2mrcina; hvala što si spomenuo, zaboravio sam naglasiti da Carnaby i XMax uopče nisu po pitanju klase skutera usporedivi

2biker; vjerovatno ste primjetili, odnosno niste primjetili igdje oglašenu ovakvu ponudu za XMax250, jer to i nije redovna ponuda, več se radi o samo malom broju dostupnih vozila po ovoj cijeni koji su dovedeni sa europskih tržišta.

Ma primjetio sam da, da vise nema "akcija" i popusta po novinama, ali cini mi se da je pala prodaja novih motocikala, barem po onome sto vidim oko sebe. :misli:

U svakom slucaju, mislim da je dobro kupiti vozilo na takvim akcijama, moze se dosta ustedjeti, a vozilo je novo ili gotovo novo.

Glede usporedbe, slazem se da nisu usporedivi. Napominjem, autor teme planira i na malo dulju turu, neznam bas kako bi se Carnaby ponasao u usporedbi sa X-Maxom na dionici od 300tinjak km, sa suvozacem, otvorenom cestom... Mislim, nije nemoguce, ali koliko je lakse sa ovim drugim...?

joke

« Odgovori #72 : 11. Veljača 2009, 12:00:59 »

Glede usporedbe, slazem se da nisu usporedivi. Napominjem, autor teme planira i na malo dulju turu, neznam bas kako bi se Carnaby ponasao u usporedbi sa X-Maxom na dionici od 300tinjak km, sa suvozacem, otvorenom cestom... Mislim, nije nemoguce, ali koliko je lakse sa ovim drugim...?

Upravo na to sam i mislio kad mu je "konkurencija" ponudila rješenje koje niti je usporedivo, niti primjenjivo za njegove potrebe, ali izgleda da oni nisu od početka razmatrali njegovu dvojbu skuter/motocikl, več su samo kontrirali na moju superpovoljnu ponudu.
Glede oglašavanja, upravo jutros radimo konstrukciju za 1. ovogodišnje, ali naravno, ni u njemu neču spomenuti cijenu za par vozila, jer u tom slučaju cijena reklame jede ionako slabu zaradu na ovim modelima.
Evidentirano

kajjeee

• **
  • Vozi: TM 500
« Odgovori #73 : 11. Veljača 2009, 12:02:47 »

Po meni nemaš kaj razmišljat... uzmi ovaj X-max kaj ti Joke nudi, to ti je minimalno 10000kn ispod cijene novog, znači skoro 30% jeftinije za samo godinu i pol star motor i sa samo 6 somova km...fakat brutalna ponuda  :palacgore: :palacgore: (neznam jel registriran :misli:...Joke?)
Samo imaj na umu kad kupuješ bilo kaj, auto, motor, itd. da kad naiđe neka dobra prilika , moraš ju bit spreman odmah iskoristit jer bogtepitaj kad bu i dal bu opet došla!!!
Evidentirano

mrcina

« Odgovori #74 : 11. Veljača 2009, 12:03:31 »

joke ajd se još malo rastegni za kolegu budučeg skuteraša.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Gore

Stranica je generirana za 0.192 sekundi uz 15 upita.