Ja sam pokušao komunicirati kao normalan korisnik foruma i sagledati realno novčano stanje postavljača teme, ali izgleda da je ovdje gadna prodajna konkurencija u igri.
Ako je tako, nudim XMax250 potpuno novi iz kutije za 32500 kn, u crnoj ili bijeloj boji, naravno sa dostavom na kučnu adresu
Beat that 
I molim vas, stvarno vas molim, nemojte više uspoređivat Yamahu i Piaggio grupu jer jedno s drugim ima malo dodirnih točaka, a pogotovo u pitanju kvalitete proizvoda i odnosa uloženo/dobiveno.
Split koji je najjače tržište skutera u RH ove godine pokazao je i dokazao isto činjenicom da je upravo XMax250 najprodavaniji pojedinačni model preko 50 ccm u registarskom području. Nakon godina dominacija Beverlya pametnome dosta.

Bilo bi lijepo da i svi drugi tako postupe, jer ako ne, autor teme ce od iste imati zaista malo koristi.
---
Nego, vidim da neka kriza kuca na vrata, svi su poceli nuditi popuste, zamjene i sl., obicno u veljaci pomalo nestaju popusti...
Nadam se da bude bilo nesto slicno kada ja budem uzimao neku "litru"...

---
Glede autora, mislim da mora staviti par stvari crno na bijelo:
- zvati AŠ i saznati tocnu cijenu A2 kat. (svi ovi skuteri se voze s tom kat., osim eventualno GP800)
- kupiti opremu, ili imati crno na bijelo ponudu opreme (kaciga, jakna, rukavice, bubreznjak, potkapa)
- vidjeti koliko love ima "čisto"
- odbiti lovu za eventualni tehnicki/osiguranje/prijepis
- suziti izbor na konkretna dva, maximalno tri modela
- napraviti novcanu konstrukciju za svaki od njih
- odmjeriti ulozeno/dobiveno/zeljeno i odluciti
- kupiti ono za sto se odlucio, i trebalo bi biti love taman, kako si i izracunao
Imaj na umu da glede "konkretnih" modela, moras znato tocno ciji/koji motor ulazi u obzir, i kako ti motori, odnosno skuteri stoje sa:
- kilometrima
- brojem vlasnika
- godistem
- tko je prodavatelj (firma, staro-za-novo, privatna osoba)
- generalnim stanjem vozila
- blizinom sljedeceg redovnog servisa, i cijenom istog
- tocnom cijenom
- papirima, da nebi bilo nekih "mućki" oko prijepisa/poreza
- ima li vozilo vazecu registraciju/tehnicki, ili taman istice
Ako si "zelen" u tome, mozda ti je najbolje uzeti vozilo od nekog ovlastenog servisera/dilera (staro-za-novo, dobrog polovnog koji je "dan unutra"), jer ce muka s papirima biti visestruko manja, a i posao sigurniji.

A glede kupnje novog, neznam bas dali bi ti stiglo nesto cime bis mogao sigurno i udobno ici ZG-PU, mozda i sa suvozacem/suvozacicom, kako si i napisao.