Zaključao sam temu zbog ovim piaggiovih zgubidana koji smjenu odrađuju neargumentiranim pisanjem po forumu.
To što ste vi vrlo sitničavi malo je bitno u postotku kupaca ovog modela, jer skuter, kao definicija prometala, jer prvenstveno "sluga", a ne "maneken", iako je nekad i ova druga situacija moguća.
Zanimljiva je i tvrdnja o puknutim bravicama, jer mi u Splitu prodajemo pojedinačno najviše Yamaha u HR, te najviše skutera od 25O ccm u samom Splitu, i ama baš nemamo nikakvu reklamaciju na bravicu kod normalnih korisnika.
Ovo normalnih sam namjerno napisao, jer jedina reklamacija koju imam, je na bravicu pretinca modela XCity koju je uzrokovalo rukovanje više osoba(skuter se nalazi u vlasništvu auto škole te se kandidati izmjenjuju na njemu).
Od sveg gore, još mi je zanimljivije da su te u salonu na to posebno upozorili, jer ja, koji definitivno prodam i isporučim najviše ovih vozila kao pojedinac, nikad na isto ne upozoravam, te nisam o istom upoznat, ni upozoren od uvoznika, a što je najbitnije, kroz praksu nisam ni uočio potrebu da to naglašavam.
Da posebno su me upozorili. Radi se o Duo Yamaha u Osijeku. Nadam se da ne poričeš da je bravica na polici loše napravljena i od loših materijala. Molim te, ako nisi obratio pozornost na to pogledaj na nekom skuteru u salonu. Onaj crveni pipac koji ključa je naprevnjen od plastike. Nije mi jasno da si imao samo jednu reklamaciju, a u njihovom salonu su bila oba polomljena te su mi to promijenili prije preuzimanja. Da ne govorim da se ručka za otvaranje okreče oko bravice i mora se oprezno otvarati.
Ima još, tekođer je loša plastika i izuzetno tanka na poklopcu zatvarača za gorivo. Plastika i nogice na kojima se drzi su kao od Kinder jajeta i zanimljivo je da tu nisu stavili bravicu tako da vrlo lako možeš ostati bez njega, znajući kako kodnas operiraju ''malci kriminalci''.
Da se razumijemo meni je Yamaha apsolutni br. 1 i slijedeći skuter ili motor će vjerovatno biti Yamaha, ali tvrditi da je bezgrešna apsolutno ne drži vodu i u detaljima su slabi. Naravno da to nekome smeta , a nekome ne. Uglavnom izvedba je kao kod Japanskih automobila motor, podvozje itd. odlično, detalji 0. Ljudi bi rekli ''zlatom pisao, a govnom potpisao''.