Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: 250ccm  (Posjeta: 2086 )

baldeks

• Spol: Muški
  • Vozi: Runner 50 SP
Odg: 250ccm
« Odgovori #50 : 23. Veljača 2009, 19:23:33 »

to šta se tiče vožnje 125 sa B kat je  :palacgore: ...ja bi odavno kupija veću kubikažu al ta A kat mi je "blokada"...jednostavno neman volje polagat,a ove AŠ u Šibeniku su toliko traljave....ja san B kat polaga od 21.1.2008 do 28.8.2008...(s tim da san sve u roku položija-ispiti,prva pomoć,poligon,gradska vožnja)...pa sad znate zašto neman volje...zip 100 je 300kn bija skuplji od 50ice  :shock: i bija bi mi savršen po performansama al jbg  :?
Evidentirano
ć

fuoco

• **
  • Vozi: monocikl s pomoćnim kotačima
« Odgovori #51 : 23. Veljača 2009, 19:30:35 »

po meni u ovom trenutku postoje tri opcije :

1. skuter 250
DOBRO
- optimalno za grad
- mogu i putovanja
- povoljna cijena održavanja
LOŠE
- nekad manjka snage (ali stvarno rijetko)

2. skuter 500
DOBRO
- u odnosu na motor u gradu - nema šaltanja
- mogu i duža putovanja sa suvozačicom
LOŠE
- skuplje održavanje od 250 (ugrubo mislim da je dugoročno i skuplje od održavanja motora)
- više troši
- nije to ciklistika koju ima motor - nikada neće ni biti

3. motor 650+ (npr. V-STROM 650)
DOBRO
- ciklistika
- sve :)
LOŠE
- u slučaju stani-kreni vožnje - nekada dosadno - šaltanje
- nema veliki prtljažnik pod sicem - ali normalno, tu su bar tri, add-on, kofera.

naravoučenije je tipa duo-ako :
ako mislis dati tridesetak tisuca - kupi 250cm2,
ako mozes dodati jos bar dvadeset - kupi motor

Evidentirano
.:. loše je i svima vjerovati i nikome

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #52 : 23. Veljača 2009, 19:54:00 »

E svaka cast na odgovoru, bas me zanimalo ovako iz prve ruke kako stvari stoje. :palacgore:

Pa nije mi teško reči šta i kako ako ljude zanima, ali ako još imaš pitanja o tmaxu bolje idemo u prafi "topic" de ne ide ovde u off.

2. skuter 500
DOBRO
LOŠE
- skuplje održavanje od 250 (ugrubo mislim da je dugoročno i skuplje od održavanja motora)
- više troši

Ovde pod tačku loše oko ciklistike ja se nebi sasvim složio sa tobom, recimo Burgman 650, GP800, SW 400 i 600 i Tmax ovjes imaju rješen ko pravi motori, istina je da so kotači manji ali recimo da uzmeš neki Choper ili KLE500 (ili nešto u toj klasi) i staviš jednoga na skuter ko ima prakse i "j..." ja mislim da nebi bila u pitanju slabija ciklistika. A i novinari u MotoPulsu kod testa GP800, Mane 850 i Tmax su napisali da su vozili dosta motocikala sa lošijim voznimosobinama nego je to kod ova dva skutera ( a nemjomo sad o cjeni, jer ko kupuje u ovoj klasi cjena mu nije u prvome planu).
Ali kod "normalne" vožnje u granicama ograničenja (+ par km) ja mislim da nema nekakve bitne razlike za nas "normalne" vozače :mrgreen: (ako je cesta normalna, a na lošem putu tu se pokaže mana skutera :? a tu je 250ccm u prednosti jer mu je teža agregata manja).
Evidentirano

fuoco

• **
« Odgovori #53 : 23. Veljača 2009, 20:31:25 »

Ovde pod tačku loše oko ciklistike ja se nebi sasvim složio sa tobom, recimo Burgman 650, GP800, SW 400 i 600 i Tmax ovjes imaju rješen ko pravi motori, istina je da so kotači manji ali recimo da uzmeš neki Choper ili KLE500 (ili nešto u toj klasi) i staviš jednoga na skuter ko ima prakse i "j..." ja mislim da nebi bila u pitanju slabija ciklistika. A i novinari u MotoPulsu kod testa GP800, Mane 850 i Tmax su napisali da su vozili dosta motocikala sa lošijim voznimosobinama nego je to kod ova dva skutera ( a nemjomo sad o cjeni, jer ko kupuje u ovoj klasi cjena mu nije u prvome planu).
Ali kod "normalne" vožnje u granicama ograničenja (+ par km) ja mislim da nema nekakve bitne razlike za nas "normalne" vozače :mrgreen: (ako je cesta normalna, a na lošem putu tu se pokaže mana skutera :? a tu je 250ccm u prednosti jer mu je teža agregata manja).
ciklistika, u ovome što si naveo, direktno ovisi o predtragu kotača (koji je redovno manji u skutera - što znači i veću nestabilnost) te o veličini kotača (koji su redovno manji u svih skutera a rezultira se manjom stabilnošću u pravcu). dakle ona je (ciklistika) u ovoj jednadzbi usporedbe - fiksna vrijednost - dakle ne ovisi o sposobnosti vozača. to što se neki vičniji vozač može iskustvom bolje boriti s lošijom ciklistikom skutera te postići bolje rezultate, za mene znači samo da se - više patio. - a ja želim samo uživati u vožnji - bez patnje.

Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #54 : 23. Veljača 2009, 20:36:09 »

po meni u ovom trenutku postoje tri opcije :

1. skuter 250
DOBRO
- optimalno za grad
- mogu i putovanja
- povoljna cijena održavanja
LOŠE
- nekad manjka snage (ali stvarno rijetko)

2. skuter 500
DOBRO
LOŠE
- više troši

3. motor 650+ (npr. V-STROM 650)
DOBRO
- ciklistika
- sve :)
LOŠE
- u slučaju stani-kreni vožnje - nekada dosadno - šaltanje
- nema veliki prtljažnik pod sicem - ali normalno, tu su bar tri, add-on, kofera.

naravoučenije je tipa duo-ako :
ako mislis dati tridesetak tisuca - kupi 250cm2,
ako mozes dodati jos bar dvadeset - kupi motor

Vrlo lijepo si ovo napisao. :palacgore:
Mozda se razilazimo u par sitnica, ali inace :palacgore:

Pa nije mi teško reči šta i kako ako ljude zanima, ali ako još imaš pitanja o tmaxu bolje idemo u prafi "topic" de ne ide ovde u off.

Slazem se, T-Max je sigurno napredniji i brzi od raznoraznih endura njegove kubikaze, a i jacih choopera. O funkcionalnosti da ne govorimo, mada sigurno ova dva vozila ne ciljaju na istu kategoriju kupaca. :palacgore:

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #55 : 23. Veljača 2009, 21:32:05 »

ciklistika, u ovome što si naveo, direktno ovisi o predtragu kotača (koji je redovno manji u skutera - što znači i veću nestabilnost) te o veličini kotača (koji su redovno manji u svih skutera a rezultira se manjom stabilnošću u pravcu). dakle ona je (ciklistika) u ovoj jednadzbi usporedbe - fiksna vrijednost - dakle ne ovisi o sposobnosti vozača. to što se neki vičniji vozač može iskustvom bolje boriti s lošijom ciklistikom skutera te postići bolje rezultate, za mene znači samo da se - više patio. - a ja želim samo uživati u vožnji - bez patnje.

E tu si upravo, ja sam više mislio "opčenitu" ciklistiku, mada imam podatak za Tmaxa i GP800; predtrag kotača kod Tmax 95mm i 62 stupnjeva a kod GP800 predtrag kotača 85mm i 64 stupnjeva. A sada bi bilo zanimljivo vidjeti kako je to kod više različitih motora. A što se guma tiče ja mislim da kotači veličine 15" i 16" cola nisu više problematični sa stabilnošču u pravcu i sa obzirom da se sada rade i mnogo bolje gume za skutere.
A sad smo več "duboko" u off topicu pa ako naiđe neko ko se stvarno razumije u ciklistiku (ja se baš ne  :misli:), a možeš i ti ako ti nije suvišno, otvorit novu temu pa mi sve ovo ljepo objasni.

Inače da se vratim na početak i ja mislim da je za skuter 250ccm ako voziš 90% po gradu dovoljno, i za motor 600ccm isto tako. Pa motori od 600ccm razvijaju snagu od nekih 75 do 100KS pa ako to nije dovoljno za "normalnu" upotrebu onda  :misli:
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #56 : 23. Veljača 2009, 21:37:52 »

mislim da je kod skutera važnije da je lakši i da ima bolju ciklistiku nego da ima više ccm
jednostavno - teži skuter je manje upravljiv i loše se ponaša u zavoju (osim Tmaxa dakako)

naime, sposobnost vozača i bolja ciklistika lakšeg skutera čine skuter od 250 ccm sasvim dovoljnim za brzine do nekih 120-130 kmh

fuoco

• **
« Odgovori #57 : 23. Veljača 2009, 22:28:58 »

... pa ako naiđe neko ko se stvarno razumije u ciklistiku (ja se baš ne  :misli:), a možeš i ti ako ti nije suvišno, otvorit novu temu pa mi sve ovo ljepo objasni.

ne treba ići daleko : http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,86690.0.html

Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #58 : 23. Veljača 2009, 23:22:05 »

mislim da je kod skutera važnije da je lakši i da ima bolju ciklistiku nego da ima više ccm
jednostavno - teži skuter je manje upravljiv i loše se ponaša u zavoju (osim Tmaxa dakako)

naime, sposobnost vozača i bolja ciklistika lakšeg skutera čine skuter od 250 ccm sasvim dovoljnim za brzine do nekih 120-130 kmh

Slazem se. Ne samo tezi skuter, nego bilo koji s losim ovjesom, bez obzira na ukupnu masu vozila.
A za gradsku upotrebu, voznje u dvoje i ostale every-day namjene mislim da je i sama tezina vozila vrlo bitna, te bi istu, ovisno o ciklistici i ovjesu, trebalo prilagodi prvotnoj namjeni vozila.

Stršljen

• Vozi: Suzumebachi 919 ....honda px50
« Odgovori #59 : 24. Veljača 2009, 00:01:13 »

probajte provesti cf-a 150ccm po zavojima pri max brzini( nekih 110km/h),nakon toga bit ćete uvjereni da je beverly napravljen za grobnik. :LOL:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #60 : 24. Veljača 2009, 00:04:42 »

probajte provesti cf-a 150ccm po zavojima pri max brzini( nekih 110km/h),nakon toga bit ćete uvjereni da je beverly napravljen za grobnik. :LOL:
:LOL:

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #61 : 24. Veljača 2009, 00:34:27 »

Trudim se, ali nikako da skužim bit topica.
Možete mi dat par natuknica pa da dam svoje mišljenje.
I samo bi naglasio, opet, nemojte TMax uzimat u tipkovnicu tako olako. Tko ga nije probao nema blage veze o čemu piše. Nebi ga čak mogao usporediti niti sa konkurencijom u klasi, koja je btw redom više zapremnine. Čini mi se da ste svi zaboravili na aluminijsku šasiju, moto vilicu i relativno malu težinu. Gume i kočnice da i ne spominjem, isto kao i višelamelno kvačilo u uljnoj kupki.
Podatke o HR tržišu skutera mogu vam potvrdit sutra, a več sada mogu samo reči da je XMax250 najprodavaniji skuter poslje Baotiana 50 u Splitu, i prati ga u stopu Bev250(ne treba zaboraviti da je ovdje unutar jednog imena dva modela).
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

biker4life

• Moderator
« Odgovori #62 : 24. Veljača 2009, 00:39:56 »

Trudim se, ali nikako da skužim bit topica.
Možete mi dat par natuknica pa da dam svoje mišljenje.
I samo bi naglasio, opet, nemojte TMax uzimat u tipkovnicu tako olako. Tko ga nije probao nema blage veze o čemu piše. Nebi ga čak mogao usporediti niti sa konkurencijom u klasi, koja je btw redom više zapremnine. Čini mi se da ste svi zaboravili na aluminijsku šasiju, moto vilicu i relativno malu težinu. Gume i kočnice da i ne spominjem, isto kao i višelamelno kvačilo u uljnoj kupki.
Podatke o HR tržišu skutera mogu vam potvrdit sutra, a več sada mogu samo reči da je XMax250 najprodavaniji skuter poslje Baotiana 50 u Splitu, i prati ga u stopu Bev250(ne treba zaboraviti da je ovdje unutar jednog imena dva modela).

Tako je nesto bilo i samnom. :misli:
Pa covjeka valjda zanima kako stoje stvari u Italiji, koja je zbog broja skutera/motocikala mozda i najbolji uzorak za analizu toga sto se i zasto vozi. :misli:
Jer - vecina talijanskih gradova (Trst, recimo) su prilicno veliki, te automobil i nije najsretnije rjesenje.
Pa stoga - dali je talijanima optimalno 250ccm za skuter, ili im treba jace/slabije.
Valjda. :mrgreen: :misli:

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #63 : 24. Veljača 2009, 01:05:39 »

Talijani su definitivno jedno od najnaprednijih tržišta, ako ne motocikala, onda skutera definitivno.
Ali ima nekoliko činjenica koje treba uzeti u obzir kad se sagledava to tržište;
- kvaliteta im je bitnija od cijene
- ipak gledaju da tu kvalitetu dobiju što povoljnije, te iz tog razloga
- imaju različite brandove koji se proizvode u italiji te tako imaju povoljniju cijenu
- veliki su pa se po njima kroje modeli
- imaju jako nekvalitetne ceste, te se i po tome kroje modeli
- imaju specifične zakone pa se i prema tome kroje modeli

Ukratko, mogu biti dobar pokazatelj tržišta kvalitete, ali uz obavezno kalkuliranje gore navedenih činjenica.
Npr. SH125 koji zauzima vodeče mjesto u biti nije Honda, več Honda Italia i kao takav ima povlastice u činjenici domače proizvodnje, može se voziti sa dozvolom od automobila i ima ravnu podnicu za praktičnost, uz velike kotače zbog loših kolnika. Ima i ono što talijani vole, a to je kvaliteta izrade i okretni moment agregata u vrhu klase.
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

corluka

• Vozi: Beverly 250s
« Odgovori #64 : 24. Veljača 2009, 15:41:35 »

Hvala vam na odgovorima,da zanimalo me dali je italija mjerodavna za trziste skutera,po kvaliteti i sl.I to za skutere od 250ccm,vidim da vecina dijeli moje misljenje,kao i za yamahu x-max 250.Jos jednom hvala :palacgore:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.178 sekundi uz 16 upita.