Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 62   Dolje

Autor Tema: HONDA CBR 1100XX koliko nas ima  (Posjeta: 50004 )

GOJKO

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: CBR 1100 XX
Odg: HONDA CBR 1100XX koliko nas ima
« Odgovori #1350 : 10. Veljača 2012, 18:27:19 »

Trebaju jos neke sitnice da stignu pa cu slikati sve  :palacgore:

Inace tražim Power commander za XX 99-00 god pa ako neko zna nekog ko prodaje a da nije 250e...
Evidentirano
MK WARRIORS SERBIA
WWW.WARRIORS.RS

xx-SB

• Vozi: xx-a
« Odgovori #1351 : 10. Veljača 2012, 20:57:57 »

Hvala Cale  :palacgore: Otvoricu ovih dana pa cu nadam se skontati sta se cuje.. trenutno joj poliram sve aluminijumske delove i eXtra ce izgledati.. promenio sam ule u vilama kocnicama, kvacilu dobila je nove gume i plocice i kada uradim lamelu sipacu Katrol 10w40 polusintetika nove filtere svecice i onda akcija.. :021:
poliranje  :wink:
Kakve paste koristiš i koju mašineriju za poliranje aluminija  :misli:
Evidentirano
Prodajem ženinog Golfa IV sa 60tkm, 1.4i u savršenom stanju, da joj kupim motor

RC46

• Vozi: hondu
« Odgovori #1352 : 10. Veljača 2012, 21:30:35 »

Ja sam moju pticu obradovao sa K&N filterom, titex rucicama kvacila i kocnice sa mogucnoscu prelamanja i bagser navlakom za rezervoar.
koliko kvaka za jedna vrata  :misli: :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
Never drive faster then your guardian angel can fly

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1353 : 11. Veljača 2012, 14:13:47 »

Kakve paste koristiš i koju mašineriju za poliranje aluminija  :misli:

ako je aluminijum farban onda krenem krupnijom smirglom npr 280 pa onda vodena 400, 800, 1500 i na kraju malo sa 2000.. najbitnija je ova priprema koja zahteva dosta vremena i strpljenja.. od masinerijje imam inprovizovanu polirku tj napravio sam stalak sa elekromotorom i dve remenice  tako da tu mogu staviti i koture sa smirglama i razlicite velicine filca.. a koristim i busilicu.. sto se tice zavrsnog poliranja ono najvise zavisi od predhodne pripreme i najkrace traje.. bitan je odabir filca i paste :wink: Ja sam se dugo informisao oko poliranja i probao sve sto sam nasao od pribora.. sve ranije motore sam polirao i uzivam da to radim.. :cheesy:...
http://www.flexing.rs/ sto se pasti tice ima ih raznih i tesko ih je nacii u redovnimtrgovinama ja sam za sebe porucio iz ove firme na linku.. za aluminijum provereno najbolje su engleska tvrda pata LEA Glomax.. moze izvuci aluminijumu jako velik sjaj naravno ako je priprema dobra i Filc pravi.. u ovoj firmi imaju i jako dobre filceve za sva poliranja.. :palacgore:
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1354 : 11. Veljača 2012, 14:24:59 »

da li je neko imao problem sa lamelom na Ptici????
Evidentirano

Max2007

• **
  • Vozi: Honda XX
« Odgovori #1355 : 11. Veljača 2012, 22:46:27 »

da li je neko imao problem sa lamelom na Ptici????

Bog!
Meni nekad također ponekad lupka ili tiga melje iz kumpluga u stacionaru a kad stisneš ručicu sve prestane. Tako več 50000tkm i sve radi normalno. Mislim da bi to moglo bit normalno jer iz iskustva i kontakata sa vlasnicima XX-a, nije neuobičajna pojava! Nisan neki tech stručnjak, pa ako ko ima detaljnije objašnjenje neka čoviku pomogne!
Pozdrav!!!
Evidentirano
Good luck!

GOJKO

• **
« Odgovori #1356 : 11. Veljača 2012, 23:17:59 »

koliko kvaka za jedna vrata  :misli: :mrgreen: :palacgore:
   :mrgreen:
Evidentirano
MK WARRIORS SERBIA
WWW.WARRIORS.RS

RC46

« Odgovori #1357 : 12. Veljača 2012, 12:11:31 »

več sam rekao ako dijeli korpu (jer ostale komponente nisu iste a i za 900rr postoje razne korpe s višei manje lamela i razlikuju se izgledom i dimenzijama iz godine u godinu) sa 900rr onda je normalno da se korpa čuje ,jer i na 900rr zna jako lupkat u leru u temi cbr smo pisali o tome za 900rr je rađeno nekoliko vrsta korpi tako i jedna s udplim ublaživačem i ta jedina nije lupkala  :wink: ali to lupkanje na leru se da ispeglati štelanjem injectiona ili karburatora  :wink:
« Zadnja izmjena: 12. Veljača 2012, 12:27:39 RC46 »
Evidentirano

RC46

« Odgovori #1358 : 12. Veljača 2012, 12:28:58 »

gornja korpa je xx a doljnja cbr900rr koja ne lupa obratite pažnju na zupčanik na obje ,a i izgledom nisu iste  :wink:
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1359 : 12. Veljača 2012, 18:08:49 »

Bog!
Meni nekad također ponekad lupka ili tiga melje iz kumpluga u stacionaru a kad stisneš ručicu sve prestane. Tako več 50000tkm i sve radi normalno. Mislim da bi to moglo bit normalno jer iz iskustva i kontakata sa vlasnicima XX-a, nije neuobičajna pojava! Nisan neki tech stručnjak, pa ako ko ima detaljnije objašnjenje neka čoviku pomogne!
Pozdrav!!!

Max koje godiste ti je ptica? meni ne lupka jednostavno se cuje jako brujanje tj. melje i sve prestane kada stisnem kvacilo.. cak se i na kormanu osete vibracije od brujanja ne tako jako ali se osete.. inace kvacilo lepo radi odvaja i menjac je mekan ne puca pri saltanju.. samo taj zvuk me brine pa se pokusavam informisati kod ljudi koji je duze voze da li imaju iskustva sa tim.. na nekim stranim forumima sam procitao da je kvacilo na XX-u posle 99 godine uranjeno drugacije bas iz tih razloga.. ali nigde nije opisano sta se desava.. u najgorem slucaju zamenicu celo i nece se vise cuti.. :mrgreen:
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1360 : 12. Veljača 2012, 18:18:09 »

gornja korpa je xx a doljnja cbr900rr koja ne lupa obratite pažnju na zupčanik na obje ,a i izgledom nisu iste  :wink:
pa da razlika se vidi.. ja sam negde to procito da cbr 900rr 99g ima isto kvacilo kao xx 97god sto ne mora biti tacno.. :palacgore:

Razvoj modela

1996. Predstavljanje modela ujesen 1996. Sa 164 KS tad najjači serijski motocikl na tržištu

1997. Neregulirani katalizator

1999. Obnova modela, snaga smanjena na 150 KS, elektronsko ubrizgavanje, trostazni katalizator, nova spojka, ram-air, izmijenjene bregaste osovine, modificirano ublažavanje prednje vilice, novo stražnje svjetlo, izmijenjeni diskovi, elektronska blokada protiv krađe

2001. Snaga 152 KS, više oplate, novi instrumenti s digitalnim brzinomjerom
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1361 : 12. Veljača 2012, 18:22:31 »

ako se ne varam spojka znaci kvacilo?
Evidentirano

merlin68

« Odgovori #1362 : 12. Veljača 2012, 19:40:22 »

ako se ne varam spojka znaci kvacilo?
DA
Evidentirano
UBER

Max2007

• **
  • Vozi: Honda XX
« Odgovori #1363 : 12. Veljača 2012, 20:34:45 »

Max koje godiste ti je ptica? meni ne lupka jednostavno se cuje jako brujanje tj. melje i sve prestane kada stisnem kvacilo.. cak se i na kormanu osete vibracije od brujanja ne tako jako ali se osete.. inace kvacilo lepo radi odvaja i menjac je mekan ne puca pri saltanju.. samo taj zvuk me brine pa se pokusavam informisati kod ljudi koji je duze voze da li imaju iskustva sa tim.. na nekim stranim forumima sam procitao da je kvacilo na XX-u posle 99 godine uranjeno drugacije bas iz tih razloga.. ali nigde nije opisano sta se desava.. u najgorem slucaju zamenicu celo i nece se vise cuti.. :mrgreen:

Moja je 2005 (51500T/km)! Ma nečuje se to svaki put, najviše onako liti kad je motor topal pa ga upališ a fibra je između 40-60c, radi u leru na oko +/-1000 okretaja i nekad se čuje kao neko aritmično lupkanje ( melje ) neznam kako to bolje opisat! Kad se ugrije na 80 - 90c  dignu se điri na 11/1200 tada nema tog zvuka! Međutim daleko je to od nekih jakih mehaničkih udaraca! To je tako od početka a kupija sam je sa 7000T/km (2007)! Inače motor radi i šalta bezprijekorno i taj zvuk je odpočetka uvik isti!
Eto prika to ti je moje iskustvo pa ako ti pomogne,bilo bi mi drago! :palacgore:
Evidentirano
Good luck!

borisp

• **
  • Vozi: Honda CBR1100XX
« Odgovori #1364 : 12. Veljača 2012, 21:19:57 »

Evo na tu temu (tko razumije engelski):

http://www.cbrxx.com/engine-airbox-exhaust-fuel-delivery/17215-stuttering-while-idle.html, postovi #6 i #7

Ugl. najviše je tu pomutnje oko toga kako tko taj zvuk opisuje, ali ako se radi o jednom konstantnom, relativno ne prejakom zvuku (bolje rečeno šumu kao kamenčići ili šljunak u zvečki) koji nestaje ili se znano smanji kada se stine kvačilo, onda je topotpuno normalno kod XX-a.
Evidentirano
cuz straight line is for vaginas

xx-SB

• Vozi: xx-a
« Odgovori #1365 : 12. Veljača 2012, 22:11:36 »

pa da razlika se vidi.. ja sam negde to procito da cbr 900rr 99g ima isto kvacilo kao xx 97god sto ne mora biti tacno.. :palacgore:

Razvoj modela

1996. Predstavljanje modela ujesen 1996. Sa 164 KS tad najjači serijski motocikl na tržištu

1997. Neregulirani katalizator

1999. Obnova modela, snaga smanjena na 150 KS, elektronsko ubrizgavanje, trostazni katalizator, nova spojka, ram-air, izmijenjene bregaste osovine, modificirano ublažavanje prednje vilice, novo stražnje svjetlo, izmijenjeni diskovi, elektronska blokada protiv krađe

2001. Snaga 152 KS, više oplate, novi instrumenti s digitalnim brzinomjerom

Dodao bi još: drugačiji položaj hladnjaka ulja (možda je i sam hladnjak drugačiji) kad se već pišu sve sitnice  :palacgore:
Mislim i da se kapacitet rezervoara smanjio  :misli: i potrošnja  :palacgore:
Evidentirano
Prodajem ženinog Golfa IV sa 60tkm, 1.4i u savršenom stanju, da joj kupim motor

RC46

« Odgovori #1366 : 12. Veljača 2012, 22:30:40 »

neznam dali ste skužili ali ona doljnja korpa na slici je jedina korpa sa cbr900rr koja nije lupetala na leru osim normalnih ublaživača zupčanik je razrezan na pola i pokanut za pola zuba i taj dio je isto na federima i služi kao dodatni ublaživač tj. drži korpu napetom  tako da su lupkanja naj manja ,sve ostale korpe su nakon 20-30 tkm lupetale na leru ali to nije kvar  :wink: ali zujanje ,drobljenje ,cviljenje i to lupetanje nije isto ,to lupkanje na leru se čuje u principu na svakom motoru dok se kvačilo ne stisne ,ali drobljenje ili zujanje to može biti kvar nekog ležaja ili zupčanika u kvačilu, getribi.....  :wink: ja bi provjerio prije početka sezone  :palacgore:
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1367 : 13. Veljača 2012, 01:25:13 »

DA
Moja je 2005 (51500T/km)! Ma nečuje se to svaki put, najviše onako liti kad je motor topal pa ga upališ a fibra je između 40-60c, radi u leru na oko +/-1000 okretaja i nekad se čuje kao neko aritmično lupkanje ( melje ) neznam kako to bolje opisat! Kad se ugrije na 80 - 90c  dignu se điri na 11/1200 tada nema tog zvuka! Međutim daleko je to od nekih jakih mehaničkih udaraca! To je tako od početka a kupija sam je sa 7000T/km (2007)! Inače motor radi i šalta bezprijekorno i taj zvuk je odpočetka uvik isti!
Eto prika to ti je moje iskustvo pa ako ti pomogne,bilo bi mi drago! :palacgore:
Na mom XX-u se nista necuje dok je hladna.. sa porastom radne temperature zvuk se pojacava..nema lupkanja samo se cuje kao da lezaj menlje (poredjenja radi kao kada dotraje lezaj na tocku auta pa se u voznji cuje brujanje).. ali ok hvala vam svima... ipak cu otvoriti i pogledati sta se desava.. drugar ima pticu 99 god i presla je 170000 hilj. km i nista se slicno ne cuje u radu.. moja ima 56000 hiljada  :misli:
Evidentirano

GOJKO

• **
« Odgovori #1368 : 13. Veljača 2012, 08:24:12 »

Sve su ovo nagađanja dok ne otvoris i pogledas korpu i ostale sitnice.
to ti je svega 1 sat posla  :palacgore:
Evidentirano
MK WARRIORS SERBIA
WWW.WARRIORS.RS

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1369 : 19. Veljača 2012, 13:33:19 »

Da li je neko menjao lanac uljne pumpe na XX-u ili cuo da je neko menjao i ako se menja na koliko predjenih ilometara se to radi.. hvala.. :misli:
Evidentirano

RC46

« Odgovori #1370 : 19. Veljača 2012, 18:58:36 »

on ti je uvijek malo labav i u radnom vijeku motora se ne mjenja  :wink:
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1371 : 19. Veljača 2012, 19:45:44 »

on ti je uvijek malo labav i u radnom vijeku motora se ne mjenja  :wink:
Sada sam skinuo korpu kvacila zbog onog zvuka i vidim da je lanac labav.. pa me interesovalo da li se on menja.. nezvanicno sam cuo da je na jednm XX-u pukao na 90000 hilj km. hvala :wink:
Evidentirano

RC46

« Odgovori #1372 : 19. Veljača 2012, 20:02:09 »

pa taj lanac nema niti neki veliki otpro vrti samo uljnu pumpu i novi kad staviš je labav ,nikad nisam čuo da je nekom puko ,osim ako nije neki drugi kvar uzrokovao pucanje tog lanca  :wink:
jel si našao šta u kuplungu  :misli:
a ako ti se čini da je taj lanac loš riskiraj tih 20ak eura za novi  :wink:
Evidentirano

cbr 1100 xx sr

• *
« Odgovori #1373 : 19. Veljača 2012, 23:37:05 »

pa taj lanac nema niti neki veliki otpro vrti samo uljnu pumpu i novi kad staviš je labav ,nikad nisam čuo da je nekom puko ,osim ako nije neki drugi kvar uzrokovao pucanje tog lanca  :wink:
jel si našao šta u kuplungu  :misli:
a ako ti se čini da je taj lanac loš riskiraj tih 20ak eura za novi  :wink:
Da nadam se da sam nasao sta je uzrok tog zvuka.. korpa je zanitovana za zupcanik i izmedju postoje opruge koje sluze kao amortizer trzaja (kao sto i zadjni tocak ima gumeni ublazivac trzaja iza lancanika) e te opruge su oslabile i kada radi u slobodnom hodu predpostavljam da se one cuju jer imaju dosta praznog hoda u svom lezistu.. ostale lezajeve sam pregledao i nisam primetio nikakva ostecenja  ni luftove, nadam se da je to bio razlog zasto se culo brujanje iz kvacila.. nasao sam nekog majstora koji moze da je raznituje i promeni opruge pa cu je montirati i probati.. :wink: a sto se tice lanca uljne pumpe znam da nema nikakvo opterecenje ali deluje jako labavo.. pokusavam da nadjem neke tehnicke podatke koliko je fabricki zategnut... a nov koliko sam se informisao kosta 35e
Evidentirano

RC46

« Odgovori #1374 : 20. Veljača 2012, 08:07:55 »

u hr je ravno 155kn a svaka korpa ti ima malo lufta tu ,to ti je ono kliktanje na leru ili ti lupkanje koje prestane kad stisneš kvačilo to ne proizvodi konstantan zvuk  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 62   Gore

Stranica je generirana za 0.158 sekundi uz 16 upita.