dakle :
Scarabeo 300 s vs Beverly 400 ie zapažanja.
do cca 50-60 km/h Scarabeo je prilično brži - živahniji, trenutno primanje gasa i ubrzanje
Pogotovo se ta razlika osjeća prilikom kretanja sa mjesta gdje pri dodavanju gasa Scarabeo odma čupa, dok je
Beverly trom poput dizelaša.
Iznad 60 se osjeća opadanje ubrzanja, odnosno isto postaje puno sporije, dok Beverly tek tad dolazi do zraka
i za čas nabere 100 km.
Na ravnici (u selu

) do točke kočenja pred zavoj Scarab nabere 100 km/h, Beverly 120 i nešto.
Na kretanju uzbrdo slična stvar al već kod 50km/h Scarabeo ne vuče nešto osjetno, dok 12 konja viška kod Beva i uzbrdo osjetno ubrzava.
Sa Scarabeom lakše prolazim jedan S zavoj koji je kratak kao prava šikana, bez gađanja i namještanja kao sa Bevom, koji je tu puno tromiji.
Na izlascima iz zavoja Bev pojede Scarabea.
Kočenje je brže kod Scarabea (put zaustavljanja) al se teže dozira jer su ručice jako tvrdo namještene. Tu sam si dao malo vremena da ih skužim jer kod Beva je to potpuno drugačije, mekše, al valjda zbog težine i jednog diska naprijed treba mi nešto više prostora za stat.
Interesantno je što sam primjetio da na malom prostoru, zbog osjetno manjeg kuta otvaranja volana Scarabeom se teže manevrira nego sa 30-tak kg težim Bevom. Tamo gdje zavrnem od prve sa Bevom, Scarabeo prolazi od druge ili čak treće.

Tako da su mi sad diskutabilna ona odmjeravanja u razno raznim časopisima na temu provlačenja između auta, snalaženja u gužvi i slično.
Inače pozicija sjedenja je gotovo identična na jednom i drugom ( nisam osjetio baš nikakvu razliku prebacujući se s jednog na drugi, osim što Scarab ima suženu podnicu na mjestu gdje se noge spuštaju na pod.
Dalje, prostor ispod sica je za klasu bolji kod Scarabea, što će se vidjeti iz priloženih fotki, naime full kaciga bez problema stane u Scaraba

dok u Beva nemože ni Jetica

Prostor pod sicem je dublji, širi, pravilniji i sa ravnom podnicom kod Scarabea

dok je kod Beva ah, jednostavno nikakav

I na kraju, 300 s je semaforaški tipični gradski skuter sa puno mjesta za stvari, odličnim i prostranim sjedalom, preglednom i modernom kontrolnom tablom, te nešto slabijom zaštitom od vjetra,upotrebljv i na duljim putovanjima.
Prema istom Beverly djeluje kao putnik, dobrih međuubrzanja, stabilan na većim brzinama (bez kofera), koji se iz iskustva odlično snalazi u gradu i voli "zeleni val".
Eto možebitno da sam nešto zaboravio pa pitajte, nisam ulazio u teh. karakteristike jer ih ima na puno stranica.
Pozdrav