Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Supermoto motori  (Posjeta: 6065 )

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« : 17. Studeni 2005, 12:19:26 »

Ktm, Husqvarna, Husaberg, Aprilia, Yamaha...??

koji modeli su kvalitetni i pod svaku cijenu isplatljivi?

sto se tice Husaberga zanima me samo ovaj 450 model, zbog jacine(650 mi je prejako). samo neznam kakve je kvalitetee i kakve su mu performance, pa bi molio ako neko zna pouzdano nek kaze.

Husqvarnu sam trazio modele, naso sam samo 1 na njihovom situ 450, ne svidja mi se spuh i jos neke stvari tako da...ako ima neko model za preporucit od husqvarne moze :)

GLEDAM MODELE ISKLJUCIVO ZA CESTU ,tj da imaju zmmigavce i svjetla ...ali ukoliko se da na raceing KTMa moze staviti dodatno te "stvari za cestu" onda bi doso i takav model u obzir naravno.    samo javlja se pitanje dali je normalno kupovati takav model "raceing" za cestovnu i svakodnevnu  voznju , uzevsi u obzir da neznam sarafit po njemu a pretpostavljam za posjedovanje takvog motora treba opsirnije znanje o masini.

ovaj je za stazu, dali se da na njega staviti zmigavce i svijetla...

dali postoji jos koj model cca 450 kubika.....ktm-ov.....da je za cestu ali da mu je izgled slican ovome....(gledo sam na siteu i nisam naso) a tipa 640lc ni se nesvidja jer mi je vec "prevelik" ..samo me ovakvi modeli zanimaju...

Sto se tice yamahe...postoje modeli wr450f  koj se da preradit u spuer moto...dali se on isplati i dali je dobar?

aprilia?..

eto..pa ako ima tko sta reci slobodno  :)

prijedlozi dobrodosli...
Evidentirano

Grawe RR

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #1 : 17. Studeni 2005, 12:50:40 »

kaj vise ne kupujes lezaljku?
 :mrgreen:
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #2 : 17. Studeni 2005, 12:56:36 »

Citat: Grawe RR

ne brini :wink:
Evidentirano

Shokrefumi

• "Maestro delle termocoperte"
  • Spol: Muški
  • Vozi: ne precesto
Supermoto motori
« Odgovori #3 : 17. Studeni 2005, 13:15:01 »

to definitivno nisu motori za tebe, tj. netreba ti takav motor ako neces vozit utrke.
Evidentirano
Living a dream. But it's a lonely one.

mate

• Administrator
Supermoto motori
« Odgovori #4 : 17. Studeni 2005, 14:47:57 »

Citat: Grawe RR

:mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
Supermoto motori
« Odgovori #5 : 17. Studeni 2005, 15:45:50 »

Citat: Shokrefumi
to definitivno nisu motori za tebe, tj. netreba ti takav motor ako neces vozit utrke.

To ti za cestu nema smisla :!:
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

Duke

• Vozi: KTM Duke 2 04'
Supermoto motori
« Odgovori #6 : 17. Studeni 2005, 16:53:18 »

Ako mislis mjenjat ulje i filtere svakih 500-700km i radit kompletnu generalku na 7000km isplati se. Ali se ktm 450 i 525 smr ne mogu homologirati.
S tim da su 450 i 525 i njima slicni motori preslabi za cestu, i vrlo nestabilni oko 100km/h.
Steta tog motora na cesti.

Uzmi si ktm smc 660 za cestu ako te ne brine nedostatak elektrostartera.Homologirani su za dvoje a servis je svakih 3000km (od 2005 mislim da je svakih 5000km) a generalku radis nakon 60 000- 70 000kilometara.
Evidentirano

Kato

• **
  • Vozi: KTM 450 SM, Monster S4Rs
Supermoto motori
« Odgovori #7 : 17. Studeni 2005, 18:08:09 »

Citat: Dr.DUKE
Ako mislis mjenjat ulje i filtere svakih 500-700km i radit kompletnu generalku na 7000km isplati se. Ali se ktm 450 i 525 smr ne mogu homologirati.
S tim da su 450 i 525 i njima slicni motori preslabi za cestu, i vrlo nestabilni oko 100km/h.
Steta tog motora na cesti.

Uzmi si ktm smc 660 za cestu ako te ne brine nedostatak elektrostartera.Homologirani su za dvoje a servis je svakih 3000km (od 2005 mislim da je svakih 5000km) a generalku radis nakon 60 000- 70 000kilometara.

..slažem se s doktorom da biš trebao razmislit malo o profilu motora koji kupuješ...mislim da te uhvatila trenutna supermoto moda :mrgreen: ..svi motori koje si ti nabrojao im je mjesto isključivo na pisti i stvarno ih se nema puno smisla koristiti za vožnju po javnoj cesti...i zahtijevaju puno iskustva... :!:

...nije mi jasno kad kažeš da ti je 660ccm prejako, a svi ostali motori koje tebe zanimaju su dosta lakši od supermota koji ima 660ccm pritom nemaju puno manje snage i zato su dosta su ekstremniji...tako da mi nije baš jasno o čemu pričaš.... :?:

...što se tiče racing ktm-a, ako si baš zapeo, možeš uzet model exc 450 ili 525 koji se može registrirati kod nas (za razliku od smr modela) pa ga preradiš u supermoto....od sličnih modela ti postoji jedino još wr od yamahe koji možeš registrirat..kx450f od kawasakija, m-z 450 od suzukija, cr450f od honde koje se kod nas ne mogu registrirati..postoji i taj model od husqvarne smr 450, ali si rekao da ti se ne sviđa... :shock:

...inače, kao što je dr. duke rekao, ti motori zahtijevaju puno više pažnje i vremena pri održavanju, a i novaca...tako ćeš filter ulja i ulje morati mijenjati svakih pola tisuće kilometara...ulje u mijenjaču na oko tisuću...mijenjat klip na 3000 km da se ne razleti i sjebe cijelu mašinu, itd...da ti ne nabrajam, mislim da si shvatio o čemu govorim... :idea:

...husaberg motori imaju mnogo zajedničkih dijelova s Ktm-om..imaju identičnu prednju i stražnju vilicu (wp - ktm 660) i još dosta dijelova, ali su im modeli malo više "racing" usmjereni, pa su i servisi učestaliji...

...ako već želiš imat malo ekstremniji motor s kojim biš se vozio po cesti, a ne šarafio ispod njega većinu vremena, mislim da biš se trebao odlučiti između nove husqvarne sm610 i ktm 660 smc (kojeg osobno preporučam).. :D

KTM

HUSQVARNA

..i za kraj, ktm 660 smc (i 2005. i starija godišta) ima prvi servis na tisuću kilometara, a poslije svakih 6 tisuća km...i mislim da 450 i 525 modeli definitivno nisu preslabi za cestu, ako su dovoljno jaki za pistu, tj. razvijaju maksimalnu brzinu preko 150 km/hu standardnoj verziji, a "racing" verzije preko 190 km/h tako da im je nestabilnost na 100km/h zanemariva... :twisted:

..pozdrav...
Evidentirano

Duke

Supermoto motori
« Odgovori #8 : 17. Studeni 2005, 18:40:52 »

Malo su nestabilniji od lc4 serije zbog kraceg medjuosovinskog razmaka pa pri vecim brzinama i duzim zavojima lagano plsu, naravno, ne plasu iskusnim pilotima, ali do tamo treba napraviti puno kilometara :D

Nemoj da te obuzme SM groznica zbog samog izgleda, jer ces kupiti motor koji te mozda nece zadovoljavati, tj. ovisi sta trazis od motora, pa ces reci da je smece i kako to vec ide...

Osobno sam provozao jednog wr preradu u sm ali mi nije bio nis posebno, okretan je on, lagan, ide lako na prednji i sve, ali nije moj stil jer je bio kao da sjedim na elektro motoru, nije cupao ruke kao recimo 660 ili sl...

I prije svega razmisli za sta ti treba motor, gdje bis se vozio (grad, otvorena brza cesta, brdo...)
Razmisli pa javi, rado cu ti pomoci odabrati pilu :wink:
Evidentirano

shepi

• Vozi: tko pod drugim jamu kopa,fizički je radnik!!
Supermoto motori
« Odgovori #9 : 17. Studeni 2005, 21:21:55 »

kad smo već kod Supermota i KTMa,naš Spox je na specijalizaciji u tvornici oa će past neka reportažica :roll:
Evidentirano
PIZZERIA "SAN"

m1losh99

• **
Supermoto motori
« Odgovori #10 : 17. Studeni 2005, 21:25:01 »

Samo cu reci ovo...Husqwarna 610 SM... :shock:
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #11 : 17. Studeni 2005, 23:34:10 »

Citat: m1losh99
Samo cu reci ovo...Husqwarna 610 SM... :shock:

a bas je ruzan na sprem nekih modela koji postoje :shock:

za kato ili nekog od ekipe--

svakih 3soma novi klip? koliko kosta klip*? kolko kosta filter  zraka?  ajde..ulje nije problem...niti filter promijenit...pa ni klip u krajnjem slucaju.

svidja mi se ktm 450 exc o tome sanjam vec jaako dugo ... (a za one koji me neznaju...citaj- nemoj se brinut kako cu se priviknut na motor i steci iskustvo) :)

prerada ktm 450 exc u super moto i stavljanje svijetla i zmigavca .

i koje onda obveze imam osim cuvat glavu.?

klip novi svaka 3k km, filter i ulje svaka 500-700km.  jos nesto?

jos neki savjet mozda?

treba mi za voznju i po gradu i po otvorenim cestama i po brdima tako da nema bas neko odredjeno podrucje. a u krajnju ruko mozda neke trke padnu, ovisi.
Evidentirano

Kato

• **
  • Vozi: KTM 450 SM, Monster S4Rs
Supermoto motori
« Odgovori #12 : 18. Studeni 2005, 12:25:19 »

Citat: Kristofer Morini

svakih 3soma novi klip? koliko kosta klip*? kolko kosta filter  zraka?  ajde..ulje nije problem...niti filter promijenit...pa ni klip u krajnjem slucaju.

svidja mi se ktm 450 exc o tome sanjam vec jaako dugo ... (a za one koji me neznaju...citaj- nemoj se brinut kako cu se priviknut na motor i steci iskustvo) :)

jos neki savjet mozda?

treba mi za voznju i po gradu i po otvorenim cestama i po brdima tako da nema bas neko odredjeno podrucje. a u krajnju ruko mozda neke trke padnu, ovisi.

...ktm 450 exc ti je enduro model koji već dolazi sa akumulatorom, anlaserom, svjetlima i pokazivačima smjera...trebaš samo stavit druge felge (i gume, naravno), prijenos i kočione diskove...

:idea: ..kod redovitog servisa se ne mijenja FILTER ZRAKA već FILTER ULJA!!!..  :idea:

..cijena filtera ulja je oko 100 kn...klip je oko 1200 kn za exc 450...

...imaš mijenjanje ulja u prijenosu svakih tisuću, dvije km...mijenjanje prijenosa (lanac, prednji i zadnji zupčanik -> oko 1200 kn) na oko 5000 km...gume na isto toliko ( oko 2000 kn)...pa vidi da li ti možeš to financijski izgurati (ili tvoj tajo :twisted: )

..klip možeš mijenjati i na 5 000, ovisi kako koristiš motor, ali što ga kasnije mijenjaš postoji veća mogućnost da klip ode u kurac i odnese sa sobom i cilindar...onda ti cijena "servisa" raste za par hiljada kuna.... :mrgreen:

..pozdrav...
Evidentirano

Duke

Supermoto motori
« Odgovori #13 : 18. Studeni 2005, 12:58:08 »

Citat: Kato

jos neki savjet mozda?

...ktm 450 exc ti je enduro model koji već dolazi sa akumulatorom, anlaserom, svjetlima i pokazivačima smjera...trebaš samo stavit druge felge (i gume, naravno), prijenos i kočione diskove...

:idea: ..kod redovitog servisa se ne mijenja FILTER ZRAKA već FILTER ULJA!!!..  :idea:

..cijena filtera ulja je oko 100 kn...klip je oko 1200 kn za exc 450...

...imaš mijenjanje ulja u prijenosu svakih tisuću, dvije km...mijenjanje prijenosa (lanac, prednji i zadnji zupčanik -> oko 1200 kn) na oko 5000 km...gume na isto toliko ( oko 2000 kn)...pa vidi da li ti možeš to financijski izgurati (ili tvoj tajo :twisted: )

..klip možeš mijenjati i na 5 000, ovisi kako koristiš motor, ali što ga kasnije mijenjaš postoji veća mogućnost da klip ode u kurac i odnese sa sobom i cilindar...onda ti cijena "servisa" raste za par hiljada kuna.... :mrgreen:

..pozdrav...

ukratko, vise si ispod motora nego na njemu i pritom te to skupo kosta... :wink:
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #14 : 18. Studeni 2005, 13:41:40 »

ok, hvala na objasnjenju. ti vozis duka?

kolko konja ima 450 exc,  jer jako ziv u super moto verziji?

i jel mislis da bi mogo bolje kupiti, tj dal postoji neki drugi model a da je slican ovome da je bolji od ovoga?
Evidentirano

Grawe RR

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #15 : 18. Studeni 2005, 14:42:49 »

kristofer, ako nisi do sad vozio motor vjeruj mi bit ce ti dobar bilo koji od ovih koje si naveo.
Evidentirano

Duke

Supermoto motori
« Odgovori #16 : 18. Studeni 2005, 17:10:55 »

ok, hvala na objasnjenju. ti vozis duka?

kolko konja ima 450 exc,  jer jako ziv u super moto verziji?

i jel mislis da bi mogo bolje kupiti, tj dal postoji neki drugi model a da je slican ovome da je bolji od ovoga?

Da vozim duke-a i mislim da je odlican za nase ceste, ma da bih rado ktm 660

450 mislim da ima oko 40-45 konja (iako se to kod supermoto motora i ne gleda previse)
450 klasa se inace vozi po pisti i po sumi. Za na cestu je jako slab i nije nista posebno, inace je sam po sebi skup a tek prerada u sm i odrzavanje...mislim da ti se nikako to ne isplati ako se ne mislis profesionalno baviti.
Sve klase 450 su ti tu negdje kod performansi, tako da ne znam sta mislis kad kazes "bolji"...tu razliku vjerovatno primjee samo piloti i na karting stazi..
Nisu nesto narocito zivahni, njihova "filozofija" ti je da imaju sto mekse razvijanje snage i sto manju tezinu, tj. sto bolji grip. Usporedit ih mozes sa elektromotorom.

Ne znam zasto si zapeo za tu klasu koja nije dobra za po cesti, narocito ne za otvorenu cestu. Takav motor moras voziti da konstantno mijenja okretaje, sto tesko mozes uspjeti na otvorenoj cesti, to ti postane vise gnjavaza nego zezancija, uostalom tako se i motor muci pa zna i zaribati.Autoput zaboravi.Pokazuju svoju pravu prirodu tek na uskim brdskim zavojima.

Ako te bas drzi ta sm groznica uzmi si ktm 625-660-640, ili husquarnu 610sm, hondu fmx a mozes i yamahu xtx ma da ga ne smatram kao supermoto.Ti motori ce ti biti idealni za to gdje se ti mislis voziti, samo napominjem da svi vibriraju dosta ako ih vozis na konstantnom gasu te zna utrnuti supak i ruke kad radis ture duze od 150km. Ako variras gas, vozis po brdskoj cesti mozes napraviti i 500km bez problema. Jedan je tip na 660 odvalio 900km u danu
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #17 : 18. Studeni 2005, 19:02:39 »

http://www.bikez.com/motorcycles/ktm_640_duke_ii_black_2005.php

sto mislis o ovom motoru? imas ktm pa mu znas dusu.
ja ga izbjegavam jer je na glasu sminkerskog motora..prica se da je pun plastike i da je pravi sminkerski motor ..makar mi niko nemre rec da je ruzan,ali neznam mu preformance!
lik iz husaberg ducana mi je reko da ako cemo uspioredjivat husaberga FS650e i duka da se tu nema sta govorit, da je duka brdo plastika...itd itd ..

pa me zanima misljenje o tome...

treba mi nesto "graciozno" ..gadan mi je ovaj 640 ktm za popizdit i ovi svi malo "veci"  motori...dosta mi je bitna snaga al ponajvise da je lijepo motor! volim raceing izgled i te perfomance.
Evidentirano

Duke

Supermoto motori
« Odgovori #18 : 18. Studeni 2005, 19:43:41 »

Duke II 640 lc4 i lc4 smc 640-625-660 ti imaju isti okvir i vrlo slican motor (640 i duke imaju isti) 625 ima bolji karburator a 660 ima taj bolji karb i vecu kubikazu ali zato nema elektrostarter vec samo kick.

Duke ti je kao i 640 samo sto je nesto nizi zbog iskljucivo cestovne upotrebe i kako vidis ima malo "sminke" i ima alu felge za razliku od ostalih smc pa prema tome ne spada u sm kategoriju vec u funbike skupa sa yamahom xt, apriliom strada, bmw-om 650 cs....

A gdje si nasao usporedjivati husaberga 650 fs i duke-a kad to nisu ni slicni motori....prvi je trkaci drugi skroz cestovni

Meni je duke zakon za nase ceste, okretan je za po gradu, brz za po otvorenoj cesti i dobro lezi po zavojima. Neki kazu da mu je mana 155kg sto ih ja uopce ne osjetim, al nek im bude.ovi ostali smc su laksi za 5-15kg.
Ubrzanje mu je 3.5s do 100kmh(rekao si da te zanimaju performanse)
max brzina 180km/h
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #19 : 18. Studeni 2005, 19:55:01 »

Duke II 640 lc4 i lc4 smc 640-625-660 ti imaju isti okvir i vrlo slican motor (640 i duke imaju isti) 625 ima bolji karburator a 660 ima taj bolji karb i vecu kubikazu ali zato nema elektrostarter vec samo kick.

Duke ti je kao i 640 samo sto je nesto nizi zbog iskljucivo cestovne upotrebe i kako vidis ima malo "sminke" i ima alu felge za razliku od ostalih smc pa prema tome ne spada u sm kategoriju vec u funbike skupa sa yamahom xt, apriliom strada, bmw-om 650 cs....

A gdje si nasao usporedjivati husaberga 650 fs i duke-a kad to nisu ni slicni motori....prvi je trkaci drugi skroz cestovni

Meni je duke zakon za nase ceste, okretan je za po gradu, brz za po otvorenoj cesti i dobro lezi po zavojima. Neki kazu da mu je mana 155kg sto ih ja uopce ne osjetim, al nek im bude.ovi ostali smc su laksi za 5-15kg.
Ubrzanje mu je 3.5s do 100kmh(rekao si da te zanimaju performanse)
max brzina 180km/h

govoris o duku II ?  kako je stvar sa servisima s njim?    dobro zboris o motoru :)
Evidentirano

Duke

Supermoto motori
« Odgovori #20 : 18. Studeni 2005, 20:04:34 »

Prvi servis je na 1000km (zamjena ulja i filtera ulja)
A svaki sljedeci je na 5000km (zamjena ulja i filtera ulja) :D
Na 10 000km se postelaju ventili i opet gasssss i tako nekih 60 000km

Ali ako trazis peformanse radije si kupi 660 koji je laksi jaci.55ks na kotacu a duke 49ks na kotacu.
Duke ima 155kg a novi 660 145kg..

Ali ako ga mislis iskljucivo na cesti voziti i bitan ti je izgleda uzmi si duke-a iz kojeg tesko da ces izvuci maksimum bez da pogines :wink:
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #21 : 19. Studeni 2005, 00:57:09 »

Prvi servis je na 1000km (zamjena ulja i filtera ulja)
A svaki sljedeci je na 5000km (zamjena ulja i filtera ulja) :D
Na 10 000km se postelaju ventili i opet gasssss i tako nekih 60 000km

Ali ako trazis peformanse radije si kupi 660 koji je laksi jaci.55ks na kotacu a duke 49ks na kotacu.
Duke ima 155kg a novi 660 145kg..

Ali ako ga mislis iskljucivo na cesti voziti i bitan ti je izgleda uzmi si duke-a iz kojeg tesko da ces izvuci maksimum bez da pogines :wink:

opet imam par pitanja.
1.    
Duke i Duke II...koja je razlika?

2.

ovaj mislis?  on kolko tolko dobro izgleda....kolko se to da  doradit da jos sportskije izgleda, ?   evo idem napraviti nesto u photoshopu :)

6 konja vise i 10 kila manje...radi toga cak i zanemari lijepotu duke!
Evidentirano

Kristofer Morini

• Gost
Supermoto motori
« Odgovori #22 : 19. Studeni 2005, 01:05:39 »

nisam uspio nista osim skratit nosac tablice onu torbicu i retrovizora ...(nije pametno retrovizore ditar al eto)

sta se s tim motorom jos moze? neke preinake....i gume bi mjenjo.
Evidentirano

mate

• Administrator
Supermoto motori
« Odgovori #23 : 19. Studeni 2005, 01:58:26 »

Kristofer, jesi li ti ikada u životu uopće sjeo na motor? Osobno mislim da nisi, ali nema veze. U tjedan dana si prošao klasu 125, 250, 600 i 1000 i već si i na supermotu. Da li da ti odmah unaprijed pripremimo i podatke za cross. Vrlo je izgledno da će se i to tražiti u slijedećih par dana... ili prelaziš u GP?
Evidentirano

IgorZ

• Vozi: aprilia & ducati
Supermoto motori
« Odgovori #24 : 19. Studeni 2005, 08:42:58 »

dobronamjerni savjet kreni od apn 6..za preradu u sm skrati blatobrane
znam jednog dečka koji je kupio ktm 660sm,nema nikakvog iskustva, i onda ružno izgleda kad ga auti pretiču po zavojima..
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.164 sekundi uz 17 upita.