Ako mislis mjenjat ulje i filtere svakih 500-700km i radit kompletnu generalku na 7000km isplati se. Ali se ktm 450 i 525 smr ne mogu homologirati.
S tim da su 450 i 525 i njima slicni motori preslabi za cestu, i vrlo nestabilni oko 100km/h.
Steta tog motora na cesti.
Uzmi si ktm smc 660 za cestu ako te ne brine nedostatak elektrostartera.Homologirani su za dvoje a servis je svakih 3000km (od 2005 mislim da je svakih 5000km) a generalku radis nakon 60 000- 70 000kilometara.
..slaem se s doktorom da bi trebao razmislit malo o profilu motora koji kupuje...mislim da te uhvatila trenutna supermoto moda

..svi motori koje si ti nabrojao im je mjesto isključivo na pisti i stvarno ih se nema puno smisla koristiti za vonju po javnoj cesti...i zahtijevaju puno iskustva...
...nije mi jasno kad kae da ti je 660ccm prejako, a svi ostali motori koje tebe zanimaju su dosta laki od supermota koji ima 660ccm pritom nemaju puno manje snage i zato su dosta su ekstremniji...tako da mi nije ba jasno o čemu priča....
...to se tiče racing ktm-a, ako si ba zapeo, moe uzet model exc 450 ili 525 koji se moe registrirati kod nas (za razliku od smr modela) pa ga preradi u supermoto....od sličnih modela ti postoji jedino jo wr od yamahe koji moe registrirat..kx450f od kawasakija, m-z 450 od suzukija, cr450f od honde koje se kod nas ne mogu registrirati..postoji i taj model od husqvarne smr 450, ali si rekao da ti se ne sviđa...
...inače, kao to je dr. duke rekao, ti motori zahtijevaju puno vie panje i vremena pri odravanju, a i novaca...tako će filter ulja i ulje morati mijenjati svakih pola tisuće kilometara...ulje u mijenjaču na oko tisuću...mijenjat klip na 3000 km da se ne razleti i sjebe cijelu mainu, itd...da ti ne nabrajam, mislim da si shvatio o čemu govorim...
...husaberg motori imaju mnogo zajedničkih dijelova s Ktm-om..imaju identičnu prednju i stranju vilicu (wp - ktm 660) i jo dosta dijelova, ali su im modeli malo vie "racing" usmjereni, pa su i servisi učestaliji...
...ako već eli imat malo ekstremniji motor s kojim bi se vozio po cesti, a ne arafio ispod njega većinu vremena, mislim da bi se trebao odlučiti između nove husqvarne sm610 i ktm 660 smc (kojeg osobno preporučam)..
KTM

HUSQVARNA

..i za kraj, ktm 660 smc (i 2005. i starija godita) ima prvi servis na tisuću kilometara, a poslije svakih 6 tisuća km...i mislim da 450 i 525 modeli definitivno nisu preslabi za cestu, ako su dovoljno jaki za pistu, tj. razvijaju maksimalnu brzinu preko 150 km/hu standardnoj verziji, a "racing" verzije preko 190 km/h tako da im je nestabilnost na 100km/h zanemariva...
..pozdrav...