Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Honda Xl 600R  (Posjeta: 2177 )

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Spol: Muški
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: Honda Xl 600R
« Odgovori #25 : 04. Travanj 2009, 22:41:48 »

ovdje neznamo sta je bilo.....drug perisa je prilicno nejasan.... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

perisa

• *
  • Vozi: YZF 750R
« Odgovori #26 : 04. Travanj 2009, 22:54:58 »

ovdje neznamo sta je bilo.....drug perisa je prilicno nejasan.... :mrgreen:

Pa ni majstor mi nije tacno precizirao sta se desilo, uglavnom je klip udarao u ventile i sjebao jedan, sto se sve fino sredilo i ostali su se oslajfali kako je bog zapovidio.... :LOL: i sada je kompresija mnogo bolja nego sto je prije bila, motor grize zemlju 8) Bregasta je veliki znak "?" lezajevi su bili poslabi ali koji je razlog da se tako pomjerala jos neznam....uglavnom za sada je sve OK....cujemo se u svakom slucaju za koju dan. Pozdrav decki  :palacgore:
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #27 : 04. Travanj 2009, 22:58:04 »

Pa ni majstor mi nije tacno precizirao sta se desilo, uglavnom je klip udarao u ventile i sjebao jedan, sto se sve fino sredilo i ostali su se oslajfali kako je bog zapovidio.... :LOL: i sada je kompresija mnogo bolja nego sto je prije bila, motor grize zemlju 8) Bregasta je veliki znak "?" lezajevi su bili poslabi ali koji je razlog da se tako pomjerala jos neznam....uglavnom za sada je sve OK....cujemo se u svakom slucaju za koju dan. Pozdrav decki  :palacgore:
ajde sretno.....Cudno da majstor nije precizirao....Bitno da tebe nije sjebao...da ti je rekao da je rakopao pola motora...a na kraju da je bila samo svijecica crkla...kuzis sta sam htio reci ???  :?
Evidentirano
O&G Team

perisa

• *
« Odgovori #28 : 04. Travanj 2009, 23:03:41 »

Kuzim kako da ne....ali to mi je cale od ortaka tako da me nece sjebati lik....inace da je neko drugi pripremao bih [.gun.]  :jesus:
Javicu vam, kad se vidim sa njim...sve ce mi objasniti covjek samo dok ga sahvatam  :palacgore: ajde ljudi zivjeli [.drunk.]

Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #29 : 04. Travanj 2009, 23:05:11 »

ajde.....javi kad saznas.... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

lemoo

• **
  • Vozi: KTM SUPERCOMP
« Odgovori #30 : 05. Travanj 2009, 00:38:39 »

i ja sam na jednoj enduraci imao priliku skinut glavu i vidjeti sic ispusnog ventila koji se gibao skupa za ventilom  :mrgreen:
   i sto je bilo najbolje, ventil lagano savijen, klip ok, par ogrebotina od ventila, nist strasno a masina je jos radila, klepetala
    ali sljakala  :mrgreen:

m3 sto mislis zasto se to desava, osobito na endurcima , pregrijavanje glave? ili nesto drugo?
    isto tak znam da su svi redom xl600 dr650 i ostali zracnjaci svi bolovali od pucanja glava.....
    sto je tom bio razlog, opet pregrijavanje?

Evidentirano

perisa

• *
« Odgovori #31 : 05. Travanj 2009, 12:11:58 »

isto tak znam da su svi redom xl600 dr650 i ostali zracnjaci svi bolovali od pucanja glava.....
    sto je tom bio razlog, opet pregrijavanje?

[/quote]

Ono sto znam u vezi XL 600 da ju je uvjek potrebno zagrijati na malome gasu kada ju upalis, niposto se ne smije odmah turirati jer tada glava ode samo tako...to znam iz iskustva jer se desavalo mojim ljudima  :palacgore: znaci zagrijati prije voznje obavezno!!! .box.
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #32 : 05. Travanj 2009, 17:37:01 »

Konkretno, samo stare XL honde i tradicionalno suzukiji DR 600 i stari 650.
Ostalim zračnjacima nisu pucale glave. Razlog je u nedovoljno riješenom
podmazivanju glave motora, pa nije bilo uputno voziti full_gas dok motori
nisu bili potpuno zagrijani.
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

nikolagsxr1000

• **
  • Vozi: honda xl500r
« Odgovori #33 : 05. Travanj 2009, 19:27:51 »

Bok ljudi evo ja imam xl 500r taj motor samo ide i ide , pali s prve samo malo dimi prvu minut valjda gumice ventila ali ide ko raketa i nikda nikakav problem s njim :D
Evidentirano

perisa

• *
« Odgovori #34 : 07. Travanj 2009, 09:17:39 »

ajde.....javi kad saznas.... :palacgore:

Drugar, evo informacija koje mogu da prenesem....covjek kaze da je meni motor dosao pri kupovini pogresno nazubljen i da i jeste onako lupao zbpg toga  :palacdolje:, ali ja ne vjerujem da je mogao onako dobro ici pogresno nazubljen  :shock: ja kazem da nije preskocio lanac, on kaze da je tu manje vjerovatno od ovoga...ja vise nisam pametan sta da kazem  :misli:
Meni je bitno da on sada ide kako treba.... :palacgore: sta je bilo bilo je... :wink:
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #35 : 07. Travanj 2009, 09:26:45 »

ok, ali zašto je bregasta "šetala" ...  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

perisa

• *
« Odgovori #36 : 07. Travanj 2009, 16:43:42 »

ok, ali zašto je bregasta "šetala" ...  :misli:

Lezajevi valjda, imala je poprilicno lufta.... :wink:
Evidentirano

ronny

• **
  • Vozi: R1 -vozio-
« Odgovori #37 : 10. Svibanj 2009, 22:14:32 »

imam doma jednu xl600 kurbla.stoji već dugo al bi ju morao otvorit a nikad vremena.bio to dobar motor dok nije stao.koliko me puta kurbla opalila samo bog zna,al je i boljelo.sad kad ju zakurblam puše u filtar zraka pa mislim da je ventil usisa al ako netko ima iskustva nek me uputi.neće sastavit a struja ok.
Evidentirano
ronny -   ja sam siromašan pa moram vozit motor -

perisa

• *
« Odgovori #38 : 17. Svibanj 2009, 17:06:06 »

Pozdrav ljudi...opet mi je preskocio lanac na bregastoj i zdrobio gornji lancanik.... :( sada sam kupio lanac, lancanik, klizace i spaner, ako sad ne bude radila kako treba nema sanse da vise ulazem u taj motor, ogulila me do gole koze, samo cu da trazim drugu masinu pa bih vas molio da mi kazete od kog motora mi pase na moju sasiju, ovde je bio PD03 kurbla  :palacgore:
Hvala
Evidentirano

patuljak

• **
  • Vozi: Nekad Hondu, sada....
« Odgovori #39 : 17. Svibanj 2009, 18:26:18 »

Paše od novijeg XL 600, PD04, ali ona ima alnaser pa bi trbalo dodavat malo žica...
A jesi ti sihuran da tebi radi natezač faz lanca??? Nekako mi je neobično da imaš toliko problema sa tim motorom jer je poznat po izdržljivosti i jednostavnosti, ili je probelm u majstoru!
Evidentirano

perisa

• *
« Odgovori #40 : 17. Svibanj 2009, 18:39:18 »

A jesi ti sihuran da tebi radi natezač faz lanca??? Nekako mi je neobično da imaš toliko problema sa tim motorom jer je poznat po izdržljivosti i jednostavnosti, ili je probelm u majstoru!

Pa izgleda da je zbog natezaca i bio problem, jer je stalno nesto lupalo kada radi na leru....das gas ono nista, ja mislio ventili zvece, a ispostavilo se da je to  :( vidjecemo sta ce biti posle zamjene svega ovoga sto sam uzeo, pa da mu jebem oca onda ako ne bude bilo Ok, vec sam pogubio zivce.  :?
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #41 : 17. Svibanj 2009, 18:39:56 »

Pozdrav ljudi...opet mi je preskocio lanac na bregastoj i zdrobio gornji lancanik.... :( sada sam kupio lanac, lancanik, klizace i spaner, ako sad ne bude radila kako treba nema sanse da vise ulazem u taj motor, ogulila me do gole koze, samo cu da trazim drugu masinu pa bih vas molio da mi kazete od kog motora mi pase na moju sasiju, ovde je bio PD03 kurbla  :palacgore:
Hvala
promijeni zatezac....naime...on u sebi ima jedan iglicasti lezaj koji dozvoljava pomak zatezaca samo prema naprijed...slican lezaj kao kod tomos automatic-a u korpi kvacila....Ako taj lezaj crkne...zatezac moze setati naprijed-nazad a samim time i lanac distribucije se moze u jednom momentu olabaviti do te mjere da preskoci. To lako provjeris...skines poklopac ventila...odvrnes van vijak za kljuc 8...koji drzi osovinu zatezaca...zatim klijestima tu osovinu izvuces van(sa desne strane prema vrhu glave motora izgleda kao niklovani cep koji ima jedno ispupcenje)...kad izvuces tu osovinu zatezas i oprugu izvuces van...Kad ti je zatezac u ruci korz njega provuci tu osovinu i mici zatezac...prema naprijed mora ici slobodno..a ako probas prema nazad...mora blokirati...To probaj u skripcu...naravno...ako zatezac popusta prema nazad...nevalja. A moguce je da netko nije dobro uglavio oprugu zatezaca u leziste u glavi...jer nije ju bas jednostavno staviti........ :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

perisa

• *
« Odgovori #42 : 17. Svibanj 2009, 18:49:19 »

Znaci on je meni zvecao od kad sam ga kupio, ali je izdrzao jednu cijelu sezonu i to zestoke voznje, i ja ti ga zimus ugasih i od tada nastadose problemi....i ja se iskreno nadam da je natezac pravio problem, platio sam ga 55e trebo bi da valja.... Vidjecemo kad se to sve izmjeni sta ce da bude, a sada nisam u prilici da isprobam onaj stari natezac jer nisam kuci a i motor je kod majstora. Ali cim uhvatim priliku javicu ti sta je i kako je bilo  :palacgore:
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #43 : 17. Svibanj 2009, 18:55:18 »

Znaci on je meni zvecao od kad sam ga kupio, ali je izdrzao jednu cijelu sezonu i to zestoke voznje, i ja ti ga zimus ugasih i od tada nastadose problemi....i ja se iskreno nadam da je natezac pravio problem, platio sam ga 55e trebo bi da valja.... Vidjecemo kad se to sve izmjeni sta ce da bude, a sada nisam u prilici da isprobam onaj stari natezac jer nisam kuci a i motor je kod majstora. Ali cim uhvatim priliku javicu ti sta je i kako je bilo  :palacgore:
ako je zvecao...onda je to...to...novi zatezac...i nemas problema vise... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

perisa

• *
« Odgovori #44 : 17. Svibanj 2009, 19:01:42 »

ako je zvecao...onda je to...to...novi zatezac...i nemas problema vise... :palacgore:

Samo ako mi ne bude sjebao i ventile sada  :(
Evidentirano
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.136 sekundi uz 15 upita.