Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 120   Dolje

Autor Tema: Suzuki "uljara"  (Posjeta: 83176 )

strasilo

• šafran
  • Spol: Muški
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
Odg: Suzuki "uljara"
« Odgovori #50 : 07. Travanj 2009, 09:49:36 »

Jednostavno je nemozes nista pokvarit  :palacgore:

zašto čovjeka navodiš na krivi put ...  :misli:

kako ne može ništa pokvariti ? ... mogu se kladiti da će mu bar jedan imbus provrtiti ... a nejednom sam vidio da se gumice sjebu pri vraćanju klipa... ;)

očito je da djeko to ne radi svaki dan i da je došao po savjet i pomoć... jer da je siguran u to što radi, nebi došao pitati ... !?!?

djeko, nije to tako strašan posao, i siguran sam da ga možeš i sam napraviti, ali moraš paziti na nekoliko sitnica koje ti mogu zagorčati posao ... ;)

Imbusi koji spajaju dvije polutke čeljusti u 99% sličajeva zapeknu, pa ih je potrebno malo "probuditi" sa nekoliko "muških" udaraca čekićem ..  :palacgore: ... znači staviš čeljust na čvrstu podlogu i podmetneš pod doljnji dio vijka nešto tvrdo, tako da ne udataš bezveze, onda u imbus vijak staviš odgovarajući imbus nastavak za gedoru i po njemu mazneš čekićem par puta... onako muški, ali ne pretjerano ... taman koliko treba... i koristi kvalitetan imbus ključ  :palacgore: .... to ti je prvi korak... Kad popustiš vijke, nemoj ih skroz odvrnuti, nego ostavi tako... uzmi neki tanji mekši komad letvice (od lamperije ili slično) i stavi između klipova (tano gdje dođu pločice) i lagano kompresorom istjeraj klopove van (ČUVAJ PRSTE DA NE OSTANEŠ BEZ NOKTA) .... kad su klipovi vani, otšaravi vijke do kraja i izvadi klipove skroz van ... lagano izvadi i gumice .... gumice NE čistiti u benzinu ili ivasolu... obriši ih mekanom krpicom natopljenom u kočiono ulje..  :palacgore: .... ostalo peri u čemu hoćeš ... ;)

kad sastavljaš, prvo stavi gumice, pa klipove namaži kočionim uljem i lagano ih vračaj u čeljusti... plako ih rotiraj ljevo desno dok ne osjetiš da su prošli kroz gumice, ali ne forsiraj...
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

strasilo

• šafran
« Odgovori #51 : 07. Travanj 2009, 09:50:30 »

e to ću danas da radim!
još jedno pitanje kako najbolje da ispem stari glicerin a uspem novi,sada je u njemu dot 4 a mislio sam staviti baš onaj za motocikle DOT 5.1

dot 4 je OK ...  :palacgore:

ali nećeš pogriješiti ni sa 5.1 ... mada je to za ABS... ali nema veze
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

djekomax

• Vozi: Kawasaki ZX9R
« Odgovori #52 : 07. Travanj 2009, 09:53:07 »

Hvala puno,javim sutra rezultate,pa ćemo onda dalje da ga spremim za sezonu :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #53 : 07. Travanj 2009, 09:53:41 »

kako ne može ništa pokvariti ? ... mogu se kladiti da će mu bar jedan imbus provrtiti ... a nejednom sam vidio da se gumice sjebu pri vraćanju klipa... ;)

očito je da djeko to ne radi svaki dan i da je došao po savjet i pomoć... jer da je siguran u to što radi, nebi došao pitati ... !?!?

djeko, nije to tako strašan posao, i siguran sam da ga možeš i sam napraviti, ali moraš paziti na nekoliko sitnica koje ti mogu zagorčati posao ... ;)

Imbusi koji spajaju dvije polutke čeljusti u 99% sličajeva zapeknu, pa ih je potrebno malo "probuditi" sa nekoliko "muških" udaraca čekićem ..  :palacgore: ... znači staviš čeljust na čvrstu podlogu i podmetneš pod doljnji dio vijka nešto tvrdo, tako da ne udataš bezveze, onda u imbus vijak staviš odgovarajući imbus nastavak za gedoru i po njemu mazneš čekićem par puta... onako muški, ali ne pretjerano ... taman koliko treba... i koristi kvalitetan imbus ključ  :palacgore: .... to ti je prvi korak... Kad popustiš vijke, nemoj ih skroz odvrnuti, nego ostavi tako... uzmi neki tanji mekši komad letvice (od lamperije ili slično) i stavi između klipova (tano gdje dođu pločice) i lagano kompresorom istjeraj klopove van (ČUVAJ PRSTE DA NE OSTANEŠ BEZ NOKTA) .... kad su klipovi vani, otšaravi vijke do kraja i izvadi klipove skroz van ... lagano izvadi i gumice .... gumice NE čistiti u benzinu ili ivasolu... obriši ih mekanom krpicom natopljenom u kočiono ulje..  :palacgore: .... ostalo peri u čemu hoćeš ... ;)

kad sastavljaš, prvo stavi gumice, pa klipove namaži kočionim uljem i lagano ih vračaj u čeljusti... plako ih rotiraj ljevo desno dok ne osjetiš da su prošli kroz gumice, ali ne forsiraj...

Kakav krivi put  :misli: :misli: :misli:
Vjerovatno covjek zna odvidat par vida ako nesto ide radit  :misli:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

strasilo

• šafran
« Odgovori #54 : 07. Travanj 2009, 09:58:52 »

Kakav krivi put  :misli: :misli: :misli:
Vjerovatno covjek zna odvidat par vida ako nesto ide radit  :misli:

imam prijatelja molera koji mi okreči stan isko kako i ja.... samo on to napravi za upola kraće vremena, potroši kantu bolje manje i ne usere podove utičnice i vrata ....

pa zaključi sam...  :palacgore:
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #55 : 07. Travanj 2009, 10:02:23 »

imam prijatelja molera koji mi okreči stan isko kako i ja.... samo on to napravi za upola kraće vremena, potroši kantu bolje manje i ne usere podove utičnice i vrata ....

pa zaključi sam...  :palacgore:

Mozda sam malo prenaglio kad sam reko da je jednostavno  :oops:
btw nisi ti vidio kako ja userem uticnice vrata i podove ali mi zato ne daju vise ni blizu boje za zidove  :whistle:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

Icek

« Odgovori #56 : 07. Travanj 2009, 11:32:54 »

Ovo ide na save as pa na komp  :palacgore:

Da li preporučaš da nečim očistim navoje od tih imbusa ili stavim nešto na njih kad budem išao ponovo ih stavljat ili da nabavim nove imbuse ???  :misli:
Evidentirano

djekomax

« Odgovori #57 : 07. Travanj 2009, 11:38:29 »

već sam to uradio,prebacio u word i isprintao :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #58 : 07. Travanj 2009, 11:53:37 »

kad budeš rastavio, pazi na dvije male male oringe koje stoje između polutki čeljusti... (na ovoj mojoj slici su ti skroz dole desno u ćošku) ... da ih ne izgubiš, i ne zaboravi ih vratiti kad sastavljaš ..  :palacgore:
Evidentirano

Icek

« Odgovori #59 : 07. Travanj 2009, 13:18:14 »

Da li preporučaš da nečim očistim navoje od tih imbusa ili stavim nešto na njih kad budem išao ponovo ih stavljat ili da nabavim nove imbuse ???  :misli:

Je moreš što reći do ovog ?
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #60 : 07. Travanj 2009, 15:16:20 »

postoji pasta kojom se namažu vijci koji su izloženi visokim temperaturama, a stoje na suhom..... to su paste na bazi aluminija ili na bazi bakra..... s tim se mažu vijci na kočionim čeljustima i na granama auspuha (kod motora koji maju vijke, a ne opruge)

samo to ti je poprilično neisplativo kupovati ... 100gr paste košta 50ak kuna, a ti kao pojedinac ćeš ju upotrijebiti jednom ili dva puta u životu ... :neznam:
Evidentirano

Gato

• Vozi: TuDuMa 850
« Odgovori #61 : 07. Travanj 2009, 15:25:28 »

Ja sam to radio bez rastavljanja celjusti. Ispumpas klipove van do pred kraj, pazeci da ne izlete skroz, osmirglas ih lagano finim vodobrusnim, ispuses prasinu, namazes kocionim uljem i lagano potisnes nazad. Trebalo bi radit i tako, jer obicno klipovi nikad ne idu do kraja van kao kad su bez kocionih plocica i onaj dio koji je stalno unutar celjusti ne pravi probleme, nego ovaj koji je stalno vani izlozen prasini, vodi, oksidaciji i slicnim sranjima... Normalno, preduvjet je da su ti one vanjske gumice oko klipova u dobrom stanju i da nisu poispadale iz siceva :mrgreen:.
Evidentirano
Ne slusajte narodnjake, umrite prirodnom smrcu!

Free Rider - Mačak - Slavonija

Icek

« Odgovori #62 : 07. Travanj 2009, 15:29:44 »

postoji pasta kojom se namažu vijci koji su izloženi visokim temperaturama, a stoje na suhom..... to su paste na bazi aluminija ili na bazi bakra..... s tim se mažu vijci na kočionim čeljustima i na granama auspuha (kod motora koji maju vijke, a ne opruge)

samo to ti je poprilično neisplativo kupovati ... 100gr paste košta 50ak kuna, a ti kao pojedinac ćeš ju upotrijebiti jednom ili dva puta u životu ... :neznam:

Ma kupit ću, znači bakrena pasta ?
Treba mi jer sam skroz razmontirao motor pa moram vraćati grane, a i čeljusti ću otvorit i ljepo očistiti detaljno sa brake cleanerom i ispuhat, moram stavit opletena itd...

Zabava za cijeli dan  :pjevajuci:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #63 : 07. Travanj 2009, 15:33:07 »

Od liqui molya ti se to zove "kupfer-paste" ... a imaš ih od raznih proizvođača... würth, loctite ....

Evidentirano

Gato

« Odgovori #64 : 07. Travanj 2009, 15:37:04 »

Da mu posaljem kasikicu iste u pismu? :LOL:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #65 : 07. Travanj 2009, 15:49:04 »

ma nek si ti njega ugradio,to je bitno,vidimo se negdje na pivi :palacgore:

evo kako to izgleda ...  :palacgore:
Evidentirano

Gato

« Odgovori #66 : 07. Travanj 2009, 19:53:13 »

evo kako to izgleda ...  :palacgore:
Ne bi ga ni ja bolje napravio! Jos kad se lipo uvati prasina za ovo masno, pa ga dobro konzervira... :palacgore:
Evidentirano

Ljubo_051

• Vozi: GSX 750 R '87. (u srcu), GPX600R - '95.
« Odgovori #67 : 07. Travanj 2009, 22:42:45 »

Ma Straško ti si moj idol  :mrgreen:.
Sve si radio, sve možeš i sve ti ide od ruke a uz to voziš i pravi motor  :LOL:.
Ja sam od tebe pobrao zamjenu lamela na svome. Isto nisam nikada radio i nisam baš bio siguran ali kada sam vidio tvoj post odratio sam to bez imalo straha.
Daj mi samo objasni jednu stvar...čeljusti su ti kao nove, uređene super, prihvat hladnjaka odrađen bez zamjerke, bez mrvice fuša. A kada ti vidim motor, bez oklopa, vijke na poklopcu ventila i tako općenito mi izgleda dosta zapušteno  :misli:
Evidentirano

djekomax

« Odgovori #68 : 07. Travanj 2009, 22:51:37 »

odlično si to uradio,vidim da su ti kablovi loši pa ako ti treba,imam i njih!
Rastavio sam kliješta ,samo sam izvadio klipove vani sa zrakom,onda očistio benzinom komplet kliješta i klipove,zatim klipove prešao polir pastom i dobro očistio,kliješta sam dobro propuhao kompresorom i sastavio,usuo sam dot 5.1 pa da vidim ima li razlike,jedino nisam dobro ozračio cijeli sustav jer nisam baš stručan pa ću to sutra sa nekime ko zna!
 :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #69 : 08. Travanj 2009, 07:45:12 »

Ma Straško ti si moj idol  :mrgreen:.
Sve si radio, sve možeš i sve ti ide od ruke a uz to voziš i pravi motor  :LOL:.
Ja sam od tebe pobrao zamjenu lamela na svome. Isto nisam nikada radio i nisam baš bio siguran ali kada sam vidio tvoj post odratio sam to bez imalo straha.
Daj mi samo objasni jednu stvar...čeljusti su ti kao nove, uređene super, prihvat hladnjaka odrađen bez zamjerke, bez mrvice fuša. A kada ti vidim motor, bez oklopa, vijke na poklopcu ventila i tako općenito mi izgleda dosta zapušteno  :misli:
:LOL: :jesus:

oklopi bi trebali biti za koji tjedan na motoru ... radi se na tome... ;)

Vijci na poklopcu ventila moraju biti takvi kakvi jesu jer je "majstor" prije mene nekoliko komada prestegao i sjebao navoj na polutkama bregastih.... a kako je tamo navoj M7, nemam takvih "puškica", pa mi je dida istokario nove vijke sa M8 i u polutke sam urezao novi navoj ... a kad se dočepam novih polutki, vratit ću i originalne vijke, ali mi to nije prioritet ... jer ovako savršeno funkcionira...  :palacgore:

A to što izgleda malo zapušteno ..... a jebiga.... s obzirom kakvu kilometražu radim i po kakvim se sve vremenskim(ne)prilikama vozim... nije ni strašno... meni osobno je bitno da je sve u savršenom funkcionalnom redu, a tek onda mi dolazi estetika... a zamjerku na funkcionalnost sigurno nećeš naći ..  :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #70 : 08. Travanj 2009, 07:48:58 »

odlično si to uradio,vidim da su ti kablovi loši pa ako ti treba,imam i njih!
Rastavio sam kliješta ,samo sam izvadio klipove vani sa zrakom,onda očistio benzinom komplet kliješta i klipove,zatim klipove prešao polir pastom i dobro očistio,kliješta sam dobro propuhao kompresorom i sastavio,usuo sam dot 5.1 pa da vidim ima li razlike,jedino nisam dobro ozračio cijeli sustav jer nisam baš stručan pa ću to sutra sa nekime ko zna!
 :palacgore:
Kablvi su potpuno novi, samo su ove gumice ma lulici stare, a to stoji tako jer nisam namjestio neki dan kad sam vadio svjećice van, sad je to namješteno, samo nij ebilo kad je slikano ... ;)

a ovo ostalo si dobro napravio ..  :palacgore:

S tim što ćeš sad nakon rastavljanja imati malo drugačiji osjećaj na ručki neko vrijeme, još ako si mijenjao pločice, ili ako nisi pazio koju pločicu si gdje stavio, proći će i par100 kilometara dok ne sjedne sve na svoje mjesto ...  :palacgore:
Evidentirano

vuki_750

• **
  • Vozi: gs 500, sv 1000
« Odgovori #71 : 08. Travanj 2009, 07:54:15 »

:LOL: :jesus:

oklopi bi trebali biti za koji tjedan na motoru ... radi se na tome... ;)

Vijci na poklopcu ventila moraju biti takvi kakvi jesu jer je "majstor" prije mene nekoliko komada prestegao i sjebao navoj na polutkama bregastih.... a kako je tamo navoj M7, nemam takvih "puškica", pa mi je dida istokario nove vijke sa M8 i u polutke sam urezao novi navoj ... a kad se dočepam novih polutki, vratit ću i originalne vijke, ali mi to nije prioritet ... jer ovako savršeno funkcionira...  :palacgore:

A to što izgleda malo zapušteno ..... a jebiga.... s obzirom kakvu kilometražu radim i po kakvim se sve vremenskim(ne)prilikama vozim... nije ni strašno... meni osobno je bitno da je sve u savršenom funkcionalnom redu, a tek onda mi dolazi estetika... a zamjerku na funkcionalnost sigurno nećeš naći ..  :palacgore:
jedno pitanje ali nemoj ga shvatit kao kritiku.
ja sam radio slicnu stvar s hladnjakom ali sam malo drugacije to izveo pa me zanima zasto si se odlucio za ovu varijantu koju si napravio. naime, ja sam otkinuo uske sa hladnjaka tako da su mi na hladnjaku ostala ona 2 zadebljanja na kojem stoje uske, ta dva zadebljanja iskoristio kao podlogu na koju sam zavario aluminijsku plocicu a na plocicu zavario nove istokarene uske i direktno zavidao hladnjak. znaci izbjegao sam ove dvije vide koje tebi trebaju da zavidas hladnjak na ramu.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #72 : 08. Travanj 2009, 08:08:42 »

ako si to sam tako radio, onda pretpostavljam da imaš kod kuće aparat za zavarivanej aluminija i tokarski stroj ...  :palacgore:

ja nemam, pa sam morao ovako ...  :palacgore:
Evidentirano

djekomax

« Odgovori #73 : 08. Travanj 2009, 08:16:14 »

Kablvi su potpuno novi, samo su ove gumice ma lulici stare, a to stoji tako jer nisam namjestio neki dan kad sam vadio svjećice van, sad je to namješteno, samo nij ebilo kad je slikano ... ;)

a ovo ostalo si dobro napravio ..  :palacgore:

S tim što ćeš sad nakon rastavljanja imati malo drugačiji osjećaj na ručki neko vrijeme, još ako si mijenjao pločice, ili ako nisi pazio koju pločicu si gdje stavio, proći će i par100 kilometara dok ne sjedne sve na svoje mjesto ...  :palacgore:
pločice sam stavio nove a i njih sam prešao po krajevima sa turpijom tako da više ne cvile,kad su disk ploče stare a pločice nove obavezno treba isturpijati krajeve pločica i sve ok!U pravu si za osjećaj na ručki,drugačiji je a i nisam ni prao diskove od glicerina pa mi je i to malo oduzimalo kočenje,danas slijedi prednja maska pa dalje ćemo viditi....uf nakupi se toga preko zime!
Evidentirano

vuki_750

• **
  • Vozi: gs 500, sv 1000
« Odgovori #74 : 08. Travanj 2009, 08:23:19 »

ako si to sam tako radio, onda pretpostavljam da imaš kod kuće aparat za zavarivanej aluminija i tokarski stroj ...  :palacgore:

ja nemam, pa sam morao ovako ...  :palacgore:
nemam, ja sam pripremio potrebni materijal i izrezao ga na potrebne velicine a varenje i tokarenje (zavrsnu obradu uski) sam prepustio prijatelju koji se bavi tim. ali nije ni bitno, samo neka funkcionira  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 120   Gore

Stranica je generirana za 0.199 sekundi uz 15 upita.