Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Alternator Suzuki GSX 1100 ?!  (Posjeta: 1391 )

krk

• *
Alternator Suzuki GSX 1100 ?!
« : 04. Travanj 2009, 07:50:23 »

Ovako ljudi kum mi ima Suzukija GSX 1100 1986 g. Otišao mu je alternator te je posjetio par mehaničara ali nitko se nije htio upustiti u avanturu skidanja jer je bivši vlasnik zalio spoj alternatora i bloka nekom kemijom i to sada drži ko blesavo. Dali je koja vida ostala u bloku ili provrtila to nezna nitko.
Ovako trebao bi savjet kako skinuti sa što manje posljedica,nekakvim zagrijavanjem ili postoji isto neka kemija za otpuštanje ????

E da i još nešto alternator za dotičnog suzukija je praktično nemoguće naći pa dali još neki model ima isti alternator ili netko ima negdje zabačen isti !
Hvala i pozdrav !!
Evidentirano

zvonko situm

• bRz,bRRži,Mamojebac
  • Spol: Muški
Odg: Alternator Suzuki GSX 1100 ?!
« Odgovori #1 : 04. Travanj 2009, 08:31:34 »

Ovako ljudi kum mi ima Suzukija GSX 1100 1986 g. Otišao mu je alternator te je posjetio par mehaničara ali nitko se nije htio upustiti u avanturu skidanja jer je bivši vlasnik zalio spoj alternatora i bloka nekom kemijom i to sada drži ko blesavo. Dali je koja vida ostala u bloku ili provrtila to nezna nitko.
Ovako trebao bi savjet kako skinuti sa što manje posljedica,nekakvim zagrijavanjem ili postoji isto neka kemija za otpuštanje ????

E da i još nešto alternator za dotičnog suzukija je praktično nemoguće naći pa dali još neki model ima isti alternator ili netko ima negdje zabačen isti !
Hvala i pozdrav !!
alternator odgovara sa svih gsxR / F motora od 85.do 93. i kasnije sa bandita i novijih F modela....
Evidentirano
ŠILE- VINKOVCI ....brži sam i od sebe !!!

krk

• *
« Odgovori #2 : 04. Travanj 2009, 08:56:38 »

alternator odgovara sa svih gsxR / F motora od 85.do 93. i kasnije sa bandita i novijih F modela....

Znači pašu i sve ostale kubikaže  od tih navedenih modela !?

npr. jeli paše ovaj
http://cgi.ebay.at/Suzuki-GSX-R-750-Bj-88-Lichtmaschine-Lima-Alternator_W0QQitemZ280287027370QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item280287027370&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318#ebayphotohosting
« Zadnja izmjena: 04. Travanj 2009, 09:14:34 krk »
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

krk

• *
« Odgovori #4 : 04. Travanj 2009, 10:22:37 »

Došlo je do Greške!
Tema ili forum koji ste tražili, čini se, ne postoji ili ima ograničenje pristupa.  ?????
Evidentirano

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #5 : 04. Travanj 2009, 10:23:53 »

Meni otvara  :misli:
Posalji PP korisniku djekomax on ti prodaje 25 eur
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

maRRio 8

« Odgovori #6 : 04. Travanj 2009, 10:25:54 »

Nema dovoljno postova da uđe u oglasnik.
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #7 : 04. Travanj 2009, 10:27:30 »

Meni otvara  :misli:
Posalji PP korisniku djekomax on ti prodaje 25 eur

Odlično HVALA puno !! :) Šaljem odmah Poruku !
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #8 : 04. Travanj 2009, 13:39:47 »

@zvonko situm
ajde mi molim te potvrdi sa članom @djekomax dali je to taj alternator za mene !
Hvala ! :)
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #9 : 10. Travanj 2009, 13:21:32 »

evo dobio sam od čovjeka alternator u rekordnom roku..međutim to nije to jer kaže motor ovaj gsx 1100 ima unutarnji a ne vanjski alternator !
Ljudi pomagajte !

p.s. Evo ako nekom treba sada ja imam onaj alternator dajem ga za koliko sam i platio 350 kn
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #10 : 10. Travanj 2009, 13:34:03 »

imam i ja 5 - 6 alternatora za taj motor ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

krk

• *
« Odgovori #11 : 10. Travanj 2009, 13:36:35 »

imam i ja 5 - 6 alternatora za taj motor ...  :palacgore:

pojasni mi glup sam ?????????
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #12 : 10. Travanj 2009, 13:41:09 »

šta da ti objasnim ... imam 5 ili 6 komada alternatora za takav motor ..... ne kužim šta je nejasno ...  :misli:

ali da budemo sigurni, daj nabaci sliku...  :wink:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

krk

• *
« Odgovori #13 : 10. Travanj 2009, 14:01:28 »

šta da ti objasnim ... imam 5 ili 6 komada alternatora za takav motor ..... ne kužim šta je nejasno ...  :misli:

ali da budemo sigurni, daj nabaci sliku...  :wink:

ma mislio sam da me zajebavaš kao da imaš 5-6- ovakvih kakav sam kupio a ne paše !?!
kao što rekoh to je za kuma a ja sam teklić ,uglavnom ima neki stator sa namotajima koji se vrti..to je skinuto onda se sa izvakačem vade magneti i onda je valjda iza rotor. Ovo sve pričam otprilike tako da ne uzimate 100 %. Uglavnom ići ću poslikati sve kako izgleda pa stavim slike !
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #14 : 11. Travanj 2009, 06:35:21 »

@ zvonko situm

Daj napiši nešto ,javi se šta sada  !!!? Ipak si ti  meni a i djekomaxu rekao da je to taj alternator a nije !! ?
Nije forum servisna knjižica znam ali ono ako si nešto falio pokušaj ispraviti !
Mislim da bi bilo fer :)
Evidentirano

zvonko situm

• bRz,bRRži,Mamojebac
« Odgovori #15 : 11. Travanj 2009, 08:10:16 »

@ zvonko situm

Daj napiši nešto ,javi se šta sada  !!!? Ipak si ti  meni a i djekomaxu rekao da je to taj alternator a nije !! ?
Nije forum servisna knjižica znam ali ono ako si nešto falio pokušaj ispraviti !
Mislim da bi bilo fer :)
ako več provociranjem tražiš odgovor onda moram i reči da je na tom motoru vjerovatno papir iz 86.god.a da je motor stariji model..
gsxr1100 iz 86.godine ima vanjski alternator i on je isti na svim suzukijevim uljnjacima od 85-92...te kasnije na banditima od 96 sve do novog bandita sa vodenim hlađenjem...

FALIJA si naglasiti da se radi o starijoj varijanti mašina sa trofaznim alternatorom u lijevom deklu...
Evidentirano
ŠILE- VINKOVCI ....brži sam i od sebe !!!

krk

• *
« Odgovori #16 : 11. Travanj 2009, 08:51:33 »

ako več provociranjem tražiš odgovor onda moram i reči da je na tom motoru vjerovatno papir iz 86.god.a da je motor stariji model..
gsxr1100 iz 86.godine ima vanjski alternator i on je isti na svim suzukijevim uljnjacima od 85-92...te kasnije na banditima od 96 sve do novog bandita sa vodenim hlađenjem...

FALIJA si naglasiti da se radi o starijoj varijanti mašina sa trofaznim alternatorom u lijevom deklu...

Nisam ja ništa FALIJA i ne provociriram već od početka sam rekao da to nije moj motor i da se ne kužim i da molim za pomoć za kuma, a podatke sam pročitao iz knjižice vozila !
Evo vidiš već ovim postom se riješio problem i zato hvala i ako znaš točno šta mi treba molim te napiši. Bio sam sada kod mehaničara i nemože skinuti magnete sa izvlakačem jer je netko stavio locktide.Koliko sam uspio vidjeti i magneti su popucani a stator je totalno u kurcu !

E sada Zvonko vidim da se kužiš u motore reci mi ako želiš naravno kako i šta da trežim za kupiti !
Hvala !

p.s. FALIJA (inače navijam za Rijeku) 8)
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #17 : 11. Travanj 2009, 09:08:15 »

e da gdje na samoj mašini se može vidjeti koja je to mašin i godište !!?
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #18 : 11. Travanj 2009, 09:27:15 »

imas mob sa kamerom ? imas usb kabel za comp-mob ? imas li digitalac ? SLIKAJ taj nesretni alternator...ili dinam..ili stogod da je...Ovako mozems nagadati do sutra.....To je najsigurnije...vjeruj mi...Nemoras se ljutiti ljudi ti pokusavaju pomoci....Ima toliko varijacija....da te bog sacuva. Slikaj i stavi sliku....usparati ces si novac zivce i vrijeme... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

krk

• *
« Odgovori #19 : 11. Travanj 2009, 10:01:31 »

Ma ne ljutim se uopće ! Evo i članu djekomax sam napisao poruku da nije ni on kriv niti zvonko a bome ni ja već jednostavno desilo se da očito to nije to što piše u papirima ! a alternator ću stavfiti u neki od oglasa i gotovo !
Pozdrav !!
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #20 : 11. Travanj 2009, 10:47:25 »

Evo poslikao sam mašinu a onaj generator stator šta je već je kod kuma !
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #21 : 15. Travanj 2009, 08:19:26 »

I dali je slučajno netko prepoznao o kojoj mašini se radi ??
Evidentirano

GIXER

• Vozi: Hayabusu
« Odgovori #22 : 15. Travanj 2009, 09:21:31 »

GSX 1100 EF ( 1985. - 1986. )
Evidentirano
PRODAJEM POWER COMMANDER ZA HAYABUSU 1999 & 2000.
KORIŠTEN PAR MJESECI, 250 €

krk

• *
« Odgovori #23 : 16. Travanj 2009, 07:24:28 »

GSX 1100 EF ( 1985. - 1986. )

E hvala znači ipak je moguće da je 1986 godište i da su papiri uredu jer @zvonko situm kaže da 1986 g. ima vanjski komad alternatora a ne unutarnji trofazni generator !???

Da ne bi bilo zabune ili ljutnje ovo iznad napisano nije provokacija,prepucavanje već samo pitanje s kojim želim saznati istinu !!
Hvala svima na pomoći ! :)
Evidentirano

GIXER

« Odgovori #24 : 16. Travanj 2009, 08:41:52 »

Da, paralelno se radio GSXR i GSX ili je možda bila situacija kao 2008. sa novom Busom koja je krenula polovicom godine pa ima i starih i novih modela.
Taj GSX je imao koliko se sjećam 1135 ccm.
Dobar bajk  :palacgore: !!!!
Isuse, jesam star !  :mrgreen:
Evidentirano

Icek

« Odgovori #25 : 16. Travanj 2009, 09:45:13 »

Isuse, jesam star !  :mrgreen:

Al još uvijek pališ  :palacgore: Ko i ova Suza
Evidentirano

BikerHR

• **
  • Vozi: KLE 650 Versys
« Odgovori #26 : 16. Travanj 2009, 10:09:21 »

Bio sam sada kod mehaničara i nemože skinuti magnete sa izvlakačem jer je netko stavio locktide.

Ja sam jednom imao sličan problem, LOCKTITE je tako jako držao kuplung korpu na konusu radilice, da čak ni veliki trokraki radapciger nije mogao ništa pomoći.

Natopio sam mjesta dosjeda sa acetonom, i ostavio jedan dan tako natopljeno. Sljedeće jutro korpa je odljetjela s radilice, lakše nego sam pretpostavljao.
Evidentirano
"Ponosni član SKQJ-a: ovo što pišeš već PREDSTAVLJA KAZNENO DJELO opisano HRVATSKIM kaznenim zakonom, a koje se progoni po službenoj dužnosti."

GIXER

« Odgovori #27 : 16. Travanj 2009, 10:28:34 »

Inače GSX 1100 ( sve serije ) ima problema sa magnetom.
Zna se desiti da ako je magnet malo lošije zategnut, usljed vibracija se okrene, a jednom kad se sje... taj konus više nikad to ne drži kako treba.
Ti stari magneti su dosta teški i u kombinaciji sa poprilično grubim radom dešava se ovo što sam napisao.
Recimo, GSX 750 nikada nije imao takvih problema, ali je motor radio sa puno manje vibracija.
To kad skineš, dobro očisti, odmasti i luđački zategni !
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #28 : 16. Travanj 2009, 13:54:50 »

Baš sam bio kod mehaničara i puko mu je izvlakač ali magnet ne mrda. Rekao sam mu ovo za aceton pa će i to probat .
Javim se sa novim vijestima kada budu .
Pozdrav !
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #29 : 16. Travanj 2009, 14:03:14 »

Baš sam bio kod mehaničara i puko mu je izvlakač ali magnet ne mrda. Rekao sam mu ovo za aceton pa će i to probat .
Javim se sa novim vijestima kada budu .
Pozdrav !
kakav izvakac ima ? Ako je onaj univerzalni trokraki...tesko ce s tim to izvuci...Neka ponovo stavi drugi izvalac...neka ga dobro nategne...i zatim neka fenom ( onaj za lakirere) zagrije tijelo(dio koji sjeda na konus radilice) unutar magneta..te neka lupka cekicem po izvlakacu....i po potrebi doteze saraf izvlakaca.... :? Inace...locktite se stavlja na sarafe...Jedino ako neko nije stavio na konus radilice...jer je bio ostecen...mada nevjerujem  :misli:
Evidentirano
O&G Team

strasilo

• šafran
« Odgovori #30 : 16. Travanj 2009, 14:56:38 »

kakav izvakac ima ? Ako je onaj univerzalni trokraki...tesko ce s tim to izvuci...Neka ponovo stavi drugi izvalac...neka ga dobro nategne...i zatim neka fenom ( onaj za lakirere) zagrije tijelo(dio koji sjeda na konus radilice) unutar magneta..te neka lupka cekicem po izvlakacu....i po potrebi doteze saraf izvlakaca.... :? Inace...locktite se stavlja na sarafe...Jedino ako neko nije stavio na konus radilice...jer je bio ostecen...mada nevjerujem  :misli:

jebem ja majstora koji nezna koristiti radapciger ...  8)
Evidentirano

krk

• *
« Odgovori #31 : 16. Travanj 2009, 18:12:40 »

Nije izvlakač trokraki već onaj na zavidavanje i stvarno je opasno čvrst .... ali evo desilo se čudo zavario izvlakač uzeo let lampu i nakon 9 pokušaja magnet je vani !!!!!!!! Onog kurca od locktite-a je bilo i po konusu  a ne samo na vidi !
Uglavnom kum je našao nekog lika iz Zagorja koji je istu mašinu imao i prodao nekom kome ne treba pa mu možda nabavi dijelove !!
Evidentirano
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.138 sekundi uz 15 upita.