Pozdrav svima

Evo nešto iskustva sa keeway motorima. Ponosni sam vlasnik Landcruisera 250 preko godinu dana i spreman sam napisati riječ dvije o njemu.
Na prvi pogled motor zaista izgleda dobro čak i nakon godinu dana. Sam dizajn je klasičan i motor je relativno privlačan. Podosta ljudi se zagleda u njega i očito je da im se sviđa. Izgled i cijena su i mene privukli tom motoru i zasad mi nije žao jer za te novce zaista nemate nekog izbora (novi sam platio 22000 kn).
Detaljniji pregled otkriva niz stvari koje se ipak ne bi trebale pojavljivati na tako mladom motoru.
Evo grešaka koje sam zasad pronašao:
1. sve gumice su ispucale i rascvale se, očekujem da počnu otpadati
2. sirena je otpala jer je bila postavljena na nekom tankom limiću koji je pukao
3. zglobovi retrovizora se istroše pa vam klepeću i pomjeraju se u vožnji
4. plastika vjetrobrana je ispucala
5. hrđa se javlja na skoro svakom vijku i na svakoj podlošci
6. crne plastike od kontrola su izbljedjele
7. redovito vam se raspada kilometar sat (nepretjerujem, ja sam već naručio treći)
8. jedan auspuh je promjenio boju (servis kaže to je normalno, izgaranje nije dobro pa baca gorivo u auspuh)
9. nakon nekog vremena mašina ispadne iz faze pa vam radi na jedan cilindar
10. nešto nije bilo u redu sa radilicom pa mi je mašina počela zvoniti (navodno samo meni, baš su me utješili)
11. mjenjač je katastrofa. od same nožice koja je napravljena od premekanog materijala pa se lako savije do zvukova iz mjenjača i samog korištenja istog. katastrofa
12. gume su još gora katastrofa. s motora se padalo dvaput. prvi put s 10 na sat je otklizio po mokroj cesti u zavoju. stradali nasloni za noge s desne strane. drugi put s 5 na sat na vrućoj cesti u zavoju proklizila zadnja guma, oštećen naslon za nogu s ljeve strane
13. neugodne vibracije i zvukovi na sve strane
Osim toga sve štima

Dobro da sad ne ispadne sve najgore evo i nešto dobro za kraj. Motor je zaista udoban i užitak ga je voziti, upravljivost je dobra i lako ga je voziti. ne troši previše. Krajnja brzina po mojem iskustvu je 100 na sat iako me u servisu uvjeravaju da ide 110 (čak ni nizbrdo). i na kraju omjer uloženo/dobiveno je zaista dobar i nije mi žao što sam ga uzeo. još.
hoće netko kupit?