ja sam vec odavno naucio da sam nevidljiv ostalima na motoru, tako da uopce ne mislim dali ce mi netko izleteti ili preseci put, vec na to 100% racunam i reagiram na nacin da bi ranije izbegao takve situacije... kad se moze-moze, a kad ne- onda instiknktivno i po refleksu reagiram zavisi od situacije... vazno si uvijek stvorim prostora da imam dovoljno vremena za reagiranje...
inace dok vozim, dostizem upravo zen stanje (malo filozofiram, ali verujte tako je) totalno se opustam i uzivam u okolini, primetim i najsitniji detaljcic u okolnoj prirodi, cesto obracam paznju pticama u letu... kad-kad se osecam poput njih- slobodan u pravoj smisli rijeci...
Jednostavno uhvatim pravac prema poznatom odredistu i dolovim sve usput... kojom brzinom vozim, koliko lezim u zavojima, koliko "frajera" sam pretekao ili me pretekli... uopce mi nije vazno!... vazno mi je da uslikam malu kucicu u daljini u sumi, vazno mi je da mi oko uhvati ono maleno jezerce koje se stvorilo od kise, vazno mi je da se divim malim svetljucavim perlima na drumu, vazno mi je da stanem pored ceste i divim se prirodi, vazno mi je da upitam svoju dragu suvozacicu dali je i ona vidjela onaj mali vodopad s desne strane... to mi je vazno i to mi ostaje u sjecanju od svake voznje motorom...
P.S. ponekad i zapjevam