Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: RS 125 EFI problem  (Posjeta: 2524 )

Medo

• Spol: Muški
  • Vozi: Bi ja al mi zabranili
Odg: RS 125 EFI problem
« Odgovori #25 : 08. Svibanj 2009, 22:28:13 »

A zar nema posebnu lampicu za ulje, tak je bilo na starim Apriliama ak se ne varam?
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #26 : 08. Svibanj 2009, 22:30:18 »

A zar nema posebnu lampicu za ulje, tak je bilo na starim Apriliama ak se ne varam?

pa to je posebna lampica ....  :mrgreen:

pali se samo za ulje...  :LOL:

AKO je to u pitanju ...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

rudakc

• **
  • Vozi: Aprilia RS125 Chesterfield
« Odgovori #27 : 09. Svibanj 2009, 16:32:59 »

na novom rs-u, zaključujući prema tvojem avataru da se radi o spain modelu 08.g valjda  :misli: , lampica za ulje ti je crvene boje, u obliku trokuta i unutra uskličnik.. tak da ti to nemre nikak biti lampica od ulja..  8)
Evidentirano
Aprilia RS125 Chesterfield

VypeRS

• Vozi: RS 250, FZ6 S
« Odgovori #28 : 09. Svibanj 2009, 17:06:33 »

2008. nadalje ima Dell'orto VHST (prije su imali PHBH) 28 koji na sebi nosi neke gluposti koje kontrolira EFI elektronika. Takoreć injection u tijelu karburatora.

Taj crveni uskličnik u trokutu se pali kad poraste temperatura preko dozvoljenog i kad nema ulja (a na 2008. nadalje očito i uz elektroničke probleme). Ali uz tu lampicu se pojavi znak za ulje ako je do ulja, temperatura skoči na više crtica ako je do temperature ili se upali EFI ako je neka greška na elektronici/karburatoru.
Meni na 2006. nema EFI elektronike pa neman problema s tin, ja bi ti savjetova da pokušaš odspojit bateriju na par sekundi da se restarta, ako nastavi i posli svitlit i pisat EFI pravac servis.
Evidentirano
Aprilia > Yamaha

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #29 : 09. Svibanj 2009, 17:23:18 »

da ti ne fali ulja ?  :misli:

Dečki, na lampici piše - EFI! I rekoh već što ista znači!

Zaboravite ulje...  :wink:
Evidentirano

rudakc

• **
  • Vozi: Aprilia RS125 Chesterfield
« Odgovori #30 : 09. Svibanj 2009, 18:19:02 »

Taj crveni uskličnik u trokutu se pali kad poraste temperatura preko dozvoljenog i kad nema ulja (a na 2008. nadalje očito i uz elektroničke probleme). Ali uz tu lampicu se pojavi znak za ulje ako je do ulja, temperatura skoči na više crtica ako je do temperature ili se upali EFI ako je neka greška na elektronici/karburatoru.
Meni na 2006. nema EFI elektronike pa neman problema s tin, ja bi ti savjetova da pokušaš odspojit bateriju na par sekundi da se restarta, ako nastavi i posli svitlit i pisat EFI pravac servis.
hvala na nadopuni za uskličnik  :palacgore:
Evidentirano
Aprilia RS125 Chesterfield

ronny

• **
  • Vozi: R1 -vozio-
« Odgovori #31 : 09. Svibanj 2009, 22:24:42 »

kad sam vozio apriliju meni u servisu rekli,ako je žuta vozi ,ako je crvena stani.nije mi pomoglo.poslije sam shvatio da su se šalili a ja s motorom ostao između ka i zg.zato na servis.
Evidentirano
ronny -   ja sam siromašan pa moram vozit motor -

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #32 : 09. Svibanj 2009, 22:35:18 »

2008. nadalje ima Dell'orto VHST (prije su imali PHBH) 28 koji na sebi nosi neke gluposti koje kontrolira EFI elektronika. Takoreć injection u tijelu karburatora.

ili je ubrizgavanje...ili je karburator....Nemoze biti  pola -pola... Koliko ja znam dellorto vhst 28 bs..je najobicniji karburator..... :?
Evidentirano
O&G Team

VypeRS

• Vozi: RS 250, FZ6 S
« Odgovori #33 : 10. Svibanj 2009, 10:21:43 »

ili je ubrizgavanje...ili je karburator....Nemoze biti  pola -pola... Koliko ja znam dellorto vhst 28 bs..je najobicniji karburator..... :?
Krivo san se izrazija.
Znan da nemoze, VHST je najobicniji samo su na njemu ugrađeni neki djelovi koje kontrolira elektronika (neznan tocno sta, ali znan da je u svrhu ekologije), sad zasto pise EFI kad nema injectiona nebi zna...
Evidentirano
Aprilia > Yamaha

Karabaja

• Vozi: Ne.
« Odgovori #34 : 10. Svibanj 2009, 13:59:32 »

Baš je naslov teme na mjestu...  :palacdolje:

Ako imaš 2T motor, on ide na mješavinu znaš .. ;)

stari 2T motori ( automatik, APN, BT50 .... itd) su išli na pravljenu mješavinu, koju si pravio (pravila) u karnisteru i onda sipao u rezervar .... Pojavom skutera, došlo je i do ugradnje mješalica, tj. pumpi koje doziraju ulje automatski u karburator i tamo ga miješaju sa gorivom.... ALI ... da bi mješalica mogla dozirati ulje, ulja mora i biti u spremniku za ulje... Na tzv 0-tom servisu kod dilera se u taj spremnik sipa određena količina ulje, ali ta količina ulja je u principu mala... do pola litre, a i manje.... čisto da se motor može probati .. ;)

E sad, taj spremnik ulja ima svoj plovak i ako ti je količina ulja došla na "rezervu", sasvim je normalno da se upalila lampica...  :palacgore:
Jedno pitanje, prema čemu mješalica određuje količinu ulja koju dozira? Broj okretaja motora, otvorenost gasa?  :misli:
Evidentirano
www.tomos-riders.com
U mojih 112 dana, 2 sata i 19 min online klip u mom avataru je napravio 27 118 392 gore-dolje... (Sad je već i malo više, al tko će to opet računati)

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #35 : 10. Svibanj 2009, 14:01:56 »

Jedno pitanje, prema čemu mješalica određuje količinu ulja koju dozira? Broj okretaja motora, otvorenost gasa?  :misli:
koliko ja znam, na mom skuteru, nema "mješalice" koja miješa ulje i benzin, već benzin ulazi čist u karburator, a pumpa ulja pumpa ulje u leptirasto tjelo pa se ono raspršuje u struji goriva i zraka
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #36 : 10. Svibanj 2009, 14:02:20 »

Sve prema okretajima na radilici a vecina ima jos i sajlu gasa na pumpi
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

biker4life

• Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #37 : 10. Svibanj 2009, 15:42:25 »

kupi sutra litru ulja za 2T motore .... OBAVEZNO full synt ( castrol TTS, LM synt2Tracing ) ... ovo u zagradi su neke od preporuka, ali neka ti se jave ovi naši skuteraši, oni će te najbolje iz iskustva savjetovati koje ulje sipati ...  :palacgore:

pa ako ti se lampica ugasi, to je to ....  :wink:

Moze i Agip City Hi - Tech Ful Sintetic, ja ga u svog 180ccm 2T tocim vec 15 t km.
Ima ga u svakom Piaggio/Gilera/Aprilia servisu, cijena je oko 90 kn/l.

:palacgore:

ipmalena

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: aprilia rs 125
« Odgovori #38 : 16. Svibanj 2009, 22:16:27 »

evo da kažem svima hvala kaj ste komentirali i uputili svoja mišljenja....nakon pomnog mozganja stričeki u moto01 su rekli da je neki senzor otišao "vrit" pa se upalila lampica efi....ima ulja ima sve.....:DDD
juhuuu!!!
Evidentirano

patuljak

• **
  • Vozi: Nekad Hondu, sada....
« Odgovori #39 : 17. Svibanj 2009, 18:11:42 »

To je RS 125 E3 2009 godište, koji ima lampicu EFI, a taj "senzor" je TPS, dakle senzor na karburatoru koji daje podatak otvorenosti leptira gasa...u ovom slučaju podignutost šibera na karburatoru!
Vjerovatno ne prepoznajue poziciju...ali to i nije toliko bitno...možeš normalno voziti motor...jer pretpostavljem da se ne osjeti nikakva nepravilnost u radu.
Evidentirano

truant

• *
  • Vozi: Aprilia
« Odgovori #40 : 29. Prosinac 2010, 16:31:18 »

Mozes mi objasniti cemu sluzi TPS senzor, mislim znam da salje signal ECU-u ali cemu
kad je to karburator(telektronika nema nikakvog posla u doziranju goriva/ili ima)? THX
Evidentirano
"Bio sam i ja tu. Jedan od tih. Jedan od zaraženih tom neizlječivom ljepotom življenja na dva kotača..."

I.G-Man on the edge

Joy Rider

• **
  • Vozi: ER6f ABS,Ninja ZX6-R, ZZR 250-složen :-)
« Odgovori #41 : 29. Prosinac 2010, 17:00:32 »

Mozes mi objasniti cemu sluzi TPS senzor, mislim znam da salje signal ECU-u ali cemu
kad je to karburator(telektronika nema nikakvog posla u doziranju goriva/ili ima)? THX

neznam konkretno za ovaj motor (aprilia) ali na nekim peugeot skuterima sam nalazio taj TPS na karbu koji je slao informaciju ECU-u koja bi zatim ubrzavala rad impulsne pumpice za doziranje 2t ulja. pumpica nije bila sinhronizirana mehanički preko radilice nego je to bio mali elektro motorić sa principom pužnog kompresora.  :mrgreen:
Evidentirano
Once the throttle is cracked open, it is rolled on evenly,
smoothly, and constantly throughout the remainder of the turn!

http://www.youtube.com/watch?v=OHzq2dfFkAU&feature=related

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #42 : 29. Prosinac 2010, 20:48:36 »

samo zato da se zadovolje euro 3 norme....mijenja se kut paljenja...i samim time i emisije co....
Evidentirano
O&G Team
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.126 sekundi uz 15 upita.