Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 15   Dolje

Autor Tema: Putna oprema vozača i motocikla  (Posjeta: 28273 )

NOroad

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: kam se
Putna oprema vozača i motocikla
« : 09. Svibanj 2009, 12:25:30 »

Putovanja je dio foruma zbog kojeg se svakodnevno vraćam na ovaj portal i uz zanimljive postove i komentare o mjestima koje se posjećuje, ne nailazim na dovoljno opisa i podataka o opremi koja se koristi, tehničkim trikovima, "sam svoj majstor" samopomoći na cesti u nedostatku adekvatnog servisa i trgovine u blizini..
Kao jedan od (vjerujem) mnogih "wannabe" - potencijalnih budućih putnika, volio bih čuti od ljudi koji imaju iskustva i koji znaju iz "prve ruke" koju bi vrstu, marku ili materijal ponovo upotrijebili, a koje "nikad više"..
Od čizama, kaciga i odijela, pa do kofera, štitnika, guma..
« Zadnja izmjena: 06. Lipanj 2011, 13:08:49 NOroad »
Evidentirano
Four wheels move the body.  Two wheels move the soul.

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
Odg: Putna oprema vozača i motocikla
« Odgovori #1 : 09. Svibanj 2009, 12:31:05 »

za sve ovo što si naveo, postoji dio foruma pod nazivom "rasprave o servisima, dilerima i opremi"

http://www.motori.hr/forum/index.php/board,3.0.html

kao i dio foruma pod nazivom "tehnička pitanja"

http://www.motori.hr/forum/index.php/board,4.0.html

pa se na tom dijelu foruma možeš informirati o svim tim detaljima...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #2 : 11. Svibanj 2009, 11:08:08 »

Meni se ne čini da je bila slična tema, pa ću razglabati ovdje.

Jakne, hlaće, rukavice, čizme opremljene sa Gore tex, Sympa tex ili nekom sličnom membranom.

Jakne i hlaće sa vanjskim slojem Cordura 500 ili 600, poželjne sa puno džepova i zipova za luftanje. Podstavu na vađenje nemoram ni spominjati.

Kaciga: vidim da svi putnici prije ili kasnije završe na flip on Schubethu. C1, C2 ili C3 svejedno.

Koferi: odan sam Giviju jer mi je OK omjer cijene i kvalitete, a ni dizajn nije loš.

Štitnici i gume ovise o motoru koji imaš (ili ćeš imati) i preširoko je područje za razglabanje bez imena i prezimena modela.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #3 : 11. Svibanj 2009, 12:11:45 »

Samo bih naodao jednu bitnu stvar da sam prije bio naivan da tako kazem pa sam isao kupovati touring jaknu cije se cijene krecu oko 500 eura. Naravno gore tex membrana itd bla bla truć truć. Penjao sam se po planincugama, hodao, isao na trekkinge, mtb, trke, bla bla i svaka stvar sa gore texom bez obzira na odrzavanje i pranje na ruke vamo tamo i impregnaciju sa sprejevima je pustila. Bile to penjačke hlace, alpinisticka jakna, ili touring jakna za motor.

Moj savjet, ne kupovati hlace sa membranom niti jaknu, i na taj nacin usparati dosta love, nego kupiti enduro hlace i enduro jaknu(ako vozis naked-a onda nesto drugo  :mrgreen: ). Ispod enduro jakne pressure suit, ispod hlaca protectori enduro za koljena. Ovo govorim zato jer kada padnes, hlace i jakna se zarotiraju i onda protektor ne stiti ono sto bi trebao i na onaj nacin na koji bi trebao.

Sto se cizama i rukavica tice, isto tako, bez membrane, umjesto cizama sa gore tex membranom koje su znatno skuplje, kupiti enduro cizmu koja stiti veci dio potkoljnice i ima cvrscu konstrukciju da spasi stopalo u slucaju pada, a uzeti Seal skinz carape za nekih 170 kuna na ebayu i imas rjesenje za suho stopalo za puno manje love. Ako ti udje voda u gore tex cizmu onda imas sranje jer se jako tesko susi  :wink:

Preko enduro jakne i hlaca koji nemaju membranu kako sam vec napisao, obuces kisnjak, nema gore texa koji ce zadrzati vodonepropusnost neko dulje vrijeme, pa je ako mene pitas bolje u startu proci jeftinije i imati rjesenje za manje love  :palacgore: .

Kisne rukavice kada je jako hladno je dobro imati, a za ostali dio godine ako pada kisa i prsti mi se hlade, upalim grijace i miran sam  :wink:

Ovo su bili moji savjeti iz prakse, mozda je netko imao razlicito iskustvo, ali nema do kisnjaka i jednostavnog pristupa sto se mene tice.

I jos nesto u jakni sa gore tex-om(kod boljih je membrana inkorporirana tj usivena/ljepljena u corduru i ne vadi se vani) po ljeti je meni u istim pakao za voziti se a nema sanse da ju skinem sa sebe  :mrgreen: , pa ako imas na sebi enduro jaknu, skines jaknu, a zastita(pressure suit) ostaje na tebi  :palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

Frgich

« Odgovori #4 : 11. Svibanj 2009, 14:57:34 »

:misli: iz ceg si ti Jura skuzio da tebe neko pljuje dami je znat  :shock:

Ja sam napisao svoj komentar koji se uopce nije doticao tvoga posta direktno, sto si ti na zalost tako shvatio. Ja sam napisao svoje misljenje isto nakon 45 000 km, i preko 11 godina koristenja raznoraznih materijala u uvjetima kise, snijega, tuče, na minusima itd(dvoslojni gore tex, troslojni gore tex, dvo i pol slojni gore tex, soft shell, bla bla bla  :wink: ). Post je bio dobronamjerno upucen NOroad-u kao pomoc u formiranju stava prije kupnje, a nije ni u kojem slucaju bio upucen tebi  :jesus:

Neka ljudi kupuju sto misle da im treba, ja sam napisao da sam se zahebo i priznao pogresku bez ikakovih problema  :palacgore:

A sto se tice pitanja koje si postavio o tome kako voda udje u gore tex cizmu pitaj Chalu sta se dogodi kad Daytona pusti ili nekog drugog, a ja ti ispricam koliko treba cizmi da se posusi nakon toga(obrnuti smjer kretanja vlage kroz membranu van cizme  :mrgreen::wink: .

Sto se tice razgledavanja znamenitosti volim imati sve kosti na broju da ih mogu razgledavati  :wink: . Pa malo neudobnije cizme sa kojima se mogu popeti i na Njegošev mauzolej uz puno stengica ne predstavljaju mi problem, ako znam da sam bolje zasticen u odnosu na touring cizme ili neke gojzerice.

Sve pisano u dobroj namjeri, a i dalje mi nije jasno osim sto je moj post dosao iza tvoga, zasto si mislio da je upucen tebi,

LP
Evidentirano
Lao Tzu

Gale

• **
  • Vozi: Aprilia Shiver
« Odgovori #5 : 12. Svibanj 2009, 11:14:53 »

Šteta da se dobra tema pretvori u sukob egoista. Dajte malo o opremi za ponijet. SItne a korisne stvarčice itd itd.
Evidentirano
Bolje testirat kočnice nego kočit testisima

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #6 : 12. Svibanj 2009, 13:28:35 »

Šteta da se dobra tema pretvori u sukob egoista. Dajte malo o opremi za ponijet. SItne a korisne stvarčice itd itd.

* Prije svega - sprej za gumu!
* Sprej za lanac, ima malih pakiranja za kupiti
* Vlazne maramice za oprati vizir od musica kada nema vode ni u krugu 20 km
* rezervna majica, ako me opere kisa, a nisam stigao navuci kisno odijelo
* svicarski nozic, nije jos zatrebao, ali neka ga samnom
* rezervni osiguraci za struju
* mini alat

* ako je zena samnom, rezervni kljuc je kod nje, original kod mene
* ako je dugacki put, skenirane su vozacka, putovnica, osobna i nalaze se na mailu do kojeg mogu s bilo koje lokacije u svijetu (ako ima pristup internetu)
* ako je dugacki put, putno osiguranje za oboje (ako smo i zena i ja na putu)
* ako je dugacki put, rezervni vizir (sad je tamni, ali ako me ulovi mrak da ne bauljam po cesti)

Neka netko nastavi slijed, ja ne znam brojati nakon 11...

:mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #7 : 12. Svibanj 2009, 13:36:13 »

duck tape, elektricarske vezice, luster kleme, rezervne sajle, crijevo za cuclat bengu
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #8 : 12. Svibanj 2009, 13:55:32 »

Pa nije sukob egoista vec dva oprecna stava vezano uz opremu za putovanje. IMHO, nema nista loseg u iznosenju svojih stavova oko ove specificne teme. 

Sto se mene tice, moja iskustva su slicna frgicevim. Gore-Tex se pokazao dosta nepouzdan i nepraktican za klasicna duza putovanja u nasem klimatskom podneblju.

Hein-Gericke Gore-Tex jakna
Ova jakna ima usiveni Gore-Tex tako da se ne moze izvaditi. Ujedno ima i otvore za ventilaciju sto me navelo na pomisao da bi ta jakna mogla biti idealno rjesenje za putovanja bez kisnog odijela.

Na povratku s prvog Orange daya (Grobnik) me ulovio pljusak nakon Zagreba (mozda 15tak) minuta. Kako je temperatura bila dosta visoka, nisam nosio termo postavu pa se dogodio slijedeci razvoj situacije:

- padne kisa
- jakna se natopi vodom
- jakna oteza zbog mase vode
- hladna jakna (+vjetar) nalijeze na tijelo (podlaktice, nadlaktice, ramena, prsa)
- dolazi do pothladjivanja.

Vjerujem da se to ne bi dogodilo da sam imao termo-podstavu sa sobom no ona stvarno nije bila potrebna na temperaturi od +15 do +20. Primjeti da jakna nije prokisla.

Slijedeci vikend sam zapalio do Novalje i, po prvi put, osjetio cari dehidracije. Unatoc svim otvorima (ledja, prsa, ruke), nisam niti primjetio u kakvom se stanju nalazim dok nisam stao na trajektu i skoro se srusio.

Epilog cijele price: jakna od skoro 3000,- Kn stoji u podrumu.

Uvex Gran Tourismo hlace + jakna
Nakon HG jakne pomislih kako je mozda rjesenje ipak u tome da se Gore-Tex laminat moze izvaditi. Prvi pljusak od 15tak minuta me razuvjerio u tu teoriju: prsa, podlaktice, jaja, nadkoljenice su se veselo okupala. Interesantno, no prilikom testiranja u kupaoni, membrana nije propustala, niti kao materijal, niti na savovima.

Sad, netko moze argumentirati da Uvexove jakne nisu dobro izradjene (apsolutno se slazem s tim) no, opet, problem koji nastaje na putovanjima s takvim jaknama je opet taj da se, kad jednom pokisnes, jakna ce te slijedece jutro docekati mokra.

Kao idealno rjesenje mi se pokazala slijedeca kombinacija (redosljedom odijevanja):

- sintetski donji ves (brzo se susi, ne smrdi)
- jakna od Windstoppera je odlican izolator, moze se koristiti navecer za izlazak.
- Axo Enduro jakna - platio sam ju cca. 800njak kuna: unutrasnji dijelovi oko pazuha su izradjeni od nesto poroznijeg materijala koji propusta zrak, vanjski dio (ramena, laktovi) je od cvrsceg materijala. Ventilacijskih otvora ima dovoljno, protektori su udobni i debeli te, sto je meni najvaznije, kroj je odlican i svi protektori sjedaju na mjesto.
- kisno odijelo

Eto, to je moj set-up za poutovanje. Ovisno kako temperatura pada/raste, tako skidam Windstoper. Ako temperatura padne izrazito nisko, onda oblacim i kisno odijelo. Tako sam pokriven za temperature od 0 do +40 s cijela oprema ne zauzima puno mjesta u prtljagi.

Evidentirano
Zoltan | Varazdin

Dawg

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Rola: Pilotira...
« Odgovori #9 : 12. Svibanj 2009, 15:32:03 »

1. AMEX
2. VISA
3. MASTER
4. DINERS
5. ...
Evidentirano
Grrrrrrl power!
Super je što toliko ljudi ima troznamenkasti IQ, jedini je problem što imaju decimalni zarez nakon prve znamenke.

dav_or

• **
  • Vozi: ktm 640 adventure
« Odgovori #10 : 12. Svibanj 2009, 15:41:44 »

Moja iskustva sa Gore Texom. Imam Uvexovu jaknu u koju se umeče Gore Tex. Nije mi jasna ta kombinacija. Na kiši mi se jakna totalno smoči i sve u djepovima. Ostanem suh ali sam drugi dan u mokroj jakni. Moja kombinacija koja se pokazala dobrom je. Jakna i na nju običan planinarski gorotex. Ostanem suh a jaknu mogu koristiti i kad nisam na motoru. Sa hlačama ista stvar. Kaj se tiče čižama imam istiproblem ko i ostali. Gorotex mi promoči i onda imam drugi dan mokre noge.
Za mene još jedna dobra stvar ako ideš na kombinirani put (asfalt-makadam) je mjerač pritiska u gumama. Iskusni motoristi od oka procijene pritisak ali meni treba. Kad voziš kombinirano i često spuštaš pritisak za makadam dobro je imati DOBAR mjerač jer se možeš neugodno iznenaditi kad opet kreneš asfaltom a gume su prazne.
Druga važna stvar je dobar GPS. Na otvorenom možeš proći sa kartama ali kad je pred tobom grad od 10 miliona stanovnika i gusti promet i 40 stupnjeva onda je GPS zakon.
Evidentirano

Dawg

• **
« Odgovori #11 : 12. Svibanj 2009, 16:04:43 »

Kaj se tiče čižama imam istiproblem ko i ostali. Gorotex mi promoči i onda imam drugi dan mokre noge.

Ponesi dvije vulgaris vrećice (bez rupa) i kad se noge smoče promijeni čarape, preko njih navuci vrećice i čizme. Ista stvar je i s rukavicama (imam kožne bez membrane), obično imam svoje tanke "kirurške", ali dobro posluže i one na benzinskoj koje stoje pored crpke da si mimozice ne zasmrde ručice.
Evidentirano
Grrrrrrl power!
Super je što toliko ljudi ima troznamenkasti IQ, jedini je problem što imaju decimalni zarez nakon prve znamenke.

NOroad

• **
« Odgovori #12 : 12. Svibanj 2009, 16:16:45 »

Drago mi je da je tema zaživjela, iako ne bih da se pretvori u svađu i osobno prepucavanje, već da postane polazna točka kod priprema svakog putnika..

Znam da mnogi ne vole Charley Boorman-a i "Long Way Svakamo" mu pajdaša Ewan McGregor-a, ali ipak su medju prvima propisno popratili moto putovanja, približili iskustvo mnogima, pa makar popraćeni i zaštićeni mnogoljudnom ekipom.. Na posljednjem putovanju Afrikom pod nazivom "Long Way Down", koristili su jakne i hlače tvrtke Belstaff, meni do sada nepoznate (iako blizu) talijanske firme, djeluje uvjerljivo, od oka..

http://www.belstaff.com/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=216
Evidentirano

Dawg

• **
« Odgovori #13 : 12. Svibanj 2009, 16:27:00 »

Na posljednjem putovanju Afrikom pod nazivom "Long Way Down", koristili su jakne i hlače tvrtke Belstaff, meni do sada nepoznate (iako blizu) talijanske firme, djeluje uvjerljivo, od oka..

E, sad, da li je ta oprema odabrana jer je stvarno toliko kvalitetna ili su bili dobri sponzori?  :misli:

A tema nema razloga da se pretvori u svađu, štoviše, uvijek volim saznati i tuđa iskustva kako bih nadogradila moj "borbeni komplet" ili izbacila nešto što se kod većine pokazalo besmislenim tegliti sa sobom.
Evidentirano
Grrrrrrl power!

NOroad

• **
« Odgovori #14 : 12. Svibanj 2009, 16:39:24 »

Naravno, novac i sponzorstva čuda rade, ali zanimljiva je kombinacija i slojevitost materijala..

"The jacket is made of three different components, allowing the two men to tackle all the many weather extremes they’ll face from start to finish. Cordura 1500 was chosen as the shell to protect the men in the case of falls or sudden impact. This fabric performs magnificently at low temperatures and is ideal for European climates. The inner part consists of a jacket made from a special, extra-strong mesh with a breathable, water-resistant nylon outer layer."
« Zadnja izmjena: 12. Svibanj 2009, 17:38:42 NOroad »
Evidentirano

NOroad

• **
« Odgovori #15 : 12. Svibanj 2009, 17:17:58 »

duck tape, elektricarske vezice, luster kleme, rezervne sajle, crijevo za cuclat bengu

+ LED headlight ..
« Zadnja izmjena: 12. Svibanj 2009, 17:39:38 NOroad »
Evidentirano

Frgich

« Odgovori #16 : 12. Svibanj 2009, 18:55:52 »

Nema tu egotripanja lega, samo razmjena misljenja i iskustava  :wink:
Evidentirano
Lao Tzu

Frgich

« Odgovori #17 : 12. Svibanj 2009, 18:57:45 »

- sintetski donji ves (brzo se susi, ne smrdi)

Moj smrdi, ubija sve oko mene  :mrgreen:

Inace se slazem sa svime napisanime, pa se nekako ova raspra nastavlja na razgovor sa Orange day-a   :palacgore:
Evidentirano
Lao Tzu

Frgich

« Odgovori #18 : 12. Svibanj 2009, 19:00:27 »

Moja iskustva sa Gore Texom. Imam Uvexovu jaknu u koju se umeče Gore Tex. Nije mi jasna ta kombinacija. Na kiši mi se jakna totalno smoči i sve u djepovima. Ostanem suh ali sam drugi dan u mokroj jakni. Moja kombinacija koja se pokazala dobrom je. Jakna i na nju običan planinarski gorotex. Ostanem suh a jaknu mogu koristiti i kad nisam na motoru. Sa hlačama ista stvar. Kaj se tiče čižama imam istiproblem ko i ostali. Gorotex mi promoči i onda imam drugi dan mokre noge.
Za mene još jedna dobra stvar ako ideš na kombinirani put (asfalt-makadam) je mjerač pritiska u gumama. Iskusni motoristi od oka procijene pritisak ali meni treba. Kad voziš kombinirano i često spuštaš pritisak za makadam dobro je imati DOBAR mjerač jer se možeš neugodno iznenaditi kad opet kreneš asfaltom a gume su prazne.
Druga važna stvar je dobar GPS. Na otvorenom možeš proći sa kartama ali kad je pred tobom grad od 10 miliona stanovnika i gusti promet i 40 stupnjeva onda je GPS zakon.

Hvala na postu Davore, zanima me o kojoj penjackoj jakni je rijec i da li si se u njoj vozio po pljusku dulje vrijeme(4-5 + sati) ili neko krace vrijeme?
Evidentirano
Lao Tzu

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #19 : 12. Svibanj 2009, 19:24:12 »

Dvodjelni kišnjak je do jajcof!  :wink:

*lady_750*

• **
  • Vozi: Suzuki GSX 750 Inazuma
« Odgovori #20 : 12. Svibanj 2009, 19:35:35 »

* Prije svega - sprej za gumu!
* Sprej za lanac, ima malih pakiranja za kupiti
* Vlazne maramice za oprati vizir od musica kada nema vode ni u krugu 20 km
* rezervna majica, ako me opere kisa, a nisam stigao navuci kisno odijelo
* svicarski nozic, nije jos zatrebao, ali neka ga samnom
* rezervni osiguraci za struju
* mini alat

* ako je zena samnom, rezervni kljuc je kod nje, original kod mene
* ako je dugacki put, skenirane su vozacka, putovnica, osobna i nalaze se na mailu do kojeg mogu s bilo koje lokacije u svijetu (ako ima pristup internetu)* ako je dugacki put, putno osiguranje za oboje (ako smo i zena i ja na putu)
* ako je dugacki put, rezervni vizir (sad je tamni, ali ako me ulovi mrak da ne bauljam po cesti)

Neka netko nastavi slijed, ja ne znam brojati nakon 11...

ovo mi do sad nikad nije palo na pamet, ali je svakako dobra ideja  :palacgore:
Evidentirano
667 - Next door to the devil...
Don't ever trust me until I'm dead and buried.

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #21 : 12. Svibanj 2009, 19:39:01 »

prije nego se uopće krene nešto planirati vezano za putovanje, treba uključiti mozak ....  8) .... pa tek onda sve ostalo ...  :mrgreen:

Ja recimo imam naviku pakirati stvari u odvojene pvc vrećice... čisto da ostanu suhe ako okisnem ....

Od alata nosim neke osnovne stvari ... križni i obični šarafciger, kombinirke, par imbusa i dva tri ključa.... ako s tim ne mogu popraviti kvar, onda mi stvarno treba radiona i nikakav zahvat na putu mi neće puno pomoći ... i naravno set za krpanje guma....

GPS sam nosio par puta, ali sam skužio da ga ustvari koristim samo u velikim gradovima ako trebam doći na točno određenu adresu .... na otvorenoj cesti ga još do sad nisam ni pogledao ... :neznam:

Od opreme imam speedi jaknu i hlače (do sad mi još nisu promočile) , ali ako je jača kiša, obučem i kišnjak (uvex jakna i jeftinjak od radnih kišnih hlača) .... Prošlu sezonu sam vozio u Dr.Martens čizmama i redovno si mi noge bile mokre ... ove godine imam nove čizme, ali još nisam okisao, pa nemam pojma kako se ponašaju ... Ruke su mi redovno mokre u ovim rukavicama koje nosim ...
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #22 : 12. Svibanj 2009, 19:42:22 »

na đireve dulje od 400 km kad i ostajem prespavati preferiram pored potpune odjeće i obuće imat uz sebe:
- malo ulja za mašinu
- malo destilirane vode
- drugi par naočala za vid je ionako uvijek samnom
- lanac za vezivanje skutera i disc lock
- kišno dvodijelno odijelo
-par priručnih šarafcigera i ključeva
- sprey za gumu
- bar još 1 kratku majcu i još 1 duge tanke hlače ako ipak promočim
- dovoljno novaca uz sebe

mislim da bi si trebao pribaviti:
- reflektirajući prsluk za slučaj loše vidljivosti
- samoljepljivu trak ako opadnem pa da poveem razbijene plastike

mislim da mi skuter ima i rezervne osigurače
tako da to ne nosim, iako se sam ne bi uspio snaći da takvo što ode po putu

trebao bi si ponijeti neku zamjensku svječicu
« Zadnja izmjena: 13. Svibanj 2009, 14:04:17 liberty »
Evidentirano

dav_or

• **
  • Vozi: ktm 640 adventure
« Odgovori #23 : 12. Svibanj 2009, 20:22:41 »

Koristim Lowe Alpine anorak iz iglu športa i nakon par sati na kiši sam suh. Hlače su Mamut.
Evidentirano

mnb

• *
  • Vozi: xt660r
« Odgovori #24 : 12. Svibanj 2009, 23:45:15 »

Ponesi dvije vulgaris vrećice (bez rupa) i kad se noge smoče promijeni čarape, preko njih navuci vrećice i čizme.
ti si to isprobala ili ?
meni nije jasno kako da na pljusku skinem cizme i carape, navucem suhe carape ... ups vec su mokre ...
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 15   Gore

Stranica je generirana za 0.175 sekundi uz 16 upita.