čitam ovo što pišete i zaključak je:
kupi kišnjak, navlake za rukavice i čizme, set za krpanje guma, tablete, nož (obavezno), sprej za lanac, sprej za čišćenje stakla (to ja nosim i za kacigu i za vizir - umjesto vlažnih maramica), osobne stvari (hlače, majice, gaće, kozmetika, itd), lokot za motor i sajlu za kacigu - i možeš na put
naravno ako ne kampiraš onda moraš imati još jedan motor u pratnji ili oveću prikolicu
pozdrav svim putnicima
nisi ni svjestan šta se sve da utrpati u dva bočna kufera i top case, tank torbu i nepromočivu 51l vreću na
suvozačevom sicu...
-Givi kuferi su dobri al kad upadneš u dublju vodu sve je mokro
-za krpanje guma jeftino je u Louisa set inekcija
-prva pomoć
-dokumenti koji stoje u jakni sa rez. ključevima
-sprej za lanac
-mjerač tlaka i pumpu na 12V
-kombinirke, ključeve za zadnju osovinu i imbuse
-vezice, duck tape
-rez. filter ulja
-švicarac
-rez. štipe
-disc lock
Od odjeće nisan prezadovoljan Goretex-om jer je promoćio (Dainese rukavice)
Viđao sam kod dosta putnika BMW odjeću i Reviit. Potonje hlaće sam i sam nosio i
imam samo riječi hvale dok se skupocjena Uvex jakna nije pokazala kao dobar komad
(mislim da ju je Borman nosia na jednom putovanju). Potkapa duža da uđe ispod jakne
i kaciga koja ne magli. Čarape za motoriste su OK samo smrde nakon cjelodnevne vožnje.
Na dulja putovanja ponit samo ono najnužnije od robe jer stvarno nema potrebe za presvla-
čenjem (ja sam se tu dobro zeznia). Japanke su poželjne. Čizme sam koristia touring Dainese
sa kopčama i jako su dobre. Ona fora sa vrečicama je odlična: odmah skinut mokre čarape i
na nove stavit vrečice i onda u čizme. Valjda će do jutra bit suhe
Za kampiranje ne štediti jer posli loše noći nećete bit za vožnju:
-dobar nepromočiv šator
-podloga i šator na napuhivanje
-vrića za spavanje (quachua ima male vriće pa sam ja ponia dvi za svaki slučaj i isplatilo se)
Najvažniji dio opreme je dvodjelno odijelo za kišu koje će nerijetko koštati i 1000kn. Uzeti dva broja
veće jer jakna je dosta debela...
U jedno uho nije zgorega stavit kakav mp3 da vožnja bude ugodnija dok drugim uhom pratite situaciju
oko motora.
Što manje odjeće ponesete to ste lakši...