Sve price vjerojatno stoje, al eto moje realnosti. Imam dva kompleta opreme. Kozno-ljetno i Corodura-zimsko.
Corodura-goretex koji na ravnim djelovima nikad nije propustio, na zguzvanim ( laktovi i koljena ) propusta. Nije to nesto jako, al osjeca se vlaga. Uredno ga spricam s onim nekim inpregnacijiskim sprejom. Cizme ne propustaju! A dogodi se ponekad da se voda nekako popentra uz hlace do gornjeg ruba cizme i opet vlazi. Onda da i ta propustanja i vlazenja sprijecim, kupio sam kisno odijelo, presvlaku za cizme i rukavice ( sve zajedno oko 30 e.- u louis-u ) Naravno da kad je vani hladnije isto dobro dodje.
I sad, sve je to ok, kad se pripremim doma, vani kisa pada, prognoza je za kisu i padat ce cijelog puta, obucem sve i polako i nezgrapno do cilja...al kad se kisa, pljusak spusti iznenada, na otvorenoj cesti, de nema mostova, nadvoznjaka, benzinskih...pa kad kisa malo pada, malo ne, dok ne nadjem neki krov vec se sve namoci, pa kad takav mokar odjenem kisno, a to se sve ljepi i treba mi podosta vremena za oblacenje, sve nekak cudno i spetljano stoji...Dakako, puno je bolje od koze s otvorima za ventilaciju al nije ni to bas neko rjesenje. Kad se zeme i uvjeti na cesti, sklizavo, blatnjave ceste, vizir kroz koji se sve manje i manje vidi, pranje motora poslije: KISU treba izbjegavati.
Od pribora, na dulji put nosim sprej za gume, za lanac, antifog, sprej za vizir ( kaj se kisa i blato ne love ), sajlu za zvezati motor i kacigu, sve zajedno taman za jednu bocnu torbu od 15 l. Za osobnu prtljagu ostane mi 85 l i vozi miske.
E da, osim vozacke, prometne i pasosa medju papirima je i knjizica DDK kad me negdje nadju kraj ceste.