Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Dolje

Autor Tema: "Lijep" vikend - oboren rekord! :(  (Posjeta: 13702 )

limit

• Spol: Muški
  • Vozi: Kwaka - z900
Odg: "Lijep" vikend - oboren rekord! :(
« Odgovori #50 : 10. Svibanj 2009, 09:42:22 »

Mislim da su troškovi liječenja i oporavka u slučaju pada najmanji problem.
Za mene je veći problem što, oni što divljaju po cesti i izazivaju sudbinu, uništavaju život svojim bližnjima.
Ljudima koje oni vole i koji vole njih.
Jedna nepromišljena vožnja može u trenu dovesti do tragedije i neke familije uviti u crninu.
Nečija kćer ili sin, ponos njihovih roditelja, razlog njihovog življenja, mogu u trenu nestati ili postati invalidi.
Neki suprug ili supruga, otac ili majka, hranioci i štitnici svoje obitelji, mogu u trenu nestati ili postati trajni invalidi.
Nečije dijete može u trenu pokositi podivljali, nekontrolirani motor, srušen u padu...
Po meni je manji problem kako će proći onaj što je pao, veći je problem kako će to utjecati na one koji ostaju iza njega.
Odnosno, na one koji će cijeli svoj život morati posvetiti njegovoj njezi u slučaju trajnog teškog invaliditeta.
A mislim da malo ljudi pri pomisli da će im se dogoditi nekakvo sranje misli dalje od svog nosa.
Sranja se uvijek događaju i svaka čast onima koji nisu krivi za svoj pad, ali stvarno mislim da pola motorista vozi bez mozga
Treba voziti sa razumom a ne sa srcem!
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #51 : 10. Svibanj 2009, 09:52:12 »

a zasto onda placamo zdravstveno i mirovinsko..?? Sad se jos na kraju treba plasiti i bolesti..ili ako prezivis pad...bojati se adekvatne medicinske pomoci ?? Po tebi bolje pasti i ne digunuti se vise..?? A na ciji teret idu pogrebni troskovi...??? Vec kad smo kod toga...???? Uzas........ :(

Ne, ne razumiješ... razlikujem kategoriju prirodnih uzroka, na koje nemaš utjecaj (npr. prehladiš se, oboliš itd itd...), od uvjeta koje sam svjesno stvaraš protiv sebe (sjedneš na motocikl bez opreme).

Nije problem pasti - ali ako si prije napravio sve da iz te situacije izađeš što "neoštećeniji" (imao full propisanu opremu, pa i više od toga!), to nije isto kao svjesno izazivanje vraga... i te dvije stvari bi trebalo razlikovati.

Rekoh već prije - dao bih da se svi voze bez ikakve opreme ako tako žele, iz "sitnicu" da se protupravnim ponašanjem automatski odriču i besplatne medicinske skrbi! Mislim da bi to bilo pravedno i pošteno, a bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti i koliko njih bi onda sjelo na motocikl bez propisane opreme!

Nije svaka situacija izjednačena sa time da ti imaš sva prava, i nije tvoje pravo nepoštovanje zakona i odredbi o sigurnosti! To su, za sada, najbolje riješila osiguravajuća društva; imaš full full full kasko, ali popij, drogiraj ili drugu stvar koja te svjesno baca u  nezakonitost - imaš full qurac od svega toga! I tako bi trebalo postaviti stvari i za vožnju motociklom bez opreme.
Evidentirano

Iber

• **
  • Vozi: 04' YZF R1
« Odgovori #52 : 10. Svibanj 2009, 09:55:35 »

2mate:  :palacgore: :palacgore: :palacgore:

2makazica: ne drami bezveze, kaj ako se meni nije gust voziti po hladnom (i to iz cistog razloga jer mi gume ne drze pa nemogu divljati) i ako mi se nije gust voziti polako (za to imam svoj Golf 3 sa plinom) ja sam manji biker nego oni koji se voze 60 na sat cijelu godinu?  :mrgreen:
Evidentirano
''what we're dealing with here is total lack of respect for the law''

-> ja sam ono na što su vas roditelji upozoravali :)

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #53 : 10. Svibanj 2009, 09:59:22 »

Za mene je veći problem što, oni što divljaju po cesti i izazivaju sudbinu, uništavaju život svojim bližnjima.
Jedna nepromišljena vožnja može u trenu dovesti do tragedije i neke familije uviti u crninu.
Nečija kćer ili sin, ponos njihovih roditelja, razlog njihovog življenja, mogu u trenu nestati ili postati invalidi.
Neki suprug ili supruga, otac ili majka, hranioci i štitnici svoje obitelji, mogu u trenu nestati ili postati trajni invalidi.
Nečije dijete može u trenu pokositi podivljali, nekontrolirani motor, srušen u padu...
Po meni je manji problem kako će proći onaj što je pao, veći je problem kako će to utjecati na one koji ostaju iza njega.
Odnosno, na one koji će cijeli svoj život morati posvetiti njegovoj njezi u slučaju trajnog teškog invaliditeta.
A mislim da malo ljudi pri pomisli da će im se dogoditi nekakvo sranje misli dalje od svog nosa.
Sranja se uvijek događaju i svaka čast onima koji nisu krivi za svoj pad, ali stvarno mislim da pola motorista vozi bez mozga

Tako je.

No daj to objasni M5 i sličnima koji vole furati principe - njihova je osnovna potka da ti na takvu neodgovornost imaš pravo! I da bi svi trebali snositi troškove nečije svjesne gluposti. Mi svi plaćamo zdravstveno, to je točno, ali ne zato da neki majmunos tu lovu troši neodgovorno i kao rezultat uvjeta na koje je mogao, a nije htio utjecati da bi umanjio štetne posljedice.

Vožnja motociklom . kao i svaka druga stvar - ima svoje pluseve i minuse. Te minuse treba prihvatiti kao nešto neizbbježno, sa njima se pomiriti i ne ih ignorirati, ili ih ići na silu rješavati, najčešće kroz nepoštovanje propisa.

Kacigu treba nositi sa htijenjem i po ljeti, kada nam je u njoj vruće, kao što je nosimo po zimi kada nam je hladno. Ista je stvar i sa jaknama, hlačama, rukavicama, u biti - svom potrebnom opremom pojedinog trenutka... onaj tko nije spreman (i) na odricanja, na te minuse, ne bi trebao ni voziti...
Evidentirano

marijoNRG

• *
  • Vozi: Piaggio NRG Power
« Odgovori #54 : 10. Svibanj 2009, 10:01:30 »

ogroman potpis na ovo!!!!!!!!!!!!!
Evidentirano

Marac

• Korny Kornjača
  • **
  • Vozi: na ćelavim gumama jer sam siromašan
« Odgovori #55 : 10. Svibanj 2009, 10:01:56 »

ima i jedan dobri tata koji na maksi skuteru riječke registracije vozi svog sineka,obojica bez kacige..naravno,tata od malih nogu "uči" sina kako se motor vozi.

Nije to ništa. Jučer isto u Umagu u kampu stoji motor a odozada umjesto kofera prišarafljene dvije sjedalikce za bebe. Reko aaaaaallllllllllooooooooooo jebo te pa tko bi normalan svoje dvije bebe na taj način išao voziti na motoru  :misli:
I onda neka meni netko kaže da nisam normalan kad se malo brže vozim, svašta  :wink:
Evidentirano
tolca je NINDŽA JUNFERR....
SIP mi je IDOL al aprilia falco je i dalje dRRlog
boris929 ću da spalim i gumu i felgu na novoj suzi, a tek kad joj vilice montiramo . . . ju ju ju

HEET simpatizer :-)

BadMojo

• *
  • Vozi: Zmaja
« Odgovori #56 : 10. Svibanj 2009, 10:21:57 »

Jučer isto u Umagu u kampu stoji motor a odozada umjesto kofera prišarafljene dvije sjedalikce za bebe. Reko aaaaaallllllllllooooooooooo jebo te pa tko bi normalan svoje dvije bebe na taj način išao voziti na motoru 

To ti dođe kao neki crashbar. :LOL:
Evidentirano

gorank

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #57 : 10. Svibanj 2009, 10:45:25 »

Pogle ovo pa se možda nađep u nekom od primjera
http://www.youtube.com/watch?v=JGpkM4f6kkE

Ovo je super epizoda, moram ih pogledati svih 12. Slazem se s time da se treba predvidjeti radnju drugih sudionika u prometu  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #58 : 10. Svibanj 2009, 12:28:33 »

asfalt....Tu u rovinju imam prilike svaki dan pricati sa strancima...motoristima. Uzasavaju se tog asfalta. Jednostavno...kod njih ne postoje takve ceste.....Dodu ovamo..i misle da je asfalt kao njihov...a ceste su nam koma...i zato padaju....a nedo bog da padne lagana kisica... :palacdolje:

Ne znam ne bih se s ovim slozio, asfalt u hr medu gradovima je prilicno dobar, o magistrali da ne pricam, ja ne znam sto tu ne drzi, gradovi su nesto skliski al da mi je vidjeti gdje nisu..

Tak da ovo tjesenje jer mi eto imamo koma afalt, a stranci nekim cudom bogomdani (koji ja osobno ocito tek trebam dozivjeti) ocito bolji nego grobnicki jednostavno ne razumijem.

I opet i da je tako i da taj talijan ima tako super asfalt, a mi tako koma koliki IQ moras imati da ne skuzis kakav je asfalt u roku skoro pa odmah... Liberty me odveo do pule i trebalo mi je ravno 14 metara da skuzim da se vozim na skliskom asfaltu, ne vidim u cemu je problem. Covjek je adaptivno bice i trebao bi se prilagoditi, ali neki pacijenti ocito stvarno nemaju osjecaja za podlogu ispod sebe ...
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #59 : 10. Svibanj 2009, 12:38:32 »

stoji motor a odozada umjesto kofera prišarafljene dvije sjedalikce za bebe

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Evidentirano

marijoNRG

• *
  • Vozi: Piaggio NRG Power
« Odgovori #60 : 10. Svibanj 2009, 13:04:45 »

Nije to ništa. Jučer isto u Umagu u kampu stoji motor a odozada umjesto kofera prišarafljene dvije sjedalikce za bebe. Reko aaaaaallllllllllooooooooooo jebo te pa tko bi normalan svoje dvije bebe na taj način išao voziti na motoru  :misli:
I onda neka meni netko kaže da nisam normalan kad se malo brže vozim, svašta  :wink:

katastrofa kakvih sve ljudi ima :misli:  ..užas...  :shock: :shock:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #61 : 10. Svibanj 2009, 13:13:52 »

Neki bi rekli da on na to - ima pravo!  :wink: :wink: :wink:

Jer ako - nedajbože - ubije tu djecu, neće ubiti policajca... stvarno inteligentno i racionalno "razmišljanje"... pa što bi ga onda policajac zajebavao za nešto takvo?

BTW, i ta djeca su od tog tatice; pa valjda čovjek ima pravo sa njima raditi što hoće, njegova su...  :( :( :(
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #62 : 10. Svibanj 2009, 13:15:01 »

Limit - sve si lijepo na vrhu stranice napisao :palacgore:
ovaj Talijan je nažalost stradao na cesti koja ima dobar asfalt, nema hupsera, široka je i ne vidim šta ga je tamo moglo iznenaditi ili poći po zlu :?

Moto_Lover

• **
  • Vozi: Jednog dana ocu...
« Odgovori #63 : 10. Svibanj 2009, 14:46:26 »

Limit - sve si lijepo na vrhu stranice napisao :palacgore:
ovaj Talijan je nažalost stradao na cesti koja ima dobar asfalt, nema hupsera, široka je i ne vidim šta ga je tamo moglo iznenaditi ili poći po zlu :?
Ljudska glupost liby ,  :? stizanje pred zavoj , zahebana stvar.

Nevalja forsirat.
Evidentirano
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz 
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano 
na vlastitom razmišljanju.
--------------------------------------------------------------------------------
Gustav Le Bon

dejvid

• **
  • Vozi: Fazer S2, Runner VX
« Odgovori #64 : 10. Svibanj 2009, 15:39:33 »

No daj to objasni M5 i sličnima koji vole furati principe - njihova je osnovna potka da ti na takvu neodgovornost imaš pravo! I da bi svi trebali snositi troškove nečije svjesne gluposti. Mi svi plaćamo zdravstveno, to je točno, ali ne zato da neki majmunos tu lovu troši neodgovorno i kao rezultat uvjeta na koje je mogao, a nije htio utjecati da bi umanjio štetne posljedice.

To znači da zdravstveno osiguranje ne bi trebalo pokrivati troškove liječenja bolesti prouzrokovanih pušenjem, debljinom, alkoholom, jedenjem ludih gljiva i sličnih koje su se mogle izbjeći.

Što nije da liječenje prometnih ozljeda plaća auto osiguranje ili će tako biti u budućnosti  :misli:

Mayco

• **
  • Vozi: HD XL1200C / kawa ZR7
« Odgovori #65 : 10. Svibanj 2009, 16:40:05 »

Ma znate što ću ja vama reć....a nisam najpametniji ovdje.....nabijem ja nas sve motoriste na kujac, i ddk, i autoškole i škole sigurne vožnje i slabe motore i skutere i jake motore i motori.hr forum i sve druge moto forume i sav trud i lijepe riječi i ružne riječi i Vitine savjete na TV-u...sve je to za krasni kujac.

Ovo danas mi je stvarno diglo živce, pa pič.a mu materina, što treba napraviti da bi tih 50% "problematičnih" motorista uvidi da neke stvari nemaju smisla, a kad sam već pri pičkaranju, p.m. svima vama koji ste motore izvukli iz garaža prije dva tjedna, jer vam je prije bilo hladno, i sad nabrijani na sezonu skupljate kilometre ko sumanuti po gradu i obližnjim izletištima....itd...itd...

Osim pi**aranja  :mrgreen: i nabijanja na kujac :nasilni:  :mrgreen:, u potpunosti se slažem sa cijelim postom  :palacgore:  :palacgore:...

2mate:  :palacgore: :palacgore: :palacgore:

2makazica: ne drami bezveze, kaj ako se meni nije gust voziti po hladnom (i to iz cistog razloga jer mi gume ne drze pa nemogu divljati) i ako mi se nije gust voziti polako (za to imam svoj Golf 3 sa plinom) ja sam manji biker nego oni koji se voze 60 na sat cijelu godinu?  :mrgreen:

Sa takvim razmišljanjem ne da si manji biker nego i nisi biker, samo motorista...  :jesus:  :palacdolje:

...katastrofa, znači, ako gume ne drže pa ne mogu divljat, neću ni sjest na motor, biker u duši, nema šta... :ohne:  :palacdolje:
Evidentirano
PREDATORS
In road we trust

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #66 : 10. Svibanj 2009, 17:54:17 »

Što nije da liječenje prometnih ozljeda plaća auto osiguranje ili će tako biti u budućnosti  :misli:

Pa tako bi i trebalo biti. Pa kada ozdraviš, odmah se razboliš kada vidiš račun koji dobiješ od osiguravatelja za troškove tvojeg ili tuđeg liječenja...  :wink:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #67 : 10. Svibanj 2009, 20:32:41 »

Neki bi rekli da on na to - ima pravo!  :wink: :wink: :wink:

Jer ako - nedajbože - ubije tu djecu, neće ubiti policajca... stvarno inteligentno i racionalno "razmišljanje"... pa što bi ga onda policajac zajebavao za nešto takvo?

BTW, i ta djeca su od tog tatice; pa valjda čovjek ima pravo sa njima raditi što hoće, njegova su...  :( :( :(

Negdi vanka radi toga mu uzmu dicu dok rečeš keks, a sumnjam da bi i kod nas socijalne službe tek tako gledale...doduše kad uberen onu priču Ante, Simonica, dite...odma se ispravljam...
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #68 : 10. Svibanj 2009, 20:38:42 »

Ma znate što ću ja vama reć....a nisam najpametniji ovdje.....nabijem ja nas sve motoriste na kujac, i ddk, i autoškole i škole sigurne vožnje i slabe motore i skutere i jake motore i motori.hr forum i sve druge moto forume i sav trud i lijepe riječi i ružne riječi i Vitine savjete na TV-u...sve je to za krasni kujac.

Ustvari te kuzim. I meni nekad dodje da jednostavno stavim kljuc u bravu za mnoge stvari. Radis godinama te stvari, u svoje slobodno vrijeme i o svom trosku, samom sebi zvucis kao papagaj. I svejedno imamo barem 3-4 ovakva vikenda prije kraja ljeta. Za koji kua onda trosim vrijeme.

A ja moram opet sjesti na motor jer to zelim, mada mi vise stvanro nije svejedno. Pogotovo kad imas komplet familiju koja ovisi o tvom zdravlju i radnoj sposobnosti.

U svakom slucaju, lose...

:palacdolje:
Evidentirano

Icek

« Odgovori #69 : 10. Svibanj 2009, 20:51:09 »

Pogledajmo činjenicu:
Od 6 mrtvih u 12 sati 4 su poginula bezveze (
Jedino mi talijan nije jasan i to je ono čega se bojim.

Za šestog neznam detalje

Treba pomalo učiti i biti kritičan jer ovo se može desit svakom
http://www.liveleak.com/view?i=8b2_1210796656
Evidentirano

smokva

• *
  • Vozi: iz potrebe
« Odgovori #70 : 10. Svibanj 2009, 20:56:21 »

Ljudi prestanite žvakati prežvakano. Svatko ima svoj živit i uglavnom ga živi kako sam želi.
Evidentirano
Prodajem domaću prošlogodišnju rakiju.
0% šečera

deny-zg

• **
  • Vozi: lepo naš kako..majke'mi
« Odgovori #71 : 10. Svibanj 2009, 21:00:52 »

Sa takvim razmišljanjem ne da si manji biker nego i nisi biker, samo motorista...  :jesus:  :palacdolje:

...katastrofa, znači, ako gume ne drže pa ne mogu divljat, neću ni sjest na motor, biker u duši, nema šta... :ohne:  :palacdolje:
covjek voli juriti ,sta je tu cudno?

pohvalno je to sto ipak razmislja o stanju ceste ,guma itd jer da ne razmislja sjeo bi na motor i popusio u nekom zavoju a guma je hladna/potrosena itd. vecina tako najebe na pocetku sezone jer nemogu docekati da ga nasrafe a uvjeti bas nisu idealni za to...

to sto se on ne moze kontrolirati je vec drugi problem... :lipotan:
Evidentirano
''The reason I do it is because if you get it wrong ,It'illkill you.
If you think it's too dangerous then go home and cut your grass and leave us to it.''
Guy Martin

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #72 : 10. Svibanj 2009, 21:09:08 »

Ustvari te kuzim. I meni nekad dodje da jednostavno stavim kljuc u bravu za mnoge stvari. Radis godinama te stvari, u svoje slobodno vrijeme i o svom trosku, samom sebi zvucis kao papagaj. I svejedno imamo barem 3-4 ovakva vikenda prije kraja ljeta. Za koji kua onda trosim vrijeme.

A ja moram opet sjesti na motor jer to zelim, mada mi vise stvanro nije svejedno. Pogotovo kad imas komplet familiju koja ovisi o tvom zdravlju i radnoj sposobnosti.

U svakom slucaju, lose...

glas razuma je obicno pucanj u prazno,

na zalost takva je situacija danas u 'rvackoj.

Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

(TT)

• **
« Odgovori #73 : 10. Svibanj 2009, 21:12:42 »

vidi ovo glupana

http://www.liveleak.com/view?i=fb0e2cbb45

a jos gluplji sto nitko da izade van pomoc covjeku..boz pomozi,nis vise
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #74 : 10. Svibanj 2009, 21:13:37 »

to sto se on ne moze kontrolirati je vec drugi problem... :lipotan:

Kako bi rekao Pavle Vujisić u Maratoncima - "sad mu više nije ništa!!"... iliti, on sad više nema problema...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Selberschuld! - rekli bi moji germanski prijatelji...
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Gore

Stranica je generirana za 0.209 sekundi uz 15 upita.