Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Gilera Nexus 500 malossi  (Posjeta: 3889 )

mv_agusta

• Spol: Muški
  • Vozi: nexus500
Odg: Gilera Nexus 500 malossi
« Odgovori #25 : 17. Svibanj 2009, 19:11:42 »

A nije ni potrebno ... sada sam vec skoro pa odusevljen... samo da jos mrvicu bolje cukne i da je mrvicu elasticniji prek 120 i to je to ... ne treba mi raketa

LOL ima tek 40ks normalno da preko 120 mu fali snage i tu nema pomoći
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

Bollocks!!

• Vozi: 750tku
« Odgovori #26 : 17. Svibanj 2009, 19:14:10 »

Jednostavno rješenje..kupi motor. Skuter je za ić po kruh a ne za performanse. :mrgreen:
Evidentirano
"..tesko vrijeme za matore prijatelju moj, ljudi postaj u nalik na kokosi, slabo vide i rano lijezu, a jutrom zure na kopanje, zbijeni u gomile duhana, dzepova usukanih od znoja dlanova, zalaze svuda i u sve guraju nos"

malcomyoung

• *
« Odgovori #27 : 17. Svibanj 2009, 22:52:52 »

...
« Zadnja izmjena: 18. Svibanj 2009, 22:50:45 malcomyoung »
Evidentirano

gravity

• **
  • Vozi: gilera nexus 250ie
« Odgovori #28 : 18. Svibanj 2009, 15:16:39 »

ma dobro ide nexus 500,evo jedna snimka i nebi se bunio da i moj tako ide :LOL: :LOL: :jesus:
Evidentirano

mv_agusta

« Odgovori #29 : 18. Svibanj 2009, 19:03:48 »

ma dobro ide nexus 500,evo jedna snimka i nebi se bunio da i moj tako ide :LOL: :LOL: :jesus:
http://www.youtube.com/watch?v=_zZxU08HRQs

taj ti ima variomat, auspuh i protočniji filter zraka mislim bmc bar je tako pisalo na nexusclub.it i ako sam ja dobro skužio talijanski
sad dodaj još bregastu, opruge ventila i power commander i letiš i jako jako paziš da mašina ne ode u 3pm jer tada izvlači možda više od 50ks a to je na razini hard enduro 450 a oni imaju servise svakih 20h rada ili ti oko 1000km možda i manje
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

malcomyoung

• *
« Odgovori #30 : 18. Svibanj 2009, 22:49:26 »

Taj stvarno ide odlicno...

Malossija imam dakle koliko mislite da mogu dobit ako stavim jos bregastu i eventualno auspuh ... ( tipkovnica mi je sva sje. pa nemrem nac upitnik)
Dali se to osjeti koliko se recimo osjeti razlika kod promjene variomata ... tu sam dobo bar 20 posto... Naravno bilo bi dobro da sa tuningom ne ubijem motor jer onda nisam napravio nista... ovaj power comander mi ne zvuci zdravo pa njega izostavljam iako nemam pojma o cemu se zapravo radi...

Htio bi naime da se zakuha ova tema jer smatram da ima jos neznalica kao sto sam ja koji su voljni nauciti poneku stvar ...
Evidentirano

malaga

« Odgovori #31 : 18. Svibanj 2009, 23:08:17 »

cuj power comander kao svaki cdi mijenja paljene i dozvoljave vece okretaje koji se mogu regulirati samo treba pazit jer ako se pretjera ode sve u 3pm :mrgreen:
Evidentirano

mv_agusta

« Odgovori #32 : 18. Svibanj 2009, 23:45:26 »

PC ti određuje smjesu, omjer zraka i benzina koji ide u cilindar također se snjim može pomaknuti blokada sa serijskih 8500rpm na npr 9000rpm
takav tuning napravi raketu od nexusa ali onda treba poradit na prednjem ovjesu obavezno i na kočnicama jer prednji ovjes i ovako dosta diskutabilan(ovisi kako kome, ja bi volio nešto tvrđe) kočnice isto kod angažiranije vožnje sa puno uskih zavoja npr učka nizbrdo dolaze do samih granica ako se im para i volje može se tu puno poradit ali onda se već ulazi u teritorij ozbiljnijih motora koje ipak nexi nemože pratit pa onda malo sve to gubi smisao po meni :misli:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

malcomyoung

• *
« Odgovori #33 : 19. Svibanj 2009, 09:16:54 »

Sad mi je jasno... to me zapravo i ne zanima jer da hocu raketu kupio bi si nekakvu pilu koja je za to napravljena.

Mislim da mi je malossi + auspuh + filter + bregasta cisto dovoljno da ide puno bolje od serijskog... ne zelim ga zaklat ipak to nije jurilica.

Hrpu stvari kpje vi kuzite npr. s ovjesom itd. ja ne kuzim jer nikad necu biti takav vozac kao sto su neki od vas... tako da ne treba pretjerivat s tuningom.
Evidentirano

brky

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE 500
« Odgovori #34 : 14. Siječanj 2010, 10:00:59 »

hehe kad neko kaze da nece pretjervat sa tuningom, cim krenes sa tim samo ces ici sve dublje :D
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #35 : 10. Travanj 2010, 19:57:22 »

di nabavit taj power comander?
kolko novaca??

kak to izgleda  :mrgreen:

treba mape radit za njega ili ima?

dali kada se stavi bregasta na 500ccm, ima puno razlike ili je potreban ''remap''
jel uzalud mu dulje otvoreni ventili ako injektor neda vise goriva ili to sve preko senzora si sam podesi
rijec je o onoj starijoj verziji bez lambda sonde
Evidentirano
4T powaaa

mv_agusta

« Odgovori #36 : 10. Travanj 2010, 21:33:54 »

mislim da je janbo uvoznik za pc :misli: :misli: treba njega kontaktirati
nađi u oglasima žuti nexus malossi nazovi i pitaj njega mislim da on ima powercommander :misli:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

malaga

« Odgovori #37 : 11. Travanj 2010, 11:52:44 »

powercommander pcIII usb 350e,a izgleda slicno kao cdi,kako bi drugacije izgledao :mrgreen:
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #38 : 17. Travanj 2010, 21:09:43 »

powercommander pcIII usb 350e,a izgleda slicno kao cdi,kako bi drugacije izgledao :mrgreen:

gdje to vidjet? i podatke neke
to me zanima
dali treba mapiranje za njega ili je vec sve gotovo, plug & play

planiram uskoro glavu sredit, bregasta, federi i kanali pa bi mozda i poslije si upiko taj power commander
Evidentirano
4T powaaa

malaga

« Odgovori #39 : 17. Travanj 2010, 21:12:13 »

gdje to vidjet? i podatke neke
to me zanima
dali treba mapiranje za njega ili je vec sve gotovo, plug & play

planiram uskoro glavu sredit, bregasta, federi i kanali pa bi mozda i poslije si upiko taj power commander
pogledaj ovdje http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=4537.0 ,mozda ima vise o tome...
Evidentirano

cbrmare

• *
  • Vozi: Yamaha R6 NEXUS 500
« Odgovori #40 : 09. Svibanj 2010, 18:18:53 »

Nitro...lol... to mi je ipak malo previse!

Stranica je mrak samo ima problem, koliko sam nabrzinu uocio na talijanskom je tako da mi to nis ne znaci, no ipak hvala.

Imam pitanje u vezi federa mjenjaca. Moze li mi netko objasnit sta se s tim tocno dobiva, koji su za sta, dali ih treba promjeniti ili su ovi kaj dolaze serijski s malossijem ok... ili stogod vec...

Ostataki je zapravo jednostavan, bregasta + auspuh + malossi ... i naravno financijska konstrukcija i vec ide bolje... i vozit se sto vise dakako.

sto se tice tih sustica,ako to vec budes mjenjao onda kupi komplet novo kvacilo racing od polinija ili malossija ako ti je vec variomat malossi iako nije bed i da polini kvacilo stavis,medjutim kupi kvacilo i ne diraj se u sustice na njemu,pogotovo ako se ne razumijes,jer ces napravit vise stete nego koristi,stete ne mislim doslovno a ces nesto razbit ali ces rastelat najoptimalniji rad kvacila,tako da kad sve slozis i probas ako ti ne odgovara rad kvacila daj nekome ko to zna radit neka ti nastela,jer sve skupa variomat,roline,suste kvacila itd.ljudi se ovdje malo razbacuju ipak nije to bas samo stavi i vozi cijeli taj sklop je ipak malo slozeniji i iziskuje ipak malo vise strucne ruke,to jest vise stelanja i podesavanja da bi dobio tocno ono sto zelis,nemojda te to obeshrabri jer koliko god je slozeno nije bas sad sveto pismo pa da to niko nemoze podesit,al ti kazem daj nekome tko je to vec radio masu puta.i jos zadnji savjet a to je da jedno vuce drugo i tu nema kraja,stavis variomat,pa ti treba ispuh,pa bi onda i kvacilo,pa vec moze i elektronika,i tako do bregaste ventila i sto cuda to je vec pretjerano jer kompa ipak je to scooter zasto pokusavat radit motor od njega,kuzis me,znam da svi mi zelimo da toleti al iz osobnog iskustva i sa samo variomatom i eventualno auspuhm bit ces prezadovoljan.
Evidentirano
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.09 sekundi uz 16 upita.