Meni je BMW najbolji motor na svijetu zato jer točno odgovara mojoj filozofiji motociklizma, voziti boxera nije lako i nije za svakog, osobno, za mene K serija ni ne postoji. Sad će pristaše K serije reći da sam budala i da je K bolji od R...e pa nije niti će bilo koji K dostići uspjeh jednog GS-a koji je proizveden u pola milijuna primjeraka
Glede filozofije motocikla, i meni je BMW jedinična mjera. Ne bih bio isključiv na tvoj način pa rekao da K-serija ne postoji. Stvar je u tome što je jako pogrešno uopće i uspoređivati ta dva osnovna koncepta - dvocilindrični bokser i redni četverocilindraš nemaju ama baš ništa zajedničko, nisu namijenjeni istoj namjeni i istom profilu vozača, razlikuju se u toliko mnogo stvari da je to upravo fantastično...
Neću sada o razlikama - zna se gdje se koriste bokseri, zna se gdje se koristi K... niti bi R bio dobar u jednom LT-u, niti bi K briljirao u GS-u... reći da K-serija ne valja može samo netko tko o njoj ne zna ništa, ili zna puno premalo da bi mogao sagledavati cijelu priču.
BTW, da mi nije uletio ovaj K, imao sam "merak" na GS-a, koji je moja stara ljubav (vozio sam i 1100, i 1150, i 1200), a i danas stojim iza izjave da bih uvijek kupio GS-a - ne toliko zbog boksera, već više zbog svega drugoga... izvanredna praktičnost, jedna posebna ljepota, mnoštvo opreme, univerzalnost u svakom pogledu... ne znam sa kojim motociklom se jednako skladno može doći i na plažu i pred kazalište, i da je uvijek odličan?
Ja neću reći da je K-serija bolji od R-serije, jer bi to značilo uspoređivati neusporedivo. Na kraju krajeva, postoje i osobne sklonosti i ona ljepota u oku promatrača, po kojoj nije lijepo kuditi tuđi ukus! K-serija je u mnogim stvarima bolja, prvenstveno zato jer je drugačije koncipirana i ima puno više mogućnosti razvoja od boksera, koji su već došli do svojeg maksimuma, i njihov razvoj je maltene zaustavljen. Postoje mnogobrojni tuneri koji znaju istisnuti pokoju konjsku snagu ili newtonmeter iz ta dva cilindra, no u principu su dvocilindrični bokseri ispričana priča. No to ne znači da oni ne mogu pružiti jako puno; mogu, i to vrlo uspješno i rade! Njihove top-performanse su daleko iznad namjena motocikala u koje su ugrađeni (govorim o GS-seriji i RT/RS-seriji), tako da kome npr. nije 208 km/h dovoljno na maksi-enduru, taj stvarno kenja kvake bezveze...
Leteća kutija je bila i ostala tehnološki novitet, specifikum BMW-a baš kao i bokseri, samo što potonji imaju puno dužu tradiciju. No to ne znači da K-serija vrijede manje. Gotovo svi modeli K-serije su se isto jako dobro prodavali!
Pozdrav svima koji voze boxere i uživaju u nečemu što !!
Pozdrav i tebi iz svijeta K-serije! Uz potpitanje - a što to "niti jedan drugi proizvođač motocikala nema"??