Koja je razlika između 50 i 60 km/h?? Ma da je i 70, ti bi opet htio 110, i skidao bi blokadu.
Daleke 1995 si mogao kupiti skutere koji su ili i 150 km/h, a isto moe i danas. Jer skutera ima i od 500 i vie ccm. A i skuter je oznaka oblika karoserije. Ali ako misli na moped, nikada nisi mogao kupiti taj koji je iao 75 km/h. BTW, koji je to bio moped/skuter??
Vonja od 80 km/h NIJE jednako opasna kao i 50 km/h... jer su svi parametri vonje potpuno drugačiji, pri 80 km/h razvijaju se sile dvostruko veće nego pri 50 km/h, dvostruko je i dui put kočenja, i tome i treba prilagoditi sve sklopove... zato to NIJE isto. Motor koji sigurno podnosi te dvostruke sile i kota malo vie od onoga to si ti platio za svoj.
Bandit, da li ja mogu doći i registrirati bilo oji skuter na veliku tablicu samo zato jer ja to hoću i mogu, ili registracija ovisi o temeljnim atestima i homologaciji samog mopeda ili skutera? Jer mi je ovo prvi puta da čujem da netko moe na neki skuterčić ili moped od 49 ccm nabiti veliku tablicu... Jer mislim da velika tablica ne ovisi o plaćanju, pa da se vozi "koliko hoće", nego ne moe to niti pod razno!
Glede drave - ona ne uvjerava tebe, nego sebe da ne bi mogla bez tih novaca. Tu se slaem sa tobom, jer određenu opremu će si kupiti samo onaj kome to treba. Glede kazne - to sam već tumačio. Drava je Ustavom definirana kao socijalna, znači da vodi brigu o sigurnosti, zdravlju i ostalome svojih građana, pa temeljem toga donosi i zakone. Nema se to ispitivati; ja bih ti dao da se vozi bez kacige, ali pod jednim uvjetom: da ako se razbije na motoru bez kacige, nema pravo na liječenje, nego lijepo krepaj na cesti! Tvoji nemaju pravo tuiti dravu zbog toga, jer je to "tvoj izbor".
Mislim da bi ti brzo zamuknuo kada bi ti to predloio, zato jer tu ne znači nita to plaća zdravstveno osiguranje, kada svojim ponaanjem izigrava zakonski obveze i svjesno povećava rizik trajnog otećenja svog zdravlja ili i smrti. To je normalna klauzula u svim vidovima osiguranja (sklopi ivotno, pa će vidjeti to se definira - od broja popuenih cigareta dnevno pa nadalje...). Da se od gubitaka i ne spominje probleme sa radnim mjestom, probleme sa izgubljenim radnim satima, probleme to kratko ili dugoročno bude iao vie liječniku ili ranije u penziju zbog kroničnih problema kao posljedice akutnih stanja nakon pada, pa probleme to se promjenom stanja u obitelji zbog tvoje invalidnosti ili smrti opet debelo tereti i drava...
A to su sve situacije o kojima ne misli. A iste su ipak točne, i drava gleda na sve kroz takve naočale, mada istodobno i pljačka na stvarima koje joj nisu u interesu, već bi joj prevencija bila isplatljivija. Zato malo promisli prije nego lakomisleno lupi kako je to sve "bezveze". Jer isti sistemi rade i u drugim dravama, a nisu svi ti narodi i zakoni glupi i bezveze, a ti si jedini pametan. Ti koji donose zakone mi nisu dragi, ali nisu niti budale.
Sledge: Malo si ti ovo shvatio preosobno.
Dakle ispravak netocnog navoda:
-1995 kupio sam moped typhoon 50ccm i iako je celer (pardon:brzinomjer) sigurno krao, sigurno je i isao preko 50km/h bez skidanja blokade.
-Kad sam rekao da je opasnost ista pri 50 i 80 km/h mislio sam da se jednako moze dogodit sranje; u prvom slucaju jer si prespor na cesti a u drugom jer si brzi (sile itd vece).
- Typhoon od 80ccm je TVORNICKI ISTI i po okviru i po kocnicama i gumama i svemu!!! Dakle?
- FYI ja imam i nosim kacigu i to ARAI RX-7, a do sad sam promijenio i jos 3 kacige (u zadnih 10 god).I cura ima vrhunsku kacigu i svu opremu.Ali ne bi li bilo bolje kad bi drzava rekla da se te stvari mogu kupit bez PDV/Carina pa bi svi imali vrhunske kacige/jakete.
A kad smo kod prevencije- ceste su nam vrhunske! Kad poprave ceste onda neka dignu kazne.
-imao sam "samo" jednu nesrecu u ovih 10god i to me je na semaforu dok sam stajao odiza naguzio i pregazio vozac auta koji se kleo da me nije vidio.On je dobio 120kn kaznu+sudske troskove za "nepropisno drzanje rastojanja" a ja i cura savove i terapiju u toplicama. Di je tu logika? Po meni da me nije udario on bi prosao kroz crveno! Ali Drzava se brine za nas zar ne?
A sta se tice bolnice/zdravstvenog - to je inako rupa bez dna.
Drava je Ustavom definirana kao socijalna, znači da vodi brigu o sigurnosti, zdravlju i ostalome svojih građana, pa temeljem toga donosi i zakone.
Prije 4 dana sam morao na hitnu sa curom i cekao 45min da je neko POGLEDA! Mora bit da im se nije zurilo jer je imala sve udove na sebi.
FYI ja imam zivotno osiguranje.sta vise radio sam za zivotno osiguranje i znam sve cake.
I jos nesto - ne lijecim ja frustracije kao sta si pokusao natuknut:Motor koji sigurno podnosi te dvostruke sile i kota malo vie od onoga to si ti platio za svoj.
Ja vec 2 god vozim Fazera 600 a 1995 kad sam ja imao 15god Typhoon je bio najbolji moped na trzistu. Ostali nek se ne ljute.