Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Dolje

Autor Tema: Yamaha XJ 600  (Posjeta: 11885 )

Nero

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha R6 2001.
Odg: Yamaha XJ 600
« Odgovori #50 : 27. Kolovoz 2009, 17:32:33 »

Probaj kod bilo kojeg autolimara. BTW daj mi reci što si riješio sa onim što ti je treslo? Meni trese na manjim brzinama oko 80kmh i manje. Rekli su mi guma pa sam promjenio gumu ali nije to...

Nisam, radim noćne pa mi se nezgodno dizat ujutro.Večeras sam slobodan pa sutra idem na moment ključ provjerit ležaj volana...stvarno ne znam sto bi drugo moglo bit...

P.S.Al bego vari inox?
Evidentirano
Oružje za masovno uništavanje motora, implementiran od zlobne izvanzemaljske rase koja ne posjeduje centar za ravnotežu.

-XJ600N-

• **
  • Vozi: B1250S; M1100EVO
« Odgovori #51 : 28. Kolovoz 2009, 23:25:39 »

Ovo dosta gadno izgleda ali se da rijesit. Opalit jedan tasel i zavarit.
Za volan, a sta se cudis onda sta ti trese kad ga kacavidon zavidava? Bit ce dobro ako ti ga i nije sjeba. Eno vidija san da u Banditima isto pisu o tome. To ti je najvjerovatnije. Gume osjecas pri manjin brzinama. Bar je meni tako bilo.
Evidentirano
---Sve je to neki zajeb, Rodjo---
----Sta nema nabavit cemo----

Nero

• **
« Odgovori #52 : 02. Rujan 2009, 21:06:53 »

Riješena trešnja volana, izbačene podloške sprijeda.Sad mi je motor čudan  :misli: dosta mekši.....vidit ću u djiru.

Bar je volan miran.Naručija alarm i napokon otiša do čovika da mi zavari lonac, to sutra nosin na varenje....
Evidentirano
Oružje za masovno uništavanje motora, implementiran od zlobne izvanzemaljske rase koja ne posjeduje centar za ravnotežu.

DUCA

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: zzr 600
« Odgovori #53 : 25. Rujan 2009, 00:15:39 »

aj sad
posto vidim da nema slicnog problema....

pre  nepunih mesec dana menjane su lamele i opruge ...posle toga motor je radio ok oko dve nedelje
kad je  poceo da se pojavljuje problem da kvacilo pri saltanju deluje kao da ima zadrsku od skoro sekund,
elem plasticno da objasnim ( zasto mislim da ima zadrsku : tokom testa samo zaletanja  u bilo kojoj brzini kad se opusti gas i stisne kvacilo(rucica) on i dalje  agregatno koci tj ne odvoji kvacilo ) nekad  duze  nekad krace sve zavisi al  obicno je  skoro sekund

prob.br.2
moje  neko  slobodno misljenje ...cuje se korpa
da objasnim

motor dok  radi u leru u kvacilu nesto klapara ...kad se stisne rucica ono prestane ..e sad  zasto je  to problem ...zelim to da sredim a neznam kako se to resava ... cak smo i narucili "thrust plate" ( mada nismo sigurni da ce to da resi problem)
ovde sam cula razne price o stavljanju neke  podloske ...al ja neznam ni gde bi je stavila ( ako gledam  "user manual"  jednostavno ne vidim gde bi mogla da se stavi )

da i u motoru je  MOTUL-ovo ulje 15w50 koje  je  sipano  kad su  lamele zamenjene i razmisljamo da sipamo 10w40 u user manualu pise 10w30 a posto je to nemoguce pronaci ovde ostaje nam 10w40 ko jedino resenje...sumljamo i na to da su eventualno pretegnute opruge posto ih nismo zatezali KILO kljucem.....

ima li iko neki predlog tj resenje
motor je  94 god. slike stizu  ovih dana
Evidentirano

DUCA

• **
« Odgovori #54 : 25. Rujan 2009, 10:23:51 »

daj  ljudi  pomagajte  treba mi sto hitnije  neki savet ...
Evidentirano

Ra

• **
  • Vozi: Yamaha XJ 600N
« Odgovori #55 : 25. Rujan 2009, 15:23:14 »

Nisam baš nešto stručan, ali bih najprije ponovo potražio onoga tko je dirao oko lamele i korpe   :neznam:
Evidentirano
I sreća kad se osmjehuje   pokazuje zube

DUCA

• **
« Odgovori #56 : 25. Rujan 2009, 17:20:27 »

Nisam baš nešto stručan, ali bih najprije ponovo potražio onoga tko je dirao oko lamele i korpe   :neznam:

ufff
opet

mi smo dirali oko lamele ...korpu nismo cackali ... znaci zamenjene lamele i opruge ...i to je to

a korpa je klaparala i pre ...samo mi nije  jasno sta se desava sa kvacilom zasto ima zadrsku ...
sajlu smo menjali ...privremeno s napravljenom sajlom dok  nedodje original ako je  uopste ona...
Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #57 : 25. Rujan 2009, 19:35:24 »

Tu sam ima dva tri mjeseca naletija na topic o istom problemu s kvačilom:

http://diversionclub.proboards.com/

Prošvrljaj malo, imaš search.

Što se klaparanja tiče, korpa na svima klapara, to je ''normalno'', al također tu sam naletija i na DIY kako klaparanje utišat(no, meni ne smeta :) ).

U svoj motor ulijevam Fuchs Silkolene COMP4 20w50, prije je bija Castrol GP 20w50.

Evo još par slika moje, prije ih nije bilo dovoljno :)  :LOL:  :jesus:

Evidentirano

iluvatar

« Odgovori #58 : 25. Rujan 2009, 19:46:53 »

Nero vidim ti motor parkiran cesto ispred moje zgrade i izgleda odlicno  :palacgore:  jesi ti mozda doselia na mertojak?
Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #59 : 25. Rujan 2009, 19:51:28 »

Nero vidim ti motor parkiran cesto ispred moje zgrade i izgleda odlicno  :palacgore:  jesi ti mozda doselia na mertojak?

Da da, to je tvoj FZ6?

Doverska 35, treći kat, sređujem stan još, kroz tjedan-dva useljavam!
Evidentirano

iluvatar

« Odgovori #60 : 25. Rujan 2009, 20:00:57 »

Da da, to je tvoj FZ6?

Doverska 35, treći kat, sređujem stan još, kroz tjedan-dva useljavam!

da moj je onaj noviji sa sazvakanim rezervoarom   :palacgore:
Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #61 : 25. Rujan 2009, 21:03:52 »

da moj je onaj noviji sa sazvakanim rezervoarom   :palacgore:

Znači da se vozi!  :mrgreen:

Evidentirano

DUCA

• **
« Odgovori #62 : 26. Rujan 2009, 10:56:44 »

eee pa vako ....
promenili smo ulje jos  raaano jutro s...i po nekoj  kratkoj test voznjici vec se drugacije ponasa...
malo je  "tisi " al malo ...dragi kaze evo upravo sad  da lepse radi ...

za sad nema zadrsku ...na kvacilu ..i nadam se da ce tako i ostati
sipano je  10w40

dalje info ...malkoc kasnije  zajedno sa slikama
Evidentirano

DUCA

• **
« Odgovori #63 : 26. Rujan 2009, 12:06:31 »

evo je  lepotica

a poslednja slika smo ja i moj  sapatnik
Evidentirano

Ra

• **
« Odgovori #64 : 26. Rujan 2009, 13:14:35 »

Jako fino izgleda, još malo poliranja i bit će biti gotovo kao Nerov Tweety  :palacgore:
Evidentirano

DUCA

• **
« Odgovori #65 : 26. Rujan 2009, 15:07:35 »

Jako fino izgleda, još malo poliranja i bit će biti gotovo kao Nerov Tweety  :palacgore:

ma motorin je skroz prristojan samo nekog  ( mene ) mrzi da je pere :D

LM

zavrsili smo problem ...sa kvacilom ...10w40 je resilo stvar savrseno

:D

Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #66 : 26. Rujan 2009, 15:13:10 »

Motor odlično izgleda!

Samo ja bi ostavija dva topa :)
Evidentirano

DUCA

• **
« Odgovori #67 : 26. Rujan 2009, 15:23:06 »

Motor odlično izgleda!

Samo ja bi ostavija dva topa :)

juu "gresis  siilno  sinak"  :D
LM
za interesantne pare smo dobili leovincija a i VERUJ MI  kako se motor cuje  NEBI NI RAZMISLJao o tako necemu :D
Evidentirano

Ra

• **
« Odgovori #68 : 26. Rujan 2009, 15:30:56 »

Baš bih volio da čujem, mada su kod mene 2 shakala i nemam primjedbu , ipak mislim da je 4u1 malo u prednosti  :palacgore:
Evidentirano

JuTube

• **
  • Vozi: 06`XT125X
« Odgovori #69 : 26. Rujan 2009, 15:32:18 »

AAAA

Imam rupu u desnom auspuhu..jebem ti dosadu....dok sam nesto sarafa oko bube iznervirale su me točkice po auspusima...pa sam ih odlučija skinit i očistit....

Kad sam skinija desni, ugleda sam ovo:

Jel se ovo moze zavarit ili nesto? Ili moram mijenjat lonce?Tko uopće u Splitu vari prokrom(ako je ovo prokrom)?

Bar sam topove očistija  :(

Kakav je ovaj Dubravčić, sad su topovi kod njega na akciji(1200 kn komad x 2 + grane ???Kn...)?

Uzeo bih ovo(ako se ne da moj auspuh popravit)....

Dobro na slici izgleda....

Ja bi ti preporučio ATD Dubravčić,jer čovjek stvarno zna šta radi! Meni je prepravljao auspuh od Kucelja-jer je kucelj stavio meni prigušivač točno na sredini auspuha i reko da to ne mogu maknuti,i to je stavio da motor ne izgubi na brzini,odkat mi je to ATD prepravio ima predobar zvuk,a na brzini nisam izgubio!! Mogu preporučiti auspuh od Dubravčića još je sad smanjio cijenu,to je prava prilika!

DUCA

• **
« Odgovori #70 : 26. Rujan 2009, 20:29:07 »

Baš bih volio da čujem, mada su kod mene 2 shakala i nemam primjedbu , ipak mislim da je 4u1 malo u prednosti  :palacgore:

gle ja sam pre ovoga imala dva laserova topa koji su se culi stvarno ....perverzno ...
al ..drugare veruj kad ti kazem negde na putu da ga sretnes pomislio bi da je neki teski R
motor ne urla al ima lep zvuk ...da se smrznes :D

a da
inace lasere sam skinula jer su progoreli poprilicno ...pa ako imas veselu varijantu za malo para ...jo se ispostavi daleko  FINIJA  ...:D
Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #71 : 26. Rujan 2009, 22:11:15 »

Sve to stoji, Fata je Fata,al dvaput je dvaput :P  :LOL:

Moja je tihaaaaa ,najtisa  :)
Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #72 : 28. Rujan 2009, 03:14:01 »

Evo ti tutorial kako utišat korpu ako imaš volje :)

Citat:
I bought a lovely 600 divvy last year and fell in love with it, easy to ride and maintain. The only thing was it rattled very badly on tick over (1100 rpm). Being an engineer I was not happy to accept this as the norm and promptly ripped the clutch out and renewed the thrust bearing which was worn out. Slight improvement but still rattly.

Stripped even further into the clutch and replaced the driven plates, as reccomended by a friend in the trade. Changed the oil to silkolene, massive improvement in gear changing but still rattling.

Out came the clutch, cage and all. BINGO!!!! on the back of the cage is the drive for the oil pump, a quick check of this showed a 5mm dowel pin that held the drive in place had worn out. This allowed 2 - 4 mm of play on the outside edge of the gear causing the rattle on tickover. After ordering new parts from yamaha I was amazed to find that even with a new drive and pin fitted there was still significant play ?. I sent them back with a letter pointing out the problem, no response from yamaha to date.

So I have devised a cure that costs the price of a 5.5mm dowel pin. You could also cut the shaft of a 5.5mm engineering drill bit and make that fit.

Using the 5.5mm dowel pin fit it in place of the worn 5mm dowel pin. If it is tight use a small swiss file carefully to open the slot until it fits. It must be a snug fit allowing very little or no movement. The tighter the better.

If the original 5mm hole in the shaft on the bike doesnt fit the 5.5 dowel then use a grinder to lap one end of the pin to fit. Reassemble the clutch an hey presto NO RATTLE!!.

I have ridden 14,000 miles on mine now and the rattle has not returned.

Any motorcycle shop or competent engineer should be able to do this mod for you. Since putting the modification onto my own bike I have cured four other friends bikes.

Good luck all

P.S. Evo i XJ sa 4x18''  felgom sa FZR-a 600

I sprijeda vilice,kočnice i felga sa FZR-a.....niceee

« Zadnja izmjena: 28. Rujan 2009, 03:25:16 Nero »
Evidentirano

Nero

• **
« Odgovori #73 : 17. Siječanj 2010, 21:38:21 »

Dakle...motor je malo dosadio, stavio ga u oglasnik, bilo ga par ljudi pogledat...no onda sam se predomislio (dosadilo mi slusat svasta  :mrgreen: ) pa sam se odlučija malo igrat...

Ima sam namjeru sam polirat felge, no kako sam lijen  :LOL: (a i radim i studiram istovremeno pa nije da imam previše vremena) našao sam momka koji je to odradio OK.

Ugl. jučer vratio felge na motor ( i tu je bilo gluposti :D ) , evo sneak preview :) , motor je prljav jer sam po kiši vozija :) (nakon mjesec dana nisam izdrza ne vozit :D ), ovih dana ću ponovo ispolirat grane, ispolirat tubove(malo su ih kamencici sjebali) oprat lanac i sl.

Motor mi sad osjetno bolje izgleda  :mrgreen: i nakon mjesec dana pauze je opet zanimljiv  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

E da, trebao sam i polirat ova dva dekla, al PLASTIČNA su pa sam ih samo sprejom lakira  :mrgreen: ,ovo je za bivseg vlasnika napravljeno  :mrgreen:

Također, Niko se potrudio i nabavio prednji lančanik zub manje,  :palacgore: Niko! Zanima me hoće li malo živnit  :mrgreen:

Za par dana ću promijenit taj lančanik, ulje i mislim se lamele (ne kliže ako ne silim, učinilo mi se da je prokliza kad sam je učija na kolo)...također me vuče da naručim dynojet, zadnji amortizer i prednje progresivne opruge, al to je 500injak eur pa se mislim.....priča sam nešto s profesorom na faksu, moga bi pokušat s njim auspuh napravit...samo uz ispite i posao nisam s vremenom na ti....
Evidentirano

rizoc

• **
  • Vozi: yamaha xj600N
« Odgovori #74 : 26. Siječanj 2010, 19:26:05 »

:palacgore: :palacgore: :palacgore:
Sa ovim poliranim felgama se stvarno promjenio izgled!!! Sada treba cvike nabit kad ideš prema njemu!!!
Odlično izgleda baš me iznenadilo!
Ima li kakvog pomaka u radu??? Si stavio manji zupčanik? :misli:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.146 sekundi uz 15 upita.