ja sam relativno friški član foruma i vlasnik spider max-a GT 500, pa evo koristim priliku osvježim ovu temu i pitam da li ima neki član foruma sa istim prometalom?..
Ima nas, ali ne baš puno... u Hrvatskoj ih je negdje do prošle godine registrirano svega 30-tak (od toga samo jedan RS500) - što zbog paprene cijene, što zbog nezainteresiranosti Brodomerkura koji je godinama prije držao Malaguti.
Ja ih imam 1 ili 2, kako se uzme

Jedan je sivi GT500 EURO2 kojeg je kolega kupio 5/2005 kao valjda 2 ili 3 uvezen u Hrvatsku. Sada ima 61.000 km, od toga je jedno 10-tak mojih dok nisam kupio svog. Njime je putovao okolo-naokolo po Europi što privatno što poslom, ali motor je dobro održavan i radi kao sat. Ja sam na njega sjeo, odvezao odmah prvi vikend 1.000 km i rekao "hoću to!".
Moj je crni/plavi GT500 EURO3 2008. s kakvih 24.000 km.
Više-manje smo između sebe prošli sve vezano za Spidermax pa pitajte što vas zanima. Kolega inače nije neki tip za tipkanje po forumima, ali je s vremenom postao prava enciklopedija za Spidermax pa ono što ne znam mogu njemu proslijediti i sigurno ćete dobiti odgovor.
Što se tiče guma - koliko god su sprijeda i straga 16-ice zakon, toliko i jesu nezgodne za kupovanje. Idu 120/80R16 sprijeda, 150/70R16 straga - prednju radi skoro svaka šuša na planetu, ali stražnju samo Maxxis (nekad prva ugradnja) i Pirelli (Sport Demon). U Malaguti mreži ih nema smisla kupovati. Em su suludo skupe, em je rok isporuke očajan.
S druge strane, može ih se naručiti kod Bimbe (
http://shop.motogume.hr) po jako dobrim cijenama ili za one koji su ih Zagreba kupiti kod Furlana. Ako se ne naručuje u zadnji tren, zapravo na kraju i nije neka tlaka. Furlan čak to može riješiti unutar tjedan dana od narudžbe jer ga ništa ne košta povući nekom paketnom distribucijom set guma od svog dobavljača unutar EU.
Saša