Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: suzuki gsxr 600k8-problem s paljenjem  (Posjeta: 2106 )

johny boy

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: honda&suzuki
suzuki gsxr 600k8-problem s paljenjem
« : 28. Svibanj 2009, 18:38:49 »

Pozdrav svima....evo upoznat cu vas sa mojim problemom u nadi da ce mi netko moci pomoci!?
Pred nekoliko mjeseci kupio sam karambolirani suzuki gsxr600k8...na prvi pogled cinilo se kao da nema puno posla oko njega-bocne oplate,posuda ulja od kocnice te instrument tabla i svjetlo...medutim,kad sam nabavio instrument tablu te ju spojio,motor nije davao znakove zivota,alanser i pumpa goriva ne reagiraju prilikom davanja kontakta odnosno pritiska gumba!(kad se spoje direktno na struju jedno i drugo i radi).
E sad,neznam uopce odakle poceti...obracao sam se u nekoliko servisa tj zastupnika za suzuki i nitko mi ne moze ili pak ne zeli pomoci mada svi povrsno govore da su u pitanju osiguraci odnosno senzori za pad te da je potrebno samo njih "resetirati" i to je to.Tu tek problem pocinje,ako je za vjerovati takvih osiguraca ima vise(na kumplugu,na pumpi goriva,zivin osigurac kao sto je slucaj na Kawi itd),sad me zanima da li mi netko moze reci kako prepoznati te osigurace te kako ih "resetirati",gdje bih mogao doci do sheme kompletne instalacije???....
Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj korisnoj informaciji i pomoci....
Evidentirano

Tutty

Odg: suzuki gsxr 600k8-problem s paljenjem
« Odgovori #1 : 28. Svibanj 2009, 19:16:16 »

jel daje kakav code na instrument tabli?
Evidentirano
P: DIJELOVE ZA SRADA

johny boy

• *
« Odgovori #2 : 28. Svibanj 2009, 19:55:01 »

nista...samo ispise chek-i na tome stoji...prije tog kazaljka obrtomjera se zavrti do max i na digitalnom dijelu se sve ispise..
ne pokazuje neutral niti svitli zelena lampica od neutrala.....
Evidentirano

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #3 : 28. Svibanj 2009, 20:21:09 »

Pozdrav svima....evo upoznat cu vas sa mojim problemom u nadi da ce mi netko moci pomoci!?
Pred nekoliko mjeseci kupio sam karambolirani suzuki gsxr600k8...na prvi pogled cinilo se kao da nema puno posla oko njega-bocne oplate,posuda ulja od kocnice te instrument tabla i svjetlo...medutim,kad sam nabavio instrument tablu te ju spojio,motor nije davao znakove zivota,alanser i pumpa goriva ne reagiraju prilikom davanja kontakta odnosno pritiska gumba!(kad se spoje direktno na struju jedno i drugo i radi).
E sad,neznam uopce odakle poceti...obracao sam se u nekoliko servisa tj zastupnika za suzuki i nitko mi ne moze ili pak ne zeli pomoci mada svi povrsno govore da su u pitanju osiguraci odnosno senzori za pad te da je potrebno samo njih "resetirati" i to je to.Tu tek problem pocinje,ako je za vjerovati takvih osiguraca ima vise(na kumplugu,na pumpi goriva,zivin osigurac kao sto je slucaj na Kawi itd),sad me zanima da li mi netko moze reci kako prepoznati te osigurace te kako ih "resetirati",gdje bih mogao doci do sheme kompletne instalacije???....
Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj korisnoj informaciji i pomoci....
hm....oni tek odreagiraju kada prekidač za gašenje staviš u položaj za paljenje. Tada izreagira pumpa goriva i pokaže ti kilometražu. Nakon toga bi ga svakako trebao staviti u ler i prije paljenja pritisnuti kvačilo (to kakti svi znaju, ali recimo honde pale bez kvačila). Ako kvačilo nije pritisnuto, nema niš. Ako ne svijetli ler znači ima signal da je u brzini. Probaj s tim senzorom. probaj  ga upaliti u brzini (digni nožicu)...no nekak mi se sve čini da je zajeb na prekidači i na senzoru koji pokazuje u kojoj je brzini.

A možda i samo pišem gluposti :mrgreen:

Tutty

« Odgovori #4 : 28. Svibanj 2009, 20:34:04 »

mislim da ti nije onda do tip-over sensora zato sta bi ti trebala goriti FI lampica i pisat code 23., malo sam sad gleda po googlu i ima dosta slucajeva istih kao kod tebe ali nigdje se ne spominje tocno rjesenje, vecinom spominju senzor na rucici kvacila i senzor bocne nogare, neznam kakva je situacija sa tim senzorom od lera, moglo bi bit do njega...
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #5 : 28. Svibanj 2009, 21:02:02 »

...rucica kumpluga je netaknuta sta se tice pada,na polugi mjenjaca ne vidi se nikakvo vece ostecenje osim sta ja sastrugana.
po google-u sam pokusa naci manual servis al ga se nemogu dokopati nigdi na nacin da ga netko ima u pdf formatu pa da mi ga posalje mail-om..
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #6 : 28. Svibanj 2009, 21:51:20 »

imam ja za 600/750 K6-K7, pokusat cu pronac za K8-K9 pa cu ti poslat na pm link
Evidentirano

PROFILER

• *
  • Vozi: R
« Odgovori #7 : 29. Svibanj 2009, 13:26:41 »

Jesi proverio da li ti je kill switch ispravan?

Kako si napisao, tako se desava kad je kill switch na off i das kontakt.
Moguce da je on ostecen priliko pada pa da ne daje kontakt tj. struju.
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #8 : 29. Svibanj 2009, 21:55:58 »

heh...o tome se radi...sto je kill switch,di se tocno nalazi i kako ga provjeriti???prvi put se susrecem sa ovakvim problemom tako da mi je sve potpuno nepoznato..... :misli:
Evidentirano

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #9 : 29. Svibanj 2009, 22:48:56 »

a kaj si ti to do sad imao :misli:  :mrgreen:
To ti je onaj crveni prekidač odmah pored ručice gasa. Trebao bi biti u donjem položaju :mrgreen:
http://yce.no.sapo.pt/GSX/Suzuki%20GSXR%20600_71%20(Small).JPG
..e to.

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #10 : 29. Svibanj 2009, 23:45:24 »

Sory sto sam grub ali ak neznas sta je kill switch bolje nemoj ni prckat po motoru to je sve puno senzora i elektronike i veca je mogucnost da nesto sjebes a ne da slozis.Nadji ti lijepo nekog mestra pa nek se igra s tim.
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

Icek

« Odgovori #11 : 30. Svibanj 2009, 00:42:47 »

Bemti miša ovi novi motori previše struje imaju na sebi
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #12 : 30. Svibanj 2009, 02:18:33 »

ma nisi grub....ako nesto neznam-nauciti cu..zato i jesam ovde....nisam znao da se taj prekidac tako zove,a rastavio sam ga vec i provjerio-ispravan je!!!
ugl...motor ce i ici kod nekog strucnijeg jer kao sto rekoh-prvi put se susrecem sa takvim necim i ne zelim se "igrati" s tim!al se zelim raspitati tako da cujem iskustva pojedinaca koji su imali isti problem(ako uopce postoje taki)..jer svaki savjet je dobro dosao :D
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #13 : 30. Svibanj 2009, 08:57:46 »

ma nisi grub....ako nesto neznam-nauciti cu..zato i jesam ovde....nisam znao da se taj prekidac tako zove,a rastavio sam ga vec i provjerio-ispravan je!!!
ugl...motor ce i ici kod nekog strucnijeg jer kao sto rekoh-prvi put se susrecem sa takvim necim i ne zelim se "igrati" s tim!al se zelim raspitati tako da cujem iskustva pojedinaca koji su imali isti problem(ako uopce postoje taki)..jer svaki savjet je dobro dosao :D

kazem ti, malo sam guglao i naisao sam na vise slucajeva sa potpuno istim problemom, ali nigdi nema konkretno rjesenje  :neznam:
Evidentirano

k1d

• **
  • Vozi: vozi vozi
« Odgovori #14 : 30. Svibanj 2009, 09:48:26 »

postoji senzor gašenja motora kod pada on gasi motor(neki kjac san upoznat glede toga)da nije on oštečen? :misli:
Evidentirano
---------------------------------istRRa ti mateRRina---------------------------------

johny boy

• *
« Odgovori #15 : 30. Svibanj 2009, 12:23:00 »

to je jedan od mogucih problema....jer npr kako sam ima cut ninja ima zivin prekidac te kad padnes on  blokira paljenje,navodno da motor samo treba ostaviti par trenutaka da se ziva smiri i pali vozi,al ocito suzuki ima drugi sistem...
zanima me jel netko zna di se taj prekidac tocno nalazi na suzukiu posto do manual servisa nemogu nikako doci???...
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #16 : 30. Svibanj 2009, 12:41:54 »

nalazi ti se ispod vozaceva sica, kraj baterije, trebala bi bit oznaka UP na njemu, i on nije na zivinom principu nego ja mislim da ima jedan metal unutra koji se nalazi izmedu nekakve dvije pregrade i ukoliko nagib motora prede preko 65 stupnjeva on dirne jednu od tih pregrada, barem sam ja tako skuzija
ameri to uglavnom sa silikonom rjesavaju, napune sve unutra tako da sve postane nepomicno
Evidentirano

k1d

• **
  • Vozi: vozi vozi
« Odgovori #17 : 30. Svibanj 2009, 13:28:06 »

to je jedan od mogucih problema....jer npr kako sam ima cut ninja ima zivin prekidac te kad padnes on  blokira paljenje,navodno da motor samo treba ostaviti par trenutaka da se ziva smiri i pali vozi,al ocito suzuki ima drugi sistem...
zanima me jel netko zna di se taj prekidac tocno nalazi na suzukiu posto do manual servisa nemogu nikako doci???...
honda isto al nije živa
Evidentirano
---------------------------------istRRa ti mateRRina---------------------------------

vickodu

• Vozi: klokana
« Odgovori #18 : 30. Svibanj 2009, 13:52:33 »

Jesi provjerio osigurac od kontakta ako je on izgoren ispisat ce ti chek nakon davanja kontakta i vracanja kazaljke na nulu.To ti se odgada u biti ako nema informacije iz ecu-a 5 sec nakon davanja kontakta ,prekontroliraj prekidac nogare ,onaj na volanu vec jesi .Jeli ti brava ili kakvi kabeli oko brave imaju kakva ostecenja
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

johny boy

• *
« Odgovori #19 : 30. Svibanj 2009, 14:44:36 »

provjerena je rucica kumpluga,nogara,saltung te prekidac na volanu-sve u redu.....celer je novi i s njim je kupljen i kabel sto ide iz njega,ostale zice i kabeli nisu ni bili osteceni prilikom pada...
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #20 : 30. Svibanj 2009, 21:48:31 »

a kod kljuca..?? Da nije ostecena antena oko brave kontakta ? Dali se ugasi crvena led dioda kad das kontakt...
Evidentirano
O&G Team

johny boy

• *
« Odgovori #21 : 31. Svibanj 2009, 03:35:41 »

..nisam 100% siguran da li se crvena led dioda ugasi-provjeriti cu!..brava je neostecena bar sto se da na oko primjetiti izvana,al spominjali su mi pojedini da cu imati problema s kodom kljuca tj kad stavim novu instrument tablu da ga ona nece prihvatiti-ocitati... :misli:
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #22 : 01. Lipanj 2009, 21:28:15 »

..nisam 100% siguran da li se crvena led dioda ugasi-provjeriti cu!..brava je neostecena bar sto se da na oko primjetiti izvana,al spominjali su mi pojedini da cu imati problema s kodom kljuca tj kad stavim novu instrument tablu da ga ona nece prihvatiti-ocitati... :misli:
ako se modul imobilizera nalazi u instrument tabli...normalno da ga nece prihvatiti...Treba kodirati nanovo...a mozda cak i drugi master kljuc(ako ga ima....) A mozda se da i sa testerom u servisu suzuki to rijesiti...
Evidentirano
O&G Team

PROFILER

• *
« Odgovori #23 : 03. Lipanj 2009, 11:12:13 »

Jesi proverio da li ti je kill switch ispravan?

Kako si napisao, tako se desava kad je kill switch na off i das kontakt.
Moguce da je on ostecen priliko pada pa da ne daje kontakt tj. struju.

Jesi li proverio ovo?
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #24 : 03. Lipanj 2009, 11:47:07 »

....jesam-to je provjereno....ispravno je!!!
..motor ovih dana ide kod nekog strucnijeg tako da se nadam da cemo uskoro saznati do cega je bilo!!!:-)
p.s. hvala svima na informacijama i savjetima a narocito Tutty-u na manual service-u!!!
Evidentirano

PROFILER

• *
« Odgovori #25 : 12. Lipanj 2009, 11:00:21 »

I sta bi na kraju, jesi uspeo da upalis masinu?
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #26 : 14. Lipanj 2009, 13:50:50 »

...jos nista nije rijeseno! :(....jos cekam....
Evidentirano

johny boy

• *
nece pa nece!!!:-(
« Odgovori #27 : 19. Lipanj 2009, 12:38:17 »

....nazalost,opet se moram obracat i raspitivat na sve strane jer ocito neman srece sa svojom Suzom!:-(
iako sam uspio doci do manuala-zahvaljujuci jednom forumasu:-),nisam imao velike koristi od toga....
naime,sljedeci upute iz njega motor nije uspio upaliti te smo dosli do faze gdje suzu treba spojiti na lap top uz odgovarajuci software..
e sad da li mi itko moze reci ima li tko u zagrebu mogucnost da to napravi,tj da mi moze garantirat da ce mi upaliti motor kad ga  dovezem!?...
Evidentirano

johny boy

• *
Odg: nece pa nece!!!:-(
« Odgovori #28 : 19. Lipanj 2009, 12:44:43 »

...zaboravih navest model motora,radi se o suzukiu gsxr 600 k8...
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #29 : 19. Lipanj 2009, 13:56:53 »

ajde probaj još samo jednu stvar mozes, sad sam jos malo searcha po gixxer.com forumu i nasao sam jednog k8 750 sa istim problemom, i covik se sito tako cijeli ispizdija da bi na kraju uz pomoć jednog lika otkrija da je problem u sidestand/turn signal relay tj. relej od nogare, motor mu je odmah upalija nakon sta ga je zamijenija

on ti se nalazi na repu s lijeve strane, on i relej od svjetala su jedan uz drugoga a ovi bi trebao biti veci

pa ako imas slucajno koji drugi bike u blizini da zamijenis pa isprobas :neznam:
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #30 : 19. Lipanj 2009, 14:22:05 »

ajde probaj još samo jednu stvar mozes, sad sam jos malo searcha po gixxer.com forumu i nasao sam jednog k8 750 sa istim problemom, i covik se sito tako cijeli ispizdija da bi na kraju uz pomoć jednog lika otkrija da je problem u sidestand/turn signal relay tj. relej od nogare, motor mu je odmah upalija nakon sta ga je zamijenija

on ti se nalazi na repu s lijeve strane, on i relej od svjetala su jedan uz drugoga a ovi bi trebao biti veci

pa ako imas slucajno koji drugi bike u blizini da zamijenis pa isprobas :neznam:

:palacgore:

johny boy

• *
« Odgovori #31 : 19. Lipanj 2009, 18:46:07 »

...naci ce se vec relej,pokusat cemo i s tom opcijom,mada nekako pari banalna...
al i dalje je najveci problem sta motor ne pokazuje ler..a trebao bi doci u stadij spreman za paljenje da bi se na celeru ispisao kod greske,znaci pumpa bi trebala zazujati i lampica od lera bi trebala zasvijetliti al nikako ga tu nemozemo dobiti....mada su svi ti senzori provjereni tj ispravni!
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #32 : 19. Lipanj 2009, 19:11:45 »

jesi li siguran da ti prihvaca kod kljuca..??? Cini mi se da ne...pogotovo ako si mijenjao instrument tablu.... :(
Evidentirano
O&G Team

johny boy

• *
« Odgovori #33 : 19. Lipanj 2009, 21:24:17 »

manual kaze da kod kljuca nema veze sa mojim slucajem jer imobilizer nije unisten tj ne nalazi se u celeru tako da je ta solucija iskljucena....
a i ako mozemo suditi po gsxr-u 1000 k8 onda je to istina jer mi je prijatelj svog upalio s tim da je prethodno iskljucio celer,svitla,zmigavce......
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #34 : 20. Lipanj 2009, 01:26:16 »

...naci ce se vec relej,pokusat cemo i s tom opcijom,mada nekako pari banalna...
al i dalje je najveci problem sta motor ne pokazuje ler..a trebao bi doci u stadij spreman za paljenje da bi se na celeru ispisao kod greske,znaci pumpa bi trebala zazujati i lampica od lera bi trebala zasvijetliti al nikako ga tu nemozemo dobiti....mada su svi ti senzori provjereni tj ispravni!

ovome liku takoder nije htjelo pokazivat ler i bilo je do tog releja :neznam:
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #35 : 20. Lipanj 2009, 19:52:02 »

......ako bude do tog releja bit cu i vise nego zadovoljan... :mrgreen:
vidit cemo u pon ocemo imati srece :D
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #36 : 20. Lipanj 2009, 20:44:14 »

držin fige  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #37 : 25. Lipanj 2009, 15:32:02 »

...opet nista..... vrime je da se motor odveze nekom tko je ove slucajeve vec rijesava!ako ima netko takav molio bih da mi se javi ili ako netko nekoga preporuca-javite....tnx :D
Evidentirano

Tutty

« Odgovori #38 : 25. Lipanj 2009, 17:11:01 »

a u ku***, u smece sa njim  :mrgreen:
Evidentirano

Barabones

• Vozi: HONDA CBR600RR7(ITALIAN RED) i GILERA NEXUS 300
« Odgovori #39 : 25. Lipanj 2009, 18:42:06 »

Imao je jedan frend problema s njim i nikako riješiti problem i prodao ga je  :(
Evidentirano
˝Netko mora nastaviti ostvarivati snove˝ - Soichiro Honda

neno1984

• *
  • Vozi: gsxr 1000k7
« Odgovori #40 : 25. Lipanj 2009, 21:18:36 »

johnny boy imas PP
Evidentirano

johny boy

• *
« Odgovori #41 : 14. Srpanj 2009, 12:08:52 »

...malo sam zapustio forum posto je pocelo lito tako da se stalno radi a slobodno vrime se provodi vecinom na plazi :mrgreen:
ovako,napokon je i mojim mukama dosao kraj tj na suzi je definiran kvar i uskoro je u pogonu (cekam dijelove)....u pitanju su bila dva releja:
1.od nogare (za kojeg mi je ovde netko i rekao da ga provjerim-hvala mu :D)
2.sta vodi struju na alanser
...ovim putem svima koji su na bilo koji nacin pomogli saljem jedno veliko HVALA!!!
vidimo se uskoro negdje na cesti! :palacgore:
Evidentirano
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.14 sekundi uz 15 upita.