u njgovom slucaju...prezestoko...Ima razlicitih teza razrade...Neki prakticiraju sve po manualu...a neki ga od prvog kilometra "ubijaju"...cinjenica je da je prvih 1000 km najvaznije i najdelikatnije...u "zivotu" svakog novog motora/auta...i upravo u tih prvih 1000 km ovisi kako ce motor ici..koliko ce trajati...opcenito. Po meni..netreba prenjezno...a niti u blokadu ici...neka sredina...Ja bih mozda jedino ulje promijenio nakon 200 km...i stavio novo sinteticko ulje..pa si na miru....Mozda je u tome i problem...Pitanje je sta je tvornica stavila unutra..Mozda se tom prilikom kakva greska potkrala...pa su sipali ko zna sta....
A i pitanje je kad je na motoru napravljen prvi servis...da nije proslo previse km.. ? I sta je stavljeno unutra na tom prvom servisu ? Ima tu puno teorija.... 
Ja sam svog razrađivao po manualu, prva vožnja izlazak iz salona(samoborska

) u Zg pa na autoput do Karlovca,a dalje starom cestom preko Plitvica do Zadra.Stvarno sam pazio., lagano gas do 5500ok/min,poslje autoputa česta šaltanja i to,izmjena ulja na 900km i troši mi po deca na 1000km možda malo više,kažu da je to normalno

Neki se hvale da im motori ne troše ništa,neznam kako

.