u njgovom slucaju...prezestoko...Ima razlicitih teza razrade...Neki prakticiraju sve po manualu...a neki ga od prvog kilometra "ubijaju"...cinjenica je da je prvih 1000 km najvaznije i najdelikatnije...u "zivotu" svakog novog motora/auta...i upravo u tih prvih 1000 km ovisi kako ce motor ici..koliko ce trajati...opcenito. Po meni..netreba prenjezno...a niti u blokadu ici...neka sredina...Ja bih mozda jedino ulje promijenio nakon 200 km...i stavio novo sinteticko ulje..pa si na miru....Mozda je u tome i problem...Pitanje je sta je tvornica stavila unutra..Mozda se tom prilikom kakva greska potkrala...pa su sipali ko zna sta....
A i pitanje je kad je na motoru napravljen prvi servis...da nije proslo previse km.. ? I sta je stavljeno unutra na tom prvom servisu ? Ima tu puno teorija.... 
Sve OK, ali ova preporuka za sintetičko ulje je

. BMW, a čitao sam i po Netu neki drugi preporučuju NE stavljeti sintetiku do cca 10tak tisuća km upravo radi pravilne razrade. Sintetika "predobro" podmazuje i ne dozvoljava da sve sjedne na svoje mjesto.
Ja sam BMW razrađivao po preporuci iz manuala. Srednji okretaji, česta mijenjanja režima i 75% snage u prvih 1000 km. Slijedi promjena ulja (mineralno) i onda u slijedećih 1000 postepeno do 100%, i nakon toga deri. Brdsko-planinske ceste za vrijeme razrade poželjne.

Nakon takve razrade motor na 7000 km ne potroši apsolutno ništa (od max. do negdje polovice). Nakon 7000 prešao sam na semi-sintetiku, a na slijedećem mijenjanju ću na full sintetiku. So far so good.