Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 10   Dolje

Autor Tema: Fireblade troši ulje,poznato?  (Posjeta: 11618 )

Musto Ruda

• ex Killex
  • Spol: Muški
  • Vozi: Wakizashi Sc59
Odg: Fireblade troši ulje,poznato?
« Odgovori #25 : 10. Lipanj 2009, 12:12:58 »

u njgovom slucaju...prezestoko...Ima razlicitih teza razrade...Neki prakticiraju sve po manualu...a neki ga od prvog kilometra "ubijaju"...cinjenica je da je prvih 1000 km najvaznije i najdelikatnije...u "zivotu" svakog novog motora/auta...i upravo u tih prvih 1000 km ovisi kako ce motor ici..koliko ce trajati...opcenito. Po meni..netreba prenjezno...a niti u blokadu ici...neka sredina...Ja bih mozda jedino ulje promijenio nakon 200 km...i stavio novo sinteticko ulje..pa si na miru....Mozda je u tome i problem...Pitanje je sta je tvornica stavila unutra..Mozda se tom prilikom kakva greska potkrala...pa su sipali ko zna sta.... :mrgreen: A i pitanje je kad je na motoru napravljen prvi servis...da nije proslo previse km.. ? I sta je stavljeno unutra na tom prvom servisu ? Ima tu puno teorija.... :(

Potpisujem,ako budem doživio da uzimam novi motocikl ponovo uradiću baš tako.
Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR
« Odgovori #26 : 10. Lipanj 2009, 12:19:48 »

Neki se hvale da im motori ne troše ništa,neznam kako :misli:.

možda je honda malo ubrzala sa novom cbr-kom u želji da bude najbolja  :mrgreen: Stariji motori se stvarno imaju čime pohvalit, ja sam sretni vlasnik 600 koja ne troši doslovno kap ulja a ima 70000. U svakom slučaju već za par mjeseci bi trebao ić lagani redizajn 1000rr pa će nadam se riješit nekako i taj problem sa uljem, i ja se nadam, malo joj nosić popravit... :mrgreen:
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #27 : 10. Lipanj 2009, 12:49:20 »

po ovome sto citam...mora da je do tolerancija cilindara i klipova...i to ne na svim modelima tog godista...Kako objasniti da nekima trose ulje....a nekima skoro nista. Naime...isti problem je i sa motorima u americi....na americkim forumima se vlasnici zale na potrosnju ulja...i to takoder veliku...Sad ti znaj...Kad sve zbrojis i oduzmes ipak je vise do same konstrukcije masine....Netko je nesto sjebo...sam sta svi sute..jer da honda prizna gresku...to bi znacilo opoziv tko zna koliko motora honda.....a da ne pricamo o trosku....kojeg bi proizvodac snosio...i to bas sada u ovo doba recesije.... :( Sve se to nekako krivo poklopilo.....jbg.....
Evidentirano
O&G Team

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #28 : 10. Lipanj 2009, 14:23:08 »

po ovome sto citam...mora da je do tolerancija cilindara i klipova...i to ne na svim modelima tog godista...Kako objasniti da nekima trose ulje....a nekima skoro nista. Naime...isti problem je i sa motorima u americi....na americkim forumima se vlasnici zale na potrosnju ulja...i to takoder veliku...Sad ti znaj...Kad sve zbrojis i oduzmes ipak je vise do same konstrukcije masine....Netko je nesto sjebo...sam sta svi sute..jer da honda prizna gresku...to bi znacilo opoziv tko zna koliko motora honda.....

Namjerno oni to rade sa tolerancijama, nije to slučajno...
Evidentirano
Opinions of wear, feel, feedback, grip, life will vary as much as the variables of rider, rider weight, skill, experience, personal preferences, road surface, temperature, weather, bike, suspension settings, power, how hard/fast the rider goes, load and something as simple as tyre pressure...

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #29 : 10. Lipanj 2009, 14:29:15 »

Ja sam svog razrađivao po manualu, prva vožnja izlazak iz salona(samoborska :mrgreen:) u Zg pa na autoput do Karlovca,a dalje starom cestom preko Plitvica do Zadra.Stvarno sam pazio., lagano gas do 5500ok/min,poslje autoputa česta šaltanja i to,izmjena ulja na 900km i troši mi po deca na 100km možda malo više,kažu da je to normalno :neznam:
Neki se hvale da im motori ne troše ništa,neznam kako :misli:.
Ak ti trosi po deci i vise na 100 km pa to onda ispadne preko 1 litru na 1000km!!!!Pa to nikako nemoze biti normalno!!!!!Pa jesu oni normalni?
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

bullitt

• Vozi: ne vozi
« Odgovori #30 : 10. Lipanj 2009, 14:32:56 »

Ak ti trosi po deci i vise na 100 km pa to onda ispadne preko 1 litru na 1000km!!!!Pa to nikako nemoze biti normalno!!!!!Pa jesu oni normalni?

Ups,ispravljeno., moja greška :oops: :mrgreen:
Evidentirano
Citat: rednyaW - 02. Studeni 2010, 09:40:39
ko ne padne... ne trudi se dovoljno.. ko se ne trudi... pickica je...

KaRRlovačko Racing Team

http://www.youtube.com/watch?v=fuKuWsWIQLs

papa strumf

• **
« Odgovori #31 : 10. Lipanj 2009, 18:12:55 »

Ja sam ga prežestoko razradio,genijalac :x nije mi to trebalo,ali mogu sada kukati koliko hoću,gotovo je podmazujem do jeseni,a onda ću pokušati naći načina da to riješim(naravno ako se da riješiti)
Dali ima jos nekih naznaka da sa masinom nesta nije u redu? Jel dimi, smrdi iz auspuha po ulju, ili nesta trece?
Evidentirano

Mile

• Vozi: luđačka kola za bolnicu Vrapče
« Odgovori #32 : 10. Lipanj 2009, 18:22:13 »

Dali ima jos nekih naznaka da sa masinom nesta nije u redu? Jel dimi, smrdi iz auspuha po ulju, ili nesta trece?
ako serijski trosi ulje onda znaci da nema nikakvih simptoma da  nesto nije uredu jednostavno pije vise ulja... drugim rijecima nema nikakvih naznaka a trosi im ulje!
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #33 : 10. Lipanj 2009, 19:22:14 »

u njgovom slucaju...prezestoko...Ima razlicitih teza razrade...Neki prakticiraju sve po manualu...a neki ga od prvog kilometra "ubijaju"...cinjenica je da je prvih 1000 km najvaznije i najdelikatnije...u "zivotu" svakog novog motora/auta...i upravo u tih prvih 1000 km ovisi kako ce motor ici..koliko ce trajati...opcenito. Po meni..netreba prenjezno...a niti u blokadu ici...neka sredina...Ja bih mozda jedino ulje promijenio nakon 200 km...i stavio novo sinteticko ulje..pa si na miru....Mozda je u tome i problem...Pitanje je sta je tvornica stavila unutra..Mozda se tom prilikom kakva greska potkrala...pa su sipali ko zna sta.... :mrgreen: A i pitanje je kad je na motoru napravljen prvi servis...da nije proslo previse km.. ? I sta je stavljeno unutra na tom prvom servisu ? Ima tu puno teorija.... :(

Sve OK, ali ova preporuka za sintetičko ulje je  :misli: . BMW, a čitao sam i po Netu neki drugi preporučuju NE stavljeti sintetiku do cca 10tak tisuća km upravo radi pravilne razrade. Sintetika "predobro" podmazuje i ne dozvoljava da sve sjedne na svoje mjesto.
Ja sam BMW razrađivao po preporuci iz manuala. Srednji okretaji, česta mijenjanja režima i 75% snage u prvih 1000 km. Slijedi promjena ulja (mineralno) i onda u slijedećih 1000 postepeno do 100%, i nakon toga deri. Brdsko-planinske ceste za vrijeme razrade poželjne.  :mrgreen: Nakon takve razrade motor na 7000 km ne potroši apsolutno ništa (od max. do negdje polovice). Nakon 7000 prešao sam na semi-sintetiku, a na slijedećem mijenjanju ću na full sintetiku. So far so good.
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #34 : 10. Lipanj 2009, 19:53:38 »

razradu te vrste prakticira suzuki i kawasaki....Honda nije nikad...pa nevidim zasto bi i sada. Istina je da mineralno malo vise dozvoljava prstenovima da "ribaju" po stijenkama cilindra..To je mozda dobro za one koji imaju mjeru i osjecaj za gas...Zamisli sta bi se desilo da sa jednom novom hiljadrakom...i sa mineralnim uljem unutra... da vozis u blokadu jedan veci broj kilometara..ondnosno...da ga razradis kao nas clan foruma "killex"... :( Nisam siguran da nakon takve voznje nebi trosio ulja...a i cifra od 10.000 km...je pretjerana...ako se ne razradi u 1000 km...nece nikad vise..To nema smisla...Neki naprave 10 soma u 3-4 godine... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #35 : 10. Lipanj 2009, 21:39:03 »

razradu te vrste prakticira suzuki i kawasaki....Honda nije nikad...pa nevidim zasto bi i sada. Istina je da mineralno malo vise dozvoljava prstenovima da "ribaju" po stijenkama cilindra..To je mozda dobro za one koji imaju mjeru i osjecaj za gas...Zamisli sta bi se desilo da sa jednom novom hiljadrakom...i sa mineralnim uljem unutra... da vozis u blokadu jedan veci broj kilometara..ondnosno...da ga razradis kao nas clan foruma "killex"... :( Nisam siguran da nakon takve voznje nebi trosio ulja...a i cifra od 10.000 km...je pretjerana...ako se ne razradi u 1000 km...nece nikad vise..To nema smisla...Neki naprave 10 soma u 3-4 godine... :mrgreen:
Da treba za razradu 10000km,nitko ga nebi razradio.Pa ko bi izdrzao na bilo kojem novom motoru imat kontrolu te sve kilometre.Ako netko bi tada mu svaka cast.....al kad bolje razmislim ko i bi izdrzao 10000km nije motor za njega....Ja sam imao sistem ovakav,na 300km sam izvadio prvo ulje i vozio ga oko 60 posto snage,zatim s drugim vozio do 1200km s do 70-80 posto snage.Nakon toga samo gas.Dobro u mom slucaju je to bio skuter od 200 kubika al princip je isti sa svaku masinu ma sta god tvornica kaze o razradi.Opcenito imam pravilo kod svojih vozila.Prvo dobra razrada,drugo nikad ga ne teraj dok se ne zagrije i postigne radnu temperaturu i trece nikad ga ne gasi vrelog pusti da se masina ohladi i sve to uz naravno redovno mijenjanje ulja i filtera i nikad problema.Mozes ti i dobro razradit masinu al ak ces je ti upalit i hladnu mam do blokade...nece ta dugo ici
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #36 : 11. Lipanj 2009, 07:47:34 »

Potrebno je samo čitanje s razumijevanjem. Spomenuo sam razradu do 1000 km. a onda deri. Ipak proizvođač(i) preporučuju uporabu sintetike tek na cca 10000 km. kad sve "sjedne" kako treba.
Evidentirano

Musto Ruda

• ex Killex
« Odgovori #37 : 11. Lipanj 2009, 08:07:23 »

Prešao sam 11800 znači tek bi se 1800 vozao :mrgreen:

Neki proizviđači to spominju,ali ako znamo da je vijek novijeg R-a ako se vozi cca 60.000 km nema smisla da cenera vozi na mineralnom tj. nema logike.
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #38 : 11. Lipanj 2009, 08:28:34 »

razradu te vrste prakticira suzuki i kawasaki....Honda nije nikad...pa nevidim zasto bi i sada. Istina je da mineralno malo vise dozvoljava prstenovima da "ribaju" po stijenkama cilindra..To je mozda dobro za one koji imaju mjeru i osjecaj za gas...

M5, to je dobro za one koji imaju stubline od SL-a... Karike ti sjednu u prvih 100 km,
a najviše treba da se "razradi" mjenjač, tj. on u prvih 1000 km ostavi najviše špene...
Evidentirano
Opinions of wear, feel, feedback, grip, life will vary as much as the variables of rider, rider weight, skill, experience, personal preferences, road surface, temperature, weather, bike, suspension settings, power, how hard/fast the rider goes, load and something as simple as tyre pressure...

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #39 : 11. Lipanj 2009, 09:43:38 »

Sve OK, ali ova preporuka za sintetičko ulje je  :misli: . BMW, a čitao sam i po Netu neki drugi preporučuju NE stavljeti sintetiku do cca 10tak tisuća km upravo radi pravilne razrade. Sintetika "predobro" podmazuje i ne dozvoljava da sve sjedne na svoje mjesto.
Ja sam BMW razrađivao po preporuci iz manuala. Srednji okretaji, česta mijenjanja režima i 75% snage u prvih 1000 km. Slijedi promjena ulja (mineralno) i onda u slijedećih 1000 postepeno do 100%, i nakon toga deri. Brdsko-planinske ceste za vrijeme razrade poželjne.  :mrgreen: Nakon takve razrade motor na 7000 km ne potroši apsolutno ništa (od max. do negdje polovice). Nakon 7000 prešao sam na semi-sintetiku, a na slijedećem mijenjanju ću na full sintetiku. So far so good.
ja citam sa razumijevanjem...Po tome...ja bih trebao do te kilometraze koristiti sta ? Mineralno...pa polusintetiku...pa zatim sintetiku... :misli: Ja to radim ovako: Novi motor....200 km...ulje van...Novo ulje i filter unuta i ponovo na 1000 km zamjena...i tada...vozi..!! Nije meni tesko dati 450 kuna za ulje...i zatim na 1000 km opet isto...Ali tada znam da sam za svoj motor napravio maksimalno sto sam mogao....ostalo ovisi o samom motoru...hoce li mi svojom trajnoscu uzvratiti tu (pretjeranu) brigu.....Iskreno..meni se nebi dalo cekati 10.000 km.....
Evidentirano
O&G Team

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #40 : 11. Lipanj 2009, 09:46:19 »

M5, to je dobro za one koji imaju stubline od SL-a... Karike ti sjednu u prvih 100 km,
a najviše treba da se "razradi" mjenjač, tj. on u prvih 1000 km ostavi najviše špene...
upravo o tome se radi....honda vec 10 godina rabi stubline sa primjesom keramike...tako da apsolutno netreba nikakvo mineralno ulje...jer nema efekta...jos su tu i klipovi presvuceni teflonom....tako da...Kad klizi....onda klizi.... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

High 46

• Vozi: Jazavcoubojicu
« Odgovori #41 : 11. Lipanj 2009, 10:16:45 »

evo,prekjuče napravio servis na mojoj curici (37 000 km) i potaknut ovom temom išao sam mjeriti ispušteno ulje .....za 6 tkm je potrošila 1,5 dl ulja.... valjda sam ja jedan od onih sretnika kojima ne troši  :misli: 8)
Evidentirano

maRRio 8

« Odgovori #42 : 11. Lipanj 2009, 10:21:23 »

Sudeći po kilometraži nemaš ovaj novi model 2008., a one prije nikad to nije ni mučilo.
Evidentirano

High 46

• Vozi: Jazavcoubojicu
« Odgovori #43 : 11. Lipanj 2009, 10:23:02 »

Sudeći po kilometraži nemaš ovaj novi model 2008., a one prije nikad to nije ni mučilo.
je, moja je 2005.  :palacgore:
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #44 : 11. Lipanj 2009, 11:07:59 »

evo,prekjuče napravio servis na mojoj curici (37 000 km) i potaknut ovom temom išao sam mjeriti ispušteno ulje .....za 6 tkm je potrošila 1,5 dl ulja.... valjda sam ja jedan od onih sretnika kojima ne troši  :misli: 8)

Ima još jedna stvar koju zaboravljate - ulje hlapi, minerala puno više, tako da
jedan dio tog "potrošenog" ulja može i ishlapiti, i nema veze sa karikama, gumicama
ventila ili tolerancijama...
Evidentirano

Musto Ruda

• ex Killex
« Odgovori #45 : 11. Lipanj 2009, 11:30:21 »

Ima još jedna stvar koju zaboravljate - ulje hlapi, minerala puno više, tako da
jedan dio tog "potrošenog" ulja može i ishlapiti, i nema veze sa karikama, gumicama
ventila ili tolerancijama...

Da,ali za 20 dana ne :mrgreen:
Evidentirano

Vupy

• **
  • Vozi: Yamaha Fazer Fz6 S2 GT '08
« Odgovori #46 : 11. Lipanj 2009, 19:52:42 »

Da treba za razradu 10000km,nitko ga nebi razradio.Pa ko bi izdrzao na bilo kojem novom motoru imat kontrolu te sve kilometre.Ako netko bi tada mu svaka cast.....al kad bolje razmislim ko i bi izdrzao 10000km nije motor za njega....Ja sam imao sistem ovakav,na 300km sam izvadio prvo ulje i vozio ga oko 60 posto snage,zatim s drugim vozio do 1200km s do 70-80 posto snage.Nakon toga samo gas.Dobro u mom slucaju je to bio skuter od 200 kubika al princip je isti sa svaku masinu ma sta god tvornica kaze o razradi.Opcenito imam pravilo kod svojih vozila.Prvo dobra razrada,drugo nikad ga ne teraj dok se ne zagrije i postigne radnu temperaturu i trece nikad ga ne gasi vrelog pusti da se masina ohladi i sve to uz naravno redovno mijenjanje ulja i filtera i nikad problema.Mozes ti i dobro razradit masinu al ak ces je ti upalit i hladnu mam do blokade...nece ta dugo ici

za prvo Hvala  :mrgreen:
za drugo se nebi složio :palacdolje:
za koji dan servis na 10000km(već je trebao) ide full sintetika do sada je bila polusintetika 2x, motor je star godinu i mjesec dana
i do sada nije prešao 10k rpm, većina je bila do 8-9k max

vozio skuter pa mi ovo leti i na tim okretajima, tako da mi je to dobro došlo, naučio sam ga voziti :mrgreen:

za sada ne troši ulje za dalje ćemo vidjeti :palacgore:

Evidentirano

Ace

• **
  • Vozi: CB600F Hornet '07
« Odgovori #47 : 12. Lipanj 2009, 15:28:28 »

Ja bih samo nadodao da ovakvu vrstu razrade kakvu je Vupy spomenuo, Grigic preporucuje "ako mislis zadrzat motor za sebe". Ako uspije 10000km izdrzat da ga ne razvrti preko 10000okr. na polusintetici ne znaci da za covjeka nije motor ili da je idiot il ne znam sta... vec da taj motor zeli razraditi najbolje moguce jer ga misli vozit duze vrijeme. Osim toga, netko je jednom na forumu iznio usporedbu dva identicna motora koja su koristena iskljucivo za stazu. Jedan razrađen na 1800km, jedan spomenutim nacinom na 10000km, ovaj prvi je kasnije trosio ulje i bio nezanemarivo sporiji. Mislim da to nesto govori o razradi...

Kod Killexa je ocito razrada uzrok, a Honda se pod "normalnom" potrosnjom ulja 1L/1000km ogradila od ovakivh slucajeva "nasilne" razrade.
Evidentirano
http://youtu.be/AxHzwWndtvk
Neki odlaze prije, neki poslije no svi odemo. Za što je srcu lijepo, ne činimo iz mržnje, ludosti, gluposti, nemara i sebičnosti. Činimo iz ljubavi.
http://youtu.be/76lWR4sTc_k

Mile

• Vozi: luđačka kola za bolnicu Vrapče
« Odgovori #48 : 12. Lipanj 2009, 15:36:46 »

drugim rijecima hoces reci da svima koji su kupili novu hondicu 2008 i trosi ulje nisu pravilno/dobro razradili motor?
Evidentirano

Ace

• **
  • Vozi: CB600F Hornet '07
« Odgovori #49 : 12. Lipanj 2009, 16:04:48 »

drugim rijecima hoces reci da svima koji su kupili novu hondicu 2008 i trosi ulje nisu pravilno/dobro razradili motor?

Ne, ne _svima_. Pretpostavimo da su neki mali postotak proizvedenih masina sfusali...  :mrgreen:
Evidentirano
http://youtu.be/AxHzwWndtvk
Neki odlaze prije, neki poslije no svi odemo. Za što je srcu lijepo, ne činimo iz mržnje, ludosti, gluposti, nemara i sebičnosti. Činimo iz ljubavi.
http://youtu.be/76lWR4sTc_k
 Str: 1 [2] 3 4 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.177 sekundi uz 15 upita.