Motori Forum
10. Rujan 2010, 06:15:54 www.motori.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Neregistrirani korisnici se moraju registrirati kako bi vidjeli sve podforume!

Forum   Pomoć Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 8 9 [10]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Fireblade troši ulje,poznato?  (Posjeta: 8992 )
Killex

Spol: Muški

Vozi: WAKIZASHI Sc59

« Odgovor #225 : 28. Srpanj 2010, 08:36:20 »

Kolega vjerovatno koristiš neodgovarajuće ulje ! Imam cbr 1000 rr 2008.g i za 13 000 km nije ni kapi potrošio ! Ide ko sam vrag,od same otvorene ceste do gradske vožnje i nikada nikakvih problema.Ako češ bacati novce sipaj mu motul 15w50 koji je živo smeće a samo dobro košta.to su mi sipali na zadnjem servisu u moto markezu i nisam mogao ništa drugo birati.148 kn litra i po meni je malo rijetko kada se motor zagrije a nema oznaku jaso ma standard.njega mi je možda možda malo popio na 3000 km.Moja preporuka je elf moto 4 xt tech kojeg sigurno nije ništa potrošio.Ima oznaku jaso ma standarda i cijena mu je 105 kn litra.Sa tim uljem puno mirnije i tiše radi a razrađivanje je filozofija sa kojom se puno ljudi ne slaže a puno njih če se složiti tako da nebi o tome.ukoliko te zanima opist ću ti kako sam ja razradio moju cbr-ku i vidim da nisam pogriješio

Ako imaš Sc59,kao ova na slici,postoje dvije opcije 1.Kupio si je polovnu pa je neko već zamijenio karike.

2.Lažeš nhf,sve ama baš sve troše ulje. Wink

* 2008_honda_cbr_1000_rr1.jpg (87.09 KB, 1024x768 - (hitova: 41 ).)
Evidentirano

Kao da vozim Japanski motor koji je malo pokvaren. Svaki moj potpis poslije ovoga nema smisla.
DUREX
*

Vozi: Honda cbr 1000 rr Honda cbr 1000 f

« Odgovor #226 : 28. Srpanj 2010, 19:39:03 »

thumb_up

Žao mi je što ti ne mogu popraviti dan a ni produžiti život time što bi ti bio najsretniji čovjek na svijetu i reći da mi motor troši ulje.Sa pređenih 13 221 km a zadnjom zamjenom na ravno 10 000 km obavljenoj u moto markezu u zg nije potrošio ulja da je vidljivo na mjernoj šipki ! Za tvoju informaciju od osijeka do kaštela za 6h i 20 min što znači da ga nisam štedio.Od 160 kmh do 220 kmh.Uglavnom oko 160.U Osijeku ima još jedna cbr-ka 1000 rr 2008.godina koja isto ne troši ni kapi.Tičak i Majcan koji su test vozači nemaju pojma o nikakvoj potrošnji ulja.Osobnog sam mišljenja da kad ni Zetor ne troši ulje nemože ni ovo ako je vozač normalan čovjek.Prvi sam vlasnik motora i o zamjeni karika nema ni govora,čista glupost ! Motor kojem karike nisu dobre mora dimiti plavičasti dim i bacati ulje na auspuh.Kretenima koji se iživljavaju na motoru turiranjem po moto susretu preporučujem da se i ne javljaju po pitanju potrošnje ulja jer to je i normalno za takve stvari.Ukratko nema tog motora na ovom svijetu ne koji troši ulje kad ga utjeraš u blokadu.Svima koji ne vjeruju u ovo što pišem i koji kažu da lažem poručujem:nađemo se,pogledamo ulje i napravimo 1000 km ili koliko on kaže.Ako se na kraju ispostavi da nije tako dobit če moj motor kao izgubljenu okladu ali isto tako ostaje bez svog motora.Kao još jedan oblik uvjeravanja navodim servis u osijeku gdje možete nazvati Suleta i pitati o potrošnji ulja mog motora.Ako vam ni to nije dosta imate Škaro Moto servis gdje se servisira i druga cbr-ka pa pitajte i tamo.Svi koji imaju problema sa potrošnjom ulja poručujem:koristite neodgovarajuče ulje.Koristite jedno od 2 navedena u prijašnjem postu ! Kupili ste savršenstvo i nema govora o serijskim greškama ! svjedoci ste zamjene šelne crijeva hladnjaka jer je na jednoj  primječeno da je napukla.Zamjenili su je na svim modelima 2008. da se nebi dogodilo da dobijete vrele vode iz hladnjaka po nogama.2 svjedoci ste i zamjene korpe kvačila jer se idiotu u njemačkoj razletila korpa od divljanja i još sumnjate u Hondu. Vidovitom kolegi iz posta gore koji mi tvrdi da lažem poručujem da se javi vidovitom Milanu sa tv Nove jer on ništa nemora provjeravati,sve zna o Hondi a vozi Kawasaki pa bi putem tv-a mogao pomoći oko problematičnih kvarova !

Pozdrav i vozite Hondu ! savršena je....
Evidentirano

I nogom u guzicu je korak naprijed !
bmw m 5
Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
Moderator

Vozi: se VTR SP 01

« Odgovor #227 : 28. Srpanj 2010, 19:49:41 »

thumb_up

Žao mi je što ti ne mogu popraviti dan a ni produžiti život time što bi ti bio najsretniji čovjek na svijetu i reći da mi motor troši ulje.Sa pređenih 13 221 km a zadnjom zamjenom na ravno 10 000 km obavljenoj u moto markezu u zg nije potrošio ulja da je vidljivo na mjernoj šipki ! Za tvoju informaciju od osijeka do kaštela za 6h i 20 min što znači da ga nisam štedio.Od 160 kmh do 220 kmh.Uglavnom oko 160.U Osijeku ima još jedna cbr-ka 1000 rr 2008.godina koja isto ne troši ni kapi.Tičak i Majcan koji su test vozači nemaju pojma o nikakvoj potrošnji ulja.Osobnog sam mišljenja da kad ni Zetor ne troši ulje nemože ni ovo ako je vozač normalan čovjek.Prvi sam vlasnik motora i o zamjeni karika nema ni govora,čista glupost ! Motor kojem karike nisu dobre mora dimiti plavičasti dim i bacati ulje na auspuh.Kretenima koji se iživljavaju na motoru turiranjem po moto susretu preporučujem da se i ne javljaju po pitanju potrošnje ulja jer to je i normalno za takve stvari.Ukratko nema tog motora na ovom svijetu ne koji troši ulje kad ga utjeraš u blokadu.Svima koji ne vjeruju u ovo što pišem i koji kažu da lažem poručujem:nađemo se,pogledamo ulje i napravimo 1000 km ili koliko on kaže.Ako se na kraju ispostavi da nije tako dobit če moj motor kao izgubljenu okladu ali isto tako ostaje bez svog motora.Kao još jedan oblik uvjeravanja navodim servis u osijeku gdje možete nazvati Suleta i pitati o potrošnji ulja mog motora.Ako vam ni to nije dosta imate Škaro Moto servis gdje se servisira i druga cbr-ka pa pitajte i tamo.Svi koji imaju problema sa potrošnjom ulja poručujem:koristite neodgovarajuče ulje.Koristite jedno od 2 navedena u prijašnjem postu ! Kupili ste savršenstvo i nema govora o serijskim greškama ! svjedoci ste zamjene šelne crijeva hladnjaka jer je na jednoj  primječeno da je napukla.Zamjenili su je na svim modelima 2008. da se nebi dogodilo da dobijete vrele vode iz hladnjaka po nogama.2 svjedoci ste i zamjene korpe kvačila jer se idiotu u njemačkoj razletila korpa od divljanja i još sumnjate u Hondu. Vidovitom kolegi iz posta gore koji mi tvrdi da lažem poručujem da se javi vidovitom Milanu sa tv Nove jer on ništa nemora provjeravati,sve zna o Hondi a vozi Kawasaki pa bi putem tv-a mogao pomoći oko problematičnih kvarova !

ti si moj novi idol covjece..... 1Mr. Green
Evidentirano

O&G Team
cRuNk

Vozi: `08 CBR 600 RR

« Odgovor #228 : 28. Srpanj 2010, 19:57:45 »

Covjek koji mi nema sto lagati kaze na 3000km 1,5l ulja... Probao sam malo i motor ide jako dobro ali govoriti da je sve bajno kada je i sama Honda priznala gresku je ... tipicno Hrvatski  1Mr. Green
Evidentirano

Moja omiljena cesta http://www.youtube.com/watch?v=pbIi3boHoGg

Prva posjeta Grobnika - 1:50:896

Moj prijatelj ima 1000ccm i ummmm cool je i brz na pravcu i tak to
bmw m 5
Moderator

« Odgovor #229 : 28. Srpanj 2010, 20:00:26 »

licno sam drzau u ruci 4 pakovanja original hondinih klipnih prstenova....drugog kataloskog broja...dakle prstenovi su dosli kao zamjenski...i drugacijih su karakteristika materijala.....te su se vec 2 zahvata uredno odradila ...a honda pokriva trosak.... Wink
Evidentirano

O&G Team
DUREX
*

« Odgovor #230 : 29. Srpanj 2010, 02:05:04 »

thumb_up

Ne tvrdim da ne troše ulje.Moja sigurno ne ako ne sitničarimo oko koje kapi.Vozim normalno svoj motor i pazim na njega.A ako neko zna neki motor koji ne troši ulje neka javi mom legi kojem je yamaha r1 trajala samo 4 dana garantiram da če i antifriz potrošiti.Pričam o novom motoru.Da mu čovjek da konja i on bi mu crko.Ako moja bude počela trošiti ulje budite uvjereni da ču kampirati ispred rutinga dok ne dobijem novi ili mi ne vrate novac.Još jedna ponuda:ako mi netko ikada nađe ulje za dosipavanje u motoru ili bilo gdje kod mene ili me uhvati da dosipavam ulje poklanjam mu motor ! Žao mi je svih koji imaju problem sa uljem a ako treba i ja ču pomoči u urlanju pred rutingom,samo javite.

Vozite hondu ! savršena... je p.s ja ih imam 5 ! 3 auta i 2 motora i prezadovoljan sam !
Evidentirano

gastajbarter

Vozi: trenutno mene vozaju

« Odgovor #231 : 29. Srpanj 2010, 04:48:09 »

tezi oblik Honditisa..mozda je kakav virus..cudi me jer vinkovci su blizu 1Mr. Green

citav svijet se zali i fabrika priznala da karike nisu bile dobre al eto sreca poslali su nama par primjeraka koji su O.K...samo pohvale za rondu..ovaj hondu jesus
Evidentirano

U gasu je spas,a u kocnici propast
Killex

« Odgovor #232 : 29. Srpanj 2010, 08:32:58 »

thumb_up

Žao mi je što ti ne mogu popraviti dan a ni produžiti život time što bi ti bio najsretniji čovjek na svijetu i reći da mi motor troši ulje.Sa pređenih 13 221 km a zadnjom zamjenom na ravno 10 000 km obavljenoj u moto markezu u zg nije potrošio ulja da je vidljivo na mjernoj šipki ! Za tvoju informaciju od osijeka do kaštela za 6h i 20 min što znači da ga nisam štedio.Od 160 kmh do 220 kmh.Uglavnom oko 160.U Osijeku ima još jedna cbr-ka 1000 rr 2008.godina koja isto ne troši ni kapi.Tičak i Majcan koji su test vozači nemaju pojma o nikakvoj potrošnji ulja.Osobnog sam mišljenja da kad ni Zetor ne troši ulje nemože ni ovo ako je vozač normalan čovjek.Prvi sam vlasnik motora i o zamjeni karika nema ni govora,čista glupost ! Motor kojem karike nisu dobre mora dimiti plavičasti dim i bacati ulje na auspuh.Kretenima koji se iživljavaju na motoru turiranjem po moto susretu preporučujem da se i ne javljaju po pitanju potrošnje ulja jer to je i normalno za takve stvari.Ukratko nema tog motora na ovom svijetu ne koji troši ulje kad ga utjeraš u blokadu.Svima koji ne vjeruju u ovo što pišem i koji kažu da lažem poručujem:nađemo se,pogledamo ulje i napravimo 1000 km ili koliko on kaže.Ako se na kraju ispostavi da nije tako dobit če moj motor kao izgubljenu okladu ali isto tako ostaje bez svog motora.Kao još jedan oblik uvjeravanja navodim servis u osijeku gdje možete nazvati Suleta i pitati o potrošnji ulja mog motora.Ako vam ni to nije dosta imate Škaro Moto servis gdje se servisira i druga cbr-ka pa pitajte i tamo.Svi koji imaju problema sa potrošnjom ulja poručujem:koristite neodgovarajuče ulje.Koristite jedno od 2 navedena u prijašnjem postu ! Kupili ste savršenstvo i nema govora o serijskim greškama ! svjedoci ste zamjene šelne crijeva hladnjaka jer je na jednoj  primječeno da je napukla.Zamjenili su je na svim modelima 2008. da se nebi dogodilo da dobijete vrele vode iz hladnjaka po nogama.2 svjedoci ste i zamjene korpe kvačila jer se idiotu u njemačkoj razletila korpa od divljanja i još sumnjate u Hondu. Vidovitom kolegi iz posta gore koji mi tvrdi da lažem poručujem da se javi vidovitom Milanu sa tv Nove jer on ništa nemora provjeravati,sve zna o Hondi a vozi Kawasaki pa bi putem tv-a mogao pomoći oko problematičnih kvarova !

Kupi sebi T-maxa pa ga vozi 160  1Mr. Green Jebiga možda si ti dobio nekakav edition model,ja sve koje znam troše i vidi vraga mijenjaju u cijelom svijetu i plaču po svim fireblade forumima,Honda je priznala grešku i to je ok,meni su karike zamijenjene i sada ne troši,samo da je trošila jeste.
Evidentirano

Kao da vozim Japanski motor koji je malo pokvaren. Svaki moj potpis poslije ovoga nema smisla.
DUREX
*

« Odgovor #233 : 29. Srpanj 2010, 23:38:09 »

thumb_up

Jebiga ! ne tvrdim da nije tako kako kažete.Ja se nisam susreo sa takvim problemima.Nisam dobio ništa posebno.Motor je kupljen u Rutingu u osijeku 13.06 2008.g dakle problematičan model.Drugi cbr je kupljen isto u osijeku ali u salonu Škaro moto koji isto tako ne troši ulje.Prije par dana sam tek saznao za tu potrošnju ulja i vjerujte mi da me nitko nikada nije vidio da negdje nosim ulje za nadosipavanje.Relacije vožnje sa moto klubom su Osijek Umag,Osijek kašteli sa istim motorom sve to prošlu i ovu godinu.Dakle postoji niz ljudi koji bi ovo demantirao.Ne ubijam ga ali ga ni ne štedim.Pucanja iz auspuha nije nikada bilo kao ni bezveznog turiranja.U lipnju ove godine sam se javio u ruting zg zbog zamjene korpe kvačila i lamela na njihov nagovor jer kao motor puno mirnije i tiše radi.Nakon prvog poziva sam nazvao ruting te im rekao da odustajem od zamjene jer nisam imao nikakve zamjerke na rad motora.Nakon nekoliko pisanih obavjesti nazivam ponovo u rijeku te dobivam na telefon gospodina koji mi objašnjava da je sve to preventivno jer se u njebačkoj nekom divljaku sve rasulo i naravno mašina nije bila za popravak.Dakle mogli su šutjeti pa kome se raspadne riješit če mu popravak pod garancijom a kome se raspadne poslje isteka garancije ko ga jebe.Znači ipak možemo imati nekog povjerenja u Hondu.Pošto sam imao namjeru dosta se voziti ove godine a imao sam 10 000 km na satu,dakle još 2 000 km do servisa ipak se odlučujem otići u ruting i zamjeniti korpu i napraviti servis.Sve to je radio dečko od svojih 35g a ja zaključujem da je vrhunski majstor po priči i načinu na koji je on to radio.Sve pohvale Rutingu jer su stvarno poslovni i stručni ali i preskupi. 1300 kn servis izmjene ulja i uljnog filtera ! Obzirom da sam sebi sve održavam a motoru je istekla garancija dalje ču sve sam a što nebudem mogao obratit ču se suletu koji je jedan od boljih majstora.Mislim da je razlog trošenja ulja:
1. neodgovarajuće ulje
2. krivo razrađivanje motora
3. bespoštedno ubijanje motora

Motor sam razradio kao i svaki svoj motor na savjet starih majstora i i svoje razmišljanje.Naslušao sam se priča da je to več razrađeno u tvornici pa ču prvo to demantirati argumentima.U rezervaru nema tragova goriva a ni mirisa.Svječice nove bez tragova gareži ulja i benzina.Posvjetlim baterijom u sva 4 cilindra,klipovi sjajni bez tragova rada.Akumulator ispod sica nije spojen na kleme i najvažnije u auspuhu nema tragova gareži.Cijev sam obrisao štapićem za uši.Dakle 99% sam siguran da motor nije radio.Nakon tenkiranja i spajanja akumulatora palim prvi puta motor i ostavljam ga da se zagrije na 80 stupnjeva (radna temperatura) Gasim ga i ostavljam 6-7 sati na se potpuno ohladi.21h navečer krečem na prvu vožnju.21 sat je izabran jer nije gužva na cesti kojom sam se vozio i noć je ipak hladnija od dana.Dakle izabirem osječku obilaznicu te u 6.brzini sa 3000 rpm i brzinom od 70 km na sat napravim 50 km.Pri tome temperatura nije prešla 79 stupnjeva.Dolazim kući,vozim ga u garažu i prekrivam ceradom onako toplog da bi se tokom noči što duže hladio.To je vrlo bitno jer u samoj mašini ima više od 30 različitih legura materijala.Sljedeči dan opet 21h i isti postupak još 6 puta,dakle 350 km u ovom režimu vožnje.Nakon toga pakujem stvari na motor i krečem u trogir pa na mali drvenik.23h krečem i svi me obilaze.držim na 70 na sat u šestoj sa 3000 rpm prvih 100 km.Tu stajem 2h i ostavljam ga da se ohladi.Nastavljam sljedečih 200 km pa stajem opet na 2 sata.Sljedeče kretanje povečavam brzinu na 80 kmhi nastavljam još 200 km.opet stanka ali od 1 sat.dolazin do trogira sa preostalih 200 km i krečem trajektom na mali drvenik.Nakon nekoliko dana krečem nazad putem splita ali preko lečevice.Splićani će znati zašto.Ogromna uzbrdica i zavoj na zavoju.Vjerujte mi da valentino rossi plače za tim ! preporučujem svima koji misle da znaju voziti prođu tom cestom.Izlazi se na Mjesto prugovo a dalje možete prema drnišu i kninu.Dakle česta izmjena brzina i režima rada.Mjenjač se postepeno razrađuje a ipak ne forsiram motor.Temperatura u jednom trenuku dolazi na 85.Stajem u kafiću verona ostavljam ga da se ohladi nekih 1h i nastavljam dalje.Brzinu povečavam na 90 i tako držim do zg.Nastavljam preko sv helene sa 100 na sat do kuće.Tu brzinu nisam prešao sve do 2000 km! Nakon toga Čepinska obilaznica blizu osijeka.Nova i pregledna cesta kao i dobra vidljivost. 299 do blokade i pućtam gas na 130.Nakon vožnje od 1-2 km opet isto,do blokade i puštam gas.Nakon toga vozim normalno ali nikada nisam krenio u vožnju hladnim motorom.Košta živaca ali rezultat se vidi.Svaki moj motor je na takav način razrađen i nikada nisam imao nikakav problem.Vozite ga sa dvije trečine gasa i nadživit če vas.Ako je to nekome sporo za njegovu informaciju to je 200 na sat ! Redovno mu radite servise i ne pucajte i ne turirajte ga bez veze.

Vozite Honde ! savršene su !
Evidentirano

barba
**

Vozi: HONDA

« Odgovor #234 : 29. Srpanj 2010, 23:56:27 »

Evo da se i ja nadovežem na to tvoje razrađivanje i sumnje ostalih u HONDU:             
CBR ,tek izašla iz dućana ravno na prove za brdsku utrku,Gera Piano -Medoscio ( CH ) .Na završetku vikenda moj prijatelj,inaće trkać dobrih 14 godina,postavlja rekord staze sa tim motociklom ,u svojoj klasi.Od tog dana je uzimam ja i pravim sa istom mašinom 102 000 km po raznim pistama u Evropi a najgore joj je bilo kad sam dolazio u Šibenik.Onda je jadna tek imala trku.Po auto putu u Italiji je stalno ,ama baš stalno ,išla između 220 i 240.O razrađivanju  niti r.Nikad nisam imao problema dok je ta mašina bila na rami.Zamjenjena je samo zbog toga što sam se bojao puknuća nekog djela(zbog zamora materijala).Druga stavljena mašina  napravila je više od 147 000.I opet bez problema.Nikad mažena ,samo sam u ulje dolijevao jedan Američki proizvod ,koji su inače koristili Porsche-ovi inženjeri za trke  "endurance".Potrošnja ulja zanemariva.                   
Evidentirano

Vozi brzo a oprezno.
MOONSHIELD

Vozi: HONDA VTR1000F

« Odgovor #235 : 30. Srpanj 2010, 01:30:27 »

Nikad mažena ,
ovo je ko iz oglasnika, nikad gažena LOL
to je zapovijed ili preporuka??
Evidentirano

bmw m 5
Moderator

« Odgovor #236 : 30. Srpanj 2010, 07:26:33 »

thumb_up

Jebiga ! ne tvrdim da nije tako kako kažete.Ja se nisam susreo sa takvim problemima.Nisam dobio ništa posebno.Motor je kupljen u Rutingu u osijeku 13.06 2008.g dakle problematičan model.Drugi cbr je kupljen isto u osijeku ali u salonu Škaro moto koji isto tako ne troši ulje.Prije par dana sam tek saznao za tu potrošnju ulja i vjerujte mi da me nitko nikada nije vidio da negdje nosim ulje za nadosipavanje.Relacije vožnje sa moto klubom su Osijek Umag,Osijek kašteli sa istim motorom sve to prošlu i ovu godinu.Dakle postoji niz ljudi koji bi ovo demantirao.Ne ubijam ga ali ga ni ne štedim.Pucanja iz auspuha nije nikada bilo kao ni bezveznog turiranja.U lipnju ove godine sam se javio u ruting zg zbog zamjene korpe kvačila i lamela na njihov nagovor jer kao motor puno mirnije i tiše radi.Nakon prvog poziva sam nazvao ruting te im rekao da odustajem od zamjene jer nisam imao nikakve zamjerke na rad motora.Nakon nekoliko pisanih obavjesti nazivam ponovo u rijeku te dobivam na telefon gospodina koji mi objašnjava da je sve to preventivno jer se u njebačkoj nekom divljaku sve rasulo i naravno mašina nije bila za popravak.Dakle mogli su šutjeti pa kome se raspadne riješit če mu popravak pod garancijom a kome se raspadne poslje isteka garancije ko ga jebe.Znači ipak možemo imati nekog povjerenja u Hondu.Pošto sam imao namjeru dosta se voziti ove godine a imao sam 10 000 km na satu,dakle još 2 000 km do servisa ipak se odlučujem otići u ruting i zamjeniti korpu i napraviti servis.Sve to je radio dečko od svojih 35g a ja zaključujem da je vrhunski majstor po priči i načinu na koji je on to radio.Sve pohvale Rutingu jer su stvarno poslovni i stručni ali i preskupi. 1300 kn servis izmjene ulja i uljnog filtera ! Obzirom da sam sebi sve održavam a motoru je istekla garancija dalje ču sve sam a što nebudem mogao obratit ču se suletu koji je jedan od boljih majstora.Mislim da je razlog trošenja ulja:
1. neodgovarajuće ulje
2. krivo razrađivanje motora
3. bespoštedno ubijanje motora

Motor sam razradio kao i svaki svoj motor na savjet starih majstora i i svoje razmišljanje.Naslušao sam se priča da je to več razrađeno u tvornici pa ču prvo to demantirati argumentima.U rezervaru nema tragova goriva a ni mirisa.Svječice nove bez tragova gareži ulja i benzina.Posvjetlim baterijom u sva 4 cilindra,klipovi sjajni bez tragova rada.Akumulator ispod sica nije spojen na kleme i najvažnije u auspuhu nema tragova gareži.Cijev sam obrisao štapićem za uši.Dakle 99% sam siguran da motor nije radio.Nakon tenkiranja i spajanja akumulatora palim prvi puta motor i ostavljam ga da se zagrije na 80 stupnjeva (radna temperatura) Gasim ga i ostavljam 6-7 sati na se potpuno ohladi.21h navečer krečem na prvu vožnju.21 sat je izabran jer nije gužva na cesti kojom sam se vozio i noć je ipak hladnija od dana.Dakle izabirem osječku obilaznicu te u 6.brzini sa 3000 rpm i brzinom od 70 km na sat napravim 50 km.Pri tome temperatura nije prešla 79 stupnjeva.Dolazim kući,vozim ga u garažu i prekrivam ceradom onako toplog da bi se tokom noči što duže hladio.To je vrlo bitno jer u samoj mašini ima više od 30 različitih legura materijala.Sljedeči dan opet 21h i isti postupak još 6 puta,dakle 350 km u ovom režimu vožnje.Nakon toga pakujem stvari na motor i krečem u trogir pa na mali drvenik.23h krečem i svi me obilaze.držim na 70 na sat u šestoj sa 3000 rpm prvih 100 km.Tu stajem 2h i ostavljam ga da se ohladi.Nastavljam sljedečih 200 km pa stajem opet na 2 sata.Sljedeče kretanje povečavam brzinu na 80 kmhi nastavljam još 200 km.opet stanka ali od 1 sat.dolazin do trogira sa preostalih 200 km i krečem trajektom na mali drvenik.Nakon nekoliko dana krečem nazad putem splita ali preko lečevice.Splićani će znati zašto.Ogromna uzbrdica i zavoj na zavoju.Vjerujte mi da valentino rossi plače za tim ! preporučujem svima koji misle da znaju voziti prođu tom cestom.Izlazi se na Mjesto prugovo a dalje možete prema drnišu i kninu.Dakle česta izmjena brzina i režima rada.Mjenjač se postepeno razrađuje a ipak ne forsiram motor.Temperatura u jednom trenuku dolazi na 85.Stajem u kafiću verona ostavljam ga da se ohladi nekih 1h i nastavljam dalje.Brzinu povečavam na 90 i tako držim do zg.Nastavljam preko sv helene sa 100 na sat do kuće.Tu brzinu nisam prešao sve do 2000 km! Nakon toga Čepinska obilaznica blizu osijeka.Nova i pregledna cesta kao i dobra vidljivost. 299 do blokade i pućtam gas na 130.Nakon vožnje od 1-2 km opet isto,do blokade i puštam gas.Nakon toga vozim normalno ali nikada nisam krenio u vožnju hladnim motorom.Košta živaca ali rezultat se vidi.Svaki moj motor je na takav način razrađen i nikada nisam imao nikakav problem.Vozite ga sa dvije trečine gasa i nadživit če vas.Ako je to nekome sporo za njegovu informaciju to je 200 na sat ! Redovno mu radite servise i ne pucajte i ne turirajte ga bez veze.

mislim....ono....no comment.... Shocked Shocked
Evidentirano

O&G Team
MOONSHIELD

Vozi: HONDA VTR1000F

« Odgovor #237 : 30. Srpanj 2010, 08:16:36 »

gdje ona tema pravilna razrada mašine da ubaciš ovaj post tamo?? 1Mr. Green
Evidentirano

Killex

« Odgovor #238 : 30. Srpanj 2010, 08:24:11 »

Opet naznake sledgeistike  1Mr. Green

Koje naznake,pravi slijedbenici jebote. Izvinjavam se svima koje sam uvrijedio sa temom,ja mrzim Hondu pa sam onako iz obijesa otvorio ovu temu,ne posjedujem taj motocikl pa kako ću znati da li troši ulje?  LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

Jel sada mirna Bosna?  1Mr. Green

Evidentirano

DUREX
*

« Odgovor #239 : 30. Srpanj 2010, 19:09:20 »

Nije pravilna razrada več moje razmišljanje a i nekih pametnijih od mene.Ako ste poročitali post o cbr-u sa 147 000 km vidite da ovo što sam ja opisao nije obavezno.Dakle svako neka napravi što misli da je dobro a ja ču i sa sljedečom proči sve isto.

Vozite Hondu ! Savršena je...
Evidentirano

DUREX
*

« Odgovor #240 : 31. Srpanj 2010, 12:32:01 »

:palacgore:Motorevija :

Za sve koji sumnjaju u ovo što pričam: Testovi - Honda CBR 1000 RR - Test izdržljivosti otkucajte ovu stranicu na netu i pročitajte.Več čujem neke koji kažu:naravno da su to napisali jer da su napisali istinu kome bi prodali motor koji troši ulje ! Dobio sam po lampi od kolege koji je test vozač jer ima ugovor kojim je vezan da svoja razmišljanja i zaključke ne iznosi okolo majmunima kao što sam ja jer je za to plačen i da ih napiše onome tko ga plača.Ovim putem se i javno izvinjavam i njemu kao i cijeloj ekipi koja je uključena u test.Osim toga njegov komentar je:Vozio sam ga kao da sam ga ukrao i nisam ga štedio nigdje i nikada a za potrošnju onih o,3 dl na 1000 km sam propišao krv ! potrošnja ulja mjerena je vrhunski precizno uređajem koji se zove liquid digital metar a ulje iz motora se cijedilo 24h prije mjerenja i ako računate ono što nije moglo iscuriti praktično nema potrošnje.
Svima želim dobru cestu,dobru vidljivost i jako puno pređenih km bez kvarova.To čete postiči ako vozite hondu! savršena je....
Evidentirano

iluvatar
**

Vozi: fz6

« Odgovor #241 : 31. Srpanj 2010, 13:06:20 »

jel se ovi durex sprda s nama ili je ozbiljan  Shocked
Evidentirano

common sense is not as common as we think...
bullitt

Vozi: SeVe

« Odgovor #242 : 31. Srpanj 2010, 13:20:42 »

jel se ovi durex sprda s nama ili je ozbiljan  Shocked

Tvrditi da njegov motor uopće ne troši je o.k.,ako je tako super thumb_up ali ako laže,laže najprije sebi ali ne uvažavati i ne dozvoljavati tvrdnje samih vlasnika dotičnih motora CBR 1000 koje troše ulje i tvrditi da je to nemoguće pa čak i nakon priznanja same tvornice o tom problemu je ono..,a što drugo reći nego zaluđenost ili kako se ovdje kaže honditis neznam
Evidentirano

cRuNk

Vozi: `08 CBR 600 RR

« Odgovor #243 : 31. Srpanj 2010, 13:44:03 »

Ali ubrzo se zapitas i dobro promislis o prodaji motora kada cujes tipa kao sto je on... odo kupit Dukca, cini mi se da tamo ima manje ovakvih bisera  Misli
Evidentirano

Moja omiljena cesta http://www.youtube.com/watch?v=pbIi3boHoGg

Prva posjeta Grobnika - 1:50:896

Moj prijatelj ima 1000ccm i ummmm cool je i brz na pravcu i tak to
VS51
*

Vozi: kako mi pukne

« Odgovor #244 : 31. Srpanj 2010, 16:31:12 »

Mozda durex sere,ali mi je rekao ovlasteni serviser koji mi je mijenjao prstenove da neke ne trose ulje (model 2008)  pa ako on laze  Misli
Razradu radje ne bi komentirao,jer mislim da to nije neka znastvena fantastika vec samo hrpa zeljeza.Meni nije potrosio ni kapi ulja,a jos imam i polusintetiku(zbog razrade-stavili u servisu) i vozio sam ga 500km do 8000rpm-a (preporuka servisera),a nakon toga jos 500km do kraja.
Sad cu brzo na 12000 km sintetiku stavit pa na Grobnik da javim da li trosi sta nakon propuhivanja na stazi  Very Happy
« Zadnja izmjena: 31. Srpanj 2010, 16:44:03 VS51 » Evidentirano

GALLINA VECCHIA
fa buon brodo
barba
**

Vozi: HONDA

« Odgovor #245 : 31. Srpanj 2010, 23:46:30 »

VS 51             
Znamo već kakav će bit tvoj odgovor poslije Grobnika jer ne može bit drugačiji od svih koji su bili tamo i peglali ,ali peglali.Dakle,ganjaj je  "ka pas mačku  "pa češ vidit.Ponesi i malo ulja sa sobom. 1Mr. Green
Evidentirano

Vozi brzo a oprezno.
Nero
**

« Odgovor #246 : 02. Kolovoz 2010, 08:12:09 »

Još jedna iz Splita ima 22 000 i ne troši ništa....9 Grobnika je dosad odradila.....
Evidentirano

Neprilagodjen
Killex

« Odgovor #247 : 02. Kolovoz 2010, 08:23:50 »

Tvrditi da njegov motor uopće ne troši je o.k.,ako je tako super thumb_up ali ako laže,laže najprije sebi ali ne uvažavati i ne dozvoljavati tvrdnje samih vlasnika dotičnih motora CBR 1000 koje troše ulje i tvrditi da je to nemoguće pa čak i nakon priznanja same tvornice o tom problemu je ono..,a što drugo reći nego zaluđenost ili kako se ovdje kaže honditis neznam

Ako iko boluje od toga onda sam to ja,samo kako kažeš lagati samog sebe je krajnje neozbiljno. 1Mr. Green
Evidentirano

Sip

Vozi: Od kad vozim Yamahu, ne vozim :(

« Odgovor #248 : 04. Kolovoz 2010, 23:01:11 »

Lipo je Dino rekao, manijak to nemoze biti svak 1Mr. Green
Evidentirano

http://www.youtube.com/watch?v=hC-9SCmBOHc
Ako zelite kupiti apriliu, obratite se sa povjerenjem, vrhunski stroj ceka na vas.
slick
*

Vozi: šta ga dopadne :)

« Odgovor #249 : 21. Kolovoz 2010, 15:00:19 »

Gospoda iz gornjih postova kažu da im CBR 08 ne troši ulje...što je sasvim u redu.  thumb_up
Ljudi su upoznati s informacijom da CBR 08 troši ulje no ono što ili NE ŽELE čuti  Misli ili se
ne informiraju dovoljno je da je ta, tehnička informacija izdana od strane Honde, ta da se NE ODNOSI NA SVE
modele CBR 1000RR 08.  Smile
Evidentirano

Smile HONDA-PULA-HONDA-PULA-HONDA-PULA-HONDA-PULA-HONDA
 Str: 1 ... 8 9 [10]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Motori.hr Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Stranica je generirana za 0.217 sekundi uz 21 upita.

www.motori.hr