Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Ellan Vannin (Isle of Man 2009 - kroz 12 dana, 7 zemalja i 5000 km)  (Posjeta: 6004 )

Direktor

• ex Street Illegal
  • Spol: Muški

Isle of Man 2009 (kroz 12 dana, 7 zemalja i 5000km)

Pozdrav svim forumašima i ljubiteljma moto putovanja!

Evo da se i ja pohvalim i napišem jednu moto reportažu sa mojega putovanja na otok Man i prolaska kroz 7 europskih zemalja u zadnjih 12 dana. Kada stignem pisati ću ovdje, ne znam da li ću moći sve od jednom napisati (šef mi je iza leđa  :mrgreen: ). Prekjučer sam se vratio,a put sam krenuo 03.06.2009.

Pa eto, krenimo redom... Sama želja da idem na taj otok pojavila se negdje u zimi, krajem prošle godine. Sa obzirom da sam na motoru stekao u zadnjh 4 godine dosta iskustva što se tiče duljih putovanja (samo da nabrojim neka...Karlovac-Ogulin, Karlovac-Ozalj, a jedno od najdužih bilo je Karlovac-Gorski Kotar, u trajanju od čak 5 i pol sati, a najteže je bilo u Rimu na janjetini  :mrgreen:), tako se pojavila i želja za jedan veći đir, koji bih napravio solo. Otok Man sam izabrao zbog recimo to tako zapadnog svijeta, sa obzirom da putujem sam, pa sam pretpostavljao da na zapadu neće biti nikakvih problema. A iskreno, napravio sam nešto više od 5000 km i problema uistinu nije bilo.

Da bi se došlo do otoka, prema pisanjima po forumu, najveći problem predstavljati će trajekt UK - Isle of Man (luka Douglas, ujedno i glavno grad IoM). I tako ja krenuh tokom zime surfati i vidim da je za tu trajektnu liniju zadužena samo jedna kompanija u vlasništu vlade IoM-a, Isle of Man Steam Packet kompanija koja ima nekoliko trajekata i brzih katamarana. Više o toj kompaniji možete pogledati na: www.steam-packet.com. Tijekom mjeseca siječnja rezervirao sam i uplatio iznos od 266 EUR za povratnu kartu na relaciji Liverpool - Douglas. Sa obzirom da je kasnije dosta teško naći kartu (u biti na trajekt se može doći i bez rezervirane karte, ali tada ta ekipa stoji sa strane i čeka svaki sljedeći trajekt na kome ima mjesta, pa mi je to bilo malo bez veze negdje čamiti i ne biti siguran da li doći na IoM), ja sam to obavio na vrijeme tako da budem siguran da mi je IoM krajnja destinacija. Uz Liverpool Steam Packet kompanija ima i svoju luku u Heyshamu, ali sa obzirom da mi je ponuđen Liverpool izabrao sam njega jer do Heyshama ima od Liverpoola još nekih 120km, a i u Liverpoolu sam si našao smještaj blizu luke, o čemu ću malo kasnije.

Inače vozim kawu Z750 za koju mnogi viču da i nije neki putnički motor i da je to više motor za zajebancije po gradu nego za neka ozbiljna putovanja. Motor je 2006. godina i na put sam krenuo sa 30.000km na njemu. Obavio servis kod svjetski poznatoga kawasaki servisera Daca (ili ti ga KMS u Karlovcu). :palacgore: Ako niste znali stariji Dac je bio serviser i pratnja Emilu Mokrovčaku koji je vozio IoM utrku mislim tamo negdje '96 ili '97. (ja tada nisam ni znao kaj su to motori!). Gore su putovali danima u zelenom kombiju (svi koji idete do Daca vidjeli ste taj kombi u dvorištu) i uz servis motora dobio sam i par savjeta kojim putem gore i gdje izbjeći veće gužve. Na motoru je rađen standardni servis na 30k km i promijenjena je sajla kvačila.
Veliko hvala KMS d.o.o. Karlovac (www.kawasaki-kms.hr) :palacgore:

E sada, motor je bio spreman, a što se datum moga putovanja sve više približavao ja sam bio sve više nervozan i živčan. Pa kud idem na neki otok 2200 km od doma? Koga vraga bum tamo više vidil nego kaj imam za vidit na našim otocima? Stara plače, viče, kamo ideš, pa potrošit ćeš svu lovu koju si zaradil, frednovi kažu pa ti nisi normalan, sam ideš gore? Pa ono, da, morem ja to! Ma to će biti za mene p. dim od puta :LOL:
Sam motor opremljen je tank torbom i velikom torbom na zadnjem zicu, a da ne zalutam pribavio sam garmina zumo za povoljnih 4600 kuna :mrgreen:. Inače, više sam potrošio love na to pripremanje nego što ću ih potrošiti na 12-dnevnom putovanju. Još sam morao kupiti i hlače jer nisam mislio ići u kožnom odijelu, a to se kroz Francusku i Njemačku dobro isplatilo jer je tamo puhalo i bilo zima ko u rogu. Dakle, sama priprema puta je koštala toliko HR novčanica:
servis - cca 1000 kn
navigacija - 4600 kn
hlače - 1200 kn
karta EU (za svaki slučaj da rikne zumo) - 50 kn
karta trajekt - 266 EUR (cca...2000 kn)
pive za ekipu - to ne računam  :palacgore:
total: cca 9000 kn teško zarađenih novčanica. Potrošio toliko love, a još nit jedan kilometar napravil.

Al kažu ljudi jednom se živi, pa ono šuti, plati i vozi dalje :mrgreen:
Što se tiče samog izbora cesta kojima ću do gore i nazad pojma nisam imao. Uz navigaciju sam dobio i software (Mapsoruce) sa kojima se može napraviti rutu, ja je napravio i kada je htio ubaciti u zumo kaže zumo 'not enought memory'! U reko, sjajno! Platiš neš masno, a nemre ti pomoći. Ma reko nema veze, idemo odokativno gradovima, pa kud dođem.

Ruta je na kraju više-manje bila ovakva:

Kada sam kretao na put, najveća frka mi je bila: A šta ako zec rikne? Kud onda? Koga zvat? Il šta ako zajebem na lijevoj strani u Engleskoj? Prije puta mi je milijon stari prolazilo kroz glavu, al sa obzirom da sam staložna i mirna osoba  :mrgreen:... sve je na kraju ispalo odlično i više nego dobro!

Naravno prije samoga početka putovanja, podrška obitelji i zastava rodne zemlje svoje bile su mi veliki poticaj i snaga za cijeli put!

Moj buraz i ja (ja sam levi  :mrgreen:)

1. dan
Prvi dan putovanja (03.06.) cilj je bio Suttgart jer sam tamo preko člana ovoga foruma TOJE imao organiziran smještaj. Pokušao sam čim više kontaktirati naše ljude vani da mi pomognu oko smještaja i da si smanjim troškove, a to mi je jako dobro došlo, jer od 12 dana na putu 5 dana sam imao besplatan smještaj (i cugu i hranu  :mrgreen:), pa ću se redom kak ću pisati zahvaljivati se tim ljudima.
TOJO (Tomislav matrinović, Stuttgart) puno hvala  :palacgore:

Malo Slovenije:
(nju sam brzo prošao, kupio vinjetu da se ne zajebavam po lokalnim cestama, 17,50 ojra za 6 mjeseci)
U biti iz SLO imam najmanje slika, čak sam je uspio proći sa jednim tankom  :mrgreen:

U Austriji sam zel dvomjesečnu vinjetu, mislim da je oko 20-tak ojra. Čini mi se da ću uskoro u planine  :D

Dalje na Austriju pa na Njemačku i ogladnijo malo ja. Reko ajmo natočit pa neš pojest...ova jadna kobasica, neš žuto (pojma nemam kaj je bilo), cola i kava samo 12 ojra. U reko jebote...imate dobro cijene u Njemačkoj! I onda se sjetim poznate rečenice iz 'Lepa sela, lepo gore'...kod vas je ladno, al je standard!  :mrgreen:

Cijene goriva u Njemačkoj su oko 1,30 ... 1,40...cca 9-10 ćuna  :shock:

I tako dogurao ja do Stuttgarta. Spustio sam se kod Ulma na lokalne ceste, e ljudi moji, kako je tamo lijepo! Toliko zelenila, posijanih njiva, meni je to izgledalo kao ravna Slavonija.
TOJO me pričekao, našli se, popričali pa krenuli u grad na hranu i piće. Inače TOJO je član MC GROMOVI iz Stuttgarta (http://www.mc-gromovi.de/), ima više od dva metra i more popit za mene tri  :mrgreen:

I tako vodi on mene u kineski restoran na nešto, pojma nemam kaj, samo znam da kada sam stavio zadnji zalogaj u usta da sam do veceja dotrčao brzinom munje. Dakle, prva greška na putovanju. Ne jesti svašta. U biti možda je ta kineska hrana i dobra, ali meni nije nikako sjela  :palacdolje:

Eto to sam jeo:

Inače Tojo živi u predgrađu Stuttgarta, ubi me sada da se sjetim kako se zove. Nakon večere (uffff....  :mrgreen:) vodio me kod lika koji izrađuje custome, turčin koji godinama živi u Njem. i bavi se samo preradama. Kažu da je dosta poznat u cijelom svijetu customa i tih prerada (ja za njega nikad čuo), ali kažu da je najbolji. A zove se:

Imam samo jednu sliku iz njegove radione, jer ne voli naslikavanja. Krajnji desno motor kaže da vrijedi oko 200.000 ojra  :shock: i da je pobjedio u Faaker Seeu. Nisam baš neki ljubitelj tih motora, pa se i ne kužim u sve to, al da toliko para netko more dat za to, taj ili je lud ili mu noge smrde ili je dobio na lotu

Moram sada ići, nastavak danas popodne kada opet uhvatim vremena, jebiga ne moš bit na poslu i niš ne delati  :mrgreen:

Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

tomee

• BANMAHER
  • Vozi: Kredenc koji vleče frižider
Odg: Ellan Vannin (Isle of Man 2009 - kroz 12 dana, 7 zemalja i 5000 km)
« Odgovori #1 : 16. Lipanj 2009, 10:52:32 »

tojo se zdebljal :palacgore:
Evidentirano

Bil

• **
  • Vozi: V-strom K9 črn ko vuglen
« Odgovori #2 : 16. Lipanj 2009, 11:06:33 »

Dobar si dobar  :palacgore: -ajde dalje!
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #3 : 16. Lipanj 2009, 12:06:31 »

2. dan

Nakon Stutgarta, jutarnje kave i sendvića, plan za taj dan bio je domoći se kanala i ukrcati se na vlak u Eurotunnelu. Išao sam na Francusku pa deri autocestom do kanala. U FR. nema vinjeta, al cestarine su im boli glava. Mislim da sam prošao kroz 3 ili 4 naplatne kućice, a niti jedna cifra nije bila manja od 7 - 8 ojra. Inače, začudio sam se koliko je promet pust kroz Francusku, u odnosu na Njem. Nije tolika gužva, većinom su dvije trake, za razliku od Njem. gdje su po tri. Taj dan je dosta puhalo, pa sam na goretex odijelo obukao kišnjak da me ne propuše.

Uz autocestu protežu se ogromna poljoprivredna dobra, zasijano svih trava i žitarica. Mislim da taj dio FR. može nahraniti cijelu Afriku.

U popodnevnim satima stižem do eurotunela. Želja mi je bila ići vlakom u UK, da i ja probam to čudo koje vozi ispod mora. 1994. godine otvoren je Eurotunel, dugačak je 50 km. Vlak vozi nekih 25-30 minuta. A to je ništa u odnosu na ovo: platim kartu za vlak (173 ojra povratna), prođem te naplate i doletim do FR. carine. E, kada su vidjeli moju putovnicu, onda su počeli: kamo ideš, koliko ostaješ, zašto ideš, ajmo sada sve stvari van. I tak ja dvije torbe raskopam pred njima, carinica navuče gumene rukavice :mrgreen: i kopaju po stvarima, onda su tražili da raskopam ziceve na motoru da ne bi možda sakrio koju kilu droge. U glavnom, pregledali me od glave do pete, motor isto. Posle sam opet trpao stvari natrag. Zajebana procedura kada si na motoru  :x
Zašto sam izabrao eurotunel? Pa cifra baš i nije mala, poslije sam pričao sa dečkima u vlaku, kažu da trajekt dođe nekih 110 ojra, ali treba čekati, treba se voziti mislim 2,3 sata, a ovime si čas posla u UK. A i posle imam fore kurčiti se da sam se vozil ispod kanala  :mrgreen:

I napokon UK. I naravno prvo križanje na izlasku iz vlaka ja skoro pod auto. Majmune, pa kako se to voziš...u je..leva strana! Leva strana! Ljudi moji, kak je to zajebano! Prvo sam napravio par km lagano 30, 40 na sat da se malo dobijem. Posle sam se trudio voziti iza nekog auta, da me vodi, a tek nakon nekih stotinjak km sam bio malo sigurniji. Najveći problem mi je desni zavoj. Znači nagnut si u desnom, a sa desne mi dolazi auto, automatski se cimam  :mrgreen:

Kako me već lagano noć hvatala, krenuo sam tražiti smještaj. Ne volim se voziti po noći, a i slabije vidim  :mrgreen:.
Navigacija kaže da ima neki grad Asford i da ima nešto hotela i B&B. Hoteli su mi malo preskupi pa reko ajmo nać neki B&B. Malo prozujao kroz grad i našao neki B&B za 30 funti. Prije sam se raspitivo za cijene, cifre su nekih 30-50 funti za noćenje, a ovo je valjda bilo jefino. Izvana izgleda ok:

a iznutra za povraćanje:

Al kaj je tu je. Malo sam pred večer prozujao tim gradićem. Ne znam koliko je veliki, al lijep je. Inače taj dio Engleske spada pod pokrajinu Kent. Ja sam bio uvjeren da znam engleski, ali njihov naglasak me totalno razuvijerio. Moram pitati sto puta da bi ih nešto razumio. Neš slično ko kod nas da slušam neki dijalekt.

Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #4 : 16. Lipanj 2009, 12:31:59 »

Ludnica..... :palacgore:
Ajmo dalje....

Bradonja

• **
  • Vozi: Yamaha X-City 250
« Odgovori #5 : 16. Lipanj 2009, 12:35:50 »

Odlično, stigli smo u Englesku. :D Ajmo dalje :palacgore:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #6 : 16. Lipanj 2009, 14:10:17 »

Ma bio sam na gablecu, šef ošo doma, evo idem ja dalje po tipkovnici  :mrgreen:

3. dan

Moj plan puta bio je 4-4-4, 4 dana do IoM, 4 tamo i 4 natrag, a to mi se većinom i ostvarivalo. 3. dan, plan je bio proći do Stonehendgea, vidjeti taj kamenjar i nastaviti do Liverpoola gdje sam imao smještaj (mukte  :mrgreen: ). Cijena goriva u UK je malo više od funte (1,020).

Stonehendge je stvarno biznis do bola za Engleze. Hrpa kamenja, upad je 6,60 funti, a turista na tone. Ograđen je i ne može se doći do njega bez plaćanja upada, a kada se plati upad, postoji staza koja ide oko njega, tako da je kamenje nemoguće dirati. Ja nisam ulazio unutra, sve slike su slikane izvan ograde. Bolje popit 3 pive, nego gledat kamenje, toga imam i oko kuće koliko god hoćeš  :mrgreen:

Dalje nakon kamenjara nastavio sam lokalnom cestom do Liverpoola, jedan dio bio je autocesta, jedan obična cesta kroz sela. Nisam toliko često stajao, ali imaju neki osebujan stil građena kuća. Slama je na krovu mislim.

U Liverpoolu sam imao sještaj koji sam pronašao preko ADV foruma i njihovog tent-up spacea. Riječ je o dijelu foruma gdje motoristi daju oglase da imaju mjesto za prespavati u kući ili mjesto za podignuti šator za strance motoriste. Jako korisno. Ja sam kontaktirao jednog člana tog foruma Nielsa i kod njega našao smještaj. Tip je inače lud za off-road motorima, a ovo je njegova garaža:

i kuća gdje sam spavao:

i njegov kvart:

Inače to je dio Liverpoola koji se zove Wirral i to je poluotok nasuprot Liverpoola. Od tog smješataj luka gdje sam se krcao na trajekt za IoM udaljena je 15 minuta vožnje, a najzanimljiviji je tunel koji vodi ispod kanala koji dijeli Liverpool i Wirral. prolaskom kroz taj tunel (koji je za motoriste besplatan, a za aute dosta skup) dolazi se do same luke Liverpool, gdje me je čekao trajekt za IoM.
Naravno na kraju dana Niels me vodio u neki bajkerski kafić i udri po pinti pive (nešto malo više od pola litre), a cijena je oko 1,80 funti.

Ova UK tablica (slova su po želji vlasnika) dođe oko 3000 funti  :shock: ( i ne, ne smiju skivati tablice ispod zica, ako te policija zbog toga uhvati, to košta više od samo tablice).

Inače, imaju caku sa tim tablicama. Njihova slova moraju biti točno dimenzija koje su propisane, ali na R-ovima sam vidio dosta malih tablica koje imaju manja slova. I to je tamo kažnjivo, ali kažu da kazna nije velika jer je tablica ipak vidljiva.
Sam grad Liverpool nisam imao vremena obići. Sutradan, tj. 4.dan polazio mi je trajekt za IoM.

Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #7 : 16. Lipanj 2009, 15:44:00 »

4. dan

Taj dan imao sam kartu za trajekt za IoM. Dolaskom u luku ide se na još jedan pregled dokumenata jer je IoM svijet i država za sebe. Službeno su dio UK, ali imaju svoj parlament, svoju valutu (Isle of Man funta koja vrijedi na IoM, ali u UK ne vrijedi), imaju svoju policiju i slično. Na trajekt sam došao među prvima da izbjegnem gužvu.
Taj dan bilo je baš neko kišno vrijeme.

Kada se parkira motor i dok se čeka trajekt, može se odmoriti i popiti kavu u čekaonici. Čekaonica u prvim minutama:

i posljednjim prije ukrcaja na trajekt:

I konačno je došao trajekt. HSC Manannan najveći je katamaran koji vozi u Irskom moru. Dugačak je 96 metara, prima 800 ljudi, 200 motora i 200 automobila. Sa obzirom da je u luci bilo motora ko u priči, možda su ovu brojku i premašili. Upalio sam navigaciju da vidim koliko piči po moru, išao je nekih 65 na sat. Jel to brzo za brod?

Nakon nekih 2,5 sata vožnje konačno dolazim na otok Man u glavni grad Douglas, gdje je glavna luka (koliko sam shvatio i jedina na tom otoku).

Preko foruma http://www.iomtt.com/ par mjeeci prije rezervirao sam smještaj, cijena smještaja sa doručkom je 15 funti  :mrgreen:
Najjeftinije nisam mogao pronaći. Jest da je smještaj banana, ali meni je treo krov nad glavom samo da prespavam, jer sam znao da ću po cijele dane laporadti po otoku, gledati trke i odmarati. Inače, sještaj je teško naći onak bez najave i bez rezervacije, a i cifre nisu male. B&B dođe nekih 40-50 funti, što je previše.
Moj smještaj bio je 2 milje udaljen od najpoznatijeg mjesta za gledanje, Ballaugh Bridgea. To je ono mjesto gdje je dvostruki zavoj i na prvom zavoju skaču preko mosta sa motorom.

Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #8 : 16. Lipanj 2009, 18:23:30 »

Ti skokovi su bolesni, odlično  :palacgore: , samo šibaj slije  :wink:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #9 : 16. Lipanj 2009, 18:44:01 »

jeeeebena destinacija.... i ja sanjam otići tamo ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Freshman

• Vozi: V-Strom
« Odgovori #10 : 16. Lipanj 2009, 18:58:40 »

Pa i nije ti loš tvoj prvi pravi touring motorom. Ajd, samo nastavi...  :palacgore:
Evidentirano

tomee

• BANMAHER
« Odgovori #11 : 17. Lipanj 2009, 06:59:01 »

65 je brzo za brod-brzo :palacgore:
Evidentirano

Roki-Roki

• **
  • Vozi: BMW K 1200 R, BMW F 650 GS Dakar
« Odgovori #12 : 17. Lipanj 2009, 07:31:58 »

idemo dalje, postalo je mnogo zanimljivo  :palacgore:
Evidentirano
Fahre nie schneller als Dein Schutzengel fliegen kann

Pustite me, pustite da odem,
bez pitanja kako, i zašto, i dokle,
drumovi uvijek nekuda vode,
a ja sam nomadskom glađu proklet.

floyd

• **
  • Vozi: Honda CBF 1000/Leo 150
« Odgovori #13 : 17. Lipanj 2009, 08:26:43 »

Odlično! Super izvještaj! :palacgore:
Evidentirano

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #14 : 17. Lipanj 2009, 12:10:21 »

Lijepi đir  :palacgore:
Karta za trajekt na UK (povratna, Calais-Dover) je cca 500kn što je prilično manje od 173 eura :) Voziš se sat i pol. A ono za 'pretres' je normalno, mislim da nema veze kaj si bio s motorom.

tomee

• BANMAHER
« Odgovori #15 : 17. Lipanj 2009, 12:25:25 »

za dover se vozi između 50 minuta i 1 sat i 15

ovisi kako kojom kompanijom - tj koliko im je brz brod :palacgore:
Evidentirano

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #16 : 17. Lipanj 2009, 13:25:33 »

Nisam baš ziher u to, očito si pogodio neki brzi brod. Mi se vozili taman tih sat i pol, a i sad gledam da se niš nije mjenjalo. No, nevermind  :)

picoda

• Vozi: Tenere
« Odgovori #17 : 17. Lipanj 2009, 13:28:49 »

Odlicno  :palacgore:
Evidentirano

tomee

• BANMAHER
« Odgovori #18 : 17. Lipanj 2009, 13:38:01 »

Nisam baš ziher u to, očito si pogodio neki brzi brod. Mi se vozili taman tih sat i pol, a i sad gledam da se niš nije mjenjalo. No, nevermind  :)

idem rel često pa ...

al nema veze ja to kao natuknicu :palacgore:
Evidentirano

cobRRa

« Odgovori #19 : 17. Lipanj 2009, 14:42:01 »

bravo ilegalac! :palacgore:

super zanimljivo! :palacgore:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #20 : 17. Lipanj 2009, 22:30:55 »

Fala ekipa!
Eto baš se vratio iz Tuzle sa čevapa, pa ću sada udrit po tipkovnici.

Na otoku sam u planu imao ostati od subote (06.06.) do srijede (10.06) kada sam ima kartu za natrag. Taman sam pogodio vrijeme utrka, jer prvi tjedan su treninzi, a drugi utrke.
Dakle moj smještaj na otoku. Štala za konje! Bivša, ali je to sada unosan biznis. Kako sam ja dečko sa sela, ili ti selak, meni je bilo bitno da je bilo čvrsti krov krov nad glavom, a šator mi se nije dalo nositi. Cijena je 15 funti koja uključuje doručak. Inače ti IoM ljudi (ne znam da li je tak i u Engleskoj) imaju zanimljiv doručak. Naime, prvi dan gazdarica donese pekmez, maslac i čaj. Ja reko, super, bum se ja toga najel malo više pa bu me držalo dost dugo. Kada ono, nakon toga nosi ona prženi špek, jajca, kobasice...uf reko, dobro  :mrgreen: . Drugo jutro sam znao kako treba doručkovati.

Inače, štala ima krevete na kat, 4 stanu u sobu puta 6 prostroja puta 15 funti, fina lova se krene za dva tjedna. Dok sam ja bio tamo bili su neki opičeni englezi, njih 10 koji su došli proslaviti momačku od nekog lika u trajanju od tjedan dana. Na večer su častili sa pivom i roštiljem, ekipa je bila super. Bilo me malo stah da mi netko nešto ne mazne dok nisam bio tamo, al srećo, ekipa je bila full korektna.

Inače gazdarica ima farmu konja i paunova. E, ti paunovi se počinju derati u 5 ujutro, svako jutro su me budili. Došlo mi je da im zavrnem vrat. :mrgreen:

Inače sused od gazde ima mačku bez repa, al sunce joj jebem, nikako je nisam mogao slikati. Bila je nekih 20 metara do mene i dok je pripremim fotić, onda ode.

Otok je mislim površine oko 550 kvadratnih kilometara (nešto malo više od Krka), a cestovna mreža je jako dobro isprepletena, upravo zbog utrka. Naime, utrke se održavaju svaki dan i tada se zatvara cesta prema donjoj slici (crveno):

Staza se odično zatvara između 10 ujutro do 6 popodne, tako da ako recimo ostanete unutar ringa ne možete izići van jer vas maršali neće pustiti da prelazite cestu i ugrožavate sebe i natjecaatelje. Ako se ostali izvan ringa, to je već mala prednost je obilaznim putevima možete doći do bilo kojega dijela otoka.
Inače rekli su da imaju oko 500 maršala, ljudi koji osiguravaju stazu i brinu se za sigurnost prometa.

Što vidjeti na otoku Manu?

Otok ima dosta zanimljivosti, ja sam ih pokušao obići čim više, ali naravno nisam sve uspio.

Murray's Motorcycle Museum

Ja baš uletim u nedjelju kada je muzej bio zatvoren. Al isplatilo se slikati pored kipa velikana.

Evidentirano

Adventurer

• **
  • Vozi: Kawasaki Z 750S
« Odgovori #21 : 17. Lipanj 2009, 22:47:02 »

Bravo!
Odličan tekst i fotke.  :palacgore:
Evidentirano
Pozdrav moto-putnicima ma gdje bili !

http://vimeo.com/37868842

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #22 : 17. Lipanj 2009, 22:55:45 »

Kroz otok imaju i dobro mrežu vlakova, i električnih i parnih i onih koje vuču konje. Ne znam da li im je to samo zbog turista ili običnih ljudi, al stvarno što jest, jest, čuvaju tu svoju tradiciju.

Dio ceste/staze gdje se voze utrke:

Tijekom baljezganja po otoku, mislim da sam spizio jedno dva dobra rezervara, oko 400 km sam napravio.
Ovo su slike sa sjeverne strane otoka. Inače tamo je dosta puhalo i bilo hladno.

Evidentirano

majle

• **
  • Vozi: Stroma tu i tamo...
« Odgovori #23 : 17. Lipanj 2009, 23:00:04 »

KUL !!!   :palacgore:

i lijepo opisano vse ! :palacgore:

za sada...  :jesus:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #24 : 17. Lipanj 2009, 23:11:19 »

Jedna od zanimljivosti su i dva velika kotača koja su služila za ispumpavanje vode iz rudnika, cinka mislim. Jedan kotač je malo manji, imena je Lady Evelin:

A drugi je navodno najveći kotač za ispumpavanje vode iz rudnika na svijetu imena Lady Isabella, a oba se nalaze u gradiću Laxey. Rudnici su zatvoreni krajem 20-tih godina i sve je sada pod vodom, a kotači se okreću i služe za atrakciju. Upad na manji se ne naplaćuje, a na veći je upad 3,5 funti, sa time da je tamo kompletan kompleks rudnika i zgrada, koji nisam sve stigao obići jer za to treba nekih sat vremena.

Idem na spavanje, sutra nastavak  :palacgore:
Evidentirano

maredm1

• **
  • Vozi: Suzuki Bandit 1250S
« Odgovori #25 : 17. Lipanj 2009, 23:15:38 »

Svaka čast. Super slike  :palacgore:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #26 : 18. Lipanj 2009, 07:29:53 »

Još malo slika sa sjeverne strane otoka:

Jedna od zanimljivosti koju sam posjetio je muzej avijacije i naoružanja koji je smješten blizu aerodorma kraj Douglasa. Upad je besplatan.

Gotovo kod svakoga birca diljem otoka nalazi se neka muzika, fešta se od jutra do mraka. Ekipa obilazi rutu kud se vozi utrka. Nadam se da su uspjeli obići svaki birc  :mrgreen:

Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #27 : 18. Lipanj 2009, 07:49:49 »

Na otok dolazi sto vrsta čudnih vozila:

Zanimljivo rješenje za invalidnu osobu. Preko rampe popn se sa kolicima i vozi motor. Želja za motorima nema granica, bitna je samo volja!

I masu drugih motora:

Grad Peel malazi se na zapdnoj strani otoka i poznat je po starom razrušenom dvorcu:

Evidentirano

Mr. Noo

• Vozi: Honda cb 1300 /Gilera runner ( dedina )
« Odgovori #28 : 18. Lipanj 2009, 08:10:00 »

E, Ivek moj, stvarno si si dal truda. Muf si skinul onak za prav.. :palacgore:.
Evidentirano
bolje miješat cugu nego beton.........

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #29 : 18. Lipanj 2009, 08:30:30 »

Mad Sunday

Ili ti luda nedjelja je nedjelja kada je cesta kuda se vozi utrka otvorena kompletna za sve one koji ju žele probati i za aute i za motore. Jedan dio staze je jednosmjerni promet a kroz grad je dvosmjerni. Na žalost to je dan kada si mnogi i daju malo previše oduška. Lika je pokupio helić, nadam se da je dobro završio.

Nakon lude nedjelje po gradu ima masu jako skupocjenih razbijenih ducatija, mv agusta kojima fali malo djelova, pa bi se tamo moglo nešto dobro ubosti za male pare  :mrgreen:

Gdje gledati utrku?

Dok sam bio gore vozile su se klase 600, mislim i 1000 , električni motori (idu ko ludi, ali se ne čuju) i trokolice.
Jedno od najboljih mjesta za gledati je Ballaugh bridge, gdje je poznati skok.

Slikanje motora kada jure ko ludi i amaterski fotić nisu baš za to:

Evidentirano

obby

• **
  • Vozi: suzuki gsr 600
« Odgovori #30 : 18. Lipanj 2009, 09:12:25 »

svaka cast majstore :palacgore:..
Evidentirano

bad_dac

• **
« Odgovori #31 : 18. Lipanj 2009, 09:30:33 »

ovo je predobro  :shock:

max respect  :palacgore:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #32 : 18. Lipanj 2009, 10:11:55 »

Evo još par slika sa utrka (kvaliteta je slaba, al nemre moj fotić uhvatit neš kaj juri 2 glave kroz selo  :mrgreen:):
Sve ove slike su sa Ballaugh Bridgea neposredno nakon skoka.

Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #33 : 18. Lipanj 2009, 10:29:20 »

Unutrašnjost otoka Mana

U unutrašnjosti postoji dosta velikih poljoprivrednih dobara na kojima je zasijan krumpir, kuruza i sl. Također sam vidio ovaca na milijune, al nisam nigdje vidio da ih okreću na ražnju.
Na nekim dijelovima jako smrdi jer to valjda špricaju herbicidima i onda to prodaju englezima  :mrgreen:

Ovčice  :mrgreen:

Osim tih poljoprivrednih dobara, svako selo ima svoju crkvu i svoje groblje. Crkve imaju neki osebujan stil...

Douglas je glavni grad u kome živi oko 30.000 ljudi i tu su smještene trgovine u kojima se kupuju suveniri, majce, kape...

Majce su 11 funti, šilterice od 5,5 do 6,5 funti, jaknice oko 25 do 35 funti, prišivci 1,5 funti...ja sam se dobro opskrbio za hvalisanje  :mrgreen:

Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #34 : 18. Lipanj 2009, 10:54:57 »

Što i gdje jesti?

Čaj sa mlijekom je klasika (cijena je manje od 1 funte):

Na cijelom otoku postoji brdo restorana, kafića u kojima se može nešto pregristi na brzinu ili pojesti neki normalan ručak. Osoblje je dosta ljubazno i korektno.
Cijena od 6 funti je za ovo (sa colom i čajem):

A malo bolji ručak, neka mesina, prilog i piće 10 funti:

Jest da je to puno previše nego to košta kod nas, al ne mogu ovo zvati razbacivanjem novaca, nego upoznavanjem sa kulinarskim svijetom  :mrgreen:

Nakon 4 puna dana provedena na otoku, bližio se kraj, tako da sam u srijedu 10.06. hvatao trajekt za Liverpool. Naravno u pristaništu gužva, klasika.
Od Liverpoola sam odapio u komadu cijeli put do tunela, prala me kiša cijelim putem i opet prespavao u gradu Asford sa početka ove priče.
Sljedeći dan ukrcao sam se na vlak, a društo mi je pravila elita koja se vraćala iz Goodwooda, mislim da je tada tamo bio onaj poznati festival brzine (to mi je isto jedna od želja):

Sada kada sam se ukrcavao nisu gledati ništa, čak niti putovnice, carinci samo mahnu rukom, prođi  :wink:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #35 : 18. Lipanj 2009, 11:07:31 »

Kada sam se vratio u Europu išao sam preko Belgije i Nizozemske uz obalu do Kolna gdje sam imao osiguran smještaj kod Ivice Kasala, člana MC GROMOVI Koln  :palacgore:
Tu nemam previše slika jer mi se više nije dalo stajati svako malo.

Iz Kolna sam išao na susret od MC GROMOVA, bio tamo dan i pol te su u nedjelju 14.06. nakon 12 dana putovanja vratio doma.

Tijekom 12 dana napravio sam 4925km po Garminu (a po motoru skoro 500 više  :misli:) , ali nisam ga cijelo vrijeme koristio, tako da sam premašio brojku od 5000km, što je do sada moje najveće (i nadraže) putovanje. Ukupno sam potrošio (ne računajući pripreme) oko 1100 eura, prošao kroz 7 zemalja i upoznao jako puno dobrih ljudi.

Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su mi svojim savjetima, smještajem, osiguranjem pomogli da napravim ovo putovanje čim jednostavnijim, sigurnijim i zanimljivijim.

Do čitanja (i sljedećih putovanja),
Ivica a.ka. Street Illegal
Evidentirano

dad0

• *
  • Vozi: malaguti spidermax
« Odgovori #36 : 18. Lipanj 2009, 11:39:32 »

bravo legendo!!
poćašćen sam kaj te poznajem!!!  :palacgore:
Evidentirano

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
« Odgovori #37 : 18. Lipanj 2009, 13:02:30 »

Posebno su mi dragi putopisi sa IOM-a ali ovo je stvarno odlično,svaka čast  :palacgore:
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #38 : 18. Lipanj 2009, 13:03:50 »

Bravo majstore, super, baš mi je lijepo vidit Ka tablicu na Man-u.  :palacgore:

Budem i ja jednom zapalio gore.  :wink:

linza

• Vozi: Varadero
« Odgovori #39 : 18. Lipanj 2009, 13:47:59 »

Svaka cast Street  :palacgore:

Jako mi je drago da nakon puno godina si ostvario svoju zelju.
I sad mi reci, budes mjenjo motor za Opel Astru ili i sljedece godine ides na djir?  :mrgreen:
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

SM Blade

• Vozi: komatsu 4x4 tdi
« Odgovori #40 : 18. Lipanj 2009, 13:58:08 »

a ja se brinem dal ću moć na istom motoru izdržat do dubrovnika... :mrgreen: :mrgreen:

svaka čast, i još sam.... :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
nemoš j.bat a da ne uđe

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #41 : 18. Lipanj 2009, 14:09:35 »

Svaka cast Street  :palacgore:

Jako mi je drago da nakon puno godina si ostvario svoju zelju.
I sad mi reci, budes mjenjo motor za Opel Astru ili i sljedece godine ides na djir?  :mrgreen:

Ne bum mjenal za Astru, idem sljedeće godine na đir  :mrgreen:
Ma kaj sljedeće, idem još i ove.  :D
Evidentirano

doktor dare

• **
  • Vozi: Suzuki DL 1000 V-Strom
« Odgovori #42 : 18. Lipanj 2009, 14:56:13 »

Docarao si mi Man na pravi nacin. Ovo bas zove da pocnem misliti o odlasku tamo... :D
Evidentirano
Bikers work is never done!

Mali_r

• **
  • Vozi: R1150RT / R1200RT
« Odgovori #43 : 18. Lipanj 2009, 17:04:16 »

bravo!  :palacgore: ko da sam i ja bio. eto ne moram sad ni ustat iz fotelje  :)
Evidentirano
hey ho let's go!

Roki-Roki

• **
  • Vozi: BMW K 1200 R, BMW F 650 GS Dakar
« Odgovori #44 : 18. Lipanj 2009, 17:31:48 »

prelijepo
Evidentirano
Fahre nie schneller als Dein Schutzengel fliegen kann

Pustite me, pustite da odem,
bez pitanja kako, i zašto, i dokle,
drumovi uvijek nekuda vode,
a ja sam nomadskom glađu proklet.

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #45 : 18. Lipanj 2009, 19:59:27 »

Svaka čast!  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Belly_SMB

• **
  • Vozi: Nexus 250ie
« Odgovori #46 : 18. Lipanj 2009, 20:24:48 »

Kolega, svaka čast :palacgore:. Dočarao si atmosferu na najbolji mogući način.
Nego da te pitam, pojasnil si i objasnil sve moguće, a kaj je sa žemskama ?
Kakve su domorotkinje ? Jesu ćemu ili su bolje ove naturalizirane (uvozne) ?  :LOL:
Ak nećeš javno, onda buš mi rekel u subotu !

Još jednom BRAVO !!!
Evidentirano

Dylan

• Vozi: Kawasaki ER 5
« Odgovori #47 : 18. Lipanj 2009, 20:39:04 »

Street Illegal je spominjao da je i jedan Hrvat, Emil Mokrovčak,nastupio na TT. Emil je u članku objavljenom 2002. sjajno dočarao atmosferu iz perspektive natjecatelja. Siguran sam da mnogi mlađi članovi foruma i ne znaju za taj članak, pa ću biti slobodan ovdje staviti link na njega. Nadam se da mi SI a ni vi ostali nećete zamjeriti.

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=387

A Streetu idu sve pohvale na krasnom izvještaju s jednog odličnog putovanja! :palacgore:
Evidentirano
...mi trkači... :)

CeLeRitAs

• **
  • Vozi: i zagađuje_=)
« Odgovori #48 : 18. Lipanj 2009, 23:05:14 »

svaka cast street.. sticky  :palacgore:
Evidentirano
Your achievements will never disappear and will always be in memory of over one million people in the world.There is nothing better than to be loved as you are, so now it's be strong and we each go your way and your message.

You will be always in my heart.

young_biker

• *
  • Vozi: uskoro nešto
« Odgovori #49 : 19. Lipanj 2009, 01:31:39 »

Zbilja lijep putopis. Svaka cast :cool:
Evidentirano
Speed-give me what I need.

sfshark

• **
« Odgovori #50 : 19. Lipanj 2009, 13:01:00 »

Super dočarano  :palacgore:   ...sad bi svi u IOM :)
Evidentirano

bev

• **
« Odgovori #51 : 26. Lipanj 2009, 09:19:05 »

Sjajan putopis, lijepe fotke i odlično opisano. Bilo je gušt čitati  :palacgore:!
Evidentirano

bifta

• **
  • Vozi: da bi živio,živi da bi vozio. ZRX 1200S
« Odgovori #52 : 01. Srpanj 2009, 21:53:17 »

Lijepo,lijepo.U subotu očekujem detalje. :palacgore:
Evidentirano

R65

• **
  • Vozi: R 1150 GS
« Odgovori #53 : 09. Srpanj 2009, 14:36:20 »

Odlican trip! I fotke. Keep on goin!  :palacgore:

smarty

• Vozi: FZ6 S2 N '07
« Odgovori #54 : 10. Srpanj 2009, 16:50:27 »

Ufff, pročitao sam, što bi se reklo, u jednom dahu  :palacgore:

Nego, ... Bila ti je baš želja otići samome, ili je tako ispalo, jer nisi uspio skupiti nikoga?
Evidentirano
www.young-4ever.org
Ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje"  N.T

Babylon-07

• **
  • Vozi: RN01
« Odgovori #55 : 11. Srpanj 2009, 16:33:24 »

Svaka cast care, prelijepo opisano i prelijepe slike. Hvala za info o ukupnom trosku, to vecina ne stavi ali nama koji se jos nismo nigdje zaputili daje nade da to i niej tako nemoguce glede financija:) .

Evidentirano

ivan grozni

• *
  • Vozi: BMW R-1200 GS ADVENTURE
« Odgovori #56 : 12. Srpanj 2009, 07:12:30 »

jako zanimljiv putopis,tekst si slozio da nemoze bit jasnije a fotke govore same za sebe svaka čast. :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Tri su  slova i propela a sredina plavo bijela

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #57 : 12. Srpanj 2009, 07:41:45 »

svaki put ima svoje cari i svaka zemlja cudne stvari (slama na krovu) ali to je mozda katranizirana slama  :LOL:
uglavnom za putopis koji neznam kak nisam videl do sad cista petica  :palacgore:
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #58 : 13. Srpanj 2009, 08:12:27 »

Hvala svima na komentarima!  :palacgore:

2 smarty: Kombinirao sam nešto sa jednim frendom, ali to je bilo idem-ne idem-pa opet idem, tako da sam odustao od kombinacija. Više se ljudi uplaše kada im kažeš koliko love planiraš potrošiti za taj put, nego samoga puta. Jest da cifra nije mala, al opet koliko love spizdim samo po kavama i lokalnim susretima u konačnici i nije toliko love.
Malo je dosadno na putu kada si sam, nemaš sa kime popričati na domaći, mene je cijelim putem bila frka, 'a kaj ako motor negdje krepa, kak onda?', ali opet, da ako se ne odlučiš da ideš sam negdje, ostaješ doma i onda žališ kaj nisi išal prošal.

Ma ekipa, samo gas, putujte, vozite se, uživajte u svakom kilometru koji napravite!
Evidentirano

MadKec

• **
  • Vozi: Fazer 600 '02
« Odgovori #59 : 13. Srpanj 2009, 18:27:26 »

Super put, odlican putopis, slike, ma sve..... svaka cast :palacgore:
Evidentirano

smarty

• Vozi: FZ6 S2 N '07
« Odgovori #60 : 13. Srpanj 2009, 22:55:28 »

2 smarty: Kombinirao sam nešto sa jednim frendom, ali to je bilo idem-ne idem-pa opet idem, tako da sam odustao od kombinacija. Više se ljudi uplaše kada im kažeš koliko love planiraš potrošiti za taj put, nego samoga puta. Jest da cifra nije mala, al opet koliko love spizdim samo po kavama i lokalnim susretima u konačnici i nije toliko love.
Malo je dosadno na putu kada si sam, nemaš sa kime popričati na domaći, mene je cijelim putem bila frka, 'a kaj ako motor negdje krepa, kak onda?', ali opet, da ako se ne odlučiš da ideš sam negdje, ostaješ doma i onda žališ kaj nisi išal prošal.

:palacgore: :palacgore:

Znam da od silnih dogovora, najčešće, na kraju ništa ne bude.

Ma imaš ti pravo, bolje sam na putu, nego ostati doma  :palacgore:
Evidentirano
www.young-4ever.org
Ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje"  N.T

Crni C

• **
  • Vozi: bandit 1200N ('03)
« Odgovori #61 : 28. Srpanj 2009, 10:17:21 »

Cestitke na super putovanju ... odlicne fotke i prica ...
Evidentirano
Cigo

djekomax

• Vozi: Kawasaki ZX9R
« Odgovori #62 : 31. Srpanj 2009, 14:09:54 »

Bravo Ivica legendo,da ovo ne pročita ne bih ni znao da si išao!
Svaka čast!
Evidentirano

max23pig

• *
  • Vozi: KAWASAKI ZR-7S
« Odgovori #63 : 30. Rujan 2009, 20:42:28 »

kapa do poda ... majstore...  :palacgore: kaj planiras iduce ,ako nije tajna ??'
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #64 : 02. Listopad 2009, 18:44:53 »

kapa do poda ... majstore...  :palacgore: kaj planiras iduce ,ako nije tajna ??'

Hvala!  :wink:
Iduće godine rado bih do NordKapp-a, ali sve zavisi od toga kako bu posal funkcioniral. Ako se ovak nastavi, nebum išal dalje od prve birtije  :mrgreen:
Evidentirano

max23pig

• *
  • Vozi: KAWASAKI ZR-7S
« Odgovori #65 : 04. Listopad 2009, 17:17:33 »

ah... nebu tak crno ... bit ce sivo..  :wink: . hehehe..treba  razmisljat pozitivno...  :palacgore: 
 a u ostalom imai blizih top destinacija .............. samo  :LOL:  :LOL:  :LOL:
Evidentirano

Stormbringer

• **
  • Vozi: GTR1400 Diablo Black
« Odgovori #66 : 07. Listopad 2009, 21:06:59 »

Bravo Street  :palacgore:

Tek sad sam vidio ovo, al nikad nije kasno za pohvalu  :wink:
Evidentirano
Comin' out of Nowhere
Drivin' like rain
Stormbringer dance
On the thunder again
Dark cloud gathering
Breaking the day
No point running
'Cause it's coming your way...

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #67 : 07. Listopad 2009, 21:34:25 »

Hvala svima na komentarima!  :wink:
Evidentirano

Ringo

• **
  • Vozi: CB 1300F
« Odgovori #68 : 07. Listopad 2009, 21:40:40 »

:palacgore:
Evidentirano

vjetar u kosi

• **
  • Vozi: Versys
« Odgovori #69 : 08. Listopad 2009, 01:14:01 »

Svaka ti čast majstore!! 12 dana - uspomen za cijeli zivot :palacgore: :palacgore:

ova slika mi je najbolja  :LOL: :LOL: :LOL:

Unutrašnjost otoka Mana

Evidentirano

blackbird24

• **
  • Vozi: uvijek nešto
« Odgovori #70 : 09. Listopad 2009, 13:28:21 »

svaka čast prije svega na odlučnosti :palacgore:
putopis je super kao i slike
Evidentirano
live for ride,ride for life

rodorodo

• **
  • Vozi: ponekad
« Odgovori #71 : 16. Svibanj 2010, 12:07:01 »

Mota mi se po glavi ove godine da posjetim taj spektakl, koliko je koštao put (bez pripreme, servisa itd...) znači sa starta, cilj i nazad do starta.
Informacije su vrlo korisne  u putopisu. Super.! :palacgore:
Evidentirano

Dario_87

• **
  • Vozi: Beverly 400
« Odgovori #72 : 16. Svibanj 2010, 15:07:02 »

odličan putopis i super slike. nadam se da ću jednom i ja do tamo :)

2 rodorodo: napisao je ispod zadnje slike da je potrošio 1100 eura bez priprema
Evidentirano
Born to be wild

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #73 : 16. Svibanj 2010, 17:53:41 »

Mota mi se po glavi ove godine da posjetim taj spektakl, koliko je koštao put (bez pripreme, servisa itd...) znači sa starta, cilj i nazad do starta.
Informacije su vrlo korisne  u putopisu. Super.! :palacgore:

Evo, napisao sam to, ali budem ti još jednom, nije mi problem. Ako gledam samo od doma do IoM i natrag cifra je ukupno bila oko 1100 (ili 1200) EUR (u što sam uključio trajekt od Liverpoola do IoM (mislim da je oko 220 EUR) i trajek natrag, te kartu za vlak od Francuske do Engleske i natrag (mislim da je bila 173 EUR)). Dakle samo karte za ta prijevozna sredstva su bila oko 400 EUR. Znači sam put (benzin, spavanje, hrana i razne điđi miđi (majce, kape, jakna) da se posle mogu kurčiti da sam bil tamo  :mrgreen: ) je bilo oko 700/800 EUR. Ako si čitao putopis ja sam se malo više orijentirao na pomoć ljudi iz vana, tako da sam u Štutgartu prespavao 3 dana (jedan dok sam išao tamo i dva dok sam bio na susretu), a u Eng. sam prespavao jedan dan kod lika kojega sam upoznao na advrider.com forumu i koji mi je dosta pomogao da se snađem po Liverpoolo do trajekta, a od 12 dana na putu, 8 sam platio noćenje. Sa time da sam na IoM našao smještaj za minimum minimuma (15 funti), što je tamo cifra koju možeš tražiti poput igle u plastu sijena. Isto tako, tražio sam najjeftinije B&B koje sam mogao pronaći u Eng. (oko 25 funti). Tako da one dane gdje sam spavao, dan puta (benzin) i noćenje negdje ispadne oko 100 EUR, euro manje-više (imam doma sve račune, trebao bih se malo podsjetiti na što mi je sve lova ošla).

Da idem ponovno, svakako uzeo bih si više dana i izbjegavao bih autoceste u Francuskoj jer su skupe, a poslo sam vidio da je i trajekt na relaciji Francuska - Eng. dosta jeftiniji. Ako me pamćenje služi mislim da je netko napisao da je oko 500 kuna povratna, al ne bih bio 100% siguran. Al opet, ja sam tamo išao jednom, to mi je ono, možda đir života (možda i nije, tko zna kakvih đireva budem sve napravio još) i jednostavno u tim trenucima nisam gledao na ukupnu cifru. Znam da se za tu lovu može puno više obići negdje bliže, možda i atraktivnije lokacije, ali recimo vlak ispod La mana, pa vožnja po lijevoj strani, pa gledat manijake kak tri glave jure kroz grad na IoM, pa vidit toliko hrpu motora, biti barem dio tok spektakla zvanog TT, mislim da je to neprocjenjivo. Posliije sam pročitao, mislim da je bilo u Motoreviji da su još dvojica iz, mislim Osijeka, išli na IoM, ali su oni furali motore na prilikolici do Njemačke  :shock:, pa onda do tamo.

Ako ti treba nekih podataka, slobodno mi se javi, pa ti pošaljem i napišem sve što i kako.
Evidentirano

rodorodo

• **
  • Vozi: ponekad
« Odgovori #74 : 17. Svibanj 2010, 15:16:45 »

Hvala na odgovoru!

Da sad sam se sjetio da vas je tura koštala oko 1100€. Pa dobro nije to velika cifra s obzirom šta ste sve vidjeli i prošli.Nažalost ja nemam vremena 12 dana, računao sam sa 5 dana ukupno i to mi je previše pošto moram raditi. 2 dana put gore 1 dan Isle of Man + 2 dana nazad.Znam bila bi to jurnjava.Ali vrijeme je knap.Barem da netreba presjedati Liverpol-IOM, da je barem u Engleskoj?  :x
Ljep pozdrav.
Evidentirano

puskacbr

• **
  • Vozi: Honda cbr 600rr 06., Sintić aerox 0.50....
« Odgovori #75 : 24. Srpanj 2010, 16:48:47 »

Vjerojatno ću i ja jednom otići to gore posjetiti...  :palacgore:
Evidentirano
puska

Deliriano

• **
  • Vozi: Kawasaki Zephyr 550; Suzuki Bandit 1200
« Odgovori #76 : 15. Siječanj 2012, 15:48:11 »

Nije  mi jasno kak sam tek sada vidio ovu temu, ali .... predobro!
Na braču sam ovog ljeta upoznao tipa sa IoM, skompali smo se i dogovorili da se vidimo kod njega!
Znači, vikenad, spavanje, klopa - GRATIS  :D
Tak da vrlo vjerovatno ove godine pičim gore  :mrgreen:  -  ako neću sada, KADA???
Sada prikupljam informacije pa mi je ovo izvrsno sjelo!
Svaka ti čast majstore, ozbiljni je to đir, i to SAM?!?!  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
naljepnice, majice, poslovni pokloni, kalendari i slične tiskovine - www.koprivagraf.com

bojan3000

• *
  • Vozi: yamaha x max 250
« Odgovori #77 : 17. Siječanj 2012, 20:24:21 »

odličan putopis,skidam kapu što si se sam uputio sam :palacgore:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.288 sekundi uz 15 upita.