kako je guzda rekao u naslovu seciranje- to proizlazi samo iz tvrdokornosti starih klubova i njihovih članova koji nisu za evoluciju u moto svjetu.
još uvijek bi da mogu jahali stare konje ali i oni sa godinama sklipsavaju i potrebna im je zamjena. kao što sam negdje rekao evolucija moto svjeta je neizbježna ali još uvijek neki klubovi nisu u skladu sa vremenom i vuku svoje statute iz početaka prošlog stolječa što je apsurd.
tako imamo i apsurd i u segmentu skutera gdje naš velepoznati klub vespaša prilikom reotvaranja kluba u zagrebu nisu priznali za članove imaoce vespe novijih godišta sa variomat ili full automatskom getribom več su za članove samo primali one koji su imali vespu sa ručnim mjenjačem ili izvedbe PX jako poznate u RH.
sad če neki vespaš da me zarekne da nije istina. ma istina je jer kad ste bili podforum na MS i kad ste počinjali pomogli su vam i vlasnik MS foruma i ja i Kivno I Ante koji radi kao novinar u Moto Klubu (časopis) zato znam što govorim. nakon tih početaka valjda je došlo do pomaka neznam jer sam se posvadio zbog toga sa članom Kivno i više nisam iste kontaktirao ali vidim da neki koji imaju vespe vračaju se na matični forum MS.
rezime:
ima nas svakavih čak i u vlastitom jatu ali kad gledamo daleko u prošlost mati nam je bila ista(vezano uz moto svjet).
ne bi ja da te ometam, ali ovo je glupost, jerbo od kada sam u klubu nijednog modernog Vespistu nisu odbili, ja osobno imam 200ccm GT i nitko me nije odbijao da udjem...tako da prvo provjeri stanje , a onda pucaj.
što se tiče pravila klubova, kakva su takva su, odabrana od pojedinaca -članova tog kluba.
nitko ne tjera ljude u klubove, pa ih se i tudja pravila i ne diraju.
osobno sam protiv tih pravila družbe kolibe na drvetu, jerbo uvijek je netko odbijen u ime svetih motocikala ove ili one boje , proizvođača i sl, ali srećom te ljude moraš sresti samo na cesti, proći i dalje uživati u lijepom pogledu.