ako sam dobro shvatio kad sam to gledao za sebe, tubro kao turbo se postallja kao i kod auta na ispusne grane koje su spojene u jednu cim blize glavi, dalje iz turba ide normalan ispuh.. usis isto tako se kaci normlano kao i prije samo kaj sumnajm da ces vodit dovod zraka iz airboxa nego ces stavit vrganj drito na turbinu..
tlacni zrak se vodi u intercooler te zatim ako su karbovi za turbo drito na karbove.. ako nisu onda se radi alu kutija za karbove te se karbovi hermeticki zatvaraju u tu kutiju tako da su konstatno pod tlakom tj. tlak okoline karbova je tlak koji daje turbina pa nema problema sa pisanjem goriva, losom smjesom.. padom tlaka itd..itd.. jedino kaj treba je staviti tlak goriva pol bara veci ili koliko je bilo nego je tlak zraka koji stvara turbina... sve to ustelat i gas..
e sad to zvuci tak sjajno i bajno a kad pogledas kaj treba za to napravit i koliko posla smrkne ti se pred ocima..
postoji jos opcija sa turbo kompresorom. tu ti je ispuh slobodan te radis preko remenice sa radilice pogon na turbo kompresor, prednost je sto nema turbo rupe te se porast snage doiva linearno, mana je to kaj se gubi oko 15% snage motoa dok kod turba se gubi oko 5-10%, sam princip je dalje isti..