Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Dolje

Autor Tema: Fotoaparati preporuka!  (Posjeta: 16384 )

Anton

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki GS 500 '92. & GSX 750F '90.
Odg: Fotoaparati preporuka!
« Odgovori #100 : 28. Siječanj 2010, 10:40:22 »

Je ljepo to zvuči,  :( al, živim u Zg-u i kupiti ga  je živa utopija, ma standardno, robe nema ni kod njihovog dostavljača (u Optimum-u) a u Bočarskom domu, je roba na carini, ma ziher ju imaju idući tjedan, ma najstarija fora na svijetu, al bumo vidli idući tjedan, ili, ak  vi imate koju ideju di da tražim, javljajte...
Van ionak nebum išao tak brzo, jedino ak u Brežicama ima koja pametna adresa s takvim stvarima, :misli: to bi
možda i mogo se zaletit....
PS, u medjuvremenu sam puko i odneso Eosa na popravak, (900Kn to je kao standardan kvar nakon neznam kolko okidanja i odma me opomenula da bum ubrzo došo opet, za nekaj drugo kaj je oko 500kn, čisto onak da me utješi),  jedino kaj je dobro, da objektiv u Maksimirskoj imaju tak da ga bum vjerojatno i pokupil, kad bum išo podignut aparat s popravka,  u medjuvremenu bum tražil adapter da ga mogu i na Nikonu koristiti, jer bu to izgleda jedino i najbrže rješenje il se  varam? :shock:

Čekaj, EOS 300 ili 300D?
Evidentirano

japanska mašina, od petsto kubika, kad je vozi Balkanac, pravi mačo muškarac

rhythm

• Suradnik
« Odgovori #101 : 28. Siječanj 2010, 11:19:42 »

Je ljepo to zvuči,  :( al, živim u Zg-u i kupiti ga  je živa utopija, ma standardno, robe nema ni kod njihovog dostavljača (u Optimum-u) a u Bočarskom domu, je roba na carini, ma ziher ju imaju idući tjedan, ma najstarija fora na svijetu, al bumo vidli idući tjedan, ili, ak  vi imate koju ideju di da tražim, javljajte...
Van ionak nebum išao tak brzo, jedino ak u Brežicama ima koja pametna adresa s takvim stvarima, :misli: to bi
možda i mogo se zaletit....
PS, u medjuvremenu sam puko i odneso Eosa na popravak, (900Kn to je kao standardan kvar nakon neznam kolko okidanja i odma me opomenula da bum ubrzo došo opet, za nekaj drugo kaj je oko 500kn, čisto onak da me utješi),  jedino kaj je dobro, da objektiv u Maksimirskoj imaju tak da ga bum vjerojatno i pokupil, kad bum išo podignut aparat s popravka,  u medjuvremenu bum tražil adapter da ga mogu i na Nikonu koristiti, jer bu to izgleda jedino i najbrže rješenje il se  varam? :shock:

Ima adaptera i koštaju 200-tinjak kuna, ali onda stvar  radi tako da ti ne radi ništa automatike.

Znači, blenda ti je manualna, tj nije jer kod novijih nemaš prsten za blendu, af-a nema, u biti aparat ti samo mjeri expoziciju i prilagođava brzinu okidača količini svjetla.

Iako, ima adaptera s kojima se blenda može mjenjati, ali to je već jedna druga priča.

Nije mi jasna potreba stavljanja novih objektiva preko adfaptera na aparate   :misli:
kužio bih da imaš stare objektive, koji ionako nemaju AF, pa da to želiš, ali ovako....
Prodaj jedan sistem, primi se ovog drugog i polako ulaži u njega.   :palacgore:
Evidentirano
KUPUJEM STAN U DUBRAVI (ZG) cca 75 m2

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #102 : 28. Siječanj 2010, 23:12:42 »

Čekaj, EOS 300 ili ?
:misli: 300D sorry ak sam zaboravil slovo dodat.....
Nije mi jasna potreba stavljanja novih objektiva preko adfaptera na aparate   :misli:
kužio bih da imaš stare objektive, koji ionako nemaju AF, pa da to želiš, ali ovako....
Prodaj jedan sistem, primi se ovog drugog i polako ulaži u njega.   :palacgore:
Pa tak i ja nekak razmišljam, o prodaji, al iskreno,  ima ih pun oglasnik, mislim 300D a cijena im i nije neka, a kad uzmeš da sam za popravak platil skoro kolko mogu za njega dobit, onda mi je malo bed, jer se i sjetim kolko   sam dal za njega.... ma  al pa imam ga skoro 5 godina, tak da me i nostalgija puca :(
 :misli: e a kaj se  ovog drugog  tiće, neznam,  još se nisam sreo s tim adapterima, pa ni ne kužim dobro kak to opće radi :? al jedini mi je bed kaj imam i Canonove i Nikonove i tel bi ih isprobat na svakom aparatu, a pošto svi imaju AF mislil sam da to nebi trebal biti bed....
Evidentirano

Eventum

• **
  • Vozi: Leonardo 125 & KLE 500
« Odgovori #103 : 29. Siječanj 2010, 11:03:44 »

...Eosa na popravak, (900Kn to je kao standardan kvar nakon neznam kolko okidanja i odma me opomenula da bum ubrzo došo opet, za nekaj drugo kaj je oko 500kn, čisto onak da me utješi)...

Razlog više za prelazak na Nikona
 :D
Evidentirano
"Da ovi na vlasti dožive što smo mi u srpskim logorima, vratili bi više nego su pokrali"

Chile

• **
  • Vozi: Husqvarna TC250
« Odgovori #104 : 18. Veljača 2010, 12:25:33 »

Zanima me mišljenje o Sony A200 aparatu, dvojba je Canon D450 ili sony....sa Sonyjem imam jako dobra iskustva ali Canon....kazu najbolji je ali isto tako razlika u cijeni je skoro 200 ojra.
Pa me zanima da li se isplati uopce dati toliko novaca vise za aparat a ako same performanse nisu toliko bolje :misli:
Evidentirano
Bolje biciklom u kurvanje nego Mercedesom na poso!!!

solar

• **
« Odgovori #105 : 22. Veljača 2010, 14:30:48 »

hm, nebih ti znao usporediti ta dva jer nisam sa obadva radio, a imam A200K, i meni kao početniku je sasvim dobar aparat.
Evidentirano

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #106 : 23. Veljača 2010, 10:59:58 »

Ja sam konačno uspio nabaviti aparat koji mislim da je idealan za putovanja tj. slikanja na putovanjima - Canon A720IS:palacgore:
Znam, mnogi će reći da ima i boljih aparata od ovoga, ima, ali ja pokušavam (još uvijek) naći idealan omjer kvalitete, cijene i nekih ostalih karakteristika (jednostavnosti korištenja - jer na putu, posebno u vožnji, slika uglavnom moja žena; i posebno težine jer se u vožnji aparat drži jednom rukom, ponekad dugo).
Znao sam da je ovaj Canon van proizvodnje ali sam ipak uspio nabaviti novoga - tu i tamo se još nađe u ponekom dućanu neki primjerak. Mislim da će sa svojim 6x optičkim zumom biti idealan.
Jedina mana koju vidim, za sada, je malo veća težina - 200 gr. bez baterija. Do sada sam imao aparat od 175 gr. i bio je OK, i za ne vjerovat kako tih 25 gr otežava stvar! :misli:

Vojo  :D
Evidentirano
Take it easy

Chile

• **
  • Vozi: Husqvarna TC250
« Odgovori #107 : 23. Veljača 2010, 15:14:31 »

hm, nebih ti znao usporediti ta dva jer nisam sa obadva radio, a imam A200K, i meni kao početniku je sasvim dobar aparat.

Evo sad bac gledam i vidim da se vec i A350 moze naci po pribliznoj cijeni, mislim da ce biti ipak Sony :wink:
Evidentirano
Bolje biciklom u kurvanje nego Mercedesom na poso!!!

solar

• **
« Odgovori #108 : 23. Veljača 2010, 15:26:09 »

ja svog imam već godinu dana, sa 18-70 i 75-300 objektivima, i mogu ti reći da je zvijer
Evidentirano

GORAN64

• **
« Odgovori #109 : 11. Travanj 2010, 18:06:50 »

Jel ko ima Olympus fe-360?Kakve su vam slike sa tim aparatom?
Evidentirano
B.T.G.O.G.By the grace of god ride free

vladof

• Vozi: quad
« Odgovori #110 : 13. Travanj 2010, 18:42:12 »

Trenutno je u mercatoru na akciji 539 kn AGFA optima 102-ccd senzor
                                                                               3xopticki zoom
                                                                               5xdigitalni zoom
                                                                               12 mpx
                                                                               video sa zvukom
                                                                               usb 2.0
                                                                               interna mem 32 MB
                                                                               SD i SDHC do 16 GB

treba mi aparat za ono najosnovnije slikanje,pa me zanima jel tko to ima  i jel to kaj vrijedi ?
Evidentirano
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne: svemir i ljudska glupost
samo što za svemir još nismo sigurni !

vladof

« Odgovori #111 : 25. Travanj 2010, 08:50:21 »

Hvala na svih 0 odgovora.Kupil sam aparat i stvoril se problem: unutra slike dobre,ali vani neki put dobre,neki put ispadne bijela slika da se nis ne vidi,a neki put ko da je negativ.Ponavljam samo vani.Jel sam kaj pomotal u postavkama il je to kaj drugo ili da idem u servis ?
Evidentirano

rhythm

• Suradnik
« Odgovori #112 : 25. Travanj 2010, 13:32:56 »

jel ti fotke i na kompu izgledaju tako?
Evidentirano
KUPUJEM STAN U DUBRAVI (ZG) cca 75 m2

hjukica

• *
  • Vozi: Yamaha R1
« Odgovori #113 : 25. Travanj 2010, 14:43:33 »

Hvala na svih 0 odgovora.Kupil sam aparat i stvoril se problem: unutra slike dobre,ali vani neki put dobre,neki put ispadne bijela slika da se nis ne vidi,a neki put ko da je negativ.Ponavljam samo vani.Jel sam kaj pomotal u postavkama il je to kaj drugo ili da idem u servis ?

Možda radiš u manualnom modu pa je u postavkama sporija ekspozicija ili veliki ISO? U tom slučaju na dosta svjetla slika "gori". Igraj se sa postavkama, za uvjete vani stavi najmanji iso a ostatak na automatiku pa ćeš vidjet jel' do aparata. Konkretno ne poznajem taj aparat al priča je ista za sve...
Evidentirano
Hrvoje - Split

vladof

« Odgovori #114 : 25. Travanj 2010, 22:38:00 »

Hvala riješio sam.Hebeš njegovo automatsko.Prebacil na krajobraz i slike za 5.
Evidentirano

hjukica

• *
  • Vozi: Yamaha R1
« Odgovori #115 : 26. Travanj 2010, 00:06:18 »

Hvala riješio sam.Hebeš njegovo automatsko.Prebacil na krajobraz i slike za 5.

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Hrvoje - Split

Phobocaster

• Vozi: Samo Hondu
« Odgovori #116 : 26. Travanj 2010, 00:08:38 »

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

kaj je tu sad funny  :misli: čovjek se snašo  :mrgreen:
Evidentirano
I kill people for money... but you are my friend, I'll kill you for nothing! - extra discount for EU citizens!
18:24:45
http://www.youtube.com/watch?v=cXXJfURtQns&context=C3532269ADOEgsToPDskL9evJv0nu7y2Yc5oI8Fvg_

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #117 : 03. Svibanj 2010, 17:38:44 »

Olympus sp 800 uz...triba mi misljenje nekog ko je ima prilike baratat s njim .
Evidentirano
Guzica poila dusu....

Frane

• Vozi: 625sxc '06
Evidentirano

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #119 : 24. Svibanj 2010, 22:58:49 »

Nešto iz nove serije Panasonica  :palacgore:  
http://www.bug.hr/vijesti/panasonic-predstavio-pet-novih-lumix-fotoaparata/100682.aspx
Kompaktno kućište, leica širokokutna leća, veliki zum, snimanje u hd, stabilizacija, gps prijamnik...
« Zadnja izmjena: 24. Svibanj 2010, 23:09:42 limit »
Evidentirano

DiAbLeRo

• **
  • Vozi: T-Max dablousevn
« Odgovori #120 : 25. Svibanj 2010, 09:02:03 »

Ja imam combo Canon EOS 550D, Sigma 18-200 OS za svakodnevno škljocanje, Sigma 10-20 za široki kut, i Canon EF 50mm 1.8 brzi i jeftini fiksni objektiv. Za sada sam superturboultrazadovoljan sa opremom, i hrpom dobrih slija...
Još da si kupim Fazera da ga mogu danonoćno slikavat...
Evidentirano
Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipis dudatis eneus iri!"

pinky

• Vozi: Ugodan početnički model
« Odgovori #121 : 25. Svibanj 2010, 11:19:31 »

Nešto iz nove serije Panasonica  :palacgore:  
http://www.bug.hr/vijesti/panasonic-predstavio-pet-novih-lumix-fotoaparata/100682.aspx
Kompaktno kućište, leica širokokutna leća, veliki zum, snimanje u hd, stabilizacija, gps prijamnik...

da da  :palacgore:

http://www.dpreview.com/news/1001/10012604panazs5.asp

i kupi ga od mene
Evidentirano
yebite se manekeni.. um klade valja, štela caruje..don't happy be worry.. mandrake nezna..
NEMAM NI DIONICA NI NIČEG PAPA

goldica

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: FZS 600 FAZER
« Odgovori #122 : 12. Lipanj 2010, 23:51:42 »

Zanima me vaše mišljenje i iskustva sa Canonom Ixus 120 IS.
Naime tražila sam aparat koji je prije svega mali da stane u džep ili torbicu kako bi uvijek mogao biti pri ruci,
da je pogodan za putovanje, zatim da je jednostavan za uporabu i da radi solidne sličice.
Tek sam u fazi "upoznavanja" s njim pa mi svaki savjet dobro dođe.
Evidentirano

Babylon-07

• **
  • Vozi: RN01
Evidentirano

lb

• **
  • Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #124 : 07. Srpanj 2010, 21:42:27 »

Koji od ovih da kupim, je li gospodine Budiša, koji, koji?  :misli:

Mora stati u džep na prsima, mora biti jednostavan za korištenje. Slikalo bi se većinom na moto-putovanjima i to su zapravo jedine slike za koje me briga kako će ispasti. Makro, tulumi, koncerti i slično - to mi nije bitno.

Nikon Coolpix S8000: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13424&catid=286
Canon Powershot SX200 IS: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=9923&catid=37
Panasonic Lumix DMC-ZX1EP: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12708&catid=227
Olympus µ 9010: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13025&catid=39

Ovo je aktualna ponuda iz Mikronisa i odgovara mi da kupujem baš kod njih, ali ako u rangu do cca 2000 kn ima negdje drugdje neki bitno pametniji izbor - slušam.

BTW, da pokušam objasniti koliko se kužim - gledao sam malo po dprewiew.com, ali meni je to sve isto i ako bi sada birao - birao bi po tome koji mi je najljepši  :bonk:
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Gore

Stranica je generirana za 0.163 sekundi uz 15 upita.