Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 13   Dolje

Autor Tema: Fotoaparati preporuka!  (Posjeta: 16382 )

AndreyA

• Spol: Ženski
  • Vozi: čvrgu :-))
Evidentirano
pAdavičarkA

manch

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: sve i svašta
Odg: Fotoaparati preporuka!
« Odgovori #26 : 26. Lipanj 2009, 15:27:46 »

Hvala svima na preporukama!  :palacgore:
Evidentirano
Jalni

markookram

• Vozi: proizvode jedne austrijske kuće
« Odgovori #27 : 26. Lipanj 2009, 15:31:12 »

manch

• **
« Odgovori #28 : 26. Lipanj 2009, 16:44:33 »

ovaj prvi , canon sx 1 is je vrlo cool
Da baš je  :palacgore:
Ali me zanima kolka je razlika u kvaliteti slike ak se usporedi SX 10 is sa SX 110 is?
Razlika je soma kuna!
Evidentirano
Jalni

manch

• **
« Odgovori #29 : 26. Lipanj 2009, 16:47:39 »

moja preporuka je Canon SX10 IS mislim da bi ti se on mogao u tu cjenu uklopiti a dobijas extra aparat sa extra optickim zumom i brdo mpx-a mada kako je meni fotograf jedan objasnio ako kontas izradjivati slike da imas i papirne slike onda je najbolje smanjiti na minimum mpx-e jer brdo megapixela na maloj slici moze biti losije.

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=2166&z=79

imas i model SX1 IS a razlika je samo sto SX1 IS ima HD video snimanje al to ti nece biti bas toliko potrebno jer i ovaj aparat ima fenomenalno snimanje vido snimaka cak i u uslovima slabije osvjetljenosti.

Ovaj sx 10 mi se fakat čini ko zanimljivi uređaj! Samo da ga još vidim i isprobam!  :palacgore:
Evidentirano
Jalni

markookram

• Vozi: proizvode jedne austrijske kuće
« Odgovori #30 : 26. Lipanj 2009, 16:52:12 »

Da baš je  :palacgore:
Ali me zanima kolka je razlika u kvaliteti slike ak se usporedi SX 10 is sa SX 110 is?
Razlika je soma kuna!

ja imam SX100is , fotke su sasvim ok
a koliko vidim 10-etka je za klasu bolja , sigurno bolje fotke , bolji zum , bolji fokus slike

ja bi svog odma mjenjao za 10-etku   :mrgreen:

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #31 : 27. Lipanj 2009, 09:15:04 »

Ja ti toplo preporučam, iz vlastitog iskustva, aparat Canon Powershot, na pr A590 IS ili sličan.

Ja sam se kod kupovine digitalca rukovodio slijedećim:

- da radi jako dobre slike
- da ima zadovoljavajuće dobar zoom (optički)
- da je jednostavan i čim lakši
- da nije skup (do 1 soma) pa ako ga izgubim ili ako mi padne i razbije se da nemam velike štete
- da ima jeftine kartice (tu otpadaju Sony aparati)
- da se sukuje s njim relatvno jednostavno da s njm može slikati i moja žena)

Najprije sam kupio Samsung 402 koji je sve ovo imao osim dobrog zuma, ali je imao jednu groznu manu - mehaničko određivanje macro slikanja, što je učinilo da bi slučajno uključio makro i slikao cijelu seriju mutnih slika!
Onda sam se ipak prebacio na Canon Powershotove, najprije 530 a sad 590IS.
Slažem se s kolegom koji spominje SX100IS - to je definitivno puno bolji aparat od ovog moga, ali ima dvije mane - težak je (na motoru često slikate jednom rukom!) i teško se drži u ruci jer nema tako istaknut 'nos' za držanje, radi toga je cijela serije 5xx puno bolja za držanje i slikanje. Idealan bi bio neki iz serije sa objektivima između 590 i SX100, prije je to bila serija 570 ako se ne varam, odlični aparati, izvrstan zum.

Sad vidim da nude A1000 i A2000 iako se nudi i S590IS za 899 kn što je, po meni, odlična cijena!

Vojo
Evidentirano
Take it easy

manch

• **
« Odgovori #32 : 27. Lipanj 2009, 20:16:49 »

Ja ti toplo preporučam, iz vlastitog iskustva, aparat Canon Powershot, na pr A590 IS ili sličan.

- da nije skup (do 1 soma) pa ako ga izgubim ili ako mi padne i razbije se da nemam velike štete

Najprije sam kupio Samsung 402 koji je sve ovo imao osim dobrog zuma, ali je imao jednu groznu manu - mehaničko određivanje macro slikanja, što je učinilo da bi slučajno uključio makro i slikao cijelu seriju mutnih slika!
Slažem se s kolegom koji spominje SX100IS - to je definitivno puno bolji aparat od ovog moga, ali ima dvije mane - težak je (na motoru često slikate jednom rukom!) i teško se drži u ruci jer nema tako istaknut 'nos' za držanje, radi toga je cijela serije 5xx puno bolja za držanje i slikanje. Idealan bi bio neki iz serije sa objektivima između 590 i SX100, prije je to bila serija 570 ako se ne varam, odlični aparati, izvrstan zum.

Sad vidim da nude A1000 i A2000 iako se nudi i S590IS za 899 kn što je, po meni, odlična cijena!

Vojo
Hvala  :palacgore:
Evidentirano
Jalni

maredm1

• **
  • Vozi: Suzuki Bandit 1250S
« Odgovori #33 : 28. Lipanj 2009, 22:44:07 »

Cijela serija je OK.. recimo 5000...  :palacgore:

Ja imam Fuji Finepix s9500 i aparat je super, ali kad smo išli na put u Makedoniju i Grčku nisam ga nosio, jednostavno aparat je težak gotovo dvije kile, kud s njim?! Nije baš za putovanja s motorom.
Evidentirano

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #34 : 28. Lipanj 2009, 22:58:27 »

Ja imam Fuji Finepix s9500 i aparat je super, ali kad smo išli na put u Makedoniju i Grčku nisam ga nosio, jednostavno aparat je težak gotovo dvije kile, kud s njim?! Nije baš za putovanja s motorom.

:mrgreen: S9600 je 'težak' 650g, tak da S9500 može biti +-20g. Taj fotić bez beda stane u tank torbu..
Evidentirano

maredm1

• **
  • Vozi: Suzuki Bandit 1250S
« Odgovori #35 : 28. Lipanj 2009, 23:25:08 »

:mrgreen: S9600 je 'težak' 650g, tak da S9500 može biti +-20g. Taj fotić bez beda stane u tank torbu..

Točno, težak je 650 grama i stane u tank torbu, samo sam ja gledao da nosim što manje stvari.
Nije mi bio baš praktičan. Ipak je prevelik.
Evidentirano

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #36 : 28. Lipanj 2009, 23:27:22 »

Istina da je najlakše nosit nekog kompakta...   :palacgore:
Evidentirano

RideHard

• **
  • Vozi: Honda CB 900 F Bol D'or / CBR 1000F '96.
« Odgovori #37 : 28. Lipanj 2009, 23:34:47 »

Ovaj sx 10 mi se fakat čini ko zanimljivi uređaj! Samo da ga još vidim i isprobam!  :palacgore:

vjerujem da ces biti veoma zadovoljan kao i ja sa svakim canonom kojeg sam do sad imao, a ovaj vjerujem da ce ti biti idealan. I koji god da uzmes obavezno slike da objavis  :palacgore:
Evidentirano
www.moto-shop.ba  PRODAJEM CB 900F Bol D'or
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death
Some dream to escape reality, some to change it forever - Power of dreams -  Soichiro Honda

RideHard

• **
« Odgovori #38 : 28. Lipanj 2009, 23:45:27 »

Vojo

eh sad model SX 10 IS (znaci ne SX 100 IS) je nasljednik S5 i ima onu kao rucku za drzanje koju SX100 nema i ima veliki zum kao i stabilizaciju slike i jos svasta nesto, al pruza puno vise od onih ostalih kompat aparata ali to je najbolje da i sam manch ode u radnju i vidi koji bi mu aparat najbolje lezao u ruci.
Evidentirano
Some dream to escape reality, some to change it forever - Power of dreams -  Soichiro Honda

RideHard

• **
« Odgovori #39 : 29. Lipanj 2009, 00:08:21 »

Da baš je  :palacgore:
Razlika je soma kuna!

razlika izmedju SX1 i SX10 je samo u tome sto SX1 radi video snimak u HD rezuluciji, a sve ostalo je isto sto se fotografija tice jer je to potpuno identican aparat, znaci razlika samo u video zapisu sto i nije toliko bitno jer i SX10 radi extra video zapise.
Razlika izmedju SX10 i SX100 je kod  SX10 je veci sirokutni zum, vise mpx-a, ljepsi... :D najbolje je da odes i vidis uzivo i vidis koji ti najbolje sjeda u ruci pa taj uzmi nevezano dali ce biti neki od ova dva modela ili neki treci.

Evidentirano

jessy

• **
  • Vozi: Kronreif Trunkenpolz Mattighofen
« Odgovori #40 : 28. Kolovoz 2009, 20:57:23 »

Neki dan nabavio Canon powershot sx 200 si 2380,00 kn. Prezadovoljan aparatom mislim da vrijedi tog novca. 12x optički zum video snimanje u HDMI
http://www.dpreview.com/news/0902/09021804canonsx200is.asp
Evidentirano
Rokovnici, planeri, kalendari iz vlastite proizvodnje, veliki izbor promotivnih proizvoda npr: majice, jakne, kape i flis sa dotiskom ili štikom, olovke, kožna galanterija, veleprodaja uredske opreme i potrošnog materijala

Tealc

• **
  • Vozi: Suzuki GSF1250SA L0
« Odgovori #41 : 28. Kolovoz 2009, 22:35:46 »

Ja pak ti preporučam Panasonic Lumix iz serije DMC-FZxx.

Imam već 2 sezone DMC-FZ8. Stane u tank torbu, manje od pola kile ima, ne trebaš biti fotoamater jer ima neke modove, a ako se dobro kužiš u aparate moreš izraditi solidne fotke (sa stativom i odlične) budući da ima i manualne kontrole. Optika je solidna (Leica).

Veličina je nekaj između "idiota" i SLR-a, tj. taman. Ako se malo više zainteresiraš, vjeruj mi moreš napraviti puno bolje fotke nego netko neuki ko radi point and shoot sa SLR-om  :palacgore:
I radi te veličine, ako si navikao na aparat veličine kutije cigareta treba malo da se privikneš, ali kad vidiš prve slike bu jasnije sve. Optika je neusporedivo bolja nego na malim kompaktima. Daleko je to do SLR-a, ali pročitaj gore opet kaj sam napisal.

Recimo za cca 2500 kn: http://www.dpreview.com/news/0807/08072104panasonicfz28.asp#images

Evo mojih 2 centi. Pozdrav!  :mrgreen:
Evidentirano

hondamoto

• **
  • Vozi: FZS 1000
« Odgovori #42 : 04. Rujan 2009, 05:18:37 »

upravo nabavio Olympus SP 590 UZ, cijena 2649 kn, 26x optićki 12 mp,programa ko u prići, relativno lagan i jednostavan za rukovanje, ima dvostruku stabilizaciju slike,detekciju.......vidi na www.olympus.hr
najniža cijena u Optimum računala ZG

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #43 : 08. Rujan 2009, 10:00:15 »

oko 3.000 kuna kompakt a da je cudo moze i koja kuna vise nije bitno....preporuka.
Evidentirano
Guzica poila dusu....

solar

• **
« Odgovori #44 : 08. Rujan 2009, 11:02:30 »

upravo nabavio Olympus SP 590 UZ, cijena 2649 kn, 26x optićki 12 mp,programa ko u prići, relativno lagan i jednostavan za rukovanje, ima dvostruku stabilizaciju slike,detekciju.......vidi na www.olympus.hr
najniža cijena u Optimum računala ZG

da,al je to opet kompakt sa malo većim zoomom.  :wink:
Evidentirano

hondamoto

• **
« Odgovori #45 : 08. Rujan 2009, 13:28:31 »

da,al je to opet kompakt sa malo većim zoomom.  :wink:
danas je razlika između kompakta i SLR-a jako mala ali i jako velika jer za SLR trebaš imati dosta znanja o snimanju. Kompakti više klase imaju odlićnu sliku, oštrinu,dubinu... Mnogi kupe SLR aparat i neznaju što bi sa njime jer kompakti rade bolje slike od SLR - kada ga staviš na automatiku. Ujedno SLR treba i cijelu torbu prateće opreme uz aparat i to mu diže cijenu a i nije prikladan za putovanje sa motorom.
Amaterski slikam preko 30 godina i glavna prevaga u korist kompakta je bila težina aparata , odnosno nema potrebe za dodatnim objektivima, brzina i lakoča rukovanja a o cijeni da ne prićam.Elektronika ćini danas čuda i cijene padaju, a kvaliteta raste.Nekada sam za cijenu mog starog Canona sa objektivom dao jedan novi auto niže klase a danas to već imaš već od 400-500 eura. SLR za sada prepuštam profesionalcima jer nema potrebe istresti 1000-2000 ili više ojrića za aparat sa opremom.
preporuka za pročitati http://www.e-fotografija.si/templates/?a=2300&z=79

Frgich

• Vozi: V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #46 : 08. Rujan 2009, 14:30:00 »

oko 3.000 kuna kompakt a da je cudo moze i koja kuna vise nije bitno....preporuka.

Canon IXUS 860 is  :palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #47 : 09. Rujan 2009, 08:52:29 »

upravo nabavio Olympus SP 590 UZ, cijena 2649 kn, 26x optićki 12 mp,programa ko u prići, relativno lagan i jednostavan za rukovanje, ima dvostruku stabilizaciju slike,detekciju.......

E sad moraš početi snimati nešto drugo osim susreta, jer tamo sve fotke
izgledaju isto, bez obzira na aparat ... :jesus:
Evidentirano
Opinions of wear, feel, feedback, grip, life will vary as much as the variables of rider, rider weight, skill, experience, personal preferences, road surface, temperature, weather, bike, suspension settings, power, how hard/fast the rider goes, load and something as simple as tyre pressure...

hondamoto

• **
« Odgovori #48 : 09. Rujan 2009, 09:39:12 »

E sad moraš početi snimati nešto drugo osim susreta, jer tamo sve fotke
izgledaju isto, bez obzira na aparat ... :jesus:
jbg.kada ove godine nisam nikud uspio otići, a bila je u planu tvoja ruta ali cestovna  :?

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #49 : 29. Rujan 2009, 21:43:00 »

:misli: ufff, tam u Birtiji su mi zaključali temu, pa da probam ovdje pitat u vezi SLR-a, naime, i meni ga je nezgodno nositi s sobom stalno, allll, snađem se nekak :?  i jedostavno to mi treba,  :misli: pošto sad već duže vrijeme gatam i kombiniram, skontal sam da Nikona D80 već dugo niko ne prodaje i nemrem ga nabaviti ( jedino ako ga je netko negdje sreo, javljajte, pomagajte....) pa se bum moral opredjeliti za skuplju varijantu D90, on (odnosno kučište)  je sad 5990kn za gotovinu , al oni na Prisavlju nemaju mogučnost za rastegnut ga na neke rate, jer moram i objektiv neki uzeti,  tak da sad jednostavno tražim  pa ak je neko negdje sreo u prodaji tako nešto, mislim tu kod nas u HR, pomagajte...

PS, e da, nisam nigdje naletio na one adaptere, da mogu i ove objektive  od Eosa kaj su mi ostali upotrijebiti na  Nikonu, tak da i to tražim, al  nekak mi baš i neide...
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 13   Gore

Stranica je generirana za 0.178 sekundi uz 15 upita.