Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Dolje

Autor Tema: Fotoaparati preporuka!  (Posjeta: 17240 )

darkovsky

• Spol: Muški
  • Vozi: GSX 1400
Odg: Fotoaparati preporuka!
« Odgovori #75 : 05. Siječanj 2010, 22:25:25 »

Ovaj 190xprob stativ sa 488rc2 glavom ispada cca 2000kn..
1700kn je sa 804rc2 glavom
Ako ti treba nešto malo teže, 055xprob je odličan stativ, cca 400kn skuplji od 190xprob.

Od jeftinijeg imaš Vanguard Tracker seriju, nisam baš puno radio s njime al je ok..

Cijene sam gledao u Optimumu, tam je najjeftinije..

soho

• *
  • Vozi: Norton Commando 961SE
« Odgovori #76 : 07. Siječanj 2010, 10:47:27 »

Olympus E 420 ?

neobavezne idiot fotke, za brzo okidanje iznenadnih dogadjaja, a opet da se moze i nesto vise napravit,

misljenje ?

Kompaktan i pristupačan... Stane u malo veći džep. Odličan za putovanja, te za prebjege sa idiota na amatersku fotografiju  :palacgore:
Evidentirano

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #77 : 07. Siječanj 2010, 13:21:41 »

samo da potvrdim receno  :palacgore:

neko vrijeme ga koristim i to kaj si rekao je tocno,

samo kaj dodam malo bijele u balansu,

ostalo za moje potrebe i previse

:palacgore:
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

Jimmy LaLa

• *
  • Vozi: V'raga 535
« Odgovori #78 : 19. Siječanj 2010, 23:43:42 »

Evo da ne otvaram novu temu,htio bi cuti od vas malo iskusnijih nesto vise o ovom aparatu, znam da nije posljednji krik tehnike ali me zanima kakav je bio u "svoje vrijeme" i koliko je sposoban da napravi neku bolju fotografiju...
« Zadnja izmjena: 19. Siječanj 2010, 23:55:47 Jimmy LaLa »
Evidentirano
Rain,rain go away come again another day...

Anton

• **
  • Vozi: Suzuki GS 500 '92. & GSX 750F '90.
« Odgovori #79 : 20. Siječanj 2010, 21:28:47 »

Evo da ne otvaram novu temu,htio bi cuti od vas malo iskusnijih nesto vise o ovom aparatu, znam da nije posljednji krik tehnike ali me zanima kakav je bio u "svoje vrijeme" i koliko je sposoban da napravi neku bolju fotografiju...

To ti je Minoltin AF aparat sa kit objektivom, najjeftiniji iz serije tadašnjeg Minoltinog AF sistema, postojao je skuplji 5000i i 7000i model.

Razlike su ti uglavnom u tehničkim mogućnostima tipa brzina zatvarača, tip AF-a i sl., ne znam ni ja sve napamet.

Uglavnom, da skratim, s njim možeš napraviti odlične fotografije, bolje od većine digitalnih fotoaparata danas, samo ti treba dobar film i dobar skener. :wink:

Taj fotoaparat, kao i svaki analogni, uz opciju da imaš odličan skener, je uz bok najskupljim DSLR-ovima današnjice.
Evidentirano

japanska mašina, od petsto kubika, kad je vozi Balkanac, pravi mačo muškarac

Space Director

• JELEN
  • **
  • Vozi: GSR 600
« Odgovori #80 : 22. Siječanj 2010, 09:39:55 »

Ne mogu vjerovati da ima i ovdje ljubitelja analogne fotografije. :mrgreen:

Nego, da se ipak osvrnem na većinu, koji bi digitalni fotoaparat, ako vam nije teško izdvojiti koju kunu više, a želite mali fotoaparat koji će vam davati vrhunske fotografije, onda pogledajte ovo - Sigma DP2.

Kod nas je možete kupiti ovdje.

Uzmite u obzir da sam laik, kad budete odgovarali na moje pitanje :)
Zanima me kupovina nekog manjeg kvalitetnog fotoaparata koji mogu staviti, recimo, u dzep na prsima i fotkati iz voznje. Dakle, neki kompakt. Kod odabira su me ucili da je bitno da posjeduje IS opciju. Ovaj fotoaparat nema to. Jeli mu to mana ili on ima nesto drugo, sto ga cini boljim u odnosu na one sa IS opcijom?

Hvala
Evidentirano
I kad stojim tesko me pratiti.

rus

• Vozi: Capo di tutti capi-Caponord
« Odgovori #81 : 24. Siječanj 2010, 20:32:04 »

To ti je Minoltin AF aparat sa kit objektivom, najjeftiniji iz serije tadašnjeg Minoltinog AF sistema, postojao je skuplji 5000i i 7000i model.

Razlike su ti uglavnom u tehničkim mogućnostima tipa brzina zatvarača, tip AF-a i sl., ne znam ni ja sve napamet.

Uglavnom, da skratim, s njim možeš napraviti odlične fotografije, bolje od većine digitalnih fotoaparata danas, samo ti treba dobar film i dobar skener. :wink:

Taj fotoaparat, kao i svaki analogni, uz opciju da imaš odličan skener, je uz bok najskupljim DSLR-ovima današnjice.
uglavnom je sve rečeno ovde,a ja bi doda da ti sad imaš mogučnost doči do kvalitetnih objektiva za Minoltu ,a za malu lovu
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #82 : 24. Siječanj 2010, 23:34:51 »

uglavnom je sve rečeno ovde,a ja bi doda da ti sad imaš mogučnost doči do kvalitetnih objektiva za Minoltu ,a za malu lovu

S tim da treba naglasiti na MF ( manual focus - ručni fokus ) Minolte, odlični Rokkor objektivi, a cijena im je doslovno nikakva.
Jer, ako se ne varam, AF Minolte ne mogu primati MF objektive, to nisam siguran, trebalo bi provjeriti.
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #83 : 24. Siječanj 2010, 23:38:18 »

Uzmite u obzir da sam laik, kad budete odgovarali na moje pitanje :)
Zanima me kupovina nekog manjeg kvalitetnog fotoaparata koji mogu staviti, recimo, u dzep na prsima i fotkati iz voznje. Dakle, neki kompakt. Kod odabira su me ucili da je bitno da posjeduje IS opciju. Ovaj fotoaparat nema to. Jeli mu to mana ili on ima nesto drugo, sto ga cini boljim u odnosu na one sa IS opcijom?

Hvala

IS opcija ti je kada koristiš jaki zoom, a ovaj aparat koji sam ja spomenuo to nema, ima samo 2.5x optički zoom, dok kod nekih je on veći, pa samim time i "treba" stabilizacija.
Mislim, u biti to ti ne treba, osim ako ćeš biti paparazzi pa ćeš iz grma fotografirati susjede sa 12x zoomom. :mrgreen:
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #84 : 24. Siječanj 2010, 23:40:59 »

Eh da, Jimmy LaLa, evo ti moja flickr stranica, niti jedna fotografija na njoj nije iz digitalnog fotoaparata, pa eto sam procijeni, jesu li fotografije sa filma korektne ili ne.
Da naglasim da je sve skenirano na običnom stolnom skeneru.

http://www.flickr.com/photos/analoganton/
Evidentirano

che00

• *
« Odgovori #85 : 25. Siječanj 2010, 00:12:20 »

OLYMPUS SP-590UZ
12 megapixela
26 x optički zum
baterije traju jako dugo a k tome koristi i minjonke AA baterije koje možeš kupiti i u najvećoj zabiti
hrpa programa u stilu pejzaž portret sport poortret po mraku .......... puno kombinacija
veliki displey
stabilizator slike
lagan i prilično kompaktan
eto to je to ja sam osobno jako zadfovoljan sa kvalitetom fotografija i jednostavnošću upotrebe
Evidentirano

che00

• *
« Odgovori #86 : 25. Siječanj 2010, 00:18:43 »

a što se tiče filma po mom mišljenju zaboravi 1.ograničen si brojem fotki 36 
                                                            2. ako ozbiljno putuješ sa filmom se mogu dogodit razna čuda
                                                            3. film je danas postao rjetkost u trgovinama moraš trežit specijaliziranu trgovinu foto opreme u Štokholmu da bi kupio film
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #87 : 25. Siječanj 2010, 00:30:11 »

a što se tiče filma po mom mišljenju zaboravi 1.ograničen si brojem fotki 36 
                                                            2. ako ozbiljno putuješ sa filmom se mogu dogodit razna čuda
                                                            3. film je danas postao rjetkost u trgovinama moraš trežit specijaliziranu trgovinu foto opreme u Štokholmu da bi kupio film

Svakome po njegovom osobnom ukusu.Ja nikoga ne nagovaram na film, pogotovo ne u današnje vrijeme i ne na ovom forumu, jer sumnjam da to nekoga uopće zanima, ali ipak da odgovorim:

1. ograničen si po filmu, više paziš što fotografiraš, i bolji ti je konačni rezultat, a i više učiš, a film promijeniš za 30tak sekundi.
2. koja čuda se mogu dogoditi sa filmom? više ću vjerovati filmskom fotoaparatu, nego digitalnom, jer bar znam da ne može toliko stvari riknuti.
3. ovo nije istina, imaš ga kupiti i dalje ( npr. u svakom DM-u ), samo ga ne tražiš, pa ga niti ne primjećuješ.
Evidentirano

hondamoto

• **
  • Vozi: FZS 1000
« Odgovori #88 : 25. Siječanj 2010, 09:08:00 »

OLYMPUS SP-590UZ
12 megapixela
26 x optički zum
baterije traju jako dugo a k tome koristi i minjonke AA baterije koje možeš kupiti i u najvećoj zabiti
hrpa programa u stilu pejzaž portret sport poortret po mraku .......... puno kombinacija
veliki displey
stabilizator slike
lagan i prilično kompaktan
eto to je to ja sam osobno jako zadfovoljan sa kvalitetom fotografija i jednostavnošću upotrebe

:palacgore: nakon 6 mjeseci što imam SP 590 UZ  za taj aparat mogu reći sve pohvale. Zaista je sam vrh ponude kompakta velikih mogućnosti. Iako još uvijek znam ponekad upotrijebiti moj 25 godina stari Canon A1 koji je koštao cijelo bogatstvo u odnosu na ove današnje aparate. No ,nedostatak starih aparata je glomaznost, težina  puno objektiva i nije baš zgodno ga nositi na put, slićno je i sa DSLR aparatima,nisu toliko teški no moraš imati barem 2 objektiva blic , to je već puno prostora na putovanju.

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #89 : 25. Siječanj 2010, 15:17:25 »

Svakome po njegovom osobnom ukusu.Ja nikoga ne nagovaram na film, pogotovo ne u današnje vrijeme i ne na ovom forumu, jer sumnjam da to nekoga uopće zanima, ali.....
Da se i ja nadovežem, iako nisam neki stručnjak, al sam  do sada već uništio jednog Canon Eos-a 300, sad sam nedavno prešao na nikon, al isto mi je konjska lova bila pa sam se zadovoljil s D60 i tamronovim objektivom,(glavni razlozi su bili cijena te  veličina i težina  tjela u odnosu na  D90, jer treba ga po cijeli dan cukati s sobom po sajmovima i sl. dogadjanjima ) al moram reći, da sam s mojim starim Olympusom OM2000 i UVfilterom i dva objektiva, imao puno bolje razultate, stalno sam to pridavao svom neznanju i nedovoljnom poznavanju aparata, al  sad znam, da sam ipak trebao uzeti D90 Nikona minimum, jer kad jednom malo svladaš tehniku i kad znaš kako  to može ispasti, onda te ne zadovoljavaju prosječne fotke  pogotovo ako ih kasnije misliš upotrijebiti u neku malo ozbiljniju svrhu...
PS. mislim da  bi opet mogao malo i analognoga u ruke staviti, samo kaj ga trebam dat popravit,nešto sitno,  pa  ak neko zna di je neki njihov servis u Zg, javite, svaka info je dobrodošla...
PPS a kaj se Minolte tiče, meni ga Šogi ima, i ja sam samo pohvale čuo, a i vidio sam uratke, koji to i potvrdjuju..... 
Evidentirano

rhythm

• Suradnik
« Odgovori #90 : 25. Siječanj 2010, 17:41:16 »

al moram reći, da sam s mojim starim Olympusom OM2000 i UVfilterom i dva objektiva, imao puno bolje razultate, stalno sam to pridavao svom neznanju i nedovoljnom poznavanju aparata, al  sad znam, da sam ipak trebao uzeti D90 Nikona minimum, jer kad jednom malo svladaš tehniku i

Ja bih ipak "problem" tražio u objektivima, a ne u tijelu. I meni se činilo da na 350D imam bolje fotke, nego na 50D, ali onda sam probao nekaa stakalca koji imaju neke čudne male f brojke, tipa, 2.8, ili 1.4 i vidi čuda, fotke su bolje nego na 350D       :D

Ne znam koja točno stakla imaš, ali generalno je bolje ulagati u stakla, nego u tijelo (osim ak se nema viška love)
Evidentirano
KUPUJEM STAN U DUBRAVI (ZG) cca 75 m2

Ogi

« Odgovori #91 : 25. Siječanj 2010, 22:21:09 »

Ja bih ipak "problem" tražio u objektivima, a ne u tijelu. I meni se činilo da na 350D imam bolje fotke, nego na 50D, ali onda sam probao nekaa stakalca koji imaju neke čudne male f brojke, tipa, 2.8, ili 1.4 i vidi čuda, fotke su bolje nego na 350D       :D
Ne znam koja točno stakla imaš, ali generalno je bolje ulagati u stakla, nego u tijelo (osim ak se nema viška love)
ma kužim kaj očeš reći i u pravu si, jer sad sam i ja u razmišljanjima da si uzmen nekaj malenoga, tipa F2.8 ili manje , jer mi  za ove moje  potrebe za detaljima, to i je dobra varijanta, kad mogu  dosta blizu  predmetu  prići, a i kad je slabije svjetlo.... a sad si me opet navuko na novo razmišljanje i investiciju koja bu vjerojatno opet brzo na redu , makar cifre su opake,  vidim da Tamron ima i F2.o i F2.8 u ponudi, al to bum moral rabljeno potražit, jer su novi    :(  al vidim da nikkor ima meni zanimljivih, a i cijena im je  :misli: zanimljiva..........
PS, na Eos-u mi je F 3,5-5,6 ,al  tam mi je riknul nekakav shutter il tak nekaj, pa to još nisam dal popraviti,  a na nikonu mi je F3,5-6,3, i tak...sad tek kontam na kaj sam zaboravio, e a fakat si u pravu, pa to sam skroz i zaboravio razmišljat u tom smjeru, a to mi je još na analognom bilo u planu, al ga je preteko SLR i tak, skroz sam to zaboravio
E jedino nisam skontal, jel postoje neki adapteri da mogu objektiv s Canona iskoristiti na Nikonu....
« Zadnja izmjena: 25. Siječanj 2010, 23:04:45 Ogi »
Evidentirano

Eventum

• **
  • Vozi: Leonardo 125 & KLE 500
« Odgovori #92 : 25. Siječanj 2010, 23:20:13 »

...ma kužim kaj očeš reći i u pravu si, jer sad sam i ja u razmišljanjima da si uzmen nekaj malenoga, tipa F2.8 ili manje...

Ljepo si pikneš za soma kuna Nikonov AF 50mm f/1.8D i ne buš se skidao s njega, a kad se nađe koji novček viška pikneš nekog VR-a (npr. 18-200 :)) i imaš sve kaj ti treba...i na koncu opet buš s oduševljenjem 90% fotki slikao s onim normalcem s početka mog posta, al ćeš bit faca kad metneš VR-a  :mrgreen:
Evidentirano
"Da ovi na vlasti dožive što smo mi u srpskim logorima, vratili bi više nego su pokrali"

Eventum

• **
« Odgovori #93 : 25. Siječanj 2010, 23:49:41 »

Eh da, Jimmy LaLa, evo ti moja flickr stranica, niti jedna fotografija na njoj nije iz digitalnog fotoaparata, pa eto sam procijeni, jesu li fotografije sa filma korektne ili ne.
Da naglasim da je sve skenirano na običnom stolnom skeneru.

http://www.flickr.com/photos/analoganton/

Mislim da treba bit iskren i reći čovjeku da Minolte iz x000i serije datiraju s kraja 80-ih, objektivi koji su dolazili u kitovima su za k*** (imao sam 7000i), a vezano uz ovaj sajt također treba reći da oprema (objektivi, filteri...) za dobar dio ovih fotki ipak višestruko nadmašuje vrijednost 3000i.

Al stoji da se mogu snimiti korektne fotke s 3000i! :)
Evidentirano
"Da ovi na vlasti dožive što smo mi u srpskim logorima, vratili bi više nego su pokrali"

Anton

• **
« Odgovori #94 : 25. Siječanj 2010, 23:55:27 »

Mislim da treba bit iskren i reći čovjeku da Minolte iz x000i serije datiraju s kraja 80-ih, objektivi koji su dolazili u kitovima su za k*** (imao sam 7000i), a vezano uz ovaj sajt također treba reći da oprema (objektivi, filteri...) za dobar dio ovih fotki ipak višestruko nadmašuje vrijednost 3000i.

Al stoji da se mogu snimiti korektne fotke s 3000i! :)

Hm, da, nisam naglasio kod onog najjeftiniji, da sam mislio i na objektiv.Kako god, da nabavi neki bolji objektiv za njega, i to je to.Što se tiče fotografija sa moje stranice, pa u principu kada zbrojim svu vrijednost opreme, ne znam jel mogu kupiti neki DSLR srednje klase.
Evidentirano

Eventum

• **
« Odgovori #95 : 26. Siječanj 2010, 00:07:57 »

Hm, da, nisam naglasio kod onog najjeftiniji, da sam mislio i na objektiv.Kako god, da nabavi neki bolji objektiv za njega, i to je to.Što se tiče fotografija sa moje stranice, pa u principu kada zbrojim svu vrijednost opreme, ne znam jel mogu kupiti neki DSLR srednje klase.

BTW...ima fenomenalnih fotki - ČESTITAM!
Evidentirano

Anton

• **
« Odgovori #96 : 26. Siječanj 2010, 00:12:10 »

BTW...ima fenomenalnih fotki - ČESTITAM!

Hvala.  :wink:
Evidentirano

rhythm

• Suradnik
« Odgovori #97 : 26. Siječanj 2010, 00:53:56 »

E jedino nisam skontal, jel postoje neki adapteri da mogu objektiv s Canona iskoristiti na Nikonu....

:nono:

A zakaj si prelazil na "dark side" ??    :jesus:

Zezam se.
kaj TOĆNo želiš fotografirati?
Evidentirano
KUPUJEM STAN U DUBRAVI (ZG) cca 75 m2

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
« Odgovori #98 : 26. Siječanj 2010, 12:35:48 »

Koji bi objektiv preporučili za macro snimanje?Tijelo je Olympus e-620.
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

Ogi

« Odgovori #99 : 28. Siječanj 2010, 09:35:55 »

Ljepo si pikneš za soma kuna Nikonov AF 50mm f/1.8D
 :mrgreen:
Je ljepo to zvuči,  :( al, živim u Zg-u i kupiti ga  je živa utopija, ma standardno, robe nema ni kod njihovog dostavljača (u Optimum-u) a u Bočarskom domu, je roba na carini, ma ziher ju imaju idući tjedan, ma najstarija fora na svijetu, al bumo vidli idući tjedan, ili, ak  vi imate koju ideju di da tražim, javljajte...
Van ionak nebum išao tak brzo, jedino ak u Brežicama ima koja pametna adresa s takvim stvarima, :misli: to bi
možda i mogo se zaletit....
PS, u medjuvremenu sam puko i odneso Eosa na popravak, (900Kn to je kao standardan kvar nakon neznam kolko okidanja i odma me opomenula da bum ubrzo došo opet, za nekaj drugo kaj je oko 500kn, čisto onak da me utješi),  jedino kaj je dobro, da objektiv u Maksimirskoj imaju tak da ga bum vjerojatno i pokupil, kad bum išo podignut aparat s popravka,  u medjuvremenu bum tražil adapter da ga mogu i na Nikonu koristiti, jer bu to izgleda jedino i najbrže rješenje il se  varam? :shock:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Gore

Stranica je generirana za 0.183 sekundi uz 16 upita.