Motori Forum
10. Rujan 2010, 06:08:38 www.motori.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Nastojte se držati teme zadane naslovom i prvom porukom, pogotovo u tehničkim temama i moto susretima!

Forum   Pomoć Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Fotoaparati preporuka!  (Posjeta: 6041 )
jolly the roger

Spol: Muški

Vozi: tRReneku =)

« Odgovor #125 : 07. Srpanj 2010, 21:50:04 »

canon, zato jer ima stabilizator slike Wink a nije novi model, za razliku od nikona
Evidentirano

PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE
majle
**

Vozi: Stroma tu i tamo...

« Odgovor #126 : 07. Srpanj 2010, 22:11:49 »

Koji od ovih da kupim, je li gospodine Budiša, koji, koji?  Misli

Mora stati u džep na prsima, mora biti jednostavan za korištenje. Slikalo bi se većinom na moto-putovanjima i to su zapravo jedine slike za koje me briga kako će ispasti. Makro, tulumi, koncerti i slično - to mi nije bitno....

a zasto ne tough seriju od olympusa ?!  Misli

moze i na kisu i pod more moze, a moze i past'...
Evidentirano
zokx

Vozi: BMW K1200R Sport

« Odgovor #127 : 07. Srpanj 2010, 22:46:28 »

U ovoj konkurenciji Nikon je daleko najjači. I inače je 8000 na testovima dobro prošao. Navodno najtanji od zoom aparata ove klase.

Evidentirano
lb
**

Vozi: 950 Adv, FE 450

« Odgovor #128 : 09. Srpanj 2010, 13:39:26 »

U ovoj konkurenciji Nikon je daleko najjači. I inače je 8000 na testovima dobro prošao. Navodno najtanji od zoom aparata ove klase.

Nikon je bio jedini na lageru, pa sam kupiJo njega  thumb_up
Evidentirano

"80% ljudi na forumu ima veze s motorima ko' ja sa vrtlarstvom. Naravno da sam bahat i arogantan s njima" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.
YAMAHA TDM 900
**

Vozi: tuduma

« Odgovor #129 : 07. Kolovoz 2010, 14:19:35 »

Zna li netko di da kupim memoro karticu za digitalni aparat sony stara mi je crkla i sad nigdi nemogu nac novu karticu jer je digitalni malo stariji 4god i ide neka veca kartica a sad su sve vise manje micro? Misli
Evidentirano
47
**

Vozi: zeleni er 6n

« Odgovor #130 : 07. Kolovoz 2010, 16:38:30 »

Ovako nešto?

ALi to je relativno mala memorija. Možda najbolje da probaš naći tu manju karticu (npr. Memory Stick Pro Duo), ali da ima adapter za Memory Stick Pro u paketu.
Evidentirano

Save the Planet, go green...Kawasaki green!!
YAMAHA TDM 900
**

Vozi: tuduma

« Odgovor #131 : 07. Kolovoz 2010, 17:46:08 »

Ovakva je ista u mene  isto 256mb :mrgreen:provat cu ih nazvat pa pitat imaju li naku s malo vise memorije ako ne dobra ce bit i ova :mrgreen:hvala thumb_up
Evidentirano
oceangoing
*

Vozi: BMW R 1200 GS

« Odgovor #132 : 07. Kolovoz 2010, 19:02:22 »

Ovakva je ista u mene  isto 256mb :mrgreen:provat cu ih nazvat pa pitat imaju li naku s malo vise memorije ako ne dobra ce bit i ova :mrgreen:hvala thumb_up

Naravno da postoji sa vecom memorijom, ja imam u svome Sony od 8 GB
Evidentirano

Bolje bit malo lud nego malo pametan
Chile
**

Vozi: 990 adv,Husqvarna TC250

« Odgovor #133 : 24. Kolovoz 2010, 11:32:55 »

Ajmo znalci....
mišljenja: Canon D500
Evidentirano

Bolje biciklom u kurvanje nego Mercedesom na poso!!!
DiAbLeRo
*

Vozi: Fazer FZ6 (in my dreams)

« Odgovor #134 : 24. Kolovoz 2010, 12:43:55 »

Ajmo znalci....
mišljenja: Canon D500

500D? Ja imam 550D i super sam zadovoljan, neke male zamjerkice, ali to je to. Priča se svodi na to da li ćeš se stvarno BAVITI fotkanjem, i koliko planiraš uložiti u kupnju dodatnih objektiva. Za povremeno škljocanje, korištenje u vožnji i nošenje u džepu jakne, razmisli rađe o PowerShot G seriji. Radio sam i s njima i mogu ih toplo preporučiti. Korak još niže ti je PowerShot S serija, koja nudi puno za relativno malo para. SLR-ovi su ti vreća bez dna...
Evidentirano
Zorro

Vozi: KLV-1000

« Odgovor #135 : 24. Kolovoz 2010, 12:58:19 »

SLR-ovi su ti vreća bez dna...
Da. upravo zato nisam išao na DSLR-a , iako sam za lovu koliko košta ovaj, mogao skoro kupiti i DSLR

http://www.europe-nikon.com/hr_HR/products/product_details.page?sParamValueLbl=Digitalni%20fotoaparati&sParam1ValueLbl=COOLPIX&sSubnav2ParamLbl=Performance&sSubnav3ParamLbl=COOLPIX+P100&ParamValue=Digital+Cameras&Subnav1Param=COOLPIX&Subnav2Param=Performance&Subnav3Param=0&RunQuery=l3&ID=9710117

Ovaj Nikon je mali korak  ispred ultrazoom konkurencije jer ima CMOS senzor koji se btw. ugrađuje u DSLR-ove, dok ostali imaju ccd senzor
Navodno i panasonic izbacuje ultrazoom sa CMOS
Evidentirano

Samo je jedan boško buha, a ovdje može stajati i vaša reklama :LOL, a možeš ti brisati moj potpis, ali dok je u granicama pravila foruma,ja cu ga opet vracati  : P

www.pozezani.hr
hondamoto
**

Vozi: FZS 1000

« Odgovor #136 : 24. Kolovoz 2010, 13:51:08 »

Da. upravo zato nisam išao na DSLR-a , iako sam za lovu koliko košta ovaj, mogao skoro kupiti i DSLR

http://www.europe-nikon.com/hr_HR/products/product_details.page?sParamValueLbl=Digitalni%20fotoaparati&sParam1ValueLbl=COOLPIX&sSubnav2ParamLbl=Performance&sSubnav3ParamLbl=COOLPIX+P100&ParamValue=Digital+Cameras&Subnav1Param=COOLPIX&Subnav2Param=Performance&Subnav3Param=0&RunQuery=l3&ID=9710117

Ovaj Nikon je mali korak  ispred ultrazoom konkurencije jer ima CMOS senzor koji se btw. ugrađuje u DSLR-ove, dok ostali imaju ccd senzor
Hehehehe, vidim da si ga ipak uzeo , odličan izbor
Evidentirano

Chile
**

« Odgovor #137 : 24. Kolovoz 2010, 22:50:22 »

500D? Ja imam 550D i super sam zadovoljan, neke male zamjerkice, ali to je to. Priča se svodi na to da li ćeš se stvarno BAVITI fotkanjem, i koliko planiraš uložiti u kupnju dodatnih objektiva. Za povremeno škljocanje, korištenje u vožnji i nošenje u džepu jakne, razmisli rađe o PowerShot G seriji. Radio sam i s njima i mogu ih toplo preporučiti. Korak još niže ti je PowerShot S serija, koja nudi puno za relativno malo para. SLR-ovi su ti vreća bez dna...

Ajmo rec bavit cu se fotkanjem (a i vec se bavim), ne profesionalno ali ozbiljno i zato želim ozbiljan fotić, 550d mi je malo preskup ali zato 500 mi je ok, a i po karakteristikama vidim da je u vrhu svoje klase..... zato pitam da cujem iz prve ruke mišljenja....
Za škljocanje u vožnji i ostale gluposti imam drugi uređaj.

Hvala na odgovorima....naravno ozbiljnima 1Mr. Green
Evidentirano

ivan_m
**

Vozi: Transalp, Beverly

« Odgovor #138 : 25. Kolovoz 2010, 02:54:20 »

Može mali osvrt na ovaj aparat. Dvoumim se između njega i Pentaxa x90, koji su (po meni) najbliži konkurenti...

Hvala
Evidentirano

"I noga u guzicu je korak naprid"
Nero
**

« Odgovor #139 : 25. Kolovoz 2010, 03:52:51 »

Olympus Pen?  Misli

Ima tko iskustva s njim?
Evidentirano

Neprilagodjen
Zorro

« Odgovor #140 : 25. Kolovoz 2010, 08:34:03 »

Može mali osvrt na ovaj aparat. Dvoumim se između njega i Pentaxa x90, koji su (po meni) najbliži konkurenti...

Hvala
Kako sam i napisao, Nikon ima malu prednost pred konkurencijom zbog CMOS-senzora
Uz taj pentak x 90, u cijenovnoj konkurenciji su mi još bili
Canon PowerShot SX20 IS
Olympus SP-800 UZ
Ali evo ti dobra stranica za usporedbu pa si pogledaj malo, a ako se ne odlučiš za Nikona, meni su preporučavbali Canona, iako ima najmanji zoom (2o x), Dali zato što jedini ima stabilizaciju slike u optici dok drugi u kučištu (senzoru)..neznam..ali kad sam frendovima i znalcima napomenuo detalj koji su i oni previdjeli, ato je taj CMOS senzor..odamh su mi rekli...UZIMAJ   thumb_up

http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp
Nisam subjektivan, ali moja preporuka ti je NIKON Coolpix P100 Cool

Olympus Pen?  Misli

Ima tko iskustva s njim?
I taj sam dosta promatrao..Iako ima jako, jako dobre kritike na netu...nekakvih velikih reviewa još nema jer je to aparat nove generacije, nije kompakt , a nije  DSLR
Ali isti vrag kak je netko prije napisao, aparat sa izmjenjivim lećama.."bure bez dna" i za PEN-a da bi pokrio nekakve osnovne potrebe trebaš bar još jedan objektiv uz originalni..tak da ono..ti sam najbolje znaš što ti treba  thumb_up

Evidentirano

Samo je jedan boško buha, a ovdje može stajati i vaša reklama :LOL, a možeš ti brisati moj potpis, ali dok je u granicama pravila foruma,ja cu ga opet vracati  : P

www.pozezani.hr
DiAbLeRo
*

« Odgovor #141 : 25. Kolovoz 2010, 09:38:38 »

Hvala

Evo jedan dobar test superzoom klase. Tu su i Nikon P100 i Pentax X90.

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/
« Zadnja izmjena: 25. Kolovoz 2010, 10:05:03 DiAbLeRo » Evidentirano
DiAbLeRo
*

« Odgovor #142 : 25. Kolovoz 2010, 09:47:11 »

Ajmo rec bavit cu se fotkanjem (a i vec se bavim), ne profesionalno ali ozbiljno i zato želim ozbiljan fotić, 550d mi je malo preskup ali zato 500 mi je ok, a i po karakteristikama vidim da je u vrhu svoje klase..... zato pitam da cujem iz prve ruke mišljenja....
Za škljocanje u vožnji i ostale gluposti imam drugi uređaj.

Hvala na odgovorima....naravno ozbiljnima 1Mr. Green

Trenutno je 500D možda atraktivan cijenom, jer je model koji je dobio nasljednika, pa se lageri prazne. Uglavnom, poanta moga posta je da ako ne misliš investirati lovu u dodatne objektive, kupnja 500D (ili bilo kojeg drugog SLR-a) ti se po meni apsolutno ne isplati. Razlika između 500D i 550D nije prevelika ali je osjetna, imaš na netu više recenzija, pa procijeni sam da li vrijedi razlike u novcu. Sad sam malo pogledao na nabava.net, i vidim da je razlika u cijeni tijela 200 kuna, što se po meni APSOLUTNO isplati investirati u novi model.
Evidentirano
DiAbLeRo
*

« Odgovor #143 : 25. Kolovoz 2010, 09:50:52 »

Olympus Pen?  Misli

Ima tko iskustva s njim?

Odavno testiran nadugo i naširoko:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/

test nasljednika:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep2/

test nasljednika nasljednika:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl1/

Po meni, skupa igračka, još skuplja dodatna oprema, samo za šminkere...
Evidentirano
Chile
**

« Odgovor #144 : 25. Kolovoz 2010, 10:51:31 »

Trenutno je 500D možda atraktivan cijenom, jer je model koji je dobio nasljednika, pa se lageri prazne. Uglavnom, poanta moga posta je da ako ne misliš investirati lovu u dodatne objektive, kupnja 500D (ili bilo kojeg drugog SLR-a) ti se po meni apsolutno ne isplati. Razlika između 500D i 550D nije prevelika ali je osjetna, imaš na netu više recenzija, pa procijeni sam da li vrijedi razlike u novcu. Sad sam malo pogledao na nabava.net, i vidim da je razlika u cijeni tijela 200 kuna, što se po meni APSOLUTNO isplati investirati u novi model.

razlika izmedju 500 i 550 sa objektivom 18-55 je 1600kn, što mi je puno s obzirom da ja ne vjerujem da mogu primjetiti razliku (uzevši u obzir moje iskustvo)....
Ipak  cu uzeti 500d, a tebi puno hvala na savjetima, imas cugu ako se ikad upoznamo Wink
Ako sam dobro shvatio ipak se radi o dobrom aparatu...
Evidentirano

rabbit75
*

Vozi: Kawasaki ZX10R 2005

« Odgovor #145 : 25. Kolovoz 2010, 11:01:26 »

Uzmi Canon IXUS, male dimenzije, odlična optika i baterija  thumb_up
Evidentirano
DiAbLeRo
*

« Odgovor #146 : 25. Kolovoz 2010, 11:07:17 »

razlika izmedju 500 i 550 sa objektivom 18-55 je 1600kn, što mi je puno s obzirom da ja ne vjerujem da mogu primjetiti razliku (uzevši u obzir moje iskustvo)....
Ipak  cu uzeti 500d, a tebi puno hvala na savjetima, imas cugu ako se ikad upoznamo Wink

Evo za ilustraciju koliko cijene variraju:

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+500d&x=0&y=0

500D najjeftiniji u Telebitu 5.034,04 kn sa objektivom 18-55 IS. Tijelo 4.899,00 u Ronisu.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+550d&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

550D također najjeftiniji u Telebitu 5.848,97 kn sa objektivom 18-55 IS, tijelo 5.134,95 kn u IQ Zagria web shopu.

Dakle, razlika je 800 kuna u kitu s objektivom, 230 bez objektiva. Inače, taj isti objektiv 18-55 IS možeš naći ganc novi za 500-600 kuna (znam to dobro, dva takva sam prodao!! Smile
Evidentirano
DiAbLeRo
*

« Odgovor #147 : 25. Kolovoz 2010, 11:14:55 »

Htio sam ti još jedno savjetovati, oprosti ako ti smeta što si uzimam tu slobodu.

Naime, ako nećeš baš snimati video (koji i nije baš nešto na DSLR-u zbog jake trešnje i nedostatka autofokusa), a ako ti je novac ipak presudnog značaja, svakako ti preporučujem još nijansu stariji model, 450D. Ja sam ga imao dvije godine, ispalio desetke tisuća fotki s njim i bio jaaaaaaako zadovoljan.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+450d&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

Imaš ga u Optimum web shopu sa 18-55 IS objektivom i SD karticom od 8 Gb za 4.369,05 kn.

Eto, sorry ako sam naporan!
Evidentirano
Zorro

« Odgovor #148 : 25. Kolovoz 2010, 11:23:36 »

Evo jedan dobar test superzoom klase. Tu su i Nikon P100 i Pentax X90.

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/
Iako nije nešto posebno bitno za digitalne aparate, ali valja napomenuti još jedan detalj u prednosti nikona nad pentaxom...snimanje u full HD rezoluciji
Evidentirano

www.pozezani.hr
Chile
**

« Odgovor #149 : 25. Kolovoz 2010, 11:40:00 »

Htio sam ti još jedno savjetovati, oprosti ako ti smeta što si uzimam tu slobodu.

Naime, ako nećeš baš snimati video (koji i nije baš nešto na DSLR-u zbog jake trešnje i nedostatka autofokusa), a ako ti je novac ipak presudnog značaja, svakako ti preporučujem još nijansu stariji model, 450D. Ja sam ga imao dvije godine, ispalio desetke tisuća fotki s njim i bio jaaaaaaako zadovoljan.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+450d&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

Imaš ga u Optimum web shopu sa 18-55 IS objektivom i SD karticom od 8 Gb za 4.369,05 kn.

Eto, sorry ako sam naporan!

Nisi naporan, hvala ti na trudu Wink
ja sam se raspitivao i nasao u Anigdoti ( kodak centar) najpovoljnije 500d-5600kn, a 550d 7000kn.
Telebit je samo online prodaja ili imaju i poslovnice?
Evidentirano

Str: 1 ... 4 5 [6] 7   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Motori.hr Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Stranica je generirana za 0.216 sekundi uz 20 upita.

www.motori.hr