Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13   Dolje

Autor Tema: Fotoaparati preporuka!  (Posjeta: 16387 )

jolly the roger

• Spol: Muški
  • Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
Odg: Fotoaparati preporuka!
« Odgovori #125 : 07. Srpanj 2010, 21:50:04 »

canon, zato jer ima stabilizator slike :wink: a nije novi model, za razliku od nikona
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

majle

• **
  • Vozi: Stroma tu i tamo...
« Odgovori #126 : 07. Srpanj 2010, 22:11:49 »

Koji od ovih da kupim, je li gospodine Budiša, koji, koji?  :misli:

Mora stati u džep na prsima, mora biti jednostavan za korištenje. Slikalo bi se većinom na moto-putovanjima i to su zapravo jedine slike za koje me briga kako će ispasti. Makro, tulumi, koncerti i slično - to mi nije bitno....

a zasto ne tough seriju od olympusa ?!  :misli:

moze i na kisu i pod more moze, a moze i past'...
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #127 : 07. Srpanj 2010, 22:46:28 »

Nikon Coolpix S8000: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13424&catid=286
Canon Powershot SX200 IS: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=9923&catid=37
Panasonic Lumix DMC-ZX1EP: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=12708&catid=227
Olympus µ 9010: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13025&catid=39

U ovoj konkurenciji Nikon je daleko najjači. I inače je 8000 na testovima dobro prošao. Navodno najtanji od zoom aparata ove klase.

Evidentirano

lb

• **
  • Vozi: KTM 950 Adventure
« Odgovori #128 : 09. Srpanj 2010, 13:39:26 »

U ovoj konkurenciji Nikon je daleko najjači. I inače je 8000 na testovima dobro prošao. Navodno najtanji od zoom aparata ove klase.

Nikon je bio jedini na lageru, pa sam kupiJo njega  :palacgore:
Evidentirano
"Mene peće savjest za svakog klijenta kojem sam prodao krivi brand" (c)(tm)(r) by joke

Najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj potpisuje Nives Celzijus. Najprodavanije motore u Hrvatskoj potpisuje Yamaha.

YAMAHA TDM 900

• **
  • Vozi: tuduma
« Odgovori #129 : 07. Kolovoz 2010, 14:19:35 »

Zna li netko di da kupim memoro karticu za digitalni aparat sony stara mi je crkla i sad nigdi nemogu nac novu karticu jer je digitalni malo stariji 4god i ide neka veca kartica a sad su sve vise manje micro? :misli:
Evidentirano

47

• **
  • Vozi: zeleni er 6n
« Odgovori #130 : 07. Kolovoz 2010, 16:38:30 »

Ovako nešto?

ALi to je relativno mala memorija. Možda najbolje da probaš naći tu manju karticu (npr. Memory Stick Pro Duo), ali da ima adapter za Memory Stick Pro u paketu.
Evidentirano
Save the Planet, go green...Kawasaki green!!

YAMAHA TDM 900

• **
  • Vozi: tuduma
« Odgovori #131 : 07. Kolovoz 2010, 17:46:08 »

Ovakva je ista u mene  isto 256mb :mrgreen:provat cu ih nazvat pa pitat imaju li naku s malo vise memorije ako ne dobra ce bit i ova :mrgreen:hvala :palacgore:
Evidentirano

oceangoing

• **
  • Vozi: BMW R 1200 GS
« Odgovori #132 : 07. Kolovoz 2010, 19:02:22 »

Ovakva je ista u mene  isto 256mb :mrgreen:provat cu ih nazvat pa pitat imaju li naku s malo vise memorije ako ne dobra ce bit i ova :mrgreen:hvala :palacgore:

Naravno da postoji sa vecom memorijom, ja imam u svome Sony od 8 GB
Evidentirano
Bolje bit malo lud nego malo pametan
Ne vjeruj zeni koja laze

Chile

• **
  • Vozi: Husqvarna TC250
« Odgovori #133 : 24. Kolovoz 2010, 11:32:55 »

Ajmo znalci....
mišljenja: Canon D500
Evidentirano
Bolje biciklom u kurvanje nego Mercedesom na poso!!!

DiAbLeRo

• **
  • Vozi: T-Max dablousevn
« Odgovori #134 : 24. Kolovoz 2010, 12:43:55 »

Ajmo znalci....
mišljenja: Canon D500

500D? Ja imam 550D i super sam zadovoljan, neke male zamjerkice, ali to je to. Priča se svodi na to da li ćeš se stvarno BAVITI fotkanjem, i koliko planiraš uložiti u kupnju dodatnih objektiva. Za povremeno škljocanje, korištenje u vožnji i nošenje u džepu jakne, razmisli rađe o PowerShot G seriji. Radio sam i s njima i mogu ih toplo preporučiti. Korak još niže ti je PowerShot S serija, koja nudi puno za relativno malo para. SLR-ovi su ti vreća bez dna...
Evidentirano
Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipis dudatis eneus iri!"

Zorro

• Vozi: KLV-1000
« Odgovori #135 : 24. Kolovoz 2010, 12:58:19 »

SLR-ovi su ti vreća bez dna...

Da. upravo zato nisam išao na DSLR-a , iako sam za lovu koliko košta ovaj, mogao skoro kupiti i DSLR

http://www.europe-nikon.com/hr_HR/products/product_details.page?sParamValueLbl=Digitalni%20fotoaparati&sParam1ValueLbl=COOLPIX&sSubnav2ParamLbl=Performance&sSubnav3ParamLbl=COOLPIX+P100&ParamValue=Digital+Cameras&Subnav1Param=COOLPIX&Subnav2Param=Performance&Subnav3Param=0&RunQuery=l3&ID=9710117

Ovaj Nikon je mali korak  ispred ultrazoom konkurencije jer ima CMOS senzor koji se btw. ugrađuje u DSLR-ove, dok ostali imaju ccd senzor
Navodno i panasonic izbacuje ultrazoom sa CMOS
Evidentirano
Samo je jedan boško buha
..jesam te!!! od 0:1 sad sam na 2:1..osveta je spora al dostižna :)
..na redu je drugi sudionik :)up

hondamoto

• **
  • Vozi: FZS 1000
« Odgovori #136 : 24. Kolovoz 2010, 13:51:08 »

Da. upravo zato nisam išao na DSLR-a , iako sam za lovu koliko košta ovaj, mogao skoro kupiti i DSLR

http://www.europe-nikon.com/hr_HR/products/product_details.page?sParamValueLbl=Digitalni%20fotoaparati&sParam1ValueLbl=COOLPIX&sSubnav2ParamLbl=Performance&sSubnav3ParamLbl=COOLPIX+P100&ParamValue=Digital+Cameras&Subnav1Param=COOLPIX&Subnav2Param=Performance&Subnav3Param=0&RunQuery=l3&ID=9710117

Ovaj Nikon je mali korak  ispred ultrazoom konkurencije jer ima CMOS senzor koji se btw. ugrađuje u DSLR-ove, dok ostali imaju ccd senzor
Hehehehe, vidim da si ga ipak uzeo , odličan izbor

Chile

• **
« Odgovori #137 : 24. Kolovoz 2010, 22:50:22 »

500D? Ja imam 550D i super sam zadovoljan, neke male zamjerkice, ali to je to. Priča se svodi na to da li ćeš se stvarno BAVITI fotkanjem, i koliko planiraš uložiti u kupnju dodatnih objektiva. Za povremeno škljocanje, korištenje u vožnji i nošenje u džepu jakne, razmisli rađe o PowerShot G seriji. Radio sam i s njima i mogu ih toplo preporučiti. Korak još niže ti je PowerShot S serija, koja nudi puno za relativno malo para. SLR-ovi su ti vreća bez dna...

Ajmo rec bavit cu se fotkanjem (a i vec se bavim), ne profesionalno ali ozbiljno i zato želim ozbiljan fotić, 550d mi je malo preskup ali zato 500 mi je ok, a i po karakteristikama vidim da je u vrhu svoje klase..... zato pitam da cujem iz prve ruke mišljenja....
Za škljocanje u vožnji i ostale gluposti imam drugi uređaj.

Hvala na odgovorima....naravno ozbiljnima :mrgreen:
Evidentirano

ivan_m

• **
« Odgovori #138 : 25. Kolovoz 2010, 02:54:20 »

Može mali osvrt na ovaj aparat. Dvoumim se između njega i Pentaxa x90, koji su (po meni) najbliži konkurenti...

Hvala
Evidentirano
"I noga u guzicu je korak naprid"

Nero

• **
  • Vozi: Yamaha R6 2001. Vespa PX 200
« Odgovori #139 : 25. Kolovoz 2010, 03:52:51 »

Olympus Pen?  :misli:

Ima tko iskustva s njim?
Evidentirano
Oružje za masovno uništavanje motora, implementiran od zlobne izvanzemaljske rase koja ne posjeduje centar za ravnotežu.

Zorro

« Odgovori #140 : 25. Kolovoz 2010, 08:34:03 »

Može mali osvrt na ovaj aparat. Dvoumim se između njega i Pentaxa x90, koji su (po meni) najbliži konkurenti...

Hvala

Kako sam i napisao, Nikon ima malu prednost pred konkurencijom zbog CMOS-senzora
Uz taj pentak x 90, u cijenovnoj konkurenciji su mi još bili
Canon PowerShot SX20 IS
Olympus SP-800 UZ
Ali evo ti dobra stranica za usporedbu pa si pogledaj malo, a ako se ne odlučiš za Nikona, meni su preporučavbali Canona, iako ima najmanji zoom (2o x), Dali zato što jedini ima stabilizaciju slike u optici dok drugi u kučištu (senzoru)..neznam..ali kad sam frendovima i znalcima napomenuo detalj koji su i oni previdjeli, ato je taj CMOS senzor..odamh su mi rekli...UZIMAJ   :palacgore:

http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp
Nisam subjektivan, ali moja preporuka ti je NIKON Coolpix P100 8)

Ima tko iskustva s njim?

I taj sam dosta promatrao..Iako ima jako, jako dobre kritike na netu...nekakvih velikih reviewa još nema jer je to aparat nove generacije, nije kompakt , a nije  DSLR
Ali isti vrag kak je netko prije napisao, aparat sa izmjenjivim lećama.."bure bez dna" i za PEN-a da bi pokrio nekakve osnovne potrebe trebaš bar još jedan objektiv uz originalni..tak da ono..ti sam najbolje znaš što ti treba  :palacgore:

Evidentirano
Samo je jedan boško buha

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #141 : 25. Kolovoz 2010, 09:38:38 »

Hvala

Evo jedan dobar test superzoom klase. Tu su i Nikon P100 i Pentax X90.

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/
« Zadnja izmjena: 25. Kolovoz 2010, 10:05:03 DiAbLeRo »
Evidentirano

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #142 : 25. Kolovoz 2010, 09:47:11 »

Ajmo rec bavit cu se fotkanjem (a i vec se bavim), ne profesionalno ali ozbiljno i zato želim ozbiljan fotić, 550d mi je malo preskup ali zato 500 mi je ok, a i po karakteristikama vidim da je u vrhu svoje klase..... zato pitam da cujem iz prve ruke mišljenja....
Za škljocanje u vožnji i ostale gluposti imam drugi uređaj.

Hvala na odgovorima....naravno ozbiljnima :mrgreen:

Trenutno je 500D možda atraktivan cijenom, jer je model koji je dobio nasljednika, pa se lageri prazne. Uglavnom, poanta moga posta je da ako ne misliš investirati lovu u dodatne objektive, kupnja 500D (ili bilo kojeg drugog SLR-a) ti se po meni apsolutno ne isplati. Razlika između 500D i 550D nije prevelika ali je osjetna, imaš na netu više recenzija, pa procijeni sam da li vrijedi razlike u novcu. Sad sam malo pogledao na nabava.net, i vidim da je razlika u cijeni tijela 200 kuna, što se po meni APSOLUTNO isplati investirati u novi model.
Evidentirano

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #143 : 25. Kolovoz 2010, 09:50:52 »

Ima tko iskustva s njim?

Odavno testiran nadugo i naširoko:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep1/

test nasljednika:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusep2/

test nasljednika nasljednika:

http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl1/

Po meni, skupa igračka, još skuplja dodatna oprema, samo za šminkere...
Evidentirano

Chile

• **
« Odgovori #144 : 25. Kolovoz 2010, 10:51:31 »

Trenutno je 500D možda atraktivan cijenom, jer je model koji je dobio nasljednika, pa se lageri prazne. Uglavnom, poanta moga posta je da ako ne misliš investirati lovu u dodatne objektive, kupnja 500D (ili bilo kojeg drugog SLR-a) ti se po meni apsolutno ne isplati. Razlika između 500D i 550D nije prevelika ali je osjetna, imaš na netu više recenzija, pa procijeni sam da li vrijedi razlike u novcu. Sad sam malo pogledao na nabava.net, i vidim da je razlika u cijeni tijela 200 kuna, što se po meni APSOLUTNO isplati investirati u novi model.

razlika izmedju 500 i 550 sa objektivom 18-55 je 1600kn, što mi je puno s obzirom da ja ne vjerujem da mogu primjetiti razliku (uzevši u obzir moje iskustvo)....
Ipak  cu uzeti 500d, a tebi puno hvala na savjetima, imas cugu ako se ikad upoznamo :wink:
Ako sam dobro shvatio ipak se radi o dobrom aparatu...
Evidentirano

rabbit75

• *
  • Vozi: Kawasaki ZX10R 2005
« Odgovori #145 : 25. Kolovoz 2010, 11:01:26 »

Uzmi Canon IXUS, male dimenzije, odlična optika i baterija  :palacgore:
Evidentirano

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #146 : 25. Kolovoz 2010, 11:07:17 »

razlika izmedju 500 i 550 sa objektivom 18-55 je 1600kn, što mi je puno s obzirom da ja ne vjerujem da mogu primjetiti razliku (uzevši u obzir moje iskustvo)....
Ipak  cu uzeti 500d, a tebi puno hvala na savjetima, imas cugu ako se ikad upoznamo :wink:

Evo za ilustraciju koliko cijene variraju:

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+500d&x=0&y=0

500D najjeftiniji u Telebitu 5.034,04 kn sa objektivom 18-55 IS. Tijelo 4.899,00 u Ronisu.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+550d&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

550D također najjeftiniji u Telebitu 5.848,97 kn sa objektivom 18-55 IS, tijelo 5.134,95 kn u IQ Zagria web shopu.

Dakle, razlika je 800 kuna u kitu s objektivom, 230 bez objektiva. Inače, taj isti objektiv 18-55 IS možeš naći ganc novi za 500-600 kuna (znam to dobro, dva takva sam prodao!! :)
Evidentirano

DiAbLeRo

• **
« Odgovori #147 : 25. Kolovoz 2010, 11:14:55 »

Htio sam ti još jedno savjetovati, oprosti ako ti smeta što si uzimam tu slobodu.

Naime, ako nećeš baš snimati video (koji i nije baš nešto na DSLR-u zbog jake trešnje i nedostatka autofokusa), a ako ti je novac ipak presudnog značaja, svakako ti preporučujem još nijansu stariji model, 450D. Ja sam ga imao dvije godine, ispalio desetke tisuća fotki s njim i bio jaaaaaaako zadovoljan.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+450d&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

Imaš ga u Optimum web shopu sa 18-55 IS objektivom i SD karticom od 8 Gb za 4.369,05 kn.

Eto, sorry ako sam naporan!
Evidentirano

Zorro

« Odgovori #148 : 25. Kolovoz 2010, 11:23:36 »

Evo jedan dobar test superzoom klase. Tu su i Nikon P100 i Pentax X90.

http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/

Iako nije nešto posebno bitno za digitalne aparate, ali valja napomenuti još jedan detalj u prednosti nikona nad pentaxom...snimanje u full HD rezoluciji
Evidentirano
Samo je jedan boško buha

Chile

• **
« Odgovori #149 : 25. Kolovoz 2010, 11:40:00 »

Htio sam ti još jedno savjetovati, oprosti ako ti smeta što si uzimam tu slobodu.

Naime, ako nećeš baš snimati video (koji i nije baš nešto na DSLR-u zbog jake trešnje i nedostatka autofokusa), a ako ti je novac ipak presudnog značaja, svakako ti preporučujem još nijansu stariji model, 450D. Ja sam ga imao dvije godine, ispalio desetke tisuća fotki s njim i bio jaaaaaaako zadovoljan.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=canon+450d&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

Imaš ga u Optimum web shopu sa 18-55 IS objektivom i SD karticom od 8 Gb za 4.369,05 kn.

Eto, sorry ako sam naporan!

Nisi naporan, hvala ti na trudu :wink:
ja sam se raspitivao i nasao u Anigdoti ( kodak centar) najpovoljnije 500d-5600kn, a 550d 7000kn.
Telebit je samo online prodaja ili imaju i poslovnice?
Evidentirano
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 13   Gore

Stranica je generirana za 0.166 sekundi uz 16 upita.