Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: pranje jakne  (Posjeta: 3286 )

(TT)

• **
pranje jakne
« : 02. Srpanj 2009, 20:38:41 »

eto isprike ako je bilo,trazio sam i nemogu naci,imam jaknu istu kao i na slici i nakupilo se različite insektoidne živadi po njoj pa me zanima kako to oprat?jel smije u weš mašinu?probao sam četkom i vodom al ništa..
Evidentirano

cherokee

• Poglavica bez perjanice
  • Spol: Muški
  • Vozi: CBR1100XX AKRAPOVIĆ EDITION
Odg: pranje jakne
« Odgovori #1 : 02. Srpanj 2009, 20:49:28 »

Na svakom proizvodu pa tako i na tvojoj jakni proizvođač na maloj etiketi objašnjava kako je najbolje održavati proizvod.
Tako i tvoja jakna negdje ima onu malu etiketu na kojoj piše kako se održava.
Najbolje je da ju potražiš i postupiš po uputama na njoj.
Evidentirano
"Riječi koje nisu praćene djelima beznačajne su"...Che

(TT)

• **
« Odgovori #2 : 02. Srpanj 2009, 20:52:14 »

tnx na odogovoru al nepise nisa...ne spominje se igdje rijec sto ima veze s wash
Evidentirano

cherokee

• Poglavica bez perjanice
  • Vozi: CBR1100XX AKRAPOVIĆ EDITION
« Odgovori #3 : 02. Srpanj 2009, 21:00:02 »

Ne mora pisati.............ima nacrtano. :mrgreen:
Imaš znakove koji označavaju zabranjeno pranje, peglanje itd.
Sad ne znam napamet koji točno označava što ali "google is your friend". :palacgore:
Evidentirano
"Riječi koje nisu praćene djelima beznačajne su"...Che

Žbla

• **
  • Vozi: Kawa z750
« Odgovori #4 : 02. Srpanj 2009, 21:08:58 »

Evo ja sa čarobnom krpom namočenom vodom perem jaknu, samo mušice izvana i dosta dobro se pokazalo....

A sad jednom u sezoni baš operem jaknu tako da napunim kadu toplom vodom, stavim deterdženta za pranje i malo promješam da se otopi... Kad se otopi onda ubacim jaknu unutra i sve dobro prođem rukama tako da ne ostane ništa izvana na jakni.. Onda unutrašnjost dobro istiskam i prođem rukama.. Ostavim jedno 10 minuta tako. I onda isperem vodom.. Nikako ne smiješ stavljati omekšivač... A i mislim da se nebi smjelo u perilici prati..  
Evidentirano

hondimir

• **
  • Vozi: honda cb 250 rs '84, honda cbr 600 f 96'
« Odgovori #5 : 02. Srpanj 2009, 21:19:18 »

Dugo nisam prao svoju jaknu,razmisljao sam i o kemijskom ciscenju,sve dok nije zena popizdila i stavila je u perilici na malu temperaturu i rezultat sjajan,ko nova i cista.

Jer nekako cete one ostatke od letece gamadi i isprat krpicom ali sto sa znojem na ovratniku i ostalim djelovima u doticaju s kozom.Ali u svakom slucaju dobro pogledajte specifikacije na jakni.
Evidentirano

full88

• Vozi: po ledu
« Odgovori #6 : 02. Srpanj 2009, 21:36:31 »

A i mislim da se nebi smjelo u perilici prati..  

Evo jucer oprao u perilici jaknu, danas se vozio s njom ...nije da sam ju prvi put prao, sve je uredu  :neznam:
--------

Ako ti je bad, operes ju na ruke u mlakoj vodi, malo deterdenta u vodu, prvo ju "zažmikas" s rukama, pa izribas s cetkicom, dobro isperes i to je to, velis da si probao i da nejde, moras malo uprijet s rukama pa ce ic  :mrgreen:
Naravno izvadis podstavu i sve protektore prije pranja ..ja podstavu perem posebno..

Renata

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650
« Odgovori #7 : 03. Srpanj 2009, 00:08:30 »

ja sam svoju stavila u perilicu na 40 stupnjeva, bez centrifuge i omekšivača i sve ok, naravno, bez podstave i protektora
Evidentirano
Ne dajte da vas vozaju, vozite se same!

Tutty

« Odgovori #8 : 03. Srpanj 2009, 00:21:26 »

eto isprike ako je bilo,trazio sam i nemogu naci,imam jaknu istu kao i na slici i nakupilo se različite insektoidne živadi po njoj pa me zanima kako to oprat?jel smije u weš mašinu?probao sam četkom i vodom al ništa..

imao istu ko ti, oprana bezbroj puta u mašini, nema nikakvih problema  :palacgore:
Evidentirano
P: DIJELOVE ZA SRADA

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #9 : 03. Srpanj 2009, 07:45:53 »

peri bez beda. Što joj može biti? Ne bi ti bilo loše da uzmeš onaj obični sprej za impregnaciju i nakon svakog trećeg-četvrtog pranja ju posprejaš. Naime, pranje jakne će ti skinuti zaštitni sloj protiv kiše i jakna će ti propuštat kao platnena. Ako ju posprejaš, nečeš imati takvih problema. Ja svoju redovito perem u vešmašini već 3 godine (u sezoni minimalno jednom mjesečno). Jbg...300 km i pun mušica..

Fanatic

• **
  • Vozi: KTM SX 150
« Odgovori #10 : 03. Srpanj 2009, 08:08:58 »

dajte malo vise infoa o inpregnaciji?

Postoji neki spraj koji je ono world wide poznat kao dobar?

naime, moja jakna je oprana samo jednom i pusta kisu kao platnetna....pa pokusavam sad nac neko rijesenje  :palacgore:
Evidentirano
8-)

darko57

• **
  • Vozi: Suzuki GSF 1,2
« Odgovori #11 : 03. Srpanj 2009, 08:22:19 »

Eto, ja sam svoju jučer oprao na onom pljusku, bolje nego u veš mašini ili kemijskoj, kad se osuši za par dana javim kaj dalje, za sprej za impregnaciju bi trebalo pogledat u dućanima kaj prodaju starke vjerojatno imaju nešto za platno i vjerojatno je jeftinije nego u nekim spec. trgovinama.
Evidentirano
vozim solo jer sam onda najbrži

xr

• **
  • Vozi: YAMAHA
« Odgovori #12 : 03. Srpanj 2009, 08:58:20 »

Kako se brinete za kožu? Naime ja nemam u jakni postavu za skidanje ko ni u hlačama.. ,a jbg. oznojio sam se u njoj mali milijon puta. Izvana je prođem krpom ali iznutra  :neznam: .. ?
Evidentirano

darko57

• **
  • Vozi: Suzuki GSF 1,2
« Odgovori #13 : 03. Srpanj 2009, 09:01:51 »

Kako se brinete za kožu? Naime ja nemam u jakni postavu za skidanje ko ni u hlačama.. ,a jbg. oznojio sam se u njoj mali milijon puta. Izvana je prođem krpom ali iznutra  :neznam: .. ?
Kemijsko čišćenje, na kemijskoj MORA pisati da čiste kožu i sve ok
Evidentirano
vozim solo jer sam onda najbrži

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #14 : 03. Srpanj 2009, 09:40:45 »

Ako nema membranu, izvadiš protektore i u veš mašinu na 40.

Ako ima membranu, potopiš u kadu sa detrđentom, ostaviš da se paca, napadneš sa spužvom, potopiš nekoliko puta u čistu vodu.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #15 : 03. Srpanj 2009, 11:38:12 »

Neću reči da svaki, ali svaki drugi dučan koji prodaje obuću ima u prodajnom asortimanu i sprejeve za impregnaciju istih.

Što se tiče pranja jakni od Cordure (npr), ja upotrebljavam šampon za djecu (ph5.5), jer razno razni prašci za rublje mogu sadržavati i manji udio omekšivača, koji je smrt za impregnirani tekstil.

Kadu napuni vodom, razmuti šampon, istrljaj rukama i dobro isperi.
Osuši na zraku, a ne direktno na suncu.

Koža se izvana najbolje čisti običnim mlijekom (Dukat, Z'bregov...), krpica ili vata i peri.
Kada je očišćena i suha premaži Nivea kremom ili vazelinom.
Nivea krema ima najviši udio lanolina u sebi i kao takva je najkvalitetnija za održavanje kože gipkom, neispucalom i trajnom.

Unutrašnjost kožnih hlača (npr) je vjerojatno presvučena svilom, koju pereš blagom otopinom šampona i mlakom vodom.
Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

GhostRider

• *
  • Vozi: кTм SM
« Odgovori #16 : 03. Srpanj 2009, 12:24:26 »

meni pise na jakni,a trebalo bi pisati na svakoj :misli: ,mene zanima jel ja svoju isto smijem prati u vešmašini ili na ruke da ju operem,nisam ju nikad ni prao,samo sam ju dobro iscetkao ali su mi se konci ko rasparali od cetkanja i jel se stisne kaj jakna kad se pere u vešmašini :misli:
Evidentirano

live-for-ride

« Odgovori #17 : 03. Srpanj 2009, 17:34:04 »

dajte malo vise infoa o inpregnaciji?

Postoji neki spraj koji je ono world wide poznat kao dobar?

naime, moja jakna je oprana samo jednom i pusta kisu kao platnetna....pa pokusavam sad nac neko rijesenje  :palacgore:
ja sam kupio u importaneu onaj sho bee doo u podrumu. Kad siđeš stepenicama u podrum (ne one s glavnog već one na -2) , ravno do kraja pa desno. uzeo veliki :palacgore:

aria

• **
  • Vozi: kawasaki kle 500
« Odgovori #18 : 03. Srpanj 2009, 21:43:20 »

malo ivasola i na kišu :jesus:
Evidentirano
www.aria-trogir.hr

moto-klub malari trogir

Renata

• **
« Odgovori #19 : 03. Srpanj 2009, 23:12:18 »

meni pise na jakni,a trebalo bi pisati na svakoj :misli: ,mene zanima jel ja svoju isto smijem prati u vešmašini ili na ruke da ju operem,nisam ju nikad ni prao,samo sam ju dobro iscetkao ali su mi se konci ko rasparali od cetkanja i jel se stisne kaj jakna kad se pere u vešmašini :misli:

nacrtana ti je kadica za pranje i na njoj dozvoljena temperatura ( ne vidim što piše), nema na toj sličici ruke, što znači da je možeš staviti u perilicu, ali nemoj centrifugirati
Evidentirano

GhostRider

• *
  • Vozi: кTм SM
« Odgovori #20 : 04. Srpanj 2009, 00:35:01 »

nacrtana ti je kadica za pranje i na njoj dozvoljena temperatura ( ne vidim što piše), nema na toj sličici ruke, što znači da je možeš staviti u perilicu, ali nemoj centrifugirati

30 stupnjeva pise,zanima me jos nakon pranja je sigurno jakna sva zguzvana,kak da ju poravnam ak je,a nesmijem sa peglom :mrgreen: ili se nakon nekog vremena sama poravna,imam neki filing da je to takav materijal koji se bu zguzval pa reko bolje da pitam kak vi to radite
Evidentirano

Lovro Vz

• Vozi: bez motora, trenutno, tražim nešt pametnog
« Odgovori #21 : 04. Srpanj 2009, 08:21:04 »

ja sam ti svoju jaknu opral jedno 5 puta za redom u mašini (motor prek noći završil na boku i natopila se jakna benzinom...) i nikak se smrada riješiti..ovo za omekšivač nisam znal da nesmije...uglavnom od benzina i omekšivača mi se povraćalo :povraca: al se opralo i dugo sam ju luftal...ali i danas ju nosim i OK je. Čak se i centrifugirala a neznam ni na kojoj je temp oprana...još uvijek mi paše :wink:
Evidentirano
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi ni u najvecim kolicinama
za svako rješenje žene imaju problem
Ak' si hoću popiti gemišt to je moja privatna stvar

live-for-ride

« Odgovori #22 : 04. Srpanj 2009, 08:26:45 »

nebu ti baš zgužvana. Staviš ju da se ocijedi i miran si, no.....jel voziš motor ili ideš na svadbu u jakni :misli: :mrgreen:

Renata

• **
« Odgovori #23 : 04. Srpanj 2009, 12:39:34 »

30 stupnjeva pise,zanima me jos nakon pranja je sigurno jakna sva zguzvana,kak da ju poravnam ak je,a nesmijem sa peglom :mrgreen: ili se nakon nekog vremena sama poravna,imam neki filing da je to takav materijal koji se bu zguzval pa reko bolje da pitam kak vi to radite

Neće se zgužvati, osobito na 30 stupnjeva, stavi je sušiti na vješalicu , onu koju si dobio s jaknom ( ako jesi) , a negdje sam pročitala da je dobro sušiti je polegnutu na sušilo.
Ja sam svoju sušila na vješalici i sve ok.
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #24 : 04. Srpanj 2009, 13:40:56 »

samo ju nemoj skuhat jer buš onda sebe morao kuhat da staneš u tu jaknu.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.135 sekundi uz 16 upita.