Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: BMW R 1150  (Posjeta: 4425 )

alan ford eskort

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Dobro
BMW R 1150
« : 09. Srpanj 2009, 22:59:18 »

Da li netko nesto zna o ovom motoru?

http://automotosport.hr/system_ams/index_cl.asp?grupa=20&clanak_id_glavni=841&opis=RABLJENI%20MOTOCIKLI&opis2=115

Kad ukucam u google bmw r1150r izbacuje mi skroz drugaciji model.

Koji je uopce ovo model na slici?
Evidentirano

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
Odg: BMW R 1150
« Odgovori #1 : 09. Srpanj 2009, 23:07:41 »

To je R1150R, meni google pokaže dobro.  :wink: Npr. prvo ovo http://www.motorcycle.com/manufacturer/bmw/2002-bmw-r1150r-14949.html

PS. Bolje kupi mog Sa, to ti je pravi muški BMW.  :jesus:

alan ford eskort

• **
« Odgovori #2 : 09. Srpanj 2009, 23:15:34 »

U principu gledam onog bandita pa mi je taj BMW zapeo za oko.
Sta mislis o tom modelu i o cijeni?
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #3 : 10. Srpanj 2009, 08:40:04 »

Model je vrhunski za one koji vole nakede (roadstere), a i cijena štima, dapače sa ovim popustom je vrlo, vrlo dobra... da ima drugačija svjetla, bio bi Rockster, no i ovako je pojava...  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Pudla

« Odgovori #4 : 10. Srpanj 2009, 09:13:55 »

U principu gledam onog bandita pa mi je taj BMW zapeo za oko.
Sta mislis o tom modelu i o cijeni?

E da, u oglasniku piše da je motor 4 T vodom hlađen, naravno nije hlađen vodom.  :wink:

Model je OK, u to se možeš i sam uvjeriti ako malo progooglaš. Imao sam R850R (stariji i manji brat), prodao ga sa 60.000 km, toči i vozi.  :wink: Ko i svi nakedi, može skoro sve, ali ne jednako dobro kao "specijaliziraniji" motori.

Cijena  :misli:, R 1xxxR modeli su u principu najjeftiniji boxeri, mislim da je taj motor dugo u oglasniku http://www.auti.hr/motocikli/motocikli/showAdvert469570.html Oko 50.000 je fer cijena za uredan motor, ali nije neš spektakularno povoljno, pogotovo u ovo šugavo vrijeme kada se skoro niš ne može prodati.  :mrgreen:

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #5 : 10. Srpanj 2009, 20:00:40 »

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,139708.0.html
da imam para uzeo bih točno taj. 22500 km je smijurija za taj motor. a bogami je i cijena ok. Servisni interval je dobar (mislim da je 12000, ispravite me). O udobnosti da ne pričamo....

Pudla

« Odgovori #6 : 10. Srpanj 2009, 20:07:43 »

Servisni interval je dobar (mislim da je 12000, ispravite me).

10000  :wink: bar je tako na svim ostalim boxerima sa 259 mašinom. 259 je BMWova oznaka za mašinu kakva je na svim 1100 i 1150 boxer modelima.

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #7 : 10. Srpanj 2009, 20:12:29 »

uglavnom....ovo iz linka bi se isplatilo pogledati. Za na kraj svijeta (po cesti i ne kroz mongoliju)-

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #8 : 10. Srpanj 2009, 22:29:22 »

Lijepi motor, ali kak Pudla kaže uzmi eSa. To je stvarno stroj.  :palacgore: Ovaj je nažalost premekan i preslab za imalo ozbiljniju vožnju osim za čisti turizam i laganu gradsku vožnju.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #9 : 11. Srpanj 2009, 07:56:00 »

Lijepi motor, ali kak Pudla kaže uzmi eSa. To je stvarno stroj.  :palacgore: Ovaj je nažalost premekan i preslab za imalo ozbiljniju vožnju osim za čisti turizam i laganu gradsku vožnju.

Bokte-e, pa ti imaš stvarno visoke kriterije... !!  :shock: :shock: :shock:

To što je premekan (a to je subjektivan dojam) lako se riješi podešavanjem.

A da je 85 konja samo za "laganu gradsku vožnju"...  :wink: :wink: :misli: :misli:

Možda se želi voziti sa curom/ženom? U tom slučaju mu je taj bolji izbor nego tvoj K 1200 R Sport...  :wink: :wink: :wink:
Evidentirano

zokx

« Odgovori #10 : 11. Srpanj 2009, 08:41:25 »

Bokte-e, pa ti imaš stvarno visoke kriterije... !!  :shock: :shock: :shock:

To što je premekan (a to je subjektivan dojam) lako se riješi podešavanjem.

A da je 85 konja samo za "laganu gradsku vožnju"...  :wink: :wink: :misli: :misli:

Možda se želi voziti sa curom/ženom? U tom slučaju mu je taj bolji izbor nego tvoj K 1200 R Sport...  :wink: :wink: :wink:

Možda se i varam ali imao sam prilike voziti takav motor i iznenadio se udobnošću, upravljivošću i manevrom općenito, ali istovremeno u malo, ali stvarno malo šarf vožnji motor je strugao po podu kao lud u svim kratkim zavojima i na kočenjima jaako lelujao. O snazi za neka ispucavanja nema niti govora.. Dakle kako sam mu i rekao, što nikako ne znači da ga čovjek ne bi trebao kupiti. Dapače. Ako se želi voziti sa suvozačem onda je to svakako puno bolji izbor (za suvozačicinu udobnost) od moga motora, i to je fakat istina. Doduše ja bi to mogao riješiti boljim (i strašno skupim) aftermarket sicem, ali žena se ne žali, pa..  :mrgreen:

I da, eS koji se nudi je stvarno nešto drugo u svijetu boksera, ali je donekle beskompromisan što se tiče udobnosti, pogotovo suvozača. Zaključak - svako po osobnim prioritetima.
Evidentirano

Pudla

« Odgovori #11 : 11. Srpanj 2009, 12:03:52 »

...ali istovremeno u malo, ali stvarno malo šarf vožnji motor je strugao po podu kao lud u svim kratkim zavojima i na kočenjima jaako lelujao.

Moram priznati da mi je  ovo čudno, nekak mi se čini da je na tome motoru bio raz**** ili raštelan ovjes, slažem se da možda fali šusa (pogotovo nakon K1200  :mrgreen:), ali ti motori imaju dobru reputaciju baš zbog upravljivosti.

Boxer nakedi su uvijek dobro prolazili na Alpen Master i sličnim testovima (ok, Motorrad uvijek malo navija za BMW  :wink:).

Sa svojim R850R sam se navozio po Alpama i išao je ko po tračnicama, a i na bremzanju nije bilo problema.

alan ford eskort

• **
« Odgovori #12 : 12. Srpanj 2009, 10:22:54 »

Vise nemam bonus od 50% na registraciju motora jer 5 godina nisam imao motor regan na sebe. Tako da sam limit na kubikazu postavio do 750 ccm.

Pudla koliko te dodje rega za R1100?
Evidentirano

zokx

« Odgovori #13 : 12. Srpanj 2009, 10:59:31 »

Moram priznati da mi je  ovo čudno, nekak mi se čini da je na tome motoru bio raz**** ili raštelan ovjes, slažem se da možda fali šusa (pogotovo nakon K1200  :mrgreen:), ali ti motori imaju dobru reputaciju baš zbog upravljivosti.

Boxer nakedi su uvijek dobro prolazili na Alpen Master i sličnim testovima (ok, Motorrad uvijek malo navija za BMW  :wink:).

Sa svojim R850R sam se navozio po Alpama i išao je ko po tračnicama, a i na bremzanju nije bilo problema.

A možda je i do moje 110+ kilaže  :mrgreen: . Možda je ovjes i bio premekano poštelan na tom primjerku, ali vrlo slično iskustvo sam imao i kod vožnje RTa.. Upravljivost i hendling je neupitan. Htio sam reći da je idealan motor za grad i laganini, a da od nekakve šarf vožnje nema ništa. Nisam ja nekakav wild rejser i većinu vremena vozim sasvim umjereno, ali ponekad mi šarf vožnja jednostavno sjedne (valjda svima tako  :mrgreen:). U tom slučaju to nije motor za to. Rest my case.  :palacgore:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #14 : 12. Srpanj 2009, 11:03:33 »

A možda je i do moje 110+ kilaže  :mrgreen: . Možda je ovjes i bio premekano poštelan na tom primjerku, ali vrlo slično iskustvo sam imao i kod vožnje RTa.. Upravljivost i hendling je neupitan. Htio sam reći da je idealan motor za grad i laganini, a da od nekakve šarf vožnje nema ništa. Nisam ja nekakav wild rejser i većinu vremena vozim sasvim umjereno, ali ponekad mi šarf vožnja jednostavno sjedne (valjda svima tako  :mrgreen:). U tom slučaju to nije motor za to. Rest my case.  :palacgore:

:palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Pudla

« Odgovori #15 : 12. Srpanj 2009, 14:39:54 »

Vise nemam bonus od 50% na registraciju motora jer 5 godina nisam imao motor regan na sebe. Tako da sam limit na kubikazu postavio do 750 ccm.

Pudla koliko te dodje rega za R1100?

Osiguranje je 2390 kn za Zagreb i s 50% bonusa, cestarina i ostalo je negdje oko 500 kn, ne znam točno.

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #16 : 12. Srpanj 2009, 14:48:08 »

Sorry Zox ali za boga miloga ne možeš uspoređivati Boxera (pa čak niti S boxere) s tvojim K modelom.
Sve  što kažeš da je minus r1150r u usporedbi s tvojim je potpuno nerelevantno u ovoj priči.....

Ovaj 1150 model ima vjerojatno bolju mašinu od 1200 novog modela. 25000kn je ništa.
Cijena je korektna, a vjerojatno se može još malo i spustiti.
Udoban je, ne umara, a boga mi, možeš se s njim čisto fino i natjeravati kad ti dođe gušt.
Uz sve navdeno, meni osobno je ovaj model najljepši od r-ova u zadnjih 14 godina.

Po meni, razlika između Pudlinog S-a i r1100r/1150 modela je veća nego razlika između r1200s i r1200r modela.

Uglavnom, krasan motor....ako si u mogućnosti uzmi si ga i imat ćeš nešto što se uopće ne može usporediti s jednim Banditom i sličnima....u pozitivnom smislu te u svakom pogledu.

zokx

« Odgovori #17 : 12. Srpanj 2009, 17:29:57 »

Sorry Zox ali za boga miloga ne možeš uspoređivati Boxera (pa čak niti S boxere) s tvojim K modelom.
Sve  što kažeš da je minus r1150r u usporedbi s tvojim je potpuno nerelevantno u ovoj priči.....

Ovaj 1150 model ima vjerojatno bolju mašinu od 1200 novog modela. 25000kn je ništa.
Cijena je korektna, a vjerojatno se može još malo i spustiti.
Udoban je, ne umara, a boga mi, možeš se s njim čisto fino i natjeravati kad ti dođe gušt.
Uz sve navdeno, meni osobno je ovaj model najljepši od r-ova u zadnjih 14 godina.

Po meni, razlika između Pudlinog S-a i r1100r/1150 modela je veća nego razlika između r1200s i r1200r modela.

Uglavnom, krasan motor....ako si u mogućnosti uzmi si ga i imat ćeš nešto što se uopće ne može usporediti s jednim Banditom i sličnima....u pozitivnom smislu te u svakom pogledu.

Uopće nisam uspoređivao boxere sa mojim motorom, koji u ovoj priči uopće nije bitan za bilo kakvu usporedbu, i uostalom vozio sam R1150r prije nego li sam imao današnji motor. I dalje tvrdim što sam napisao.
Ako se može uspoređivati onda je S u svijetu boxera, za moje poimanje, daleko na prvom mjestu, i ja se uopće ne bi predomišljao.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #18 : 12. Srpanj 2009, 19:06:26 »

Ako se može uspoređivati onda je S u svijetu boxera, za moje poimanje, daleko na prvom mjestu

Uvjetno rečeno - DA!

Problem je istodobno što je S najmanje funkcionalan od svih njih, on ima samo jednu namjenu...
Evidentirano

jbudimir

• **
  • Vozi: BMW R1200S
« Odgovori #19 : 12. Srpanj 2009, 21:27:16 »

Uvjetno rečeno - DA!

Problem je istodobno što je S najmanje funkcionalan od svih njih, on ima samo jednu namjenu...

Da se voziš s njim?  :mrgreen:
Evidentirano

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #20 : 13. Srpanj 2009, 17:14:01 »

S boxer je za vožnje po županiji, a R boxer je za vožnje po cilon svitu!
Probaj moga sa 115 Nm pa da vidiš šta znači poljetanje u trećoj!  :mrgreen:
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #21 : 13. Srpanj 2009, 17:24:47 »

Da se voziš s njim?  :mrgreen:

Pa za to su svi... no ovaj je za natjeravanje, bez suvozača, bez kofera, bez ičega osim tebe samoga... zato je najmanje funkcionalan. 
Evidentirano

Pudla

« Odgovori #22 : 13. Srpanj 2009, 17:42:07 »

Pa za to su svi... no ovaj je za natjeravanje, bez suvozača, bez kofera, bez ičega osim tebe samoga... zato je najmanje funkcionalan. 

:misli:

Sve original.

jbudimir

• **
  • Vozi: BMW R1200S
« Odgovori #23 : 13. Srpanj 2009, 19:57:45 »

Da.
Ako gledaš unutar BMW motora, onda je tako, ali ako usporediš sa bilo kojim RRižojedom, moj S se pretvara u superluskuznu krstaricu. To što je BMW pokušao prodat ovo kao supersport motor, bio je marketinški promašaj koji je rezultirao zaustavljanjem proizvodnje nakon 3 godine. Zamisli CBR-ku sa koferima i grijanim ručkama  :misli: što na S-u dolazi kao dodatna oprema.
Svejedno, slažem se s tobom da postoje bolji izbori za dulja putovanja sa suvozačem, tako da ću i ja kad narastem kupit GS-a  8)

EDIT: pošto si ti i govorio o razlici među boxerima zanemari ovu priču
Evidentirano

Pudla

« Odgovori #24 : 13. Srpanj 2009, 20:16:11 »

Da.
Ako gledaš unutar BMW motora, onda je tako, ali ako usporediš sa bilo kojim RRižojedom, moj S se pretvara u superluskuznu krstaricu.

A tvoj 1200S je ipak sportskiji nego 1100S, kada je izašao 1200 razmišljao sam o njemu, ali mi je bio nekak previše sportski i nije imao kofere.  :mrgreen: Nakon par mjeseci su se pojavili koferi sa K1200S kao dodatna oprema, ali je već stigao GS u garažu.
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.17 sekundi uz 18 upita.