Trkaći VOLONTERI !!! aaa zašto je tako ???
Jednom sam spomenuo ovakvu temu ,i našao sam malo vremena ajd da to napiše
Pitam se kako nitko ne postavlja pitanje a drugi obavezu plaćanja trkaćevih troškova dolaska na utrku.
Dakle ovako zamislimo da je trkalište u gradu jedna velika predstava u kažalištu.
Za predstavu su potrebni glumci ( trkači)i publika i onaj ugostitelj koji prodaje sok publici
Dakle zamislite glumca koji dolazi recimo iz Splita u Bjelovarsko kazalište glumit i mora kazalištu platit da glumi ili nedo bog da mora platit ulaznicu kod ulaza
Dakle kazalište plača glumca, naplati ulaznice i plati glumca i ugostitelj zaradi na soku koji proda publici.
Daklem gospoda koja organiziraju utrke neka plate trkaća koji vozi jer žele održati tradiciju grada ,dakle gradski oci to žele pa neka stvore uvijete stimulativnog i sigurnog održavanja manifestacije. ( o sigurnosti nećemo to je druga tema)
Ali dećke sa ozbiljnim motorima zbok kojih publika i dolazi neka njih plate, pa nema ih puno.
Na svakoj utrci postoje štandovi ili šatori sa cugom koju plaća publika ,svaki ugostitelj neka isfinancira dio trkaća (da nema dogadjaja nebi ništa ni radili,) plus klub koji dobije lovu od
» sponzora»
Možda mi se smijete ali stvarno je totalno glupo da trkaći plaćaju startninu klubu kod kojeg voze umjesto da klub koji ih ugoščuje plati njima startninu, jer na toj farsi je klub zaradio za sebe , ako nije onda su nesposobni .
Ne vidim zašto klub nemože platiti svakog trkaća sa barem 500 kn.startnine.
Sijetite se koliko raje ima u Bjelovaru ili Križevcima pa neka plate ulaznicu 10 kn.
Koliko šatora sa cugom stane uz stazu svaki šator neka plati dva trkaća umjesto da plate gradu , to može grad riješit. Ionako to rade na crno.
Koliko ima trkaća u Klasi 125 ,600 , 1000.? Malo !
Pa nemogu vjerovat da old-tajmeri plaćaju pola cijene od jaćih motora.
Domaći sa APN-cima neka voze badava ako misle da je to promocija toga sporta
to je stvar domaćeg kluba.( mišljenja sam da za promociju samo Grobnik nešto znaći)
To su ideje ovako nabrajam ,ali ako netko zna bolje i kako neka se bavi organizacijom
Za cijelu organizaciju su svi za nešto plačeni samo trkaći su
volonteri i budalejer oni to rade za svoj gušt a bez njih nićega nebi ni bilo.

Balt,Balltazar,Balt,Baaaaltazaaarrrr