Ja sam svoga nabrijavao i nešto od toga dobio. Bitno je koji model imaš, ako imaš 2007 ili stariji onda imaš fergazer i možeš se igrati, a ako je 2008 ili noviji onda ne preporučam da išta diraš po mašini. Ja imam stariji model i modifikacije koje sam napravio:
- umjesto CR6HSA svječice toplija CR7HSA
- ulje Repsol 10w40 sintetika
- Kucelj auspuh
- iz airboxa skinuta guma za prigušenje i izrezan još jedan otvor za zrak na airboxu dimenzija 40x40mm
- koristim orginalni filter zraka, ali sa skinutim spužvastim dijelom, samo papiranti imam
- na fergazeru vijak smjese odvranut na 3 okretaja i stavljena dizna 107,5, originalna je 97,5 ( imaš u Motormaniji )
- nabavio sam i prednji lančanik od 15 zuba, originalni je 14, ali ga nisam montirao jer bi tako dobio na krajnjoj brzini, ali izgubio na ubrzanju, a u gradskom prometu mi je bitnije ubrzanje
- u prednje vilice sam stavio gušće ulje 15W i malo ga više nego po specifikaciji, te sam dobio tvrđu vilicu koja se puno bolje ponaša pri koćenju
- gume su Michelin Pilot Sporty u originalnoj dimenziji, imaš u Auto Antoniju
- istokario sam utege volana od nehrđajučeg čelika jer sma pri padu rasturio originalni uteg koji nije uteg nego plastični čep
- dodao sam bočni nogar i malu sklopku koja pali crvenu LEDicu na komandnoj ploći ako je nogar spušten
- montirao sam Kapa masku koje je originalno za Kawu ER5, super zaštita od vjetra
- zamjenio žarulju u prednjem faru s H4 da nešto i vidim po noći kad se vozim jer orginalna žarulja ništa ne valja
- na komandnu ploću sam dodao prekidać kojim mogu potpuno isključiti prednje svjetlo
- skratio sam zadnji blatobran i napravio drugačiji nosać tablice
- dodao sam sajlu čoka, te sad čok imam na volanu da ne moram svaku put zavlačiti ruku do fergazera
- kočione pločice sam stavio EBC FA101 (Motormanija) nakon što sam originalne potrošio, s njima nešto bolje koći, ali ništa spektakularno
- još bi morao promijeniti ulje u kočnici
Ja sam nakon ovih promjena koje nisu uopće skupo koštale, najskuplji je auspuh, dobio puno življi motor s fenomenalnim zvukom. Krajnja brzina mu nije nešto puno porasla ali puno bolje ubrzava. Krajnju brzinu blokira CDI koji na oko 9500rpm prestaje pomicati kut paljenja te je to svojevrsna blokada, mogao bi ga dalje zavrtiti da imam sportski CDI.