pođi od najobičnijeg primjera, kava u kafićima košta minimum 5 kuna (znamo da je negdje i puuuno više), a njena cjena je 1,5kn (računajući kavu, vodu, pranje šalice, konobara i dr.). dakle, zarada je min. 300% a toliko ti je i sa tim tvojim golfom. znači ne se opterećivati sa glupostima. 
Malo mi je glupo uspoređivati šalicu kave i automobil... kava je proizvod-usluga koja se prodaje puno češće nego auto, ide na količinu (ja popijem sto kava mjesečno, ali kupim jedan rabljeni auto svake tri-četiri-pet-ohoho godina... novi, do sada, jednom u životu, a vjerojatno će tako i ostati...). Glede novog i skupljeg, puno sam skloniji ulaganju u motocikle...

Principijelno - cijena i jednog i drugog ima slične stavke, no svejedno je sva popratna psihologija potpuno drugačija, od pojma ulaganja, plaćanja, reklamacije, popratnih usluga i naknadnih obveza i usluga...
Možda da probamo sa usporedbom domaće i uvozne janjetine??
Npr. zašto je janjetina koju kupim u Metrou, i koja je došla sa drugog kraja svijeta, 28 kuna kila, a lička, koja je putovala 150 km, košta x-puta više po kili? Pusti sad subjektivne dojmove, jer znam dobro okus i ostale priče i paške, ličke i inih janjetina...