Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 9   Dolje

Autor Tema: BMW F800GS  (Posjeta: 16328 )

Bikerica27

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Land Cruiser,BMW F650GS
BMW F800GS
« : 27. Srpanj 2009, 16:45:15 »

Molim sve koji znaju nesto o tom motoru (BMW F800GS) da mi kazu njegove pluseve i minuse.Hvala svima!! :palacgore:
Evidentirano
Mk Road Kings

Bil

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: V-strom K9 črn ko vuglen
Odg: BMW F800GS
« Odgovori #1 : 27. Srpanj 2009, 18:02:25 »

Imaš na crnogorskom moto forumu utiske vlasnika u temi F800GS.Zapamtil sam minuse-vibracije,zaštita od vjetra,cijena...
Evidentirano

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #2 : 27. Srpanj 2009, 18:16:52 »

Kupi novu motoreviju. Tamo ti je u usporednom testu (masters alpe) gdje je lijepo opisano prednosti i nedostaci. Uglavnom ,prošao je dalje unatoč konkurenciji u kojoj je recimo bio ktm 990 smt...

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #3 : 27. Srpanj 2009, 18:19:56 »

Bojim se da ih nema previše u Hr, planiram ja uzeti, samo ne znam kada.  :wink:

Evo, ako ti se da čitati na engleskom, tu imaš materijala za proučavati do jeseni.  :wink:

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=415604

Bikerica27

• **
« Odgovori #4 : 28. Srpanj 2009, 00:13:20 »

Zanima me bas kako se ljudi na njemu osjecaju,kako ga je vozit,kakav je na cesti,...itd.Naravno u svakim novinama i u svakom clanku ce napisat sve najbolje da ga sta vise ljudi kupi,ali bi volila cut misljenja ljudi koji ga imaju i voze-njihove dojmove.
p.s.Pudla,hvala na linku!nacitat cu se!!! :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
Mk Road Kings

hondimir

• **
  • Vozi: honda cb 250 rs '84, honda cbr 600 f 96'
« Odgovori #5 : 28. Srpanj 2009, 04:23:39 »

Meni je lijep,volio bih ga probat,ali se bojim da če mi se svidjet. 8)
Evidentirano

DacMan

• **
  • Vozi: gsx650f
« Odgovori #6 : 28. Srpanj 2009, 08:46:58 »

sad jedno direktno pitanje: Kolka mu je nosivost?
Evidentirano
prodajem motor

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #7 : 28. Srpanj 2009, 13:29:33 »

Ukupna dozvoljena masa motocikla je 443 kilograma, od čega je nosivost tereta 236 kilograma... znači, sama makina je 207 kg...

Ako znaš njemački, dobar test je na

http://www.monstersandcritics.de/artikel/200903/article_120543.php/Fahrbericht-BMW-F-800-GS-Neuer-Maßstab-in-der-Mittelklasse
Evidentirano

ADAM

• Vozi: pocket po sobi i homdu po dvorištu
« Odgovori #8 : 28. Srpanj 2009, 16:06:46 »

Ukupna dozvoljena masa motocikla je 443 kilograma, od čega je nosivost tereta 236 kilograma... znači, sama makina je 207 kg...

Ako znaš njemački, dobar test je na

http://www.monstersandcritics.de/artikel/200903/article_120543.php/Fahrbericht-BMW-F-800-GS-Neuer-Maßstab-in-der-Mittelklasse

E to je već respektabilna nosivost  :palacgore:
Mogao bih i suvozačicu staviti  :mrgreen:

svjetli

• **
  • Vozi: exc-r 450
« Odgovori #9 : 28. Srpanj 2009, 16:43:13 »

U 91 br. motopulsa je test,ne spominju se nikakve vibracije, e sad to nije usporedni test i motor je savršen, u svojoj klasi- jer konkurencije nema !
Meni je jedini minus(ali to je nešto osobno, između mene i njega) visina sjedala 880 mm !!  :mrgreen:
 I cijena je visoka, ali vjerujem da vrijedi svaku kunu !!
Evidentirano
pozdrav iz vinograda
ulica orange

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #10 : 28. Srpanj 2009, 16:50:45 »

U zadnjij motoreviji su kao minus navel vibracija na višim okretajima (ako me pamčenje služi).

RideHard

• **
  • Vozi: Honda CB 900 F Bol D'or / CBR 1000F '96.
« Odgovori #11 : 28. Srpanj 2009, 16:51:53 »

u Motoreviji ima usporedni test sa Mastertesta u Alpama i pobjednik je u klasi enduro/funbike ispred Benellia TRE-K 899, Moto Morinia 1200 Scrambler i KTM 990 SM-T.
Plusevi su mala potrosnja (najstedljiviji od svih sa 3,7 l/100 km), motor elastican, zastita od vjetra.
Minusi su visoka visina sjedala, vibracije na visokim okretajima i usko i tvrdo sjedalo.
Evidentirano
www.moto-shop.ba  PRODAJEM CB 900F Bol D'or
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death
Some dream to escape reality, some to change it forever - Power of dreams -  Soichiro Honda

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #12 : 28. Srpanj 2009, 20:22:12 »

Plusevi su mala potrosnja (najstedljiviji od svih sa 3,7 l/100 km), motor elastican, zastita od vjetra.
Minusi su visoka visina sjedala, vibracije na visokim okretajima i usko i tvrdo sjedalo.

Minuse mogu osobno potvrditi, barem u pogledu uskog i tvrdog sjedala (to mi je koma, uf, samo zato ga ja osobno ne bih nikada kupio, ili bi u roku 3 sekunde na njega išao neki aftermarket... frend me još pitao da koji mi je quaa kada sam složio vanserijski mrgudnu facu :mrgreen: ), vidi se da je - kao i XT 660 - namijenjen baš terenu i da se dobar dio vremena vozi - stojećki...

Glede visine, mene to ne smeta, dapače volim visoke motore (npr. odličan mi je i Versys) jer je osjećaj na njima super, bolje mi padaju u zavoj i okretniji su... za vibracije ne znam, nemam takva zapažanja, ja od dva cilindra ionako ne očekujem čuda... no mislim - ne samo kao ljubitelj BMW-a - da vrijedi svaku prokletu lipu koju se za njega da... jer svaki detalj ostavlja izuzetno dobar dojam po solidnosti i kvaliteti izrade.
Evidentirano

ADAM

• Vozi: pocket po sobi i homdu po dvorištu
« Odgovori #13 : 29. Srpanj 2009, 09:49:33 »

Minuse mogu osobno potvrditi, barem u pogledu uskog i tvrdog sjedala (to mi je koma, uf, samo zato ga ja osobno ne bih nikada kupio, ili bi u roku 3 sekunde na njega išao neki aftermarket... frend me još pitao da koji mi je quaa kada sam složio vanserijski mrgudnu facu :mrgreen: ), vidi se da je - kao i XT 660 - namijenjen baš terenu i da se dobar dio vremena vozi - stojećki...

Glede visine, mene to ne smeta, dapače volim visoke motore (npr. odličan mi je i Versys) jer je osjećaj na njima super, bolje mi padaju u zavoj i okretniji su... za vibracije ne znam, nemam takva zapažanja, ja od dva cilindra ionako ne očekujem čuda... no mislim - ne samo kao ljubitelj BMW-a - da vrijedi svaku prokletu lipu koju se za njega da... jer svaki detalj ostavlja izuzetno dobar dojam po solidnosti i kvaliteti izrade.

:misli: :misli:
Si siguran?

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #14 : 29. Srpanj 2009, 13:40:17 »

Siguran sam ako mislim na - sebe! Jer to je moj dojam, a i kada na jednoj takvoj "gimnastičkoj gredi", kako ja zovem takve siceve (uski, dugi, tvrdi) provedeš cca 300-tinjak kilometara u jednom danu, proklet ćeš dan kad si se rodio... a kako i tebe jebe tjelesna masa kao i mene, sumnjam da bi imao bitno drugačiji dojam... ali ne mora biti... moraš probati, ako ništa drugo u salonu sjedi na njemu sa podignutim nogama na nogare desetak minuta...  :wink: :wink: :wink:
Evidentirano

Pudla

« Odgovori #15 : 29. Srpanj 2009, 16:06:44 »

Istina, sic je visok 880, pa je preporučljivo biti bar umjereno krakat, da ne bi bilo prevrtanja.  :wink:

Cijela koncepcija je ipak više šoder orijentirana nego veliki GS, visok i uzak sic, 21" prednji kotač, šlaufi, fuzići za stajanje (oni široki, ne znam kak bi pametno napisao  :mrgreen:).

Ukratko, pravi RTW motor uz par dodataka (šuspleh, krešbari i tak...).  :wink:

Bikerica27

• **
« Odgovori #16 : 29. Srpanj 2009, 19:30:36 »

onda...kupit ga ili ne???! :misli: :misli:
Evidentirano
Mk Road Kings

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #17 : 29. Srpanj 2009, 20:00:34 »

Gle, sve ovisi za kaj ti motor treba... vidjela si neke opise, pa se pretpostavljaju i neke namjene, a sada vidi... ako se počesto desi da silaziš sa asfalta na makadam ili neki sličan "necivilizirani" teren, ako nećeš voziti dugačke ture po cesti, i ako imaš dovoljno love - uzmi, nećeš požaliti...  :wink:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #18 : 29. Srpanj 2009, 20:08:37 »

vidi se da je - kao i XT 660 - namijenjen baš terenu i da se dobar dio vremena vozi - stojećki...

aha, pogotovo zato što oba motora imaju auspuhe ispod mašine ili jako nisko...

Siguran sam ako mislim na - sebe! Jer to je moj dojam, a i kada na jednoj takvoj "gimnastičkoj gredi", kako ja zovem takve siceve (uski, dugi, tvrdi) provedeš cca 300-tinjak kilometara u jednom danu, proklet ćeš dan kad si se rodio...

proveo 570km i nije bilo nikakvog proklinjanja. "proklinjanje" puno više ovisi o futranju sica, nego o njegovoj širini
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #19 : 30. Srpanj 2009, 21:57:26 »

U 91 br. motopulsa je test,ne spominju se nikakve vibracije, e sad to nije usporedni test i motor je savršen, u svojoj klasi- jer konkurencije nema !
Meni je jedini minus(ali to je nešto osobno, između mene i njega) visina sjedala 880 mm !!  :mrgreen:
 I cijena je visoka, ali vjerujem da vrijedi svaku kunu !!

Jasno da ima konkurenciju....nabrojana ti je u Alpen...testu.
Nije mi jasno o kakvim se vibracijama govori kod jednog twistera.

Kao i neke druge BMW-ove modele, ovaj motor smatram BMW-ovim odgovorom na zahtjeve tržišta...pravi BMW motori su na sljedećoj stranici kataloga.

Taj motor me se uopće nije dojmio.

Pudla

« Odgovori #20 : 01. Kolovoz 2009, 11:36:42 »

Evo novih farbi za 2010.

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #21 : 01. Kolovoz 2009, 14:07:58 »

aha, pogotovo zato što oba motora imaju auspuhe ispod mašine ili jako nisko...

To i nije toliko bitno već duži niz godina, to je bilo bitno na starijim kroserima, no na novijim generacijama ovjesa to baš i nema veze.

Ili hoćeš reći da npr. XT ili F800GS nisu motocikli za terensku vožnju?

proveo 570km i nije bilo nikakvog proklinjanja. "proklinjanje" puno više ovisi o futranju sica, nego o njegovoj širini

Pa sumnjam da je to futranje različito,  svi imaju isti sic u istoj seriji... možda si ti bio na nekome sa aftermarket sicom? Možda nemaš jajca da te žulja? Možda si tih 570 km napravio - stojećki? Možda je meni osjećaj tvrdoće i udobnosti drugačiji nego tebi? A ja sam iznio SVOJE mišljenje, bez tendencije da prikažem kako tvoje mišljenje zato ne valja...  :wink: :wink: :wink:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #22 : 01. Kolovoz 2009, 14:12:34 »

Evo novih farbi za 2010.

Lijepo i atraktivno. Ne znam zašto BMW uvijek otprve stavi provjereno klasično repertoar boja, umjesto da povremeno odmah izbaci nešto atraktivno... ova boja me podsjeća na Versysovu ukinutu narančastu, a bijela je ionako uvijek moderna i elegantna...

Osobno, mali GS mi je ljepši sa tom narančastom, a veliki GSA sa bijelom bojom...
Evidentirano

Charlie

• **
  • Vozi: BMW R80 RT
« Odgovori #23 : 01. Kolovoz 2009, 17:35:43 »

onda...kupit ga ili ne???! :misli: :misli:

Samo  nam reci kako ti misliš vozit taj motor s obzirom da si visoka metar i čevap??
Evidentirano
Bolje  cijeli život živit kao bogataš nego jedan dan kao siromah!
Milost ne tražim niti bih vam je dao

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #24 : 01. Kolovoz 2009, 19:18:00 »

Samo  nam reci kako ti misliš vozit taj motor s obzirom da si visoka metar i čevap??

Pa možda sa - visokim petama?  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 9   Gore

Stranica je generirana za 0.138 sekundi uz 16 upita.