Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: tomos apn 6  (Posjeta: 4307 )

Juc

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha Ybr 125 Custom
tomos apn 6
« : 30. Srpanj 2009, 00:45:55 »

Zanima me kolka mu je naveca brzina(stock motor),dal ima blokade,dal kaj pomaze rezonatni auspuh pri ubrzanju i brzini i dal se smijem voziti s njim po cesti s obzirom da nema zmigavce! :? Pitam zato jer bi si ga mozda kupio poslije dok polozim!  :D
« Zadnja izmjena: 30. Srpanj 2009, 01:23:52 Juc »
Evidentirano

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: tomos apn 6
« Odgovori #1 : 30. Srpanj 2009, 06:57:00 »

brzina mu je oko 55 km/h...Blokada nema...ali mozes mu skratiti sipku u auspuhu(tocnije koljeno koje ulazi u zadnji dio auspuha)...stavis mu petu brzinu...i klip od tomos 14-tice...i eto...motoric ide solidnih 70 km/h...A rezonantni auspuh mu svakako pomaze...ali ne bilokoji...Medutim...za pocetak dovoljno ti je i takav kakav je. Naravno da se mozes bez zmigavaca voziti...Ako ih motor tvornicki nema..onda nije bitno. :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

Juc

• **
« Odgovori #2 : 30. Srpanj 2009, 12:22:09 »

kupio bi si apn-a onda bi ga sredio da ide malo vise od 55 km/h jer mi je to premalo!  :) I kad kupim taj klip i auspuh dal mogu dati bilo kojem mehanicaru da mi to zmontira?  :?
Evidentirano

yatasaki

• **
  • Vozi: kr1s zeleni,kr1s crveni, kx500, tuareg rally 125,
« Odgovori #3 : 30. Srpanj 2009, 15:00:37 »

evo neki dan sam stopao apn orginal  4 brzine na gps nizbrdo 61.4 kmh..

kao sto kaze VTR samo ja bi stavio klip s l prstenom...a za auspuh ima citava paleta ..trebalo bi ih probavat

Evidentirano
jednostavno je genijalno

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #4 : 30. Srpanj 2009, 20:44:29 »

evo neki dan sam stopao apn orginal  4 brzine na gps nizbrdo 61.4 kmh..

kao sto kaze VTR samo ja bi stavio klip s l prstenom...a za auspuh ima citava paleta ..trebalo bi ih probavat

znam da bi bilo bolje..ali onda treba se zajebavati sa piksnom u radilici...ubacivati tanju...sa promjerom 12mm. A to bas nemoze svatko napraviti. Bolje ovako...klip od 14 tice...plug-n- play... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #5 : 30. Srpanj 2009, 21:44:35 »

Za početak se vozi tak kak je , a poslije kad malo svladaš tehniku vožnje idi na neko umjereno friziranje.
55 km/h za početak je i više nego dovoljna da si napraviš zlo :misli:.
Jednog dana kad odlučiš frizirati pilu stavi klip 38L (ima sa 10mm bolcnom), malo spoliraj kanale u cilindru,malo spusti glavu, neku rezu nabaci i mislil buš da ideš warp 6. :palacgore:
Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #6 : 31. Srpanj 2009, 07:20:09 »

Za početak se vozi tak kak je , a poslije kad malo svladaš tehniku vožnje idi na neko umjereno friziranje.
55 km/h za početak je i više nego dovoljna da si napraviš zlo :misli:.
Jednog dana kad odlučiš frizirati pilu stavi klip 38L (ima sa 10mm bolcnom), malo spoliraj kanale u cilindru,malo spusti glavu, neku rezu nabaci i mislil buš da ideš warp 6. :palacgore:

ima.da...ali sve su to klipovi imitacije jednog i jedinog klipa  38 l...a to je "elko" klip...odnosno konig. Originalni najkvalitetniji i najizdrzljiviji...ova ostala sranja sto se kupuju..(montis..meteor..) nije vrijedno spomena...
Evidentirano
O&G Team

Juc

• **
« Odgovori #7 : 31. Srpanj 2009, 12:47:03 »

a kolko bi me kostali ti dijelovi kad bi si ga sredivao? otprilike cijena?
Evidentirano

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #8 : 31. Srpanj 2009, 17:47:44 »

Klip oko 300kn, dihtunzi oko 100kn, reza 200kn, poliranje kanala  radiš sam ( imaš mjere kako i koliko na Tomos forumu), glavu spustiš ili sam na šmirgl ili daš tokaru ( cca 50kn).
Za sređivanje cilindra se naoružaj alatom ( bijax-i, razne gradacije šmirgla, bušilica) puno strpljenja i vremena.
Malo proguglaj, ima hrpa napisanih stvari o tome.
Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

Juc

• **
« Odgovori #9 : 01. Kolovoz 2009, 13:11:14 »

Molil bi vas misljenje dal bi mi se vise isplatilo kupit vec sredeni apn ili da kupim obicnog pa da ga sredujem! Ja mislim da bi trebal kupiti obicnog pa ga sredivati svojim rukama i mislim da bi mi tak bilo jeftinije!Molil bi vase misljenje!  :wink:
Evidentirano

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #10 : 03. Kolovoz 2009, 17:32:09 »

bi trebal kupiti obicnog pa ga sredivati svojim rukama i mislim da bi mi tak bilo jeftinije!!  :wink:
:wink: :misli: jeftinije nebu, ziher,  al da bu bolje, buuu, ak se dovoljno potrudiš, a i  netrebaš imat lovu na hrpi već možeš malo po malo, :( a jako  je bitno da kreneš s dobrom osnovom, znači neubijenim motorom.
Evidentirano

Toma HR

• **
  • Vozi: Graciju
« Odgovori #11 : 03. Kolovoz 2009, 17:51:33 »

Klip oko 300kn, dihtunzi oko 100kn, reza 200kn, poliranje kanala  radiš sam ( imaš mjere kako i koliko na Tomos forumu), glavu spustiš ili sam na šmirgl ili daš tokaru ( cca 50kn).

Jebmti EU, napredak i kapitalizam. Prije 20 god sve nabrojano (osim auspuha M-POWER) je koštalo zajedno 50 DM i dobar stari apeenac ide 80 km/h.
Evidentirano

..ja..

• **
  • Vozi: xt 600
« Odgovori #12 : 04. Kolovoz 2009, 01:48:24 »

vec je dosta proslo od kako sam vozio apn-e,ali,koja je razlika izmedju klipa od 14-tice i apn-a?  :misli:
mozda se varam,ali jedina je razlika bila sto je 14tica imala cini mi se karburator 13,a apn 12..
Evidentirano

pusiona

• **
  • Vozi: Ural
« Odgovori #13 : 04. Kolovoz 2009, 02:42:40 »

vec je dosta proslo od kako sam vozio apn-e,ali,koja je razlika izmedju klipa od 14-tice i apn-a?  :misli:
mozda se varam,ali jedina je razlika bila sto je 14tica imala cini mi se karburator 13,a apn 12..

14-tica klip je kraći 5mm...
Evidentirano
umpah...

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Moderator
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #14 : 04. Kolovoz 2009, 03:57:17 »

Puno bi napisa o Tomosu ali sam već pisao na drugoj temi isti motori osim Elektronika a Junior i Senior koje sam imao i još ih frizira bez pozrebe kad sad pogledam dosta je bilo staviti mašinu od bilo koja tri na kostur od APN-a samo je tribalo zakositi karburator,ili bar kod nas kratica za njega u to vrime (Ako Padneš Najebeš) a moga si kad se došlo do novaca staviti 5 brzinu na APN-4 ILI 6 neko je stavlja 42 klip neko 38 i po l prsten a znali smo i na 42 tokariti klip,praviti L prsten na 42 klip,olakšavati radilicu,polirati kanale cilindra,obavezno spuštiti glavu,spaja sam lijevu polutku radilice od automatika koja je bila manja i centrira bi je sa polutkom od APN-a i dobra rezonanca,zasad dosta ako nekom nešto nije jasno odgovoriću a najdraže doba je baš to bilo pa ti evo frendu dobro prolistaj i načićeš puno korisnih savjeta a ja najviše volim onaj dio : "Moguće Je Sve Što Misliš Da Je Nemoguće"   :wink:
      "Zdravko Matulja legenda sa Tomosom od 50 ccm (specijalkom) postigao na Grobniku 204 km
                      to je bio Tomos i Matulja koji je sludio Talijanske vozače koji su bili na Tomosima  :palacgore:

"DOBRO PROLISTAJ NAĆI ĆEŠ SVE ŠTO TE ZANIMA I UŽIVAĆEŠ"

http://tomos.11.forumer.com/viewtopic.php?t=6444

Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

Juc

• **
« Odgovori #15 : 04. Kolovoz 2009, 12:10:03 »

puno vam hvala na savjetima!  :palacgore:
Evidentirano

z-1000mk

• Vozi: PraNinđu
« Odgovori #16 : 04. Kolovoz 2009, 13:11:44 »

Moja preporuka je klip 42 od vanbrodske pente tomos 4, oko 60ccm i kak bi rekel Đoli dobiš momenta da vuče iz podruma...  8) :mrgreen:
Evidentirano
Barenstarke bikes fur kleine mause
Let the good times roll...
Il si Ninđa il si Minđa...
http://www.mojvideo.tv/videos/11917/kawasaki-z1%28kz900%29-drifting.html
Fuck you & have nice day

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #17 : 04. Kolovoz 2009, 13:26:43 »

Moja preporuka je klip 42 od vanbrodske pente tomos 4, oko 60ccm i kak bi rekel Đoli dobiš momenta da vuče iz podruma...  8) :mrgreen:
dobis da ti sjebe radilicu u roku odmah....radi ludacke kompresije....Treba se tu dosta poigrati...ako misli staviti 42 na apn cilindar....a posto je decko pocetnik ne preporucujem mu to...
Evidentirano
O&G Team

Pegas_

• **
  • Vozi: Tuono 07
« Odgovori #18 : 04. Kolovoz 2009, 13:57:10 »

APN 4 78g, 42 L (meteor), peta brzina, Lipnik auspuh, prijenos 15/33

Max brzina 90 km/h(nizbrdo i nesto vise) sa vozacem od 60kg zalegnutim na governal  :D
Evidentirano

Lampuga

• **
  • Vozi: Fazer 600
« Odgovori #19 : 04. Kolovoz 2009, 14:17:52 »

dobis da ti sjebe radilicu u roku odmah....radi ludacke kompresije....Treba se tu dosta poigrati...ako misli staviti 42 na apn cilindar....a posto je decko pocetnik ne preporucujem mu to...

Stavi se i radilica iz tomosa 4 i nemas problema.
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #20 : 04. Kolovoz 2009, 20:38:09 »

Stavi se i radilica iz tomosa 4 i nemas problema.

nije stvar u radilici...nego u kompresiji...Rade da si napisao "stavi se cilindar od tomosa 4"....
Evidentirano
O&G Team

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #21 : 04. Kolovoz 2009, 20:39:43 »

Max brzina 90 km/h(nizbrdo i nesto vise) sa vozacem od 60kg zalegnutim na governal  :D
nema sanse...(ako mislis na obicni apn cilindar i bing 12).... :(
Evidentirano
O&G Team

bob the biker

• Vozi: Honda CB 400N ,Suzuki SV 650N
« Odgovori #22 : 04. Kolovoz 2009, 21:02:18 »

hm... inače prijatelj ima APN 7  38.5 L klip ,5 brzina , dodatne federe na kvačilu i sve ostalo standard i motor je s njim išo zdravih 80 km/h s tim da ima oko 80-90 kg i 1,9m visine. Mjereno s više automobila i motora.
Kum je imao prije taj motor i istina ,ta mašina je bila vrlo dobro složena ,čini mi se da je tada bilo potrošeno oko 400 DEM na mašinu ,al sve je bilo napravljeno kako treba biti(radilica 100% centar,cilindar obrađen kako bog zapovjeda...)

To može potvrditi i član foruma Poh koji ima apn-ca 4 s 42 klipom i 5 brzina i ostalo je čini mi se standard i tu su negdje bili kod krajnje brzine.
Evidentirano

Lampuga

• **
« Odgovori #23 : 05. Kolovoz 2009, 14:30:05 »

nije stvar u radilici...nego u kompresiji...Rade da si napisao "stavi se cilindar od tomosa 4"....

Od velike kompresije prolupa radilica, nisam cuo da je nekome prolupao cilindar.
Evidentirano

predator9

• **
  • Vozi: APRILIA RSV MILLE Replica
« Odgovori #24 : 05. Kolovoz 2009, 18:31:14 »

Evidentirano
MK ROTTEN RIDERS ZABOK
Go Johnny go go.... Bike still on the road...
treća, druga, NIŽA----Parapet, plot, HIŽA

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #25 : 06. Kolovoz 2009, 07:54:07 »

Od velike kompresije prolupa radilica, nisam cuo da je nekome prolupao cilindar.
vidi se da nemas bas  iskustva..Za tvoju informaciju...cilindar od tomos 4 je na bazi gdje nasjeda glava motora....za 2 mm vislji od originalnog apn cilindra. Ako nevjerujes stavi klip 42 u gmt(sa skinutom glavom) na cilindru t-4 i na cilindru apn...i mjeri koliko klip "viri" vani......Ne pricaj bezveze ako u nesto nisi siguran 100 posto.... :x
Evidentirano
O&G Team

Lampuga

• **
« Odgovori #26 : 06. Kolovoz 2009, 08:49:04 »

vidi se da nemas bas  iskustva..Za tvoju informaciju...cilindar od tomos 4 je na bazi gdje nasjeda glava motora....za 2 mm vislji od originalnog apn cilindra. Ako nevjerujes stavi klip 42 u gmt(sa skinutom glavom) na cilindru t-4 i na cilindru apn...i mjeri koliko klip "viri" vani......Ne pricaj bezveze ako u nesto nisi siguran 100 posto.... :x

Siguran sam 100 %.Nije mi jasno sto dobijes s ta dva milimetra visine???
Uvijek sam pokusavao smanjiti kompresioni prostor , a ne povecati.
Davno sam vozio apn.Imao sam radilicu s vanbrodskog motora tomos 4(potrebno istokariti desnu stranu osovine na radilici gdje nasjeda kumplung)SL-cilindar od 15 , klip 42 ,neki delorto karburator, druge prenose.
Motor je letio(za ondasnji pojam),naravno i bio je trajan.
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #27 : 06. Kolovoz 2009, 10:40:53 »

Siguran sam 100 %.Nije mi jasno sto dobijes s ta dva milimetra visine???
Uvijek sam pokusavao smanjiti kompresioni prostor , a ne povecati.
Davno sam vozio apn.Imao sam radilicu s vanbrodskog motora tomos 4(potrebno istokariti desnu stranu osovine na radilici gdje nasjeda kumplung)SL-cilindar od 15 , klip 42 ,neki delorto karburator, druge prenose.
Motor je letio(za ondasnji pojam),naravno i bio je trajan.

dobijas da klip ne udara u glavu...i kompresija se dovodi u razuman omjer....Jer pricamo o apn cilindru brusenom na 42...Ili treba originalnu glavu prosiriti takoder na 42..odnosno podlagati ispod cilindra debljim brtvama...Btw...i ja sam davno vozo apn...Radilica od vanbrodskog motora je cista glupost..jer je svojim promjerima utega manja od obicne apn-radilice(nisu okrugle polutke)...Svi su uvijek mislili da se time dobija vise okretaja..a dobija se to...da se povecava volumen u karteru...a samim time se i smanjuje tlak punjenja cilndra.Treba teziti smanjenju tog prostora...a ne povecanju(a sa radilicom od t- 4 to se upravo i dogadalo)....Moj apn...je imao...radilicu od t-15...cilindra t-15 kosi usis..i klip 39 elko...sa karburatorom dellorto 19 SSI...i obicni auspuh od 15-te...sa standardnim prijenosima 13-32...Nikad nisam preferirao 42 brusenja. Previse se griju cilindri jer ostaje premalo "mesa" u samoj stublini cilindra..a i tolerancije brusenja nisi mogao nikada tocno odrediti..jer su se nabavljali svakojaka sranja od klipova...sa razlicitim tolerancijama..i diletacijama...Dok je 39 elko bio sluzbeni tomos klip za drugo brusenje...te su postojale tocne tablice....itd...itd... :wink:
Evidentirano
O&G Team

Pegas_

• **
  • Vozi: Tuono 07
« Odgovori #28 : 06. Kolovoz 2009, 10:42:36 »

Za cilindar nisam siguran da je nesto borano po njemu jer sam ga takvog kupio,  ali dizna je bila veca(koliko to neznam) i karb bing 12.

Poceo sam sa renoviranjem APNca pa kad bude gotov nadjem nekog lakseg divljka da demonstrira.

Btw. nakon zaribavanja cijele masine (obicni 42 i dotrajala radilica) zbog izlijetanja dijela valjčića radilica je reparirana na nacin da su bolcn i klipnjaca pobruseni i nakon toga valjčići su složeni jedan do drugog sa malom kajlicom koje je bila veličine pola valjčića.

Po nekima taj zahvat nije bio pametan jer se valjčići trljaju jedan o drugi ali tako složena radilica vozi još i danas(nakon 11g i more kilometara) sa 42L bez ikakovog lufta. Korišteno 2% TTS a ili nekog drugog sintetskog ulja
« Zadnja izmjena: 06. Kolovoz 2009, 10:54:14 Pegas_ »
Evidentirano

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
« Odgovori #29 : 08. Kolovoz 2009, 08:01:22 »

Vidm ja da se svašta kemija......

Najjednostavnije:

Cilindar junior, skraćen od gore 1mm, i podložen za 1mm, glava od atx-a(bolji squish), auspuh Lipnik za BT, karb (bilo koji od 17-20mm)
Prenos 14/34

I bilo koji APN leti preko 90km/h!
Cijene: Cilindar junior (kineska kopija) cca 300 KN
          Glava atx (cca 75 kn) oglasnik
          Lipnik (150 - 250 KN)
          Karb.   300 KN :mrgreen:

Složio klincu od frenda i on samo voza, već više od godine dana!
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

predator9

• **
  • Vozi: APRILIA RSV MILLE Replica
« Odgovori #30 : 08. Kolovoz 2009, 12:52:59 »

Vidm ja da se svašta kemija......

Najjednostavnije:

Cilindar junior, skraćen od gore 1mm, i podložen za 1mm, glava od atx-a(bolji squish), auspuh Lipnik za BT, karb (bilo koji od 17-20mm)
Prenos 14/34

I bilo koji APN leti preko 90km/h!
Cijene: Cilindar junior (kineska kopija) cca 300 KN
          Glava atx (cca 75 kn) oglasnik
          Lipnik (150 - 250 KN)
          Karb.   300 KN :mrgreen:

Složio klincu od frenda i on samo voza, već više od godine dana!

sad da di kažem kaj je krivo u tvom postu.... cilindar ako skidaš, onda skidaj 2 mm, netreba bit od juniora, još je najbolja za po cesti od 15-ce cilindrata.... glava je od atx-a manja nego od 15-ce (gdi ti je još junior cilindar kaj je veči)... samo tokaru odnjet glavu od 15-ce da ju spusti za 1,5mm(ovisno o glavi dal je več skidana)...... auspuh nikako lipnik jer se motor ne vrti kak spada (moja topla preporuka kantor)...
neznam gdi si taj prijenos uzel :misli: 14-34... kaj bude išo na autoput dok razvrti 5 brzinu do kraja?? :misli: max 12-34.... :palacgore:
Evidentirano
MK ROTTEN RIDERS ZABOK
Go Johnny go go.... Bike still on the road...
treća, druga, NIŽA----Parapet, plot, HIŽA

..ja..

• **
« Odgovori #31 : 09. Kolovoz 2009, 00:06:03 »

kazes da je 14/34 previse. i je i nije. zavisi u kakvom ti je stanju motor,i jel se vozis pretezno po ravnicama ili po brdima. vozio sam se ja i sa 14/32. po ravnom 5. nisam skoro niti koristio. jedino u laganoj voznji. inace 4. pun gas,u 5. nema snage osim na nizbrdicama. neka idealna kombinacija mi je bila 13/32
12/34 mislim da nema potrebe. pogotovo ako misli lagano nabrijavat motor.
Evidentirano

..ja..

• **
« Odgovori #32 : 09. Kolovoz 2009, 00:17:51 »

Max brzina 90 km/h(nizbrdo i nesto vise) sa vozacem od 60kg zalegnutim na governal  :D

slozio bi se sa bmw-om. kolega je busio obicni cilindar na 42 misleci da ce motor letit s tim (po meni unistio inace ok cilindar)
kanali na cilindru nisu dirani,karburator i sve je bilo original. s tim je dobio dosta snage u brdu na niskim okretajima,ali samo to. motor je postao trom,nije isao u okretaje kako spada. dosta cudno za voziti i nije mi se nimalo svidjalo. ako se vec ide na 42 klip,onda je najbolje rjesenje cilindar od kosilice,mjesalice. to je sasvim druga prica  :wink:
Evidentirano

pusiona

• **
  • Vozi: Ural
« Odgovori #33 : 09. Kolovoz 2009, 03:35:12 »

kazes da je 14/34 previse. i je i nije. zavisi u kakvom ti je stanju motor,i jel se vozis pretezno po ravnicama ili po brdima. vozio sam se ja i sa 14/32. po ravnom 5. nisam skoro niti koristio. jedino u laganoj voznji. inace 4. pun gas,u 5. nema snage osim na nizbrdicama. neka idealna kombinacija mi je bila 13/32
12/34 mislim da nema potrebe. pogotovo ako misli lagano nabrijavat motor.

Postojala je jednom i jedna stanovita kombinacija prijenosa 15/27,pa je i to funkcioniralo tako,na mom motoriću,da mu je i tada falila 6-ta,tako da

pokušavam reć da ne treba o svemu raspravljat u tako skučenim okvirima  :palacgore:

Evidentirano
umpah...

..ja..

• **
« Odgovori #34 : 09. Kolovoz 2009, 09:57:00 »

dobro kazes.. najbolje je slozit motor pa se poigrat s kombinacijama prijenosa. sta kome pase.
ali 15/27  :shock:
Evidentirano

Juc

• **
« Odgovori #35 : 09. Kolovoz 2009, 11:29:05 »

ljudi puno vam hvala na savjetima i na trudu!  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 22.135 sekundi uz 16 upita.