21.07.2009.Današnja ruta:

Nakon doručka nalazimo se i krećemo perma Corku. S obzirom da pljušti kiša nismo obišli Ring of Dingle i moram priznati da mi je žao zbog toga. S obzirom da smo u Ennisu rezervirali trajekt za Englesku i kasnije za Francusku, više nismo imali previše vremena za istraživati sami jug Irske.
Prije Corka nalazi se Blarney castle. Poznat je po kamenu kojega ljudi ljube kako bi postali elokventni. S obzirom da je padala kiša i da je red za poljubiti kamen kojeg je poljubilo 100.000 ljudi prije vas bio cca 2h čekanja, odustali smo od te nakane. Umjesto toga obišli smo prekrasan park oko dvorca.

Ovdje bi čovjek mogao provesti cijeli dan bez problema, ali s obzirom da smo u Blarney castleu izgubili i više vremena nego smo imali jurimo prema Tramoreu. Gdje ćemo spavati našu zadnju većer u Irskoj (na ovom putovanju of course)

Brzo smo se raspakirali i krenuli u mjesto jer smo vidjeli da imaju veliki lunapark i rollercoaster pa smo se razveselili kao mala djeca...

Prekratka vožnjica, ali oduševljenje nismo skrivali...

Morali smo to ponoviti još koji put. Srećom bili smo pametni pa smo na pivu išli poslje rollercoastera.
Još malo šetnjice po pješćanoj plaži...

Počinje pljusak te nas prije reda tjera na pivu. Da ne ispadne da nismo probali ništa osim Guinnessa naručili smo Beamish - pivo koje se proizvodi u Corku i ima ga samo na jugu Irske. Nekima je bio bolji od Guinnessa, nekima ne...

Nakon par rundi krećemo prema doma, kad odjednom netko viče za nama... Konobarica trči za nama i nosi moj tobolac, sa svim dokumentima, mobitelima i parama.... Ups!... hvala joj neizmjerno, kada se vratim posjetit ću je kako bi se odužio (ovaj put nisam s obzirom da je Vlatko otišao po tobolac). Ja sam do tada pogađate... fotkao.

Odlazimo doma, za dogovore nema potrebe sve se već zna...
Statistika dana:
- 311 km
- 2 tankanja, cca 30 EUR
- spavanje 70 EUR / paru - sa doručkom