Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: GPS (u exif) - Geotagging  (Posjeta: 1512 )

fjaka

• Spol: Muški
  • Vozi: DT125, stalker50, beverly250
GPS (u exif) - Geotagging
« : 21. Kolovoz 2009, 12:40:37 »

mozda ovaj post moze ici i u više podforuma, ali evo stavljma ga ovdje  :wink:

super stvar koji zele u exif dodati poziciju slikanja (i napraviti log puta), a ne zele kupovati skupa originalne GPS dodatke za aparat,
ima i BT pa moze u suradnji sa mobitelom/laptopom sluziti i za navigaciju

moj jutrošnji djir do posla
http://www.a-trip.com/tracks/view/30227
meni je ovo bas odlicno prezentirano :)  (zanemariti kvalitet slika i djira)

imate 3 mogucnosti pregleda
kao map view, phote view, 3d view (morate imati google earth plugin instaliran u preglednik)
pogled mjenjate sa ikonicom u gornjem desnom kutu do loga @trip

zanimljivo da kada sam išao pješke skinio ikonu motora, i ima nekih grešku 20-30 metara kada sam išao pješke jer je peglao tj ravnao rutu, (prvu i zadnju tocku dobro pozicinirao a izmednju njih iz izravnao)
vjerovatno u novim verzijama prog ce to ispraviti

http://img188.imageshack.us/gal.php?g=67870735.jpg

kad uhvatim vremena malo opišem detalje logera ako koga zanima, ili pogledajte ovdje http://global.mobileaction.com/product/product_i-gotU_BT.jsp

« Zadnja izmjena: 09. Rujan 2009, 18:19:28 fjaka »
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
Odg: GPS (u exif)
« Odgovori #1 : 21. Kolovoz 2009, 12:52:44 »

To nije loše, ali sama operativnost i njezino posluživanje je podosta manjakavo, bolje rečeno rudimentarno. Ne velim da to nije dobro, ali mora koštati jako malo da bi se isplatilo, a nije ni za mnoge ljude koji nisu vični ikakvom naprednijem radu na računalu.

Kada zbrojiš da već imaš kompletnih GPS-sustava za manje od sto eura, sa neusporedivo boljim prikazom (i prikazom on-site, ne trebaš čekati da dođeš od specifičnog računala na kojem je instaliran poseban softver da bi vidio koje je sve točke uređaj "polovio") i mnogim drugim opcijama, mislim da ovo za mnoge ne igra nikakvu igru... ako se ne varam, slične stvari su na aukcijama oko 200 kuna...

Ja ću radije pričekati kakve novce i "oporavak", pa uzeti nešto kao GoClever 5010 FM BT... soma i pol kuna, ali zmaj sa bluetoothom i 5" ekranom, od moto-specijalaca razlikuje ga jedino što nije nepromočiv, što je lako rješiva stvar... a za razliku cijene od skoro 3000 kuna, lako progutam i pokoji "nedostatak" tipa manje zvučnog imena od Garmina, ili uživam u boljim kartama Hrvatske od Garminovih, jer su iste Cardinale 3.0...

BTW, koliko taj hvatač POI košta?

I kakva je to najniža točka na minus 68 metara? 
Evidentirano

fjaka

« Odgovori #2 : 21. Kolovoz 2009, 13:18:37 »

To nije loše, ali sama operativnost i njezino posluživanje je podosta manjakavo, bolje rečeno rudimentarno. Ne velim da to nije dobro, ali mora koštati jako malo da bi se isplatilo, a nije ni za mnoge ljude koji nisu vični ikakvom naprednijem radu na računalu.

Kada zbrojiš da već imaš kompletnih GPS-sustava za manje od sto eura, sa neusporedivo boljim prikazom (i prikazom on-site, ne trebaš čekati da dođeš od specifičnog računala na kojem je instaliran poseban softver da bi vidio koje je sve točke uređaj "polovio") i mnogim drugim opcijama, mislim da ovo za mnoge ne igra nikakvu igru... ako se ne varam, slične stvari su na aukcijama oko 200 kuna...

Ja ću radije pričekati kakve novce i "oporavak", pa uzeti nešto kao GoClever 5010 FM BT... soma i pol kuna, ali zmaj sa bluetoothom i 5" ekranom, od moto-specijalaca razlikuje ga jedino što nije nepromočiv, što je lako rješiva stvar... a za razliku cijene od skoro 3000 kuna, lako progutam i pokoji "nedostatak" tipa manje zvučnog imena od Garmina, ili uživam u boljim kartama Hrvatske od Garminovih, jer su iste Cardinale 3.0...

a?  

gps u exif za mene osnovna namjena,
ovo drugo ajde moze raditi, i nece mi sluziti za navigaciju nego eto za igru ...
kad podjem negdje da mogu staviti rutu i odma slike uz rutu, a ja ništa ne radim ( fjaka mi je nick  :mrgreen: )

znas li mozda koji prog koji ubacuje u exif, poziciju u sliku sa nekih standardnih ruta navigacija... (pito me prijatelj, a neda mi se googlat)

Citat:
BTW, koliko taj hvatač POI košta?
I kakva je to najniža točka na minus 68 metara?  
269 kn (na akciji) i jos dobio 2GB memori stik

a bit ce sam zaronio :) a vjerovatno zblesirao malo

ivan_m

• **
« Odgovori #3 : 22. Kolovoz 2009, 23:38:26 »

isto to je moguće sa motionX GPS aplikacijom na Iphoneu

Nego ti fjakan pa ideš dužin puten na posal  :misli: oli si mora stat na pumpu?
Evidentirano
"I noga u guzicu je korak naprid"

fjaka

« Odgovori #4 : 23. Kolovoz 2009, 10:22:32 »

jeli u iphonu vec ugradjen gps ili trebas imat dodatak ?
stavi neki svoj djir ako si tako sliko, da vidim...

malo je duzi put, ali za skuter lakši jer je sve ravno...

sredio sam ono izravnavanju njegovih ruta traba samo dignut kvačicu sa "optimize tracks"

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #5 : 09. Rujan 2009, 11:12:15 »

Možeš li malo više napisati o tom logeru? Gdje ga ima za kupit, cijenu si već rekao, i dali ga je moguće upariti sa mobitelom (nokia E51), tj na koji način se uparuje (blutut?)?
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

fjaka

« Odgovori #6 : 09. Rujan 2009, 16:10:59 »

ne mogu malo više jer se još nisam pošteno igrao... ali odlicna stvar za igrati se malo, evo danas napravio mali djir pa cu staviti kada završim

ovdje ga kupio kada je bio na akciji
http://www.links.hr/index.php?naziv=GPS+Bluetooth+prijemnik+MOBILE+ACTION+Travel+Logger+GT200+%2B+RAM+USB+2GB&option=artikl&id_kategorija=90&id_artikl=900.000.043

teorestki ga mozes upariti sa bilo kojim uredjajem (pc, mobitel...) koji ima mape i mogucnost da poziciju prima putem BT
s tim kada radi za navigaciju i šalje podatke preko BT onda sam uredjaj ne logira put...
ali meni osnovna mnemjen da mi ubaci u exif poziciju i logira put.... a da sluzi kao navigacija malo mi je neprakticno iako moze posluziti...

više informacija:
http://global.mobileaction.com/product/product_i-gotU_BT.jsp

fjaka

« Odgovori #7 : 09. Rujan 2009, 18:18:34 »

evo odgovaram sam sebi ;)
znas li mozda koji prog koji ubacuje u exif, poziciju u sliku sa nekih standardnih ruta navigacija... (pito me prijatelj, a neda mi se googlat)

Microsoft Pro Photo Tools uvozi rute raznih formata i ubacijue geotag u exif (naravno potrebno isto vrijeme GPS i foto aparata)
http://www.microsoft.com/prophoto/downloads/tools.aspx

a evo malo detalja zadnjeg tripa ;)
http://www.a-trip.com/tracks/view/32191

solar

• **
Odg: GPS (u exif) - Geotagging
« Odgovori #8 : 20. Studeni 2009, 15:10:06 »

tako nešto mogu koristiti svi koji imaju nokiu sa gpsom. naime, program se zove "sports tracker" i prati sve parametre, brzinu, promjenu nadmorske visine, ukupan put i slicno, te fotografije snimljene aparatom na mobitelu automatski stavlja na kartu.
Evidentirano

solar

• **
Odg: GPS (u exif) - Geotagging
« Odgovori #9 : 20. Studeni 2009, 15:13:36 »

Evidentirano
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.098 sekundi uz 16 upita.