Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dolje

Autor Tema: Kubler 250/300ccm piaggio leader  (Posjeta: 8878 )

banley

• Spol: Muški
  • Vozi: Yamahu Tmax bez pumpe goriva
Odg: Cylinder-Kit -KB-RACING 300cc- Piaggio LC Leader
« Odgovori #75 : 18. Listopad 2009, 20:26:51 »

evo tema sticky :wink:

ovaj kubler je super jer se po toj cijeni dobije stvarno sve,vjerujem da to nije zivo kao 209,jer ako ide kao "normalni" skuter piaggio 300 onda to nije nista posebno samo po sebi,ali uz ostatak tuninga mislim da bi to bila prava stvar i dosta duze bi trajalo nego 209 i original radilica,sto se tice trajnosti 209 tu se ne brinem,ali se brinem za radilicu zbog snage,pa sam nakon 10-15km mislio stavit malossi radilicu jer ce mi tad runner imati oko 35 000km,ali bi umjesto malossi radilice prije uzeo ovaj komplet za 600e i dobijem 300ccm klip,cilindar,radilicu,fazni lanac,vodilice...i pnda je sve opet novo :palacgore:
a dal se ima Kubler di kupit u Hrvatskoj?
Evidentirano

malaga

« Odgovori #76 : 18. Listopad 2009, 20:32:50 »

a dal se ima Kubler di kupit u Hrvatskoj?
za sad nema,a neznam dal ce i biti,a ako i bude nabit ce cijenu kao po obicaju,ja kad i ako budem uzimao onda cu tamo zvati,narucit i onda ce mi bratic donest iz njemacke kad bude dolazio kod mene :palacgore:
Evidentirano

TheMe

• **
  • Vozi: vozi, vozi... eto ga rasipanog u garazi
« Odgovori #77 : 18. Listopad 2009, 20:35:45 »

kad nas tak ionak nema nikad nisa za kupit... scooter centar i attack dusu dalo za kupovinu djelova
Evidentirano
Ne potpisujem ja nista

discovery

• Vozi: FZ6 Fazer S2
« Odgovori #78 : 21. Listopad 2009, 08:15:51 »

trebalo bi još dignuti kompresiju na motorima sa Kubler 300 kitom.Pitam se što bi se dobilo kada bi čelo klipa bilo potpuno ravno,a dodatni deck height(visina klipa u mrtvoj točki) dobila bi se dodavanjem bakrene podloške između cilindra i glave + brtva.
I definitvno netko tko želi izvući snagu iz takvog motora trebao bi portati usisne kanale,po želji čak i proširiti nešto veličinu usisa,zagladiti ali ne previše put goriva prema ventilu,jer potrebno je i dalje atomiziranje smjese,razbijanje na čestice,a to postižemo ako imamo malo grube podloge u tranziciji smjese.Definitivno bi sa biaxom trebalo zagladiti rubove oko sjedišta ventila kako bi put bio što direktniji.

Ispušnu stranu ne bih proširivao,već samo ispolirao do visokog sjaja,kako se čađa nebi zadržavala,brz protok plinova.

I nakon što se glava sredi na taj način,uprešati nove siceve ventila za malossi ventile,i koristiti Malossi bregastu.
Evidentirano
Life get's better @ 12000 RPM

malaga

« Odgovori #79 : 01. Studeni 2009, 16:22:11 »

u njemackoj vec na veliko slazu kublere...nadam se da ce to potaknuti malossi da naprave nesto jace od 209 pa da trcim u italiju :mrgreen:
Evidentirano

banley

« Odgovori #80 : 01. Studeni 2009, 17:02:20 »

u njemackoj vec na veliko slazu kublere...nadam se da ce to potaknuti malossi da naprave nesto jace od 209 pa da trcim u italiju :mrgreen:
to ti je malo teži slučaj da malossi napravi jači kit
a ovaj Kubler je dobra investicija zbog radilice a s malossijem ako i naprave kit s njim nečeš dobit radilicu  :palacgore:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #81 : 01. Studeni 2009, 17:08:57 »

zasto nebi malossi napravio jaci kit? a mozes ti kupit malossi radilicu,ova kubler radilica je po kvaliteti ista stvar kao i serijska a malossi radilica je daleko bolja...
Evidentirano

banley

« Odgovori #82 : 01. Studeni 2009, 17:17:55 »

zasto nebi malossi napravio jaci kit? a mozes ti kupit malossi radilicu,ova kubler radilica je po kvaliteti ista stvar kao i serijska a malossi radilica je daleko bolja...
al ak i malossi napravi jači kit to če bit dosta skuplje od Kublera a i Kubler nije baš jeftin  :wink:
a za radilicu to si u pravu a kit ak i napravi pitanje je koliko kilometara če to trajati :palacgore:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #83 : 01. Studeni 2009, 17:24:00 »

a to je,cijena bi sigurno bila velika jer i 209 kosta puno...a sto se tice trajnosti i on bi trajao,zasto ne? redovno mijenjanje ulja kao na 209 i nema straha,nije to 2t :mrgreen:
Evidentirano

banley

« Odgovori #84 : 01. Studeni 2009, 17:33:23 »

a to je,cijena bi sigurno bila velika jer i 209 kosta puno...a sto se tice trajnosti i on bi trajao,zasto ne? redovno mijenjanje ulja kao na 209 i nema straha,nije to 2t :mrgreen:
a dal si čuo što kaže bmw kad sam ja nabrojio što bi sve stavio,da je 209 gušt za par tisuča kilometara i uz redovnu izmjenu ulja
dabogda tebi traja i 30 000 km bez ikakvih problema  :palacgore:

a što se tiče Kublera volio bi da je aluminij rekao mi je lik koji radi u piaggio da se aluminij cilindar manje troši i bolje izvlači toplinu
Evidentirano

malaga

« Odgovori #85 : 01. Studeni 2009, 17:40:05 »

evo copy/paste sa jednog foruma:

znam za jednog što ima malossi 209 koji je s kitom napravio 45000km bez promjene karika, ćak sam i ćuo da u knjižici od kita piše da dura oko 60 000km,ali ja mislim da ti je bolje promjenit ih i siguran si!
nove su ti ja mislim oko 450kn, tako nešto! i to moraš dat nekome da ti promjenit tko zna što radi, jel su te malossieve karike zajebane malo,ako nepaziš kak ih staviš troši ulje skuter!

ako je malossi napisao da kit izdrzi oko 60 000km onda neznam zasto bi se razletio nakon par tisuca km,ja bi karike promijenio na 15-20 000km,cistu da se vozim sigurnije...

a sto se tice alu cilindra on se brze zagrije i brze hladi i isto tako zahtjeva puno manju razradu...

Evidentirano

banley

Odg: Gilera RunneR club-za nas tRRkace...
« Odgovori #86 : 03. Studeni 2009, 14:51:12 »

još pogotovo nova linija  :wink:  možda nabavim Kublera 278cc  jer me vxr več iritira sporočom
« Zadnja izmjena: 03. Studeni 2009, 15:29:34 malaguti »
Evidentirano

malaga

Cylinder-Kit -KB-RACING 300cc- Piaggio LC Leader
« Odgovori #87 : 03. Studeni 2009, 15:24:42 »

još pogotovo nova linija  :wink:  možda nabavim Kublera 278cc  jer me vxr več iritira sporočom
samo nemoj zaboravit da ugradnjom tog kita ti jos sve ostaje serijski,karb.variomat,kvacilo,prijenossi...tako da nemoj ocekivati da ces ici bolje od serijskih 250/300ccm,sa original prijenosima/getribom neces imati nikakvu krajnju brzinu,kad se stavlja 200ccm na skuter 125ccm onda je krajnja brzina uzas a tako ce biti i sa ovim,nece biti bas tolika razlika ali nece ici nista posebno...po meni je to neisplativo stavit na tako serijski skuter,ako tuniras onda tuniraj kako treba ili se ostavi toga...
Evidentirano

malaga

« Odgovori #88 : 03. Studeni 2009, 15:49:45 »

i jos da dodam,dobro razmislite dal zelite tunirati i poslje odrzavati takav skuter...evo recimo ja sam mogao prodati runnera i dodati ulozeni novac i kupit nexus 500,tako da dobro vidite sami sa sobom dal zelite ulazit u tuning,to zahtjeva puno novca,volje a i znanja,nebitno dal se radi o 209 ili kubleru ili necem trecem :wink:
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #89 : 03. Studeni 2009, 15:50:45 »

i jos da dodam,dobro razmislite dal zelite tunirati i poslje odrzavati takav skuter...evo recimo ja sam mogao prodati runnera i dodati ulozeni novac i kupit nexus 500,tako da dobro vidite sami sa sobom dal zelite ulazit u tuning,to zahtjeva puno novca,volje a i znanja :wink:

ti je žao što nisi kupio nexija :misli:
ako je - prodaj OPC raketu i uzmi Mv_agustinog nexija :D

malaga

« Odgovori #90 : 03. Studeni 2009, 15:56:20 »

ti je žao što nisi kupio nexija :misli:
ako je - prodaj OPC raketu i uzmi Mv_agustinog nexija :D
ovako,zao mi je sta nisam kupio nexusa ali mi nije zao sta sam tunirao runnera,skuter je sad stvarno super i uzitak je to voziti,ali nexus bi mi bio bolji i sigurniji za duze voznje...

btw. prodaja runnera ne dolazi u obzir :wink:
Evidentirano

banley

« Odgovori #91 : 03. Studeni 2009, 15:59:08 »

samo nemoj zaboravit da ugradnjom tog kita ti jos sve ostaje serijski,karb.variomat,kvacilo,prijenossi...tako da nemoj ocekivati da ces ici bolje od serijskih 250/300ccm,sa original prijenosima/getribom neces imati nikakvu krajnju brzinu,kad se stavlja 200ccm na skuter 125ccm onda je krajnja brzina uzas a tako ce biti i sa ovim,nece biti bas tolika razlika ali nece ici nista posebno...po meni je to neisplativo stavit na tako serijski skuter,ako tuniras onda tuniraj kako treba ili se ostavi toga...
kit mogu odmah naručit za 4500 kn nabavio bi polini variomat, malossi bregastu nekih 145km/h stvarnih  i to je to investicija 1000 eura  :wink:
a ovo drugo mi je od vxr a ti si morao sve mjenjat jer je tebi pola dijelova bilo od vx a:wink: a koliko imam informacija sa malossi karb ventilima prijenosom kvačilom i do 175 po satu

investicija 1000
Evidentirano

liberty

« Odgovori #92 : 03. Studeni 2009, 16:00:27 »

kit mogu odmah naručit za 4500 kn nabavio bi polini variomat, malossi bregastu nekih 145km/h stvarnih  i to je to investicija 1000 eura  :wink:
a ovo drugo mi je od vxr a ti si morao sve mjenjat jer je tebi pola dijelova bilo od vx a:wink: a koliko imam informacija sa malossi karb ventilima prijenosom kvačilom i do 175 po satu

investicija 1000
:shock: jesi siguran  :shock:

malaga

« Odgovori #93 : 03. Studeni 2009, 16:02:08 »

treba i duzi prijenos,175kmh mozes zaboraviti i tko ti je to rekao reci mu da je kreten...eto to je to sta sam napisao u postu iznad,ulozit ces 1000e,uzmi taj novac i prodaj runnera i kupi si nexus 500,vjeruj mi tuning nije za tebe :wink:
Evidentirano

banley

« Odgovori #94 : 03. Studeni 2009, 16:13:07 »

treba i duzi prijenos,175kmh mozes zaboraviti i tko ti je to rekao reci mu da je kreten...eto to je to sta sam napisao u postu iznad,ulozit ces 1000e,uzmi taj novac i prodaj runnera i kupi si nexus 500,vjeruj mi tuning nije za tebe :wink:
na nekom stranom forumu sam pročitao tj do 160 stvarnih kilometara 175 po celeru  iako mi to osobno djeluje prenapuhano al
a što se tiče nexus 500 to nije za mene probao sam vozit 500 i rekao nikad više   :wink:  jedino t max 2008 a sad pošto nemam dovoljno para možda budem kemijao oko runnera  :palacgore:
Evidentirano

malaga

« Odgovori #95 : 03. Studeni 2009, 16:17:54 »

evo ovoj runner je super http://forum.scooterforum.net/forum/f88/gilera-runner-209-ccm-quattro-valve-146315/

a kod nas ljudi svasta pisu tako da ja necu da napisem koliko mi runner ide a mozda necu ni napisati kad ga zavrsim cijelog...

btw. prica se da kod nas jedan runner ide po gps-u 180,necu reci o kome se radi jer mi se neda ulazit u te djetinjaste price...
Evidentirano

banley

« Odgovori #96 : 03. Studeni 2009, 16:21:43 »

al oko nekih 150 km/h stvarnih mi djeluje realno da Kubler sa ostalim tunnig dijelivima može iči
Evidentirano

liberty

« Odgovori #97 : 03. Studeni 2009, 16:25:11 »

al oko nekih 150 km/h stvarnih mi djeluje realno da Kubler sa ostalim tunnig dijelivima može iči

piaggio 278 ccm nijedan model ne ide preko realnih 130 kmh :misli:
ako se i dohvati realnih 140 kmh - dobro je :wink:

btw. runner i nema neku aerodinamiku, tako da i to utječe na max brzinu

malaga

« Odgovori #98 : 03. Studeni 2009, 16:29:09 »

kaze ekipa da im nexus 250/300 ide 140,tako da bi runner sa 278ccm mogao imati jos slabiju krajnju brzinu zbog prijenosa...
Evidentirano

liberty

« Odgovori #99 : 03. Studeni 2009, 16:32:58 »

kaze ekipa da im nexus 250/300 ide 140kmh,tako da bi runner sa 278ccm mogao imati jos slabiju krajnju brzinu zbog prijenosa...

nexus 300 po nekim mjerenjima ide realnih 128 kmh
s tom mašinom runner možda uhvati tu brzinu jer ga zeza aerodinamika tj. nedostatak vjetrobrana

ionako kod ajmo reći, tuniranog skutera nije bitna krajnja brzina
nego da što lakše dolazi do npr. 120 kmh
meni je mnogo bitnije da iz zavoja izađem što brže nego da na ravnici vozim 140 kmh

bitno je dobiti što više momenta i što prije doći do područja najvećeg momenta
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gore

Stranica je generirana za 0.14 sekundi uz 15 upita.