Možda pretjerujem jer se ne poznamo, ali razlika između mene i tebe je ta što sam ja svojevremeno uzeo pare u džep i otišao po novu MV1000, i srećom se vratio prazan.
Prevara je u tome što je taj motor isti već više od 15 godina i svake godine izbacuju identičan motor s dvije, tri skupe sitnice i traže za njega ogromne novce. Firma kao takva je gotovo propala, prodala se, i sad postoje pretpostavke da se možda iz toga nešto izrodi jer kad ti mjesecima čekaš dijelove onda sve te priče o ljepoti i dizajnu padaju u vodu jer ti se motor jednostavno gadi. S te strane, motor je čisti ekstrem.
Ok,svako ima svoje mišljenje,ali kao što rekoh čovjek ovdje ne plaća tehničku superiornost kak bi obzirom na cijenu trebalo biti nego neku vrstu exkluzivnosti,pa makar on bio gotovo isti njima nije u cilju ko japancima svake dvije godine bacat novi model sa još većom tehnikom,ali se mora priznati da obzirom na zastarljelost ipak nisu japanci toliko daleko otišli u razvoju,znači dobro se drži obzirom na godine a to što to neko smatra prijevarom prodavat zastarjelo po višoj cijeni ok netrebaš kupovati al samim time ni prigovarati jer te nitko ne tjera da ga kupiš,za mene nije jer ima neku dušu i izdiže se iz masovne proizvodnje japanaca znači imaš unikat,rijetkost na cesti i to već vrijedi zlata pored japanske konfekcije a ovo za dijelove stoji ali će se valjda popraviti dobavljanje s vremenom,uostalom ko da je Duc bio prije drukčiji isto se skoro deset godina isti model proizvodio i svejedno se prodavao a desmosedici bome isto ne vrijedi 80000 eura kak god ga okreneš,a i 1098 R kad su ga nijemci testirali na stazi nije bio brži od jap. konkurencije a košta ko tri znači isto bi neko mogao reći prijevara iako je istina daleko od toga,a MV još nije propao jer se inače nebi razvijali novi modeli od kojih se prototipovi susreću na cestama kao trocilindrični 675 konkurencija R6-ici koji izlazi potkraj druge godine.
Istina da se ne znamo vjerojatno si duplo stariji od mene i zato bi trebao imati neki respekt prema tebi i tvojim riječima i sve to štima,al ipak je taj motor sigurno nešto vrijedniji i bolji nego da se samo tako pljuje po njemu ko po nekom kinezu samo zato jer nije zadnja riječ tehnike,ali ako već ne mašina (koja po litri obujma razvija ko i japanci) bar ugrađene komponente ovjesa vrijede nešto,to je bilo to da dalje ne offam.